View tracker

Idag är det kapellbullens dag och det måste ju firas. Jag bakade faktiskt redan igår så jag kunde ägna mig åt annat idag. Valet föll på en Äpple- och kanebullepaj från Lomelinas bok Pajer, ska bli spännande att testa hur den smakar ikväll. Tänkte dock tipsa om ett annat recept på ett par riktigt goda bullar, nämligen Kardemummaknutar. Dessa är riktgt saftiga och det snålas inte med kanelfyllningen, mina favoritbullar helt klart. Lycka till.


​Gör såhär:

Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite deg i taget och arbeta samman till en smidig deg.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.

Blanda smör, strösocker och kanel till en krämig fyllning. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en raktangulär plattas, ca 1 cm tjock. Bred över smörkrämen. Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark. Skiva arket i 4 cm breda remsor och skär snitt som delar varje remsa nästan helt (så de ser ut som ett par byxor)
Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och knyt ihop till en knut. Se till att ändarna hamnar under knuten.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Grått är verkligen en favoritfärg. Gråa toner tillsammans med någon enkelt detalj i guld eller någon dov färg är så snyggt. Och när passar den typ av kläder bäst om inte på hösten?

Likes

Comments

View tracker

Hej! Söndag idag. I fredags mötte jag upp Frida på stan för att plugga lite. Åkte sedan hem och lagade middag tillsammans med mamma. Senare på kvällen begav jag mig till Linnea och hade drinkkväll med henne, Lollo och Frida. Igår begav jag mig återigen till Linnea för brunch med henne och Frida, mys som vanligt. Frida och jag begav oss hem vid fyra. Vi hade tänkt att gå och se Bridget Jones på bio men då båda var så trötta sköt vi upp det. Istället blev jag hemma, kollade på film och bakade fudgekaka med Anton.

Likes

Comments

Dessa pannkakor är mina absoluta favoriter . Lite söta, en krispig yta och mjukt inre med vaniljsmak.


Gör såhär

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smält 2 msk smör och blanda med mjölk och ägg. Vispa ner mjölkblandningen, gräddfil och surdeg i mjölblandningen. Låt smeten stå svalt och svälla ii ca 10-15 minuter.
Värm en stekpanna i smör och lägg i smör. Häll i 1 dl av smeten och stek pankakorna gyllenebruna på medelvärme på båda sidor i omgångar. Servera pankakorna med sylt, lättvispad grädde och lönnsirap.

Likes

Comments

​Hej, halva denna arbets/pluggvecka är förbi och helgen börjar närma sig vilket känns så skönt. Igår va jag äntligen och såg the beatles: Eight days a week på bio med pappa, bra var den men inga större nyheter om man är en inbiten fantast. Hur som helst, har precis ätit frukost. Blev ett mindre lyckat pocherat ägg på en advokadomacka och till det en smoothie.  Tycker verkligen det är svårt att pochera ägg, ibland har man tur och lyckats men oftast virvlar vitan bara omkring i kastrullen och det blir en enda röra. Ska nu hinna med lite plugg innan jag ska bege mig in till stan för ett träningspass och en lunch med Frida. 

Likes

Comments

Dessa små Teabag cookies bakade jag till studenten vilket blev mycket uppskattat. De är enkla att göra och supercharmiga att servera till afternoon tea eller liknande! Här hittar ni utskriftsbara taggar!

60 kakor

180 g mjukt smör

1,25 dl florsocker

Citronskal från 1/2 citron

1 äggula

4 tsk saft från en citron

4,5 dl vetemjöl

1 nypa salt

200 g choklad


Gör såhär

Rör smöret tills det är mjukt och krämigt. Häll i florsockret och fortsätt röra till smeten är jämn. Häll i citronskalet. citronsaften samt äggulan och rör tills allt har blandats väl. Häll i mjölet och saltet i omgångar och rör tills degen blir jämn och hård.

Forma degen till en boll, slå in den i plastfolie och låt den stå i kylen i minst en halvtimme. Sätt ugnen på 180 grader. Mjöla en arbetsbänk lätt och kavla ut degen till ca 5 mm tjock. Skär kakorna i form av en tepåse. Gör ett hål i varje kaka med ett sugrör. Lägg kakaorna på en plåt med bakplåtspapper och, om möjligt, låt stå i kylen i 20 minuter så håller dom formen bättre vid gräddningen.

Grädda dom i ugnen i 15-18 minuter, de ska fortfarande vara ganska bleka men ha fått en gyllene ton. Ta ut ur ugnen, låt svalna fem minuter och placera dem sedan på galler. Smält chokladen och doppa den nedre delen av kakan. Låt svalna några timmar, gärna ett dygn. Knyt tetaggar runt kakorna och servera sedan

Likes

Comments

10 september och kulturnatten. I år har jag tackat nej till festligheter och ska istället ut och äta med mamma och hennes vännina. Igår var jag och Frida först på Mall of Scandinavia och sedan i Stockholm för att titta runt lite, kände mig jätteslut hela dagen så ska bli mysigt och skönt med en lugn kväll på stan. Bilderna är från förra årets kulturnatt.

Likes

Comments

Har fortfarande inte återhämtat mig helt från Danmarkförkylningen men är absolut på bättringsvägen. Jobbade både igår och förrgår men känner att jag är lite seg.. Ska äta lite lunch (pannkakor) innan jag ska bege mig mot jobbet för ett kvällspass.

Likes

Comments

Sista dagen. Vi vakade upp, packade iordning våra saker, checkade ut från hostelet och gick och lämnade våra väskor på centralstationen. Vi gick till det svenska kaféet Kalaset, ett supermysig ställe inrett med olika vintagemöbler, tips tips. Vi satt där länge, pratade och åt deras pankakor till frukost. Jag tog ett par med hallon och valnötter, aldrig ätit godare pankakor.

VI bestämde oss för att gå ner och se den omtalade havsfuren. Kul att se men absolut inget måste.

Däremot var parken runtomkring i själva kastellet, en fästning bevarade från 1600-talet, väldigt vacker, så om inte annat kan det vara kul att bege sig till Fredrikshavn för en picknick eller vandring där.

Vi vandrade tillbaka till de mer centrala delarna av Köpenhamn och tog en kaffe på Atelier September.

Har äntligen börjat gilla kaffe, dock med mycket mjölk, eller kanske mjölk med kaffe? Kul att variera sig från te ibland hursomhelst.

Vi gick till Serenity Cupcake där Frida köpte Cupcakes.

Vi begav oss mot Tovernehallarna och köpte Tacos från Hija de Sanchez till middag. Vi hann precis äta upp (eller okej inte jag) innan regnet började ösa ner. Vi stod och gömde oss under taken i Tovernhallarna ett tag innan vi bestämde oss för att springa till centralstationen för att hämta våra väskor och hinna med flyget hem. Vid tolvsnåret låg jag återigen hemma i min egna säng, den natten sov jag gott.

Likes

Comments

Näst sista dagen i Köpenhamn började vi med brunch på ett café som heter Granola, jättemysigt inrett. Jag och Louise delade på varsin Stor respektive Söt frukosttallrik. Vädret va på topp, 29 grader och strålande sol

Detta var vår lilla shoppingdag. Vi besökte Hay House, en mysig butik kallad Notre Dame och såklart ströget. Rekommenderar dock butikerna en bit bort från ströget, vi hittade många fina runt FredriksBerg (samma område som vi brunchade i).

Jakten på den perfekta tvålen på Aesop

Vi gick till ett mysigt café med Parisstil för en eftermiddagsfika..

Royal Smushi hette caféet och de skulle servera en blandning mellan smörrebröd och Sushi, dock förstod vi ej vad som var sushidelen då fisken dom serverad inte var rå utan gravad.

Gott var det hursomhelst och Frida och jag fick äntligen vårt efterlängtat te.


Vi avslutade med att gå till en Saluhall längst ner i gallerian Magasin och suktade efter all god mat vi inte hade råd att köpa.Vi åkte hem, beställde pizza från Dominos, gjorde iordning oss. Åt pizza och drack vin nere vid vattnet och tog en drink på Hija de Sanchez och lite senare en på Ruby. Vi åkte sedan vidare till Ködbyn och kom hem trötta runt fyra snåret.

Likes

Comments