Header

Hej!

Börjar då med igår. Red Abbe på en hoppträning, inför helgen då jag faktiskt ska starta honom i en pay n jump!! Haha det ska bli väldigt roligt, me vi får se hur det går ;). Jaja, igår var han SKIT DUKITG, asså man tror det nog inte men han kan faktiskt hoppa X). Vi gjorde en ganska svår övning då vi hoppade fyra hinder, nästan som på en serpentin. Detta var ju då liiite krångligt med en enorm älg och en ganska liten paddock, men han va jätteduktig och gjorde sitt bästa!

Idag då var han minst lika bra, dressyr dock men det är ju hans starkare sida :). Vi gjorde fram- och bakdelsvändingar, och jag tycker faktiskt att han gör dessa väldigt bra, för att vara såpass ung och orutinerad :) Han var som vanligt lite stum och hård i högertygeln i vänster varv, men detta släppte mot slutet :)

Från hoppningen :)

Och från lektionen idag :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Här är några bilder på kaninerna (och Sally) från idag :)

Likes

Comments

Hej...

Idag hos Ior gick det, ja, sådär...

Jag började med att rida till paddocken och tänkte trimma honom lite där. I början gick det bra, men jag är lite osäker på Ior när det inte är skritt, då han har en tendens att bocka och busa. Så ja det gick bra i början, men efter ett tag fick han ett ryck och bockade några gånger, och ja, jag flög.

Det är ingen fara med mig, slog mig inte eller så.

Men jag får sån j*vla ångest över detta! Asså jag hatar hästar som bockar och så, och jag känner mig inte alls säker på Ior, utom i skritten. Men jag vill inte ha en skogsmulle, jag vill ha en häst jag kan lita på, ta ett pass på banan då och då med typ. Så jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra, men vi får se...

Bästaste Malin lyckades få avramlingen på film!

https://www.youtube.com/watch?v=uKnazSSDvdY​


Likes

Comments

Hej!

Förlåt för lite inlägg, har inte fotat något under helgen pga det dåliga vädret :(

Så som sagt red jag Abbe igår. Vi gjorde lite galoppbanor utan hinder (som en hoppbana men utan hinder), och han var jätteduktig. För att vara så stor är han riktigt smidig!

Får bli gamla bilder :)

Likes

Comments

Hej!

I söndags, när jag precis fått kameran, testade jag den i ridhuset på denna underbart söta hund vid namn Frank. Han ägs av Klara, och han brukar vara med och hjälpa till i stallet ;)

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag då hos Ior, jag red ut och det gick bra som vanligt!

Men när jag skulle ta in honom, så fick hästarna fnatt och sprang runt som galna höns! Jag är glad att jag tog med kameran. Men tyvärr tog jag mitt sämsta objektiv, (som jag till mitt försvar inte använt på länge så jag visste inte att det var så dåligt), så kvalitén fick lida lite :(

Likes

Comments

Hej!

I helgen visade mamma mig en plats i skogen nära hemma, där en dam matar rådjur. Rådjuren där är ganska tama, och man kan komma (om man är lugn och långsam), extremt nära. Jag har vart där tre ggr hittills, och det går bättre och bättre för varje gång.

Idag pratade jag även med en granne till kvinnan, som rådde mig att gå till henne och fråga om jag får följa med någon dag när hon ska mata dom. Enligt grannen kommer man ca 5 meter ifrån! :O Så det ska jag definitivt göra!

Här är favvisarna från idag :)

Likes

Comments

Hej!

Igår fick jag rida Bella Mi, gick väl sådär.

Hon var lite spänd och okoncentrerad, och jag försökte bara få henne att slappna av, och rida igenom gångarterna.

Jag fick dock fina ridbilder, det var bästa Jenny som tog dem! Den nya kameran är helt underbar i ridhuset, den tar hyfsade skarpa och ljusa bilder där inne!

Likes

Comments

Oh my god!

Idag åkte jag och pappa in till Scandinavian Photo och köpte en ny kamera!!! Herregud vad jag har längtat!

Det är en Nikon D7100, som kostade 7990:-

Så dagen idag har spenderats med att bekanta mig med den, och jag är helt kär! Den är så mycket kvickare och precisare än den gamla, det är verkligen underbart att fota med den.

Här är några provfoton som jag tog idag, man ser hur många fler pixlar den nya kameran har i jämförelse, bilderna blir mycket skarpare.

Likes

Comments

Hej!

Igår på lektionen red jag Abbe, och han var helt magisk!

Vi hade markarbete, lite övningar på bommar innanför spåret. Och Abbe gick som en klocka. Han brukar vara lite hård i högertygeln, och i vänstervarvet flyter han ut mot väggen. Men igår var han jättefin, blev mjuk och bra i högertygeln.

Galoppen är en sak man ser så ENORM skillnad på med Abbe. När jag började rida honom kallade jag honom , när man galopperade, för "bulldozern", för allt han gjorde var att sträcka ut sig så mycket som möjligt och galoppera långa, platta språng. Men nu, speciellt igår, hans galopp är helt förändrad. Han samlar sig, arbetar med bakbenen och får riktigt fina, runda galoppsprång.

Här är en före och efter bild på galoppen, alltså vilken skillnad!

Likes

Comments