Finals week är här...

Och det innebär att varje minut går till att lämna in avslutande tentor, prov och presentationer. Har spenderat tid på Breakfast, vilket är ett litet hak i stan där majoriteten är studenter som sitter med sina laptops och pluggar. Väldigt mysigt och väldigt bra atmosfär. Har spenderat ett antal timmar på biblioteket och gått promenader när till hamnen för att äta sushi och se solnedgångar.

Längtar tills denna veckan är över och jag kan ta jullov på riktigt. Hejdå så länge, hörs när finals week är över!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Vilken fin helg! Har firat thanksgiving med alla fina människor här i lägenheten och våra grannar.. Alla hade gjort massa mat och det var verkligen så bra uppstyrt.  All creds till Hampus och Cornelia som gjorde en helt fantastisk god stuffed turkey för fösta gången. Vi var här hela kvällen, Felicia hade fixat med laglekar vilket alltid är lika kul och alla var på riktigt bra humör hela kvällen.

Sen var det Black Friday på fredagen, ooh då hyrde vi en bil ooh åkte first till Calabasas till West Topanga mall ooh sen till Camarillo outlet. Trötta och lite halvt bakfulla efter en toppenkväll så var detta kanske inte det bästa beslutet, för herregud med folk det var där... Vi fick handlat lite julklappar innan vi åkte hem och somnade framför en film.
​Resten av helgen har gått till strandhäng, plugg och kolla filmer/ serier. En riktigt bra helg med andra ord. Hoppas ni firade lite hemma med och att ni alla sätter pris och är tacksamma för alla man har runt sig. Ta ingen för givet, och berätta för familj och vänner hur mycket dom betyder för dig. Man kan aldrig säga det för mycket. 

Likes

Comments

Vardag


Vi har haft en toppenhelg, och verkligen njutit av att vara lediga från skolan, även fast det blir en hel del plugg ändå. Har spenderat helgen på bästa sätt, med underbara tjejer, skratt, musik, god mat och goda drinkar. Kan man begära mer?

Nu är det söndag och imorgon börjar en ny tuff vecka. Det märks att det börjar närma sig slutet på denna terminen. Alla projekt och arbeten drar ihop sig innan final week börjar i december, där alla avslutande exams håller hus. Ska kolla igenom alla bilder från helgen, och ha en riktigt myskväll ikväll för att samla så mycket energi som möjligt inför veckan. Vi hörs snart!

Likes

Comments

Inspiration, Resor, Vardag


Fredag

- Möte med min counselor om nästa termin, kurser och sökande av universitet
- Spendera några timmar på biblioteket och jobba på arbeten
- Film, popcorn och mys

Lördag
- Morgonpromenad
- Lunch på Backyard bowls
- Efterlängtad tjejkväll med margaritas, prosecco, musik och tjejsnack, längtar redan

Söndag
- Försöka planera upp alla kurser jag ska läsa nästa termin och få ordning på min studieplan.
- Möblera om mitt och Alexsandras rum
- Städa till julmusik. Är det okej att börja lyssna på julmusik redan nu?

Likes

Comments

Resor


Från när det fortfarande var sommar i Kalifornien, och vi körde runt på nya äventyr helg efter helg och levde livet som en collage student! Det gör jag ju fortfarande, bara att jag inte hinner med lika mycket roligt på grund av studier som tar lite mer tid denna terminen. Men det är så det är att vara student, och jag ska inte klaga, för att vara student är faktiskt väldigt väldigt roligt!
.

Saknar dig @elisegedda

Likes

Comments

Frågor


Jag har fått lite frågor i det senaste om den ekonomiska delen, och hur jag har gjort här i USA, så tänkte jag kunde svara på det i ett eget inlägg.

Hur mycket bör man spara innan man åker?
Jag jobbade 100% ett halvår innan jag åkte, och sparade mycket pengar. Har du CSN lån och inte har sparat något så kommer du klara dig, men jag tycker det är väldigt skönt att ha sparpengar vid sidan om. Det blir ofta så att om man ska hitta på roliga saker så räcker inte CSN till, eftersom hyran är såpass dyr.. Så jag rekommenderar verkligen att spara lite egna pengar som du kan ha vid sidan om innan du åker iväg.

Tog du CSN lån till både kurserna och ett lån som du får utbetalt varje vecka?
Direkt när jag hade fått mitt antagningsbesked började jag processen med att söka studielån hos CSN, jag trodde det skulle ta mycket längre tid än vad det gjorde, tror jag fick besked redan efter en vecka. Jag har fullt studielån från CSN, för att jag ska göra hela min utbildning här. Det innebär att jag får ett större lån en gång lite innan jag börjar terminen till skolavgiften, men också lån varje månad som ska räcka till boende, mat etc. Alla får inte samma lån från CSN, och det beror på att man har valt olika alternativ.

Hur tycker du CSN fungerar för dig?
Jag tycker CSN har fungerat väldigt bra för mig, och det finns inga konstigheter där. Jag får som sagt utbetalt ett belopp varje månad och ett större i början av terminen och det räcker så att jag överlever.

Lägger du upp en budget för varje månad?
Jag är superdålig på att göra detta, men det är något som jag verkligen vill bli bättre på. Har du en budget kommer du ha så mycket bättre koll och det kommer bli mycket lättara att disponera pengarna på olika saker. Så gör en budget, du kommer spara massa pengar på det.

Hur länge får du ha ett studielån?
Jag tror att på högskola eller universitet kan du få studielån i högst 240 veckor, alltså 12 terminer, men om du vill veta mer exakt så klicka här för att komma till CSN´s hemsida med fler frågor och svar.

Är det inte väldigt dyrt att plugga utomlands i USA?
Jo, det är det. Skolavgiften är jo såklart något som är olika beroende på vilken skola du går på, men overall i USA så är det ganska dyrt. Jag har altid haft som dröm att plugga utomlands, och jag känner att studielånet har jag hela mitt liv att betala tillbaka och jag kommer vara så mycket rikare av erfarenheter och upplevelser att jag inte ser det som något negativt.

Det var lite frågor om den ekonomiska delen. Har ni andra frågor får ni jättegärna kommentera så ska jag försöka svara på dom så snabbt jag kan.

Likes

Comments

Instagram@lisabakkland