View tracker

1. Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkakor tror jag faktiskt.

2. Skumtomtar eller knäck? Knäck

3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad
4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar, måste vara hemlagade,
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka, har aldrig ätit julkorv.
6. Lax eller sill? Lax
7. Sylta eller pastej? inget av det.

8. Paradis eller Aladdin? Aladdin, vet inte riktigt skillnaden om jag ska vara helt ärlig.
9.Revbensspjäll eller Jansons? Revbensspjäll
10. Glögg eller julmust? Glögg
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad
12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt.

13. Hemma eller borta? Hemma med familjen.
14. Utomlands eller Sverige? Finland

15. Ge eller få? Jag har nästan aldrig pengar till att köpa julklappar, tyvärr haha. Så mamma får betala det, men jag gillar att öppna paket.
16. Mysteriet på greveholm eller Sunes jul? Mysteriet på greveholm.
17. Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender, kommer inte ihåg att jag skulle haft paketkalender, kanske någon gång när jag var mindre ?
18. Plastgran eller äkta? Äkta ofc
19. Arne weise eller Ernst? Ernst
20. När vill du att första snön ska falla? I november, jag bor i det kalla Finland så vi har för det mesta mycket snö, och det är myysigt.
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Nej det tror jag inte.
22.När är det dags att pynta? Någon vecka innan.
23. Kan du komma på något negativt med julen? De som är ensamma, det är så synd om dem, och äldre vars familjer övergett dem.
24. Favorit julfilm? The grinch!
25. Favorit julkalender? Lasse-Majas.
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Oftast mättad på julen.
27. När öppnar du dina julklappar? På kvällen.
28. Favorit juldoft? Granen, pepparkakor, glögg, nejlikor i apelsiner, och ljus (??)
29. Vad framkallar mest julstämning? Julgranen, och paketen, och alla goda dofter.
30. Vad är viktigast med julen? För mig att spendera tid med min familj, och uppskatta det man har.

Tagen är från kissies blogg. http://kissies.se/christmas-tag/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Chooo. Jag har verkligen glömt bort bloggen under veckan som gått, ber om ursäkt för det. Men jag har iprincip ingenting alls att blogga om (??). Jag har ett ganska ointressant liv om jag ska vara ärlig, i veckan har jag enbart varit i skolan, tränat, pluggat och varit i stallet.

Förra veckan ungefär samma saker, fast på fredagen så åkte jag och en kompis till stan. Jag köpte ingenting förutom godis & vatten hahah, jag hittar aldrig kläder jag gillar i butikerna som finns här :// men vi hade det trevligt och hängde även med en till kompis en stund.

Fast det roliga tog slut när jag fick kramper från helvetet i magen, jag får det ibland, inte alls ofta och har fått det under många år. Tror det beror på att jag äter dåligt ibland, men jag kan knappt röra mig, fast det liksom kommer och går hela tiden. Jävligt jobbigt. Men nog om det.

Vad tycker ni jag borde blogga om? Liksom, jag vet faktiskt inte själv. Och min blogg har ingen speciell "inriktning" heller, men ni kan ju ge förslag på inlägg om ni känner för det.

​My babe <3

Likes

Comments

Bilderna har egentligen ingenting med inlägget att göra, tycker bara om dem.

Som ni har läst i rubriken så har det varit en väldigt dålig vecka för mig, jag har kännt mig trött, deppig, ful & ofräsch hela tiden. Har inte riktigt haft någon motivation till att göra någonting heller, jag har mått dåligt under en period av kanske 2 år. Men jag har alltid också varit en person med lågt självförtroende vilket leder till att jag inte riktigt vågar göra en del saker, tillexempel så älskar jag att sjunga, men jag klarar inte av att göra det framför folk , jag är rädd för vad de ska tycka om mig & att jag ska göra bort mig.
Jag är rädd för att säga fel saker och jag är blyg.

Jag har också varit väldigt trött. Det beror nog på att jag typ har vänt på mitt dygn. Jag somnar sent och ska sedan upp tidigt (ganska tidigt iallafall ) sedan är jag borta minst nästan 9 timmar varje dag. Så jag somnar nästan alltid direkt efter skolan, så jag är ju trött efter att jag vaknar igen, och det leder ju till att jag inte kan somna på kvällen. Det blir bara knas. Måste vända tillbaka på mina sovrutiner, det är så jobbigt att ständigt vara trött. Jag tror ni förstår.

Men anyway, jag ska försöka blogga lite oftare. Har en del inlägg som jag ska försöka hinna göra.

Likes

Comments

I'm already in the christmas spirit, way too early every year :)

Likes

Comments

1. SOMMARSTUGAN

Den här händelsen utspelar sig under några dagar, i staden Haapajärvi här i Finland. Året var kanske 2013 har jag för mig.

Det var iallafall jag, min kompis, hennes 2 syskon + hennes lillasysters kompis, deras mamma och deras hund. Vi åkte till deras / deras mormors sommarstuga ( deras är då min kompis och hennes familj ). Huset låg nära till vatten och det var inte många grannar, jag har för mig att ingen av grannarna var där under tiden, men jag vet inte säkert.

Under fösta natten så hände det ingenting speciellt, förutom en träfågel som gungade ( vad jag fått veta i efterhand med hög hastighet ) Fast det är inget speciellt med den upplevelsen egentligen, fågeln hängde i taket nära dörren, så det kunde ha varit drag eller luftkonditionering. Så jag brydde mig inte om det, jag vet faktiskt inte hur den gungade för jag såg det inte själv, det var bara min kompis som gjorde det.

Andra & tredje kvällen/ natten. Jag kommer inte ihåg ordningen på dessa händelser & jag har förmodligen glömt detaljer och liknande, har helt enkelt inte tänkt på det så mycket så har glömt.

Men en kväll så satt jag, min kompis, hennes syskon & den andra kompisen på en brygga som låg nära huset, vi satt troligen bara och diskuterade, ända tills jag lade märke till en märklig musik som spelade i bakgrunden, jag kan inte komma ihåg riktigt hur musiken lät, men har för mig att det var lite jazz-liknande. Jag tystnade och sade ''Är inte den där musiken lite konstig? '' De andra tystnade och lyssnade till den, helt från ingenstans börjar någon sjunga, vi blev självklart livrädda och sprang in efter att vi hörde något ljud i skogen intill, det kunde dock ha varit ett djur. Det är väldigt långt över till andra sidan vattnet, och det är det som gör hela situationen knasig. För det lät verkligen som om det kom därifrån, inte från någon granne som bodde en bit ''bakom'' oss. Dock så hörs det väldigt långt & bra över vatten men händelsen är fortfarande lite skum.

En av nätterna ( tror det var den 3e natten ) skulle vi sova i ett tält som stod på balkongen, det fanns ingen stege nära balkongen om jag kommer ihåg rätt. Men iallafall, jag tror klockan var runt 23.00 och vi skulle snart lägga oss, vi hade inte hört några ljud eller någonting, men helt från ingenstans så skakar något vårat tält, sedan stryker figuren lätt en hand mot ena sidan av tältet. Efter några minuter när vi vågade titta ut var varelsen helt borta. Vi borde ha märkt om någon hade låst upp dörren och kommit ut och sedan gått in och stängt dörren igen, likaså om någon skulle ha klättrat upp och över staketet och sedan ner tillbaka och vara spårlöst försvunnen inom loppet av några minuter,vi var ju vakna och det var knäpptyst & ljust ute. Vi anade först att det var mamman som kom och tittade till oss, men vi märkte snart att det inte var hon, vi frågade också dem som var inne ( man var tvungen att gå igenom ett rum där de andra sov för att komma ut till balkongen ) men de sa att hon inte gått om där och vi frågade henne på morgonen men hon nekade...Jag är en person som tror hårt på andar och sådant, om ni har någon logisk förklaring så får ni gärna lämna en kommentar. Som sagt så har jag nog glömt en hel del av detaljerna och liknande men detta är vad som hände i stora drag. Tror ni på spöken? 


Likes

Comments

Mitt namn är ganska uppenbart, Lisa Autio. Jag är finsk ( finlandssvensk för den delen ). Jag bor med mina föräldrar och jag har 3 äldre syskon som alla har flyttat hemifrån. Jag går i 8an och min fritid spenderar jag helst med kompisar,familj, i stallet eller på banan. Jag gillar friidrott även fast jag inte är medlem i någon förening, har funderat på det länge men det blir aldrig av. 

I min framtid drömmer jag om att bli forskare ( helst inom astronomi ) rymden är någonting som har intresserat mig under många år. Eller kanske kriminalpolis, 2 helt olika saker som båda intresserar mig. Fast om ett år har jag förmodligen helt andra drömmar & planer. 

Jag bloggar för att kunna skriva av mig mina åsikter & tankar, dela med mig av mitt liv ord efter ord till folk jag aldrig har sett eller hört om förut. Folk jag förmodligen aldrig kommer att träffa. Men hey, det kan bli kul. Vem vet ? 

​Designen är bara tillfällig, ska försöka få bättre bilder inom kort! 


Likes

Comments