Val Thorens, 20/2-2017 klockan 21.32

Hej på er!

Nu är andra dagen här i Alperna snart över. Och den har varit helt fantastisk. Jag skrev ju igår om hur jag haft en av dem värsta förmiddagarna i mitt liv, idag är jag övertygad om att jag har haft en av dem bästa eftermiddagarna någonsin. För när du är i Val Thorens och åker skidor, solen skiner, dina pjäxor passar perfekt och du har Hov1 i lurarna så finns det inte så mycket att klaga på. Right?

Ta hand om er,
Lisa

  • 5 readers

Likes

Comments

resor

Val Thorens, den 19/2-2017 klockan 16.48

Hej på er!

Nu är första dagen här i Alperna över och om ni är normalt funtade människor så tittar ni säkert på bilderna här över och tänker att det verkligen är vackert och att ni ändå är lite avundsjuka på mig och mina kära resekamrater.

Vad jag tänker: TITTA PÅ BILDERNA PÅ KYCKLIGWRAPSEN DET ÄR DET FINASTE JAG NÅGONSIN HAR FOTAT IT LOOKS ABSOLUTELY DELICIOUS (and it was).

Sen tänker jag också på att förmiddagen lätt kvalar in på mina topp tio värsta i livet. Anledningar till detta;
• så fort jag kom ut i backen och liften så fick jag kramp i vaderna pga. pjäxorna
• mina tår på vänstra foten började också krampa
• efter vi hade vilat så fick jag inte på mig ena pjäxan vilket resulterade i att jag...
• ramlade på en terass inför 30 pers
• när vi skulle åka till uthyrningen och byta mina pjäxor tog vi fel ingång och var tvungna att gå uppför en brant, isig & smal backe där minst 50 personer och 1000 barn försökte ta sig ner. Det är verkligen något av det läskigaste jag gjort och jag trodde att jag skulle ramla, slå ut alla tänder och skämma ut mig totalt. Mina ben skakade efteråt. Usch.

Men efter att jag fått nya pjäxor så blev allt mycket bättre och Alperna är på god väg till att komma upp till toppen av mina favoritdestinationer i världen.

Ta hand om er,
Lisa

  • resor
  • 8 readers

Likes

Comments

resor

Lördagen den 18/2-2017 klockan 19.23

Hej på er ifrån luften!
Jag kommer precis som när vi var i USA skriva datum och tid i mina inlägg eftersom jag inte vet när jag kommer ha tillgång till wi-fi nästa gång.
Vi lämnade Norrköping runt elva i förmiddags och körde sedan dem två timmarna det tar upp till Stockholm. Sedan tog vi oss med hjälp av flygbuss från parkeringen till Arlanda där vi checkade in vårt bagage och såg en kändis!
Alex D'Rosso, som var med och vann (tror jag) Paradise Hotel förra året, checkade in precis bakom oss. Jag brukar vara ganska bra på att känna igen kändisar och hade nog förmodligen känt igen honom ändå, men allt blir så mycket lättare när dem har keps med sitt eget namn på ;)
Efter lunch, ett borttappat boardingpass (don't loose your boardingpass kidz, your parents will be pissed) och lång väntan kom vi på planet.
Och att flyga på kvällen är något jag tycker att alla borde få göra minst en gång. För det är så obeskrivligt vackert. Alla ljus och vägar som slingrar sig runt överallt. It's a treat for the eye.
Nu är det en halvtimme kvar tills vi landar i Geneve och sedan väntar en två timmars bussresa innan vi är framme i Val Thorens.

Ta hand om er,
Lisa

  • resor
  • 9 readers

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Och glad alla hjärtans dag! Älskar denna dag och tycker verkligen att den är supermysig, med eller utan partner.

Jag har haft en glad och solig dag med svenska, so, idrott och språk. Sedan ett gympass på eftermiddagen och efter det åkte jag med Matilda till mässhallen för att titta på handboll eftersom en kompis till oss dömde.

Juste, tänker också ta tillfället i akt att berömma mig själv lite. Burken här ovan fick Jullia och i den ligger 69 lappar (så många skoldagar som det är kvar) med bilder på oss, saker vi ska göra tillsammans, minnen vi delar och så vidare. Visst är jag gullig? Hon blev iallafall så glad att hon började gråta (!) so I would say mission completed on that one.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Ja hörni! Precis som rubriken lyder har jag mått fantastiskt bra idag. Detta på grund av att a) solen sken b) solen sken och c) solen sken.
Jag har nog inte insett hur mycket jag har saknat solen innan jag fick ett totalt av lyckorus av att känna hur den faktiskt värmde.
Sedan blev det lunch idag på Lingon, food & friends så det var ju självklart ett plus i kanten.
Eftermiddagen har jag spenderat med Jullia på gymmet och här hemma och knepat & knåpat med alla hjärtans dag presenter till ett par vänner. Tycker det är så himla mysigt att göra folk lite extra glada, och Valentines är ett perfekt tillfälle!

Imorgon hoppas jag att både solen och mitt humör är tillbaka. Orkar inte med mer grått och tråkigt.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

böcker


Ni som känner mig vet att jag är en känslomässig person som gråter åt det mesta. Filmer. Böcker. Musik. Och allt annat som jag tycker är vackert eller sorgligt. Men jag har nog aldrig gråtit såhär mycket över en bok. Någonsin.

Jellicoe Road, eller On the Jellicoe Road som den heter på engelska, är den vackraste historian som jag någonsin läst och handlar om Taylor Markham som bor på Jellicoe School. Varje år utkämpas där ett territoriekrig mellan Taylors skola, kadetterna och jellisarna. Men detta året blir allt annorlunda, när Taylors förmyndare Hannah försvinner.

Jag vet att alla beskrivningar av denna boken låter tråkiga, för det finns egentligen inte ord för hur bra den är. Varje ord är oumbärligt. Man bara måste ha mer. Och jag vet att första halvan är fruktansvärd att komma igenom första gången. Man förstår ingenting och allt känns bara rörigt. Men när man fortsätter läsa och förstår mer och mer öppnar sig en helt fantastisk värld. En värld som jag skulle vilja leva i. Och jag skulle kunna göra vad som helst för att få så fina vänner som Taylor.

Jag läste ut denna boken för andra gången i eftermiddags och tårarna började rinna redan när det var 100 sidor kvar. Och dem fortsatte att rinna, fler och fler, tills min mamma erbjöd mig choklad för att jag skulle må lite bättre. Jag tog en tugga, samlade mig lite. Och sedan började jag igen.

Ta hand om er & gör er själva en tjänst och läs denna boken

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Onsdag idag, och en bra sådan. Vi började dagen halv nio på arbetets museum och fick utställningen jobbcirkus visad för oss, faktiskt riktigt bra!
På grund av museumet fick vi en jättelång håltimme så vi bestämde oss för att äta på stan. Vi velade ett bra tag men bestämde oss sedan för att PAUS fick bli bra. Jag blev självklart jättenöjd! Ekonomin? Not so much, men man måste få lyxa till det ibland.
Och lyxat är vad jag har gjort hela dagen. För på eftermiddagen fikade jag på Waynes med Kajsa. Största lyxen där var nog att kunna diskutera småbarn, helt ohämmat, i minst en timme och sedan gå till butiken Busfrö för att gotta ner sig i allt gulligt där.
Sedan avslutade jag dagen i kyrkan med mässa, och mycket bättre än så kan inte en dag bli!

Hoppas att ni också haft en bra dag!

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

För att bota denna grå och tråkiga måndag får ni lite bilder ifrån helgen och mamma & pappas femtioårsfest, som verkligen blev lyckad!

Det här har faktiskt varit en av dem värre dagarna. Jag gick hem tidigare från skolan på grund av huvudvärk och en annan kompis har blivit magsjuk. Så nu är det bara att hoppas på att min huvudvärk försvinner och att jag slipper magsjukan.
Men innan jag kan få lite välbehövd sömn finns det en hel lista med plugg och annat som helt enkelt bara måste göras... önska mig lycka till!

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en bra måndag - det har jag!

Skoldagen har varit väldigt lugn då vi dels slutar 13.00 hela denna vecka (pga. utvecklingssamtal) och för att vi inte hade någon so, utan håltimme istället.
Den enda fullängdslektionen vi hade idag var bild, som för en gångs skull var roligt. Vi har jobbat med rutmönsterförstoring, idag var sista lektionen, och jag blev klar & nöjd! Bästa kombon.

På måndagar har vi en och en halvtimmes lunch rast. Väldigt segt. Men idag ganska mysigt. Matilda & Amanda tjatade och till slut gav jag med mig och följde med dem för att käka på Lingon, food & friends.
Ett bra beslut, för pizzan var himmelsk och sällskapet inte helt fel det heller.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Idag har tisdagen inte varit helt som den brukar vara. Vi hade nämligen håltimme istället för idrott vilket resulterade i en lunchrast som började 11.30 och inte var slut förens 14.00. Alltså 2,5 timme.
Så jag och Jullia bestämde oss för att ta en lyxlunch på PAUS (ovanligt att jag går dit ellerhur?). Sagt och gjort.
Det var alldeles fullt och kön var hur lång som helst. Personalen jobbade så fort som de kunde och därför förstår jag att det lätt blir lite fel. Jag fick nämligen blåmögelost dressing istället för vitlöken som jag bad om. Men det här märkte inte jag förens jag ätit upp min sallad (med dressing på) och Jullia påpekade att det faktiskt inte alls var vitlöksdressing...
Det roliga är att jag hela tiden satt och tänkte på att det smakade annorlunda, men trodde att det var kycklingen som var lite vattnigare än vanligt.
När vi ätit klart gick vi en runda på stan och kollade bland annat bebiskläder och pratade norska. Jullia har äntligen börjat titta på SKAM och jag känner mig som en stolt mamma som just sett sitt barn gå för första gången.

Men även om idrotten blev inställd så har jag fått min beskärda del av fysisk aktivitet ändå. Kom hem från gymmet för ungefär en halvtimme sen. Må så vara att det var ett jättekort och skitdåligt pass (träningsmotivationen låg på stadiga 0% hela tiden) men all träning är bättre än ingen träning.

Resten av kvällen ska jag spendera genom att göra läxor. Det märks verkligen att det är sista terminen i nian nu, för jag är redan halvdränkt i läxor och det har gått lite mer än en vecka.
Jaja, det är väl helt enkelt bara att ta tag i det.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments