Igår fick Alexander rida med mig. Vi både travade och galopperade. Han tyckte det gjorde lite ont i rumpan att sitta framför mig så nästa gång ska vi använda barbacka padd istället. Det är iaf skönt att veta att han tycker det är roligt med hästar och ridning. Sen va hans farmor med som också fick rida Liptus lite. Hon precis som alla andra gillade honom så klart. är så stolt över att ha en sån trevlig och fin häst.
Han har blivit så lugn och fin sen han kom. Han är verkligen en helt annan häst nu.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 30 Readers

Likes

Comments

.Idag blev det en tur i skogen med några skutt på banan som avslut. Liptus tycker det är så kul att vara ute i skogen och galoppera över åkrarna. Vi behöver däremot lägga på sand på banan då den har blivit väldigt grusig sen den harvades. Det fastnade lite stenar i fötterna på hästarna så det blev lite ömt när vi red där. Så jag hoppas verkligen att vi får på ny sand väldigt snart. Som belöning fick hjärtat lite äpple och morot innan jag spolade av honom, skrubbade strålarna med grönsåpa, sprayade på lite äppelcidervinäger och släppte ut honom i hagen igen. På fredag ska vi åka iväg på en riktigt lång tur i djupdalarna i Säter och mysa gärnet :)
  • 25 Readers

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort någonting med Liptus. Va bara ut till stallet och mockade och fixade hans mat för kvällen. Han verkar då inte ha något emot att gå i sin stora hage med sina kompisar och äta och springa runt med sina kompisar. Men för min egen del så vill jag rida mycket mer.

Har haft så mycket tankar den senaste veckan på att hoppa och träna dressyr. Till och med tankar på lite små tävlingar. Och tro mig det är faktiskt rätt stort för att vara jag.
Jag har inte tävlat sen jag var 12 år. och det är 12 år sen nu, förutom en pay and jump när jag gick på ridgymnasiet. Och då va jag så nervös så hela mina ben skakade hela rundan. Fick visserligen bara 4 fel då för att hästen tyckte att hon skulle bajsa över hindret så vi fick nedslag. Saknar den hästen något så onaturligt mycket. Hon va min stöttepelare genom hela gymnasietiden och den som fick mig att utvecklas.
Innan jag började gymnasiet va jag extremt hopprädd pga en olycka när jag va 13. Därav anledningen till att jag slutade tävla.
Nu när jag har en sån duktig häst som jag har så vill jag utvecklas ännu mer. Nu ska inte Liptus tävla i hoppning som han gjorde tidigare naturligtvis utan jag vill bara ha den höjden som jag fixar psykiskt och inte en höjd som han inte längre tycker är roligt.
Jag är ute efter att vi två ska ha roligt tillsammans. Men mellan 80-100 klarar vi iaf :) Är det lägre än så kliver han över det som det vore kavaletti.
Dressyr är något som jag har börjat tycka är rätt så roligt dom senaste åren så där skulle jag kunna gå lite längre. Fast där tycker Liptus att det är lite tråkigare. Och jobbigt framförallt.
Funderar också på att börja lite med trickträning med honom. Har lyckats få honom att lära sig bergsgeten. Det va då helt omöjligt i början att få upp honom på en lastpall. Så nästa steg blir att lära honom att buga. Jag har alltid velat kunna göra spansk skritt.
Ska även börja jobba mer med frihetsdressyren. Är också ett mål att jag ska kunna rida honom löst och kunna ha honom löst och han ska följa mig så där fint :)
Det är verkligen fachinerande vilket jobb folk lägger ner på AR och frihetsdressyren. Man ser en del på vissa forum hur "De traditionella ryttarna" klankar ner på AR folk.
Anfi, som tränar mig i frihetsdressyr är verkligen superduktig och har hjälp mig göra underverk med Liptus. Tror inte att jag hade fått honom till samma häst om jag hade stått på t.ex. en ridskola eller något större dressyr/hoppstall.
Det är så häftigt att se hur lydiga och snälla hennes hästar är och även hur snabbt det går att få en trevlig häst med rätt redskap och tankesätt. Jag känner också hur mycket lugnare jag har blivit i mitt beteende även i andra situationer än när jag är med hästarna. Jag blir inte alls lika upprörd eller bröstar upp mig och stöddar tillbaka. Nu är det mycket mer att jag hålls lite mer lugn och stabil och försöker tänka mer klart innan jag handlar. Jag har så klart en bit kvar men det går iaf framåt :)
  • 28 Readers

Likes

Comments

Äntligen är Liptus verkad och han fick beröm för att han hade fina fötter. Han skötte sig över förväntan. Däremot så hade han strålröta som jag ska börja behandla imorgon.
Sonen fick skritta en bit på Liptus innan han gick ut till hagen. Älskar att jag har fått ett barn som gillar hästar ^^

  • 31 Readers

Likes

Comments

Ikväll ska Liptus barfotaverkas. ska bli spännande och se hur hovarna kommer förändras. Igår va vi ute på första ridturen efter vi plockade av skorna. Allt gick över förväntan. Ingen oroväckande värme eller puls. Något öm i fötterna men det va så självklart. Så här ser fötterna ut dag 3 utan skor :)


  • 37 Readers

Likes

Comments

I måndags tog vi av Liptus skorna. Han hade så mkt sprickor. Nu har han fått vilat sen dess och jag är förvånad hur bra det går. Ingen puls eller värme i fötterna. Imorgon ska jag prova skritta en liten stund för att kolla om han får någon puls eller värme. På fredag ska han verkas så hoppas jag att han ska få riktigt fina fötter tids nog :)


  • 38 Readers

Likes

Comments

Det här är Liptus. Han är ett svenskt halvblod och är född 99 som har tävlat upp till 120 hoppning på regional nivå. Han har varit hos mig i en månad på foder och tanken är att han ska stanna hos mig i minst ett år. Just nu håller jag på att skola om honom och mig själv till den akademiska ridkonsten, vilket är det den här bloggen kommer handla om.
Liptus är supersnäll att snäll att rida och erfaren och kan det mesta. Han har ett härligt temprament och gör det mesta för att vara till lags. Från marken är han en riktig surpuppa från marken och har ett psyke och kontroll behov hårt som sten.
Och vem är jag då?
Jag heter Rebecka och är 24 år gammal. Jag är utbildad hästskötare och har ridit i 13 år. Jag har en son på snart 3 år och också tycker om hästar och får rida varje gång det finns tid för det. Jag skaffade Liptus just för att utbilda mig själv i akademisk ridkonst och frihetsdressyr. I och med Liptus kontrollbehov så passade Liptus perfekt till min egen utbildning.


  • 37 Readers

Likes

Comments