Inlägget innehåller annonslänkar.

Hallihallå! Igår fick jag en del frågor på min instastory om vart min scarf kommer ifrån. Svaret på frågan är Eton. De gör en otroligt massa härliga och mönstrade scarfs i siden.

Min scarf är den ni ser ovan som jag hade turen att under tiden som jag jobbade på VOLT. Den hittar ni här.

När jag var inne för att se om min scarf fanns kvar hittade jag två andra skönheter om jag vart sugen på. De ligger dock lite över min studentbudget MEN så fina!

Scarferna ovan hittar ni här och här.
Jag tycker att det är härligt att lägga till lite mönster i en mörkare höst-outfit med hjälp av scarfs! (finns dock betydligt billigare alternativ)
Nu ska jag på personalfet i CPH!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inlägget innehåller annonslänkar.

Jag älskar att ha på mig oversize-skjortor, tycker att de ger en chic look som känns "hel och ren" utan att bil tråkig.

Min oversize-skjortgarderob är dock långt ifrån komplett men har två godingar som står på önskelistan.

Den över skjortan hittar ni här och den undre hittas här

Båda skjortorna kommer från HOPE, en favorit sedan länge. Jag vet inte hur många gånger jag drömmande gått och dragit i dess ärmar när jag jobbat.

Jag tror jag kommer köra på den övre "Coast Shirt Blue" då den är lite längre och stelare i materialet. Ränderna i den över skjortan har inte heller samma tjocklek vilket känns nytt och krispigt. Plisseringen och boxvecket i ryggen är dessutom en detalj som jag gillar starkt!
Båda skjortorna är av 100% bomull vilket ju är fantastiskt bra för naturen då blandmaterial är svåra att återvinna. Toppen!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Nu ska jag äntligen få dela något som har legat på lur ett tag.
Jag ska nämligen flytta efter årsskiftet, det har inte varit helt spikat så har helt enkelt inte velat dela det med någon.
Jag trivs såklart som fisken i vattnet med att bo tillsammans med Anna, men trivs dock inte lika bra i Lund som stad. Då jag jobbar i Malmö och går i skolan i Helsingborg så känns Lund mest som ett mellanting.
Nu föll det sig såpass bra att min kära butikschef som är gravid ska flytta till en större lägenhet så jag ska få hyra hennes underbart fina etta.

Flytten kommer inte att ske innan i mitten av Januari men lite smygbilder kommer om ett tag!

Eftersom jag tidigare bott i Stockholm (och vi vet ju alla hur bostadssituationen ser ut där) har jag nu blivit en riktig champ på att flytta.
Jag tycker att det är otroligt roligt att inreda och ge karaktär till ett hem. Särskilt roligt är det ju när man får bestämma allt själv, men, jag hyr ju i andrahands så får hålla lite i tyglarna. Har dock redan börjat finkamma Pinterest på idéer.

Jag kommer förmodligen göra massor av moodboards men kommer att gå på inspiration från mycket färg med en enklare möblering. Jag har ju rosa sammetssoffor sedan innan så rosa, mörkrött, grönt och blått i olika strukturer är det nu tänkta temat.

Likes

Comments

YES! Nu är det bestämt, det blir New Orleans över nyår! Inte nog med det men Annas underbara pappa bjuder oss dessutom på resan! Helt fantastiskt!

Vi ska bo hos Annas kompis Brandon och hans pojkvän.
Brandon jobbar som stylist och driver tillsammans med två andra personer en icke statlig eller vinstdrivande organisation. De har skapat ett rum där underprivilegierade grupper möts genom gemensamma intressen med fokus på konst, spiritualitet, miljö och konversation. Helt fantastiskt!

Länk till sidan här: https://www.hermanxsdeleche.org


New orleans är som jag skrev i mitt tidigare inlägg känt för bland annat sin Jazzkultur. 50-tals musik är något som jag har en särskilt svag punkt för, dess livliga melodier som går in i varandra och helt enkelt gör det svårt att sitta still. Det ska bli så otroligt härligt att få se dessa talangfulla musiker live! 
Som sagt, galet exalterad över denna kommande resa!

Likes

Comments

1a december, 23 dagar kvar till jul och 22 dagar kvar tills jag drar till USA!

Jag ska i år fira jul tillsammans med min kusin Anna, som jag förövrigt bor med, och hennes familj i Houston. Sen ska vi förhoppningsvis till NOLA och fira nyår!
Senast jag var i USA var jag 13 år, så jag antar att man kan kalla detta något typ av 10års-jubileum! SÅ roligt!

Jag har såklart redan börjat fundera över vad man ska packa för typ av kläder. De oklara gradantalet "mellan 12 och 20" står på schemat för resan. Egentligen bör de ju inte vara särskilt oklart eftersom de motsvarar den svenska sommaren, haha!

Jag har en vision om blandade material och lager på lager med mycket färg.

Houston är väl inte det vanligaste resemålet om man ska till Usa.
Staden består av olika distrikt som alla är nischade på sin grej, exempelvis museum-distriktet som har 19 olika museum. Den är känd för sin kulturella blomstring och dess mångfald när det kommer till både människor och mat.
Houston är alltså inte en stad fylld av rancher och cowboys som jag antar att många associerar med "Texas".

New Orleans som ligger i delstaten Louisiana, är ett vanligare resmål och är känt för bland annat Mardi Gars, som en av världens största karnevaler. Staden har en enorm Jazz-kultur och har i övrigt en mycket konstnärlig karaktär. Så, en perfekt stad för nyårsfirande helt enkelt!

Känns galet roligt att jag och Anna snart ska dit!

Likes

Comments

Yes, hallihallå där i lådan! Nu var det otroligt längesedan jag gjorde ett inlägg här på bloggen. Mycket har hänt sen sist, MEN, nu är jag tillbaka!

Jag har som ni ser gjort om bloggen lite då jag ville att den skulle få en härligare vibe, och vad ger just det bättre än massor av färg?

Här kommer en kort update innan jag sätter mig med plugget igen.
Jag pluggar fortfarande men har nu bytt ort till Lund. Socialantropologi var inte riktigt min grej helt enkelt. Nu pluggar jag modevetenskap på Campus Helsingborg via Lunds universitet. Jag kan starkt rekommendera denna utbildning till människor som är intresserade av att jobba inom modebranschen, otroligt härlig och inspirerande utbildning!

Jag har kvar mitt jobb på Grandpa men jobbar nu i den otroligt härliga Malmöbutiken. Denna pärla hittar ni på Södra Förstadsgatan 25, för den som vill pipa in och säga hallå till mig eller någon annan i vårt soliga team!

Påtal om mode, hur snygg jacka!?

Bilden är tagen från tidningen THE FOURMIST, ISSUE 13, DEVOTION.
Otroligt härlig tidning! tipstips!

Likes

Comments

Jag har nu gått klart min första termin på Socialantropologiska institutionen här i Stockholm. Kan knappt tro att de är sant. Jag har i veckan som gått ,med rasande fart, inlett period 2. YAY me!
Nu väntar middag med Johanna, mys! 🎈

P.s. Hämtade nycklarna till lägenheten idag. Nu börjar de bli på riktigt! ✨🍾✨

Likes

Comments

Var på äventyr i Huddinge och köpte dessa fantastiska skönheter idag. Hittade dem på blocket och blev störtförälskad. ⚡️⚡️⚡️
De är inte bara rosa utan också i sammet, vilket såklart gör dem till livets soffgrupp Lisas mått mätt. Nu ska godingarna bara hämtas hem också! (Blev lite ivrig där..)


Imorgon ska jag dessutom hämta nyckeln till nya läggan! Längtar! 👄

Likes

Comments

Så var det dags igen.
Skrev idag på avtal med Grandpa så nytt jobb och nya äventyr väntar! Ordentligt taggad!
Kolla in deras fantastiska hemsidan här! 👇🏼

http://m.grandpa.se/

Jag har en hektisk men OTROLIGT rolig månad framför mig. Jag ska flytta, igen, men denna gången till en alldeles egen lya. Lägenheten ligger i Solna vilket är lite ironiskt eftersom att de var i de krokarna jag befann mig för ca ett år sedan med.

Innan dess ska dock en Tenta skrivas och en sprillans ny kurs ta sin början.
Vet inte riktigt hur jag ska lyckas få ihop detta livspussel. Jag håller tummarna för att så länge lägger min fokus rätt kommer saker och ting falla på sin rätta plats.

Likes

Comments

För två dagar sedan fick jag reda på att jag kommit in på utbildningen som Moa tipsade mig om för ett par månader sedan.

Socialantropologi på Stockholms universitet.

"Genom fältarbete och deltagande observation i en främmande kulturell miljö under en längre tidsperiod försöker socialantropologen förstå hur människor själva upplever sin värld och varför de gör det på sitt eget speciella sätt. Socialantropologer studerar idag alltifrån ursprungsfolk och bonde- och stadsbefolkningar i tredje världen till lokalsamhällen, minoritetsgrupper och subkulturer i vår egen del av världen."

Så beskriver Wikipedia socialantropologens arbete.
Ska lilla jag göra detta sen? Vem vet? Det låter i alla fall otroligt intressant!

Är supertaggad på att få lära mig nya saker men är otroligt nervös inför de tre kommande åren.

Nu ska jag i vilket fall bli pluggis. 💻📄📝👏🏼

Likes

Comments