Ingen har förmodligen undgått att butikerna i Sverige smackar upp julprylar precis när sommaren tagit slut. Alltså man blir ju verkligen chockad över hur snabbt solkrämen framme vid kassan byts ut mot tjockstrumpor och julklappskit. Personligen har jag inget emot det eftersom den enda mysiga känslan att hålla fast vid under sen-hösten är ju enligt mig jul feelingen. Det är det jag ser framemot, för efter jul kommer dessutom nyår-nytt år-nya möjligheter. Osv. December är en fin månad! November... kämpa!!!😁

Till saken, mitt mognaste och på ett sätt tråkigaste köp på otroligt länge blev förra veckan en adventsljusstake från Markslöjd. Jag resonerade som så att det är något jag inte kommer byta ut på många år, så varför inte köpa en tidlös ljusstake som jag kan flytta med mig många jular fram över. Peppen var ju inte enorm när det kom till själv utgiften men den är verkligen fin, enkel och passar i alla hem!

Markslöjd Malmön heter den!
Bild från Google.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Projekt ”väggen” startade idag och som vanligt så felbedömer man tiden det faktiskt tar att lägga maskeringstejp och förbereda allt. Bara momentet att bestämma vilken grå ton jag skulle ha tog ju ca 1,5 timme. Jag ville hinna klart innan solen gick ned (dvs typ kl 16😂) så jag jobbade så snabbt som möjligt.

Jag är faktiskt mycket nöjd med valet att grå-ton med tanke på att det fanns typ 20 olika mixer på det ställe jag var på. Det blev exakt som mina förhoppningar. Det fattas bara ett extra varv med rollern imorgon och lite vit fog vid taklinjen, sen kan jag bestämma hur jag ska placera saker på väggarna. Det är iallafall redan nu en lyxigare och stiligare känsla i vardagsrummet.

Det halvfärdiga resultatet:

Likes

Comments

Fondvägg låter ju inte särskilt spännande. Det jag ser framför mig när jag hör ordet fondvägg är en sån där vägg med endast en stor bild av en New York skyskrapa á la 00-talet, alternativt en svart vägg med silvriga snirkelblommor.
Men på senaste tiden så har det ju blivit otroligt trendigt med fondväggar, så länge man väljer rätt färg och mönster. Grå i olika toner är och kommer vara en tid framöver ett säkert kort. Det kan liksom aldrig kännas för extremt, så om man inte vågar köra på stort med någon mönstrad tapet eller färg är det ju ett bra alternativ att måla grått. Och det är exakt det jag kommer göra till veckan. Vårt vardagsrum är avlångt med vita väggar och jag upplever det verkligen som extremt tråkigt och svårt att få till ena väggen, kortväggen i motsats håll till balkongväggen. En grå ton skulle bli dunder där! Det blir veckans fix, dels att hitta rätt ton och sedan få upp färgen på väggen... wish me luck.

Hittade tyvärr ingen bättre bild än denna på den väggen jag ska måla.

Likes

Comments

Hej!
Det här blir mitt första inlägg i min blogg. Jag har under flera år funderat till och från på om jag skulle starta en blogg, men jag har alltid dragit mig ur för att jag inte har haft något ”huvudämne” att skriva om. Personligen så tycker jag om bloggar med en röd tråd, oavsett vad det handlar om, träning, mode, mat, resor. Ibland är det såklart också kul att läsa om vardagsgrejer som folk gör, fast när jag har visualiserat min egna blogg så har jag inte bara velat skriva massa blahabahaba. Jag är inte så pass öppen som människa att jag skulle våga berätta om min vardag hela tiden helt offentligt. Plus att det inte händer så jävla mycket.

MEN! så började jag fundera på om jag på något sätt kanske skulle skriva om inredning. Just nu är renovering och inredning något som pågår hela tiden här hemma pga relativt nyinflyttade, och det är även någonting jag själv brinner för. Det är ett intresse som vuxit fram mer och mer genom åren som lett till att jag nu ska har gått ned i tjänst för att kunna börja plugga inredning. Rum, färg och form. Det finns så mycket runtomkring oss i form av inredning som påverkar vårt mående och känslan vi bär med oss inombords och det var främst det som fick mig att vilja lära mig mer. Material, färger, placering av möbler osv har alla en stor betydelse för hur känslan i rummet är.. Framöver tänkte jag dela med mig av projekten jag sysslar med hemma i lägenheten, men också av mina nya kunskaper m.m och självklart lite vanligheter som händer i livet. Jag ser fram emot att ha en plattform att skriva på och inspireras av det jag själv håller på med!

Likes

Comments