Måndag 05:50 och tåget lämnar sedvanligt stationen i Borlänge för att ta mig till Stockholm. En klump i halsen och tårarna som bränner bakom ögonen. Lika jävla jobbigt varje jävla morgon. Tänkte någonstans att det kanske skulle kännas lite enklare för varje gång men det är snarare tvärtom. Det är som att känslomässigt bestiga Mount Everest varje jävla måndagsmorgon. För det är verkligen så det känns, som en enorm uppförsbacke och det gör typ fysiskt ont i hjärtat att åka ifrån honom.

Egentligen är det ju bara att bita ihop och leva med det, men ibland känns det fan omöjligt. Och då ramlar man tillbaka i dessa dubbla känslor att trivas med jobbet men inte lika mycket med boendet och det runt omkring. Så jävla svårt att hantera ibland. Att man är världens lyckligaste på alla sätt och vis, men att det känns så fruktansvärt jobbigt.

"Det är bra att sakna" - ja det kan man ju intala sig i brist på annat. Eller ja, det är säkert inget negativt egentligen men det är så jävla tråkigt. Att ha såna fantastiska helger för att sedan bara tänka hamsterhjul i veckorna. Jag vill ju att min tid ska vara fantastisk hela tiden. Vill inte känna att jag vill snabbspola mig genom veckorna för att det ska bli fredag igen.

Hur som helst en riktigt bra helg i vanlig ordning. Ett kärt återseende som vanligt och en härlig lördag med hockey i Mariestad och sjunde raka segern för Borlänge. Men en ännu bättre söndag igår, lugn och skön med en tur till ishallen där vi tog en sväng på skridskorna tillsammans. Eller ja, jag försöker ju lära mig 🙄 Sen avslutade vi med film och gott käk. Hur bra som helst, även om det går alldeles för fort.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Har inte trillat av pinnen, har bara saknat både tid och motivation till att skriva något. Efter inlägget i onsdags var det full rulle och större delen av torsdagen bestod av att åka tillbaka till Stockholm. Hur som helst en bra tripp och vi fick med oss mycket positivt från quiz-onsdagen med Tingsryd. 

Nu är arbetsveckan slut och jag befinner mig i Borlänge. Ska strax ta en dusch och sedan byta mjukisbyxorna mot jeans innan jag sätter mig i bilen och gasar ner mot Lindesberg. Idag står nämligen en tripp till Mariestad på schemat. Det är toppmöte mellan Bois och Borlänge i HockeyEttan Västra och jag ska möta upp D's föräldrar i Linde för att åka tillsammans och förhoppningsvis heja fram BHF till tre nya pinnar. 

Igårkväll hade vi en riktigt mysig kväll. Jag såg till att fixa tacos tills D kom hem från träningen och sedan var det mjukisbyxor, tacos och BIK-Modo på tv:n = en kväll helt i min smak. Hemmalaget vann dessutom med 6-2 och vi avslutade kvällen med att kika på "Livet efter dig". Herrejesus vilket bra film och som jag grät. Fanns inget stopp, men rekommenderar den starkt! Otroligt fin och charmig trots tårarna. 

Nej hörrni! Dags att svira om och get this party started. 

Såhär fint hade vi det när vi quizzade med TAIF!

Likes

Comments

Sitter just nu på E4:an i en röd Audi A3 på väg ner till smålandsskogarna där vi ikväll ska hänga med Tingsryds AIF. Vi ska testa quiz-onsdag och hoppas självklart på att det kommer mycket folk 🤓

Efter Tingsryds match mot Västerås åker vi vidare till Växjö där vi sover innan det är dags att bränna hemåt igen imorgon. Denna tripp innebär alltså cirkus 12h i bil t/r och ytterligare 70-80 mil plus. Ibland önskar man att alla klubbar låg i en radie på typ 2h från Stockholm men det finns en charm i att resa mycket också.

Nu väntat strax matstopp i Jönköping.

Likes

Comments

Tänkte börja skriva upp här varje vecka hur planeringen ser ut för att sedan kunna följa upp det. Roligt både nu och i framtiden - att se tillbaka på vad man gjorde för roligt och mindre roligt vecka efter vecka.

Så. Planer för vecka 41:

🔗 Måndag: (har ju förvisso redan passerat) men det som stod på schemat igår var ledningsmöte på morgonen följt av jobb med Tingsryd/Pantern under eftermiddagen. Ett par maskiner tvätt när jag kommit hem och lite FaceTime med D.

🔗 Tisdag: fortsatt planering av Tingsryd/Panterns olika event och Vita Hästen-BIK Karlskoga på Cmore Sport ikväll.

🔗 Onsdag: Hämta hyrbil, gasa ner mot Tingsryd för att genomföra tävlingsonsdag samt samla lite material till sociala medier. Blir kvar hela matchen och natten spenderas sedan i Växjö.

🔗 Torsdag: hem från Tingsryd och tillbaka till kontoret.

🔗 Fredag: Förbereda inför helgens matcher samt jobba vidare med Pantern. Utvärdera Tingsryd och fylla på eventkatalogen.

Helgen är ännu inte helt spikad så den återkommer vi till senare. Nu ska jag jobba vidare med Panterns supervecka innan det är dags att bege sig hemåt och slå en signal till Göteborg-Elin innan VH-BIK.

Likes

Comments

Som många av er som känner mig vet är jag är en människa som funderar mycket. På allt och på ingenting. Ibland mer och ibland mindre men oftast kanske alldeles för mycket. Hur som helst så känner jag mig fruktansvärt kluven när det kommer till min livssituation just nu. Jag har mitt drömjobb och jag har aldrig (med betoning på aldrig) trivts så bra på ett jobb eller med en sysselsättning som jag gör just nu. Det har inte en gång under dessa två månader känts jobbigt att komma till kontoret och jag ser verkligen fram emot allt roligt vi ska göra. På det sättet känns allt perfekt.

Men sedan finns det ju lite andra faktorer också. Och där är jag också kluven för å ena sidan trivs jag jättebra i lägenheten på Lidingö. Den är stor, fräsch och ligger otroligt bra sett till att ta sig till jobbet/in till stan. Hyran är rimlig och det finns både tvättmaskin, diskmaskin och torktumlare. Dessutom en rätt stor balkong som man ser havet från. Vad mer kan man begära liksom? 

Ja, det ska vara den där känslan av att känna sig hemma då? För det är där det brister just nu. Har svårt att känna min sådär avslappnad som man ska göra när man är hemma. Beror såklart mycket på att jag inte har alla jag skulle vilja ha nära i samma stad men ändå. Det känns bara tillfälligt, vilket det också är, men ändå. Får inte denna "permanenta" känsla. Känner inte för att köpa prylar till lägenheten utan tänker mer "vad är det för mening med det, jag ska ju ändå inte bo där för alltid". Fast jag nu bor där tillsvidare. 

Det är konstigt hur hjärnan fungerar och vilka olika känslor vi människor kan känna. Det kanske bara måste få ta lite mer tid, innan dessa "hemmastadda" känslorna kommer på allvar. 

Likes

Comments

Jag är väl kanske inte egentligen den som skriver långa texter om kärlek och känslor öppet, även om jag själv anser att jag är rätt bra på att uttrycka mig i både tal och skrift. Och jag tycker dessutom själv att det är roligt att läsa om hur folk träffats eller hur man känner för någon - om det är med eftertanke och inte bara massa orddroppande.

Hur som helst. Jag hade ett långt förhållande mellan åren 18-23 och det tog slut nästan precis i samband med att jag började plugga på Örebro universitet. Uppbrottet var ett gemensamt beslut och jag kände att jag ville fokusera till 100% på min karriär efter det. Så under åren som följde gjorde jag det. Jag jobbade med allt möjligt och trivdes väldigt bra med att inte behöva väga in någon annans tankar och åsikter i alla beslut. Jag trivdes med att kunna jobba alla helger och spendera hela kvällar i Nobelhallen med jämna mellanrum.

Jag hade det rätt bra i min bubbla under dessa år och "letade" inte aktivt efter en pojkvän men det är klart att man dejtade lite. Men ingenting som gav mig några fjärilar i magen eller fick mig att vilja satsa. Sedan började examen i somras att närma sig och när jag i mars tog beslutet att tacka ja till ett sommarjobb på Allehanda i Örnsköldsvik var det till stor del för att jag kände mig klar med Örebro. Det fanns ingenting som höll mig kvar och jag var väl lite törstig efter nya utmaningar. Framförallt kanske också att få se något helt nytt.

Så sagt och gjort. Jag tackade ja och sedan dök han med stort H upp. Det hela fick egentligen en rätt ironisk start då allt började med att vi matchade på Tinder. Också av en slump och vi har i efterhand kunnat konstatera att just matchningen måste skett i samband med att Borlänge blev klara för kvalserien till HockeyAllsvenskan i Kumla (ca 15 km från Örebro) i mitten av februari. Hur som så var det jag som fick upp "It's a match" och trots att jag aldrig brukade skriva till någon så var det något som fick mig att göra det denna gång.

Men så enkelt skulle det ju inte vara och det kom att dröja över en månad innan jag fick svar. "Bättre sent än aldrig" - ja det tog han sannerligen till en helt ny nivå. Egentligen störde det väl mig lite att det dröjde men jag lät inte det ta över utan konversationen rullade på och övergick ganska snart till Snapchat.

Den 1 april spelade sedan Modo och Leksand den sjunde och avgörande matchen i direktkvalet till SHL och jag satt på helspänn. Och han också, som den Leksing han är. Det som hör till här är att jag vid den tiden hade Allehanda-jobbet klart och även ett annat jobb på gång i Modo - förutsatt att de höll sig kvar i SHL. När Leksand kvitterade till 3-3 med knappa minuten kvar lämnade jag Olearys och snapade att han nu fick visa sina skills som mental coach åt mig på telefon.

Tog denna skärmdump och så jag ringde upp. Lite nervöst var det, men jag kände direkt att vi klickade. Vi pratade på om allt mellan himmel och jord under hela tiden som pausen varade men när det sedan blev dags för OT-perioden la vi på. Vi sa inget mer då, men när han några minuter senare ringde upp igen förstod jag att Leksand vunnit. Där och då var jag rätt uppgiven, men såhär med facit i hand var det ju såklart det bästa som kunde hända för vår del.

Vi pratade iallafall vidare en stund den kvällen och sedan rullade det på. Vi hördes varje dag och någon vecka senare, när jag precis kommit hem från en weekend i Polen var det dags att ses. Det passade sig även så bra att han har sina föräldrar boendes i Lindesberg, bara 4 mil utanför Örebro, så efter att han spenderat helgen där kom han in till mig på söndagskvällen. Jag minns att vi pratade hela vägen in och att det hoppade till i min mage när jag såg honom kliva ur bilen på gatan nedanför.

Därefter hade vi en riktigt bra första "dejt" och jag kände direkt att jag gillade honom. Så jag bestämde mig för att inte avvakta utan skickade en snap ganska kort efter att vi sagt hejdå. Därefter hördes vi hela tiden och när han någon dag senare bad mig ringa när jag var på väg hem kändes det så jävla bra.

Senare den veckan, när helgen stod för dörren, hade vi fortfarande inte bestämt om vi skulle ses eller inte då det också var någon utgång med laget som varit bestämd ett tag. Men jag minns att han på torsdagskvällen suckade om det där. "Är inte så sugen... Det blir dyrt... Jobbigt att vara bakis... och.... sen vore det ju mycket roligare om du kom hit också" 🙊

Så det gjorde jag. Satte mig i bilen på fredagskvällen och gasade mot Dalarna. Och så höll det sedan på i några veckor. Han tränade hela tiden och hade svårt att komma ner, så jag utnyttjade faktumet att jag var student och tog lite "ledigt" här och där för att vi skulle kunna ses. För en sommar i Ö-vik väntade ju runt hörnet och jag var fast beslutsam över att jag skulle ha svar innan jag åkte upp.

Och svar fick jag. Jag minns exakt helgen då allt gick från mest funderingar till mer säker och det ledde även till att han veckan senare träffade min familj. Vilket i min värld är typ det största man gör när man träffar någon. Men det gick bra och blev bara mer självklart att det här var något för mig. Så fortsatte det att rulla på och vi träffades så mycket det gick fram tills det var dags att åka.

Den 3 juni tog jag examen och då kom han ner för att vara med och fira. En perfekt kväll. En kväll som vi avslutade med att bekräfta att vi kände samma sak. Att vi var kära i varandra. En kväll där han dessutom fick träffa många av mina vänner. En kväll som jag aldrig kommer glömma av flera anledningar.

Dagen efter var däremot långt ifrån lika fantastisk. Då var det dags att säga hejdå och när tårarna rann ner för mina kinder på perrongen på Örebro C blev det bara ännu mer självklart. Och samtidigt skitjobbigt. Att han sedan några minuter senare skrev att tårarna letat sig fram även ur hans ögon blev det inte lättare.

Men två veckor efter att vi sagt hejdå på Örebro C sa vi hej på Stockholm C. Kanske två av de längsta veckorna i mitt liv, men det var också två veckor där vi pratade enormt mycket i telefon. Vi bestämde att jag den kvällen, den 18e juni skulle få träffa hans föräldrar för första gången. Nervöst men roligt, och det gick som (han) förväntat jättebra. Det var väl också här någonstans som vi tog steget över tröskeln och "bekräftade" att vi var tillsammans. Den känslan.

Därefter rullade sommaren på och även om det bitvis var ruskigt jobbigt att vara ifrån varandra så fick vi också en chans att verkligen lära känna varandra på djupet. För är det något som är positivt med distansförhållanden, bortsett från känslan i magen när man får träffas igen, är det att man verkligen har tid att prata. På djupet och om allt viktigt och oviktigt. Jag har sagt det till honom många gånger, att jag inte tror att vi haft samma relation idag om vi bott i samma stad. För kan man inte ses varje kväll ställer det ett krav på att man delvis måste planera men framförallt kommunicera. Man måste hitta andra sätt att lära känna varandra och jag tror att behovet av att höras hela tiden är betydligt större än om man kan ses dagligen.

Hur som helst så fick jag genom en trasig fot möjlighet att spendera lite extra (och värdefull) tid i Borlänge innan det var dags att flytta till Stockholm. Och där är vi idag. Vi pendlar och vi pusslar. Visst är det skitjobbigt vissa dagar, men i det stora hela fungerar det bra, och tack (!) gud för FaceTime säger jag.

​Nu har det snart gått sex månader sedan den där första kvällen i Örebro den 10 april. Det låter helt sjukt när jag tänker på det. Ett halvt år som på ett sätt känns som en månad. På ett annat känns det sjukt att vi bara känt varandra så kort. För det känns som att jag alltid känt honom och jag har på ett sätt svårt att tänka tillbaka tiden innan vi träffades, för att det känns så konstigt. 

Jag har aldrig tidigare känt som jag gör nu. Det känns ungefär som att en del av mig har, utan min vetskap, saknats och nu har den hittat tillbaka. Jag har aldrig tidigare klickat med en person på så många plan som jag gör med honom. Aldrig skrattat så mycket och aldrig känt mig lika avslappnad. Jag kan vara mig själv i alla lägen (på gott och ont) och det känns så självklart. Varje dag. 

Det är klart att det kanske är lite för tidigt att fundera över framtiden och allt vad det innebär, men samtidigt känner jag i hela kroppen att jag hittat rätt. Jag har hittat min person och det tror jag någonstans att jag kände direkt den 10 april också. Jag hatar klyschor och när man säger saker som "kärlek vid första ögonkastet" och "det händer när man minst anar det" - men samtidigt är det så jävla sant. Iallafall det sistnämnda. När jag inte tyckte att jag hade någonting som höll mig kvar i Mellansverige sa det pang i både huvud, mage och hjärta. 

Och det är sannerligen en känsla jag hoppas att alla människor får uppleva. 

Några blandade bilder från maj-nu. Blir verkligen helt varm i hela kroppen av att titta och minnas tillbaka. Och samtidigt veta att vi har så mycket roligt framför oss också. Lycklig ❤️

Likes

Comments

SÅ GLAD TJEJ.

Satte mig i kö till biljettsläppet vid 9.30 och tänkte att det skulle gå åt skogen som vanligt. När jag i mitten av augusti skulle fixa fyra Håkan-biljetter stod jag också i kö, kom in men blev utkastad precis när jag skulle välja platser. Så mina förhoppningar var inte så höga att lyckas idag heller men skam den som ger sig.

Kom iallafall in ungefär 10.20 och klickade direkt i fyra biljetter. Det fanns som tur var kvar och jag fick tag i sittplatser. Så den 25 juni blir det att styra kosan mot Göteborg för att fylla Ullevi! Jag och Annelie såg Coldplay på Friends Arena i somras och det är en av de bästa spelningarna jag varit på. Älskar kontrasterna mot Kent/Håkan/Winnerbäck som jag annars ihärdigt försöker se. Coldplay är ett arena-band på ett helt annat sätt och showen på Friends var beyond så mina förhoppningar på sommarens spelning är nu skyhöga!

Älskar dessutom att ha saker att se fram emot. Och jag ÄLSKAR att gå på konserter. Nu framöver väntar en akustisk spelning med Winnerbäck i Falun 28 oktober följt av kent i Örebro 18 november plus dubbla på Tele2 16 och 17 december. Hade mer än gärna sett Håkan i Globen den 10:e också, men får se om det löser sig.

Hur som helst. Coldplay på Ullevi i slutet av juni, det blir magiskt. ❤️💛💚💙💜

Några bilder från spelningen i somras. Det var helt fantastiskt att få se hela arenan blinka i regnbågens alla färger 😍

Likes

Comments

​Ibland har man bättre och ibland har man sämre dagar på jobbet. Idag har vi haft en helt fantastiskt kreativ och bra dag. Från början till slut har vi öst på med idéer och rott saker i hamn. Det känns skönt när det rör på sig, att man gör något annat än att bara sitta och stirra på publiksiffror. Nu tog jag väl i lite med tanke på att vi var upp till Umeå i tisdags men ändå - skönt när det händer saker och idéer börjar bli något mer än just det. 😃

Nu är jag däremot rätt trött i skallen och en del av mig hade nog uppskattat att åka hem till Lidingö för första gången på en vecka men icke sa nicke! För istället ska jag nämligen träffa Erika för käk och hockey i Globen. Djurgården-Skellefteå står på schemat och det blir således min första SHL-match live denna säsong. Kul! 

Så! Med andra ord dags att packa ihop och få lite käk i magen så man håller sig vaken en stund till! 


Likes

Comments

Just nu känns det inte som att jag gör något annat än att resa. Överallt och ingenstans. Men jag har egentligen ingenting emot det, mer än att det här med att bo i en resväska inte är så jävla roligt alla gånger 😂

Iallafall så är jag precis "hemkommen" från Norrland och Umeå där gårdagskvällen och natten spenderades. Att se Björklöven mot Modo stod på schemat och det var absolut en av de bästa matcher jag sett på ett bra tag. Härlig hockey kombinerat med en fullsatt arena där klackarna sannerligen gav varandra en match. Björklövens fans utsågs inför säsongen till Sveriges bästa av Cmore och över 52 omgångar stämmer det säkert - men igår bjöd sannerligen Modos fans upp till dans. Bortalaget vann hur som med 5-3 inför 5400 personer.

Vidare söderöver imorse där planer lyfte från Umeå AirPort 09.55. Landade på Arlanda 10.45 och tog mig då omedelbart ner till centralen för att hoppa på tåget till Borlänge. Det var tänkt att bli en överraskning för födelsedagsbarnet men han genomskådade mina planer och stod och väntade på mig när jag kom med tåget. Blev lagom glad (lyckas aldrig överraska)... 🙄 men vi fick iaf en mysig eftermiddag med lite käk och tårta innan han begav sig ner till hallen. För nu sitter jag i Borlänge ishall och väntar på att pucken ska släppas mellan hemmalaget och Surahammar. Håll en tumme för #31 födelsedagen till ära 🎈✊🏼

Imorgon åker jag tillbaka till Sthlm med det vanliga 05:50 tåget så nu ska jag njuta av att vara här. Och såklart hoppas att Borlänge tar tre nya poäng ⭐️

T3 Center i Umeå före och under gårdagens "derby" 🏒

Likes

Comments

Då var det dags för en liten norrlandstur igen och idag styr vi kosan mot Umeå för att ikväll bevittna Björklöven mot Modo. Ett klassiskt derby och jag ser fram emot att få se detta på plats. Under dagen ska vi även följa med bakom kulisserna och passa på att snacka med lite spelare och publik/supportrar.

Just nu sitter jag på tåget från Borlänge ➡️ Arlanda och med mig i plånboken har jag nu även mitt bankkort! Livet blir ju en aning lättare om man faktiskt har med sig det när man ska göra saker 🙄 men även fast det blev en liten extra sväng och några mil plus på kontot så kan jag inte säga att jag klagar på en extranatt i Borlänge då och då. Vi pratar mycket om det, det här med pendlingsavstånd. Båda är självklart eniga om att det är för långt att pendla 2-2,5 timme enkel varje dag, så ibland sitter vi och funderar på städerna mellan, om det vore något. Men det känns rätt långt bort att skaffa ett boende i Avesta eller liknande, plus att jag är lite emot att vi båda isåfall skulle pendla. Men nog kan det vara lite roligt att iallafall sitta och fundera på sånt 🙈

Men nu ska jag passa på att jobba lite innan vi stannar till vid Arlanda C. 🛫

Morgonstund mellan Säter och Hedemora 🌄

Likes

Comments