Altan


Bara ett stenkast från vårt hus ligger en handelsträdgård. Något jag inte har tänkt på. Men idag svängde jag in där av nyfikenhet. Vad är det för ställe och vad finns? Ja jag visste ju att det fanns blommor.

Jag blev glatt överraskad när jag klev in där. Så himla mycket fina blommor. Och inte speciellt dyrt heller. Det ligger mysigt bredvid ån som rinner igenom vår lilla by. Så mysigt!

Dit kommer jag åka igen.

Provade att ställa ett litet bord på den "nya" uteplatsen. Nu är ju bara frågan vad vi ska ha för stolar. Vita eller rotting? Eller kanske en liten soffa.Såhär blev det med en strykning av terassglasyren. Nu får den torka ordentligt innan jag spolar av all pollen. Det har verkligen exploderat ute. Hela familjen känner av det och vi nyser och snörvlar. Kliar i ögonen och känner oss allmänt hängiga.

Men det går ju över!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Altan


I helgen har vi fixat på framsidan.

Vår lilla altan behövde en facelift. Snällt sagt. Staketet revs. Och det byggdes ett nytt av min man. Jag fick sedan äran att grunda och måla det.

Trallen som låg var det inget fel på mer än att den var sliten. Och ful. Så vi bestämde oss för att lasera den. Vi valde en lasyr i färgen Sotgrå och den kommer från Demidekk. Just nu torkar den och sen ska jag se om det behövs en strykning till. Annars är det fritt fram att inreda altanen som har kvällssol.

Så det ska vara en mysig plats där vi kan sitta och dricka vin på kvällarna. Skratt!

Jag tänker mig naturmaterial, sköna fåtöljer, kuddar, filtar, gröna växter.Likes

Comments

Sovrum


Hej hej!


Igår kväll var jag ute ända till kl 22. Rensade ogräs och fixade i trädgården. Ville aldrig gå in. Det var så skönt ute. Och jag tycker det är så rogivande att gå och fixa ute.

Idag fortsätter vi fixandet ute och ska iväg en sväng till bygghandeln. Det saknas lite virke. En sväng till åderbruket blir det också. Ett genomruttet staket har rivits. Och mannen bygger nu ett nytt. Det blir så fint. Och jag ska sen måla det. Jag vill även plantera och fixa runtomkring. Jag har fått en del idéer om hur vi kan ha det på framsidan. Så himla härligt att greja och göra fint.

Det ser ut att bli en fin dag även idag. Så vi tar tillvara på den.Likes

Comments

VardagsrumTjohooo......sommaren är här! Och det med besked. Hur underbart som helst.

Jag ska strax bege mig på massage. Ja hur underbart som helst. Jag har länge tänkt att jag ska boka tid men det har aldrig blivit av. Förrän nu. Så himla välbehövligt. Sen ska jag till affären och handla lite gott. Åka hem och mysa, plantera och dricka rosé.


Så ser min torsdagskväll ut. Hur ser din ut?


Likes

Comments

Inspiration


Å vilken fin bostad. Och snyggt fotat och redigerat. Jag gillar det skarpt!!

Så enkelt och snyggt!


Kika in HÄR för fler bilder


Likes

Comments

Sovrum


Jag har ändrat lite...igen. Jag tog lampan som vi hade i vardagsrummet och satte i sovrummet istället. Den passar bra här. Och sen blev jag sugen på att sätta upp en rund spegel ovanför sängen...men bara på den ena sidan. Bredvid lampan, men inte för nära. Vi får väl se hur det blir. Det är ju även snyggt att ha det lite avskilt och inte för mycket prylar i sovrummet.


Nu ska jag fortsätta med lite uppgifter som jag har i min utbildning.


Likes

Comments

Vardagsrum


Igår kväll fick jag ett litet ryck och planterad denna gröna växt i en större kruka i hopp om att den ska växa och må bra. Tänk att jag alltid kommer på sånt på kvällen. Mina idéer gror som bäst då.

Krukan är några år och den är köpt på Plantagen. Bordet kommer från Ellos.

Idag har vi barn i huset. fler än vanligt alltså. Barnen har kompisar här så det är full rulle. I alla fall på den lille. Det byggs med lego, hoppas studsmatta. Hur orkar dom efter en hel dag i skolan? Själv är jagheat slut efter bara några timmars jobb.


Likes

Comments

Contains affiliate links Vardagsrum


Jag får ofta frågan vad det är för skåp. Och det ska jag berätta. Det är ett Billy skåp från Ikea med luckor som heter Oxberg. Jag har valt att inte sätta dit några knoppar. Tycker det blir mycket finare utan.

Idag har jag flyttat på skåpet. Och det känns nu mycket bättre. Jag har ett till som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Det är lite trasigt så kanske att det åker på tippen. Vi får se.


Och sen lampan med stort L. Jag älskar den. En lampa som kommer att hänga med oss resten av våra liv. Inredning, speciellt design är en investering tycker jag. Den finns att köpa HÄR och HÄR . Men jag beställde den i en affär i Västerås.


Jag börjar på riktigt bli lite orolig. Det är mitten på Maj och det är iskallt ute. Ska vi inte få någon värme? Snart överväger jag att flytta utomlands, skratt. Värme året om....Underbart.


Likes

Comments

Övrigt


Idag har varit en hemma och fixardag.

Jag har äntligen målat färdigt huset. Eller ja nästan. Lite små lir är det kvar innan det är helt färdigt. Men att jag äntligen har kommit igång igen känns så bra.

Mannen min har suttit upp ny belysning i uterummet och det blev ju så himla mycket bättre nu. Jag har även börjat tvätta fönstren. Ja....en sak i taget liksom. Jag fortsätter en annan dag. Men visst känns det skönt när man gått och tänkt på att göra klart något man påbörjat och sedan får tummen ur och kommer igång.


Men nu ska de små människorna i detta hus göras iordning för sängen. Packa väskor och sen hoppas jag på en bra film ikväll. Det va alldeles för längesen vi tittade på en bra film.
Likes

Comments

Kök


Ops....vilka galet skitiga fönster vi har här hemma. Jag ser det hela tiden, men det blir aldrig av att jag putsar dom. Sen har vi även hela uterummet..puh. Men vad gör det.....världen går ju inte under och vi ser ju ut... i alla fall än så länge.


Den här bilden är tagen från uterummet in i köket. På köksön ligger en tillfällig bänkskiva. Vi har beställt en skiva som beräknas komma i slutet av den här månaden. Och då kan vi äntligen få ännu mer ordning i lådorna. Just nu är det så lätta att bara skyffla ner saker som ligger i vägen. Eftersom den skivan som ligger där nu inte täcker hela ön.

Vi hade bestämt oss för att gjuta en skiva. Men när mannen förklarade för hundrade gången att den kommer att bli TUNG. Ja då fick jag helt enkelt ge vika för hans förslag. Så nu kommer det bli en träskiva i valnöt. Kommer nog bli snyggt till allt vitt.Likes

Comments