vardag

Hej på er!

Ja, som dem två bilderna ser ut här ovan är ungefär hur mina senaste dagar har sett ut. Jag har nämligen varit genomförkyld, och är hemma även idag för att se så att jag är frisk på riktigt. Men som det ser ut nu så blir det skola imorgon och med tanke på att jag då kommer ut och får känna på vårvädret ordentligt så känns det faktiskt inte helt fel det heller!

Under min isolering har jag legat i min säng och tittat på Johan Falk (som jag såg klart idag och älskar älskar älskar) & The OC som jag precis har börjat kolla på. Mina vänner har dock tjatat i flera veckor. Idag ska det bli lite mindre serietittande och lite mer plugg för att hinna ifatt med det jag har missat i skolan. 

Hoppas jag ;)

Ta hand om er,
Lisa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Idag var det äntligen dags för mig och min mamma att få se William Spetz föreställning "mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?"

Jag visste egentligen inte riktigt vad jag skulle förvänta mig och när William klev ut på scenen tog det en liten stund innan jag verkligen kunde förstå att han stod där på riktigt och att jag inte såg honom igenom en kameralins.

Men sen tog det bara någon minut innan hans närvaro var som det självklaraste någonsin. Att han kände alla som satt i publiken jätteväl och att vi snarare var på någon slags fest än en föreställning. Han har en sån fantastisk närvaro och värme som bara strålar ut och som det är omöjligt att inte ryckas med av.

Och när han sedan kom ut efteråt för att ta bilder och hälsa på dem som fortfarande stod kvar och väntade märkte jag det ännu en gång; hans värme. Det är en så konstig grej att förklara men man känner sig så himla välkommen när man pratar med honom. Och han ger dem bästa kramarna.

En fantastisk kväll, en rolig föreställning och en alldeles underbar och genomgod människa.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Var helt inställd på att jag skulle blogga ordentligt nu när vi var i vackra fjällen, men när blir något egentligen som jag har tänkt mig?
Vi har iallafall haft 3 härliga dagar i Sälen och jag har insett hur mycket jag älskar svenska fjällen. Det slår Alperna hur lätt som helst. Det är hemma.

Men 3 dagar räckte med tanke på hur trött man blir av skidåkning. Jag har fortfarande inte återhämtat mig riktigt och ska därför alldeles strax hoppa i säng. Eller ramla i säng.

Imorgon är det skola, som vanligt, men sen på kvällen är det äntligen dags för William Spetz!!! Som jag har längtat. Det ska bli så himla kul.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Idag har jag varit väldigt produktiv och hunnit med mycket roligt. På förmiddagen pallrade jag mig iväg till gymmet och körde ett bra pass där. Sedan bar det av för att hyra skidor, och direkt efter det blev jag nerskjutsad till resecentrum där jag mötte upp Alva.

Vi tog sedan pendeln till Linköping och fick en riktig toppeneftermiddag på Ikea! Verkligen lyckat, och snacka om att vi samlade vuxenpoäng!

Nu sitter jag och försöker att fördriva tid utan att bli trött. Det är nämligen ingen ide att jag försöker sova eftersom jag vid halv ett ska åka bort till Eneby Centrum och kliva på bussen som ska ta mig och mina vänner till fjällen. Närmare bestämt Tandådalen! Just nu känns det helt okej, men när vi väl har gått på bussen kommer jag förmodligen vara livrädd för att ha glömt något. Usch, mardröm.

Men förmodligen går ju allting som det ska, och jag får äntligen återse dem svenska fjällen.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

Hej på er!

Snacka om att jag har haft en riktigt bra tisdagseftermiddag tillsammans med Lihvia. Vi har (självklart) ätit på PAUS och diskuterat feminism. Och när vi sitter där och pratar om folk som inte håller med oss när det gäller just feminism levererar Lihvia helt plötsligt ett så klockrent citat att jag var tvungen att be henne att säga det igen och spela in. And here it is:

"Jag tror att anledningen till att jag blir så förbannad är för att det här inte är en fråga om fanta eller cola, och vem som gillar det bäst, utan det här är en fråga om människors liv. Om mitt liv, och det finns ingen som kan säga att jag har fel, för det jag har upplevt har ju jag upplevt. Det är min upplevelse. Det är mänskliga rättigheter, det är därför jag blir så himla förbannad."

Ta hand om er,
Lisa

  • 115 readers

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

För några timmar sen kom jag hem ifrån mitt första Wild & Holy läger, som ledare. Och jag har haft så himla roligt. Och lärt mig väldigt mycket, både om djuren på Kolmården men framförallt om ledarskap.

Under helgen har vi hunnit med en tripp till Tropicarium (där konfirmanderna gjorde olika uppdrag för att lära sig om alla djur som fanns där), en föreläsning om evolutionen, hälsa på alla små bebisar i barnens lantgård, en melodifestivalfinal, en mysig andakt i Kolmårdskyrkan, men viktigast av allt;

Jag har lärt mig ALLA namn.

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Idag var det äntligen dags för det jag och Maja har pratat om i flera veckor. Eva & Adam maraton.
Hampus följde med också och idag har vi spenderat hela eftermiddagen och kvällen framför tv:n och kollat på Eva & Adam. Dem två är ju helt fantastiskt söta, men Tobbe. Behöver jag ens säga något mer? <333

Imorgon är det fredag (äntligen) och jag ska på eftermiddagen ut till Kolmårdens djurpark för mitt första läger som konfaledare. Ska bli så himla roligt!!

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

vardag

Hej på er!

Nu är jag äntligen på hemmaplan igen. Idag har jag träffat Cissi och självklart ätit på PAUS. Ett väldigt bra ställe för pratluncher och nu är jag helt uppdaterat på allting som har hänt under sportlovet.

Imorgon börjar skolan, men lite senare än vanligt då vi återigen är tillbaka på Eneby. Dock i baracker men jag hoppas för att allt går bra och att våren kommer fort. Den behövs eftersom vi inte har någon annanstans att vara än i våra hemklassrum.

Jag har faktiskt en rolig vecka framför mig med massa saker inplanerade. Bland annat ska jag träffa @MajaHellgren och lära henne vad eneby är för något & sen är det också infomöte för Wild & Holy, vilket betyder att jag ska få träffa mina konfirmander för första gången. Så roligt!!

Ta hand om er,
Lisa

Likes

Comments

Val Thorens, den 24/2 (bara tio månader kvar till julafton!!) klockan 15.03

Ni vet när man ska gå iväg till skolan på morgonen och det är lite fuktigt och grått. Då brukar iallafall jag utbrista "oj vad mycket dimma". Men nu skrattar jag åt mig själv.
Idag har jag upplevt dimma på riktigt här i Alperna. Och det är faktiskt riktigt obehagligt att inte kunna se mer än 3 meter framför sig. Speciellt när man befinner sig på 3000 m.ö.h.

Något annat jag har upptäckt idag är att jag har en lättare skräck för stup. Och det är inte höjden som gör det obehagligt utan mer att jag står här en halvmeter ifrån ett stup och om det kommer en stark vind och jag åker över kommer det gå så fort och så illa. Så svenska fjällen duger för mig, det är ju lite halvbrist på stup där, speciellt som vädret är som det är här nu.

Vi gav upp för ungefär en halvtimme sedan och nu ska vi sätta oss och fika. Det är tur att det finns alternativ till skidåkning även här.

Ta hand om er,
Lisa

  • 240 readers

Likes

Comments

resor

Val Thorens, den 22/2-2017 klockan 21.42

Herregud, nu börjar kroppen bli ordentligt seg och fötterna är helt förstörda. Men som ni ser på bilderna här ovan är det värt det.
Idag har det varit riktigt varmt. Vid en sittlift var det +20, alltså typ svensk sommar. Och med tanke på hur mycket sol jag har fått under dessa dagar börjar också fräknarna att titta fram. Så sommar; I'm ready for you.
Imorgon blir det samma visa igen. Skidor. Förhoppningsvis sol. Och så självklart after-ski på eftermiddagen!

Ta hand om er,
Lisa

  • resor
  • 252 readers

Likes

Comments