Den 24.februar satt samboeren seg ned på kne å fridde til meg, å han fikk selfølgelig et ja ❤ for alle andre så er det planlegging til bryllup, men vi skal vente med å gifte oss. Å planleggingen er satt på vent enn så lenge. Først å fremst skal vi spare oss opp til et ok bryllup å til en ok brullups reise, å det er ikke gjort på noen mnd eller 1 år, så vi får bite sammen tennene å vente til vi har råd.

Men det vi begge er enige om er at vi skal gifte oss i kirka, å at kun de nermeste blir bedd. Så får vi se hva fremtiden bringer😊


Kaja er 17mnd nå, å det er en super morsom alder både for henne å for oss. Hun kan masse ord å masse dyrelyder. Hun kan ikke å gå enda, men for noen mnd siden var hun på god tur, men ble usikker å redd til slutt å nektet å gå i det heletatt på noen uker, men nå er hun godt i gang igjen, å vi passer godt på at hun føler seg trygg når hun går.

Jeg håper dere som leser bloggen min ikke gir opp å lese den selv om jeg ikke blogger hver dag 🙊

Ha en fin dag!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Hei!

Nå er det en god stund siden jeg har skrevet inlegg, igjen. Ja, jeg er ganske sløv på å skrive men det er ikke alltid slik at jeg har tid eller overskydd til å skrive.

Siden sist jeg skrev om at jeg var hos legen å skjekket meg for celleforandringer så har det ikke skjedd så mye egentlig. Jeg har malet lister å et nytt rom i mellomtiden, å har kun 2 rom igjen å alle takene oppe i 2 etg, så er jeg ferdig med å male hele huset.

I går ble jeg skikkelig dårlig, å vet egentlig ikke hvorfor, men ble akutt dødskvalm å litt andre symptomer også som jeg ikke trenger å dele med dere 😊 Begynner heldigvis å bli bedre nå, å har fått i meg en pizza snurr som samboeren min bakte i sta. Har også gått ned 4kg bare fra i går å til i dag. Så påtide å begynne å spise igjen.

Likes

Comments

Flere inlegg samtidig? 😂 jeg har andre ting og si, men føler det er bedre og ha flere innlegg i stedet for et langt ett.

Vi har forresten gjort en del i huset her. Vi bor på en gård, i et hus. Da vi flytte hit så var bad og kjøkken pusset opp. Stua og gangen var tre farget. Altså, aldri malet. Oppe i 2 etasje var det både gule, røde, blåe og grønne rom. Vi har malet stue og gang, så hele nederetasjen er malet, har begynt oppe også, så soverommet vårt er malet og begge gangene oppe er malet. Så nå mangler vi og male 4 rom før hele huset er ferdig malet. Jeg elsker og male, virkelig. Elsker ikke selve malingen men og se forskjellen fra før og etter. Man kan jo tenke seg selv, fra gult til hvite vegger, fra blått til mørke grått(soverommet), fra tre farget - hvit(stua), fra trefarget til mørkegrått(gangen nede) det var bare noen eksempler fra hva som er gjort her hjemme.


Det blir kjempe fint når vi er ferdige me alt, og gleder meg til og vise bilder. Dere skal få se gangen nede.

Likes

Comments

Hei!

Nå er det ca 1 mnd siden jeg var hos legen for og ta celleprøve. Alt snakket om hvor vondt det er og ta en celleprøve er bare oppskrytt. Jeg synes det var ubehagelig men langt i fra vondt. Så Skjekk dere jenter, vi har ingen og miste.

"Er det bedre og lide av kreft - og mest sannsynelig dø av det, eller er det beste og dra til legen og ha det litt ubehagelig i max 3 minutt?"

Jeg fikk svar på prøvene fra legen for noen dager siden, og jeg er lykkelig. Prøvene va fine og alt var normalt nedentil. Det svaret der, er EKSTREMT positivt med tanke på at jeg har vært igjennom en fødsel, da det er veldig normalt og få celleforandringer etter en fødsel.

Nå er det 5 år til neste gang jeg skal ta celleprøve og da er jeg 28 år. Jeg satser på at svarene er like positive som nå.

Håper for all del at dere jenter skjekker dere.Nå har jeg satt kyllingen i ovnen, jeg og kjæresten skal ha en rolig kveld i kveld, med kylling, ris og grønnsaker og selfølgelig bearnesaus, så skal vi prøve noe nytt og ha hvitløks baguetter.

Kaja er hos oldeforeldrene sine på Stjørdal, og hun skal være der til i morgen. Hun stor koser seg sammen med de, å hun er så snill, at det er ingen problem og passe henne heller. Mamma hjertet smelter av lille jenta❤

Ha en fin kveld!

Likes

Comments

Godt nyttår!

*ET VIKTIG AVSNITT NEDERST I INNLEGGET*

Det har vært en fin jul og nyttårs feiring for oss. I jula feiret vi sammen med Jøran's familie, og det var koselig ettersom Kaja begynner og forstår mye mer nå, hun ble veldig glad for gavene hun fikk.

Den 28. desember gikk Kaja sine første skritt helt alene. Hun har for en del uker siden knekt koden ved og gå selv, men det var ikke mange skrittene hun gikk før hun ikke ville mer. Men den 28. desember gikk hun fra stue bordet og bort til kjøkkenet og tilbake flere ganger og hun synes det var kjempe morro. Nå er det bare og vente på at hun knekker den siste koden, og reiser seg selv og frivillig går selv, det er ikke lenge til.

Nyttårsaften ble en rolig kveld for oss. Vi var hos besteforeldrene mine hvor det var Jøran, Kaja, meg, mormor, morfar og mamma. Vi har aldri vært så få før. Men koselig ble det uansett. Kaja voknet ca 1 time etter at kl var 12, og ble forsen til og se rakettene. Vi valgte og ikke vekke henne dette året, da det blir mye spennende for henne og se raketter neste år i stede.

I dag dro vi hjem, jeg og Jøran vell og merke. Kaja ble igjen til besteforeldrene mine, og det valget vi tok var midt i blinken for henne. Hun stor koser seg, men selv om hun har det bra så sitter foreldrene hjemme og savner henne veldig. Nå har vi vært sammen med henne siden oktober 2015, og det er vell på tide med en liten pause også for oss foreldre og ikke minst for Kaja. Hun trenger og se andre mennesker hun også, og vi tok det rette valget i dag.

I morgen starter en ny reise for meg, jeg skal begynne på jobb. Jeg skal bli portør på sykehuset. En portør har et krevende yrke, først og fremst henter de passoenter som kommer med ambulanse og luftambulanse. De blir også tilkalt om passienter får hjerte stopp + mer. Jeg gleder meg til og være med i et yrke som er krevende og ikke minst få en bekreftelse på at det er ambulanse medarbeider jeg ønsker og bli.

#skjekkdeg!

Thea Steen står bak kampanjen #skjekkdeg!. En alt for ung jente døde nylig i sommer av livmorhals kreft, da hun tok celleprøve forsent. Hun har reddet livet til over 6000 mennesker. Og i dag tok jeg selv en celleprøve for og se at alt sammen står bra til.

Jeg har aldri tenkt over kreft før jeg så Thea Steen, jeg har bestandig vært en av veldig mange som sier til seg selv "det skjer ikke meg", jo, det kan skje deg og det kan skje meg, like fort som det skjedde Thea.

Jeg kan kort om hvordan det føltes mens legen undersøkte.

Det var ikke vondt men ubehagelig. Ikke vær bekymret, ingen av dere tjener noe på det. Han roterte rundt livmortappen for og få ut celler, 2 gang gjorde han det. Da han roterte rundt livmortappen kjente jeg stikkinger. Akkurat likedan om du kliper forsiktig i armen. MEN, legen sa etter at jeg fortslte at dette gjorde ikke vondt, noe jeg trodde det skulle gjøre etter alt jeg har hørt, da sa han "du hadde over gjennomsnittlig smerte, så neste gang kommer du nesten ikke til og kjenne det en gang"

Jeg forklarte jo selfølgelig det jeg synes var ubehaglig til han, så det han mente var at jeg kjente mer ubehag enn de fleste, pga litt komplikasjoner underveis. Så når jeg hadde over gjennomsnittet ubehag enn andre, som jeg ikke synes var noe vondt i det heletatt, så bør DU også ringe til fastlegen din for og ta celleprøve.

Du vet at livmorhalskreft gir lite eller ingen symptomer før det går galt? Altså, kreften kan ha spredd seg når symptomene kommer. Så skjekk deg!


Håper alle får et fint nytt år i 2017 :)


Likes

Comments

Ja, da har vi kommet til den dagen jeg setter ned foten. Virkelig. Nå har jeg farget hår konstan over en lang periode og håret takker for seg snart. Da jeg allerede har mistet masse av lengden av håret pga farging, så har jeg selv sakt til meg selv, + 2 andre at jeg skal ikke farge håret på 1 år. Jeg TROR jeg skal klare det, men blir det at jeg klarer og ikke fsrge det på 1 år? Eller klarer jeg bare og la håret være i fred et halvt år? Hvem vet, men den dag i dag er jeg værtfall fast bestemt for at håre skal få gro i fred.

Jeg har alltid ønsket meg tykt og langt hår. Jeg har hatt øangt hår, men aldri hatt tykt. Nå ser det ut som Kaja arver pappaen sin sitt hår, og han har tykt hår. Og jeg unner Kaja det fine håret hun kommer til og få, det er så nydelig 😀

Nå skal vi til Trondheim og handle inn julegaver!

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Det har vært slitsomme uker her hjemme. Ikke for meg, men for Jøran og Kaja. Kaja ble syk for 2-3 uker siden, og begynner og bli frisk nå. Nesten 3 uker med influensa! Vi var til legen med henne da alt dette startet, hun hadde 40° i feber. Hun hadde en vanlig forkjølelsa og at hun kommer til og bli frisk ganske raskt sa legen. Nå er vi nesten ferdig med den tredje uken og hun begynner heldigvis og bli bedre.

For jøran så har disse ukene vært veldig slitsom, da han begynte og bli syk, men ble frisk noen timer senere. Men når han har vært syk så begynner han og hoste i flere dager etterpå. Da hosten begynte og gi seg, fikk han tannpine, og ble liggende med det i 4 dager. Når han ble kvitt tannpinen, ble Kaja værre form igjen, og hostet mye, da ble Jøran smittet igjen, men ble frisk få timer etterpå, men da kom selfølgelig hosten tilbake.

Jeg har heldigvis ikke vært syk, bank i bordet! men det blir nok min tur også en gang.

I helga har det kommet masse snø, og Veronica Emilie er her i helga, noe vi og Kaja synes er kjempe artig. De to koser seg så ilag og det er godt og se.


Nå skal vi slappe av resten av kvelden, Kaja var vanskelig og legge i dag. Men slike kvelder kommer av og til.

Likes

Comments

I dag blir det en rolig dag ser det ut som. Kaja har nettopp sovnet ute i vognen sin, og Jøran er ute på jakt, mens jeg sitter i sofaen og er på tur opp for og brette sammen klær og legge i det nye garderobe skapet som fikk plass rett forran vinduet😁

Men nå er det like før. Jeg er nemmelig ferdig med 8 ukers kurs og venter i spenning for og få svar på utdanningen min og når jeg kan starte drømmen min om og bli ambulanse sjåfør/medarbeider. De 8 ukene jeg har vært på kurs har virkelig gått fort. Jeg har ikke helt hunget med føler jeg. Mye av det er glemt men det viktigste er heldigvis husket på. Så nå gleder jeg meg til og få svar på når jeg kan begynne utdannelsen, og forhåpentligvis (hvis jeg får starte utdanningen fort) så er jeg lærling om ca 2 år😀

Det skal bli godt og gjøre nytte fra seg i hverdagen. Og virkelig vøre et medmenneske, og det og hjelpe andre som er i nød eller i en vanskelig situsjon er virkelig noe jeg ønsker og ha som et yrke. Det er en nyttig jobb, og en veldog viktig jobb som man må være godt forberedt på, og virkelig gi alt fra seg selv. Jeg gleder meg og gruver meg på samme tid. For det og vøre ambulanse sjåfør og medarbeider er et krevende yrke, og man vet aldri hva som venter. Så nå føler jeg at drømmen og målet mitt snart er fullført. Og jeg kan leve med god samvittighet for dette er noe jeg vil.

Men nå venter det nye garderobeskapet på og bli fylt opp med klær.

Ha en fin Lørdag!

Likes

Comments

1 uke fri, og 1 uke med et sykt barn. Det har vært krevende, men samtidig vannvittig koselig og få tilbringe tid med Kaja når hun VIRKELIG trenger det. Det og være her for henne i de mest intense periodene er veldig viktig for meg.

Kaja hadde feber en dag da hun våknet, og det ble ikke bedre utover dagen. Hun var urovekkende sliten og slapp. Hun gjorde ingenting på hele dagen, hun satt kun sammens med meg og så barne tv, noe som var veldig koselig for både meg og Kaja. Utover dagen hadde hun 40° i feber og vi valgte og dra til legen med henne. Hun hadde luftveisinfeksjon fikk vi beskje om, og vi dro hjem igjen. Dagen etter begynte et hissig utslett og spre seg. Så vi krysser fingrene på at det er barnesykdom, for dess yngre hun er dess mindre plager får hun 😊

Nå ser vi farmen og krysser fingrene vi har igjen og krysse på at Lasse går ut fra farmen i dag!

Likes

Comments

Det har vært en lang dag i dag. startet dagen med at Kaja var veldig varm, og hadde 38,6 i feber. Det var starten på en veldig lang dag.

Jeg har vært hjemme med Kaja i dag, Jøran har vært på jobb. Hun ville ikke ha mat, ikke drikke, hun ville ikke ha noe som helst. Det eneste hun har ønsket i dag er og være i fanget. Helt greit det, men får så vondt i mamma hjertet når lille gull er så syk. Hun er til vanelig en veldig aktiv jente og sitter aldri i ro, de gangene hun sitter i ro er når hun ser Simba på tv eller får middag, frokost, kveldsmat. Ellers sitter hun i ro mens hun spiser smoothie eller mariekjeks. Hun er veldig flink til og leke seg, og vi med henne.

Kaja har aldri hatt så høy feber tidligere, og det er klart vi blir ekstra bekymret når vi ser hvordan hun har det, og værste av alt er at vi ikke kan hjelpe henne, eneste vi kan gjøre er og gi febernedsettende og gi kos, og prøve og få i henne veske og mat.

Vi dro til legen i dag. Der Kaja ble målt med 40 i feber og en forhøyet CRP. En CRP skal være under 5 hvis man er helt frisk. Hun har mest sannsynelig en luftveisinnfeksjon, og har derfor veldig vondt i halsen og generelt hele kroppen.

Nå som hun har lagt seg for natten har hun allerede våknet 3 ganger og det er på tur til og bli den 4 gangen nå.

Så det har vært en tung dag for henne og for oss i dag, og det kommer til og bli en tung natt også, men vi gjør alt vi kan for at hun skal ha det bra!

Godnatt 😊

Likes

Comments