Min gymnasieperiod har börjat. Jag kan utan problem säga att det tär på krafterna. Det märktes speciellt nu första vecka. När helgen äntligen kom så kunde jag verkligen njuta av att bara få vara ledig. Har aldrig värderat en helt vanlig helg så högt som denna.
Det är ju ändå bara 6 veckor kvar av denna period. Så nog ska jag klara det. Viktigt är ju att man belönar sig själv mellan varven, till exempel med lite god china-mat.

Likes

Comments

Spenderade gårdagen tillsammans med vänner i Umeå. En rolig dag värd att minnas. Här är bilder på vad jag köpte i smink- och smyckesväg

Likes

Comments

Nu blev det min tur att summera mitt 2016. Jag har hört flera säga att 2016 varit ett dåligt år, men jag känner inte att jag behöver hålla med. Visst har det hänt hemska saker, speciellt ute i andra delar av världen. Jag själv har inte behövt uppleva något jättedramatiskt och därför känner jag inte att jag behöver kalla detta år för ett dåligt år.

Året började kanske inte så bra för mig. Januari och februari bestod till största delen av skolarbeten. Praktik från tidig morgon till eftermiddag. Från praktiken begav jag mig till skolan för att där vara med på kombi lektioner. Efter de lektionerna kunde jag ta bussen hem för att där läsa på läxor/prov och först sedan kunde jag gå och sova. Just då trivdes jag nog inte så bra med det nya året. Men jag visste att det kunde.. och att det skulle bli bättre.


När den jobbiga praktikperioden var över kunde jag slappna av igen. I början av mars tog jag tåget tillsammans med en vän till huvudstaden, bara för att ta det lugnt och shoppa tillsammans. Det kändes skönt att inte längre behöva ha skolan i tankarna hela tiden.


Under påsklovet bilade familjen iväg till Ruka, där vi hade hyrt en stuga tillsammans med moster och hennes familj. Det var en jättetrevlig skidtripp, bortsätt från att jag som inte annars brukar bli sjuk, blev det och blev tvungen att sitta inne i stugan en av de dagarna som vi spenderade där.


I april och maj hade jag tid och kunde umgås med vänner. Första maj firade jag traditionellt med familjen genom att fara ut och köra, äta älgsoppa och våfflor, åka Emma tåget och sedan avsluta dagen med en glass.


Sedan kommer vi till favoritdelen av året, sommaren.

Andra juni fick jag sommarlov. Två veckor senare fyllde jag 17. En av födelsedagsgåvorna jag fick var en natt i Stockholm, tillsammans med Janina som ville följa med. Vi tog oss dit (och tillbaks hem) med flyg. Vilket var en kul grej i sej. Sammanlagt spenderade vi två hela dagar där. Dagar som jag kommer att minnas som några av de bästa från detta år. Ska troligtvis göra om detta nästa år, men då är jag gärna där längre.


Under sommaren besökte jag och familjen även Åland. Jag hade tidigare bara varit dit en gång och det var när jag gick i 5an, så kom inte ihåg mycket annat än de röda vägarna från tidigare. Vi hade bilen med, vilket gav oss möjligheten att köra runt och uppleva hela Åland och inte bara Mariehamn.

Förutom att jag varit till Stockholm och Åland, så har jag också jobbat under sommaren. Två veckor med underhållsarbete och fyra veckor på ett handikappboende.

Avslutade sommaren med att fira Villavslutning eller Venetsiansk som andra kallar det, med några vänner som jag bjöd hem till mitt.


I September ordnade vi fest åt pappa som fyllde jämt. Det blev en hel del gäster som kom, både släktingar, vänner och grannar. Roligt att se att så många ville uppvakta honom på hans 50-årsdag.


I Oktober blev det igen en liten shoppingtur, denna gång tog jag tåget till Tammerfors. Detta var i mitten av min andra praktikperiod. Medan de andra (som inte tar kombi) hade höstlov en hel vecka, så kunde jag bara ta en fredag ledig. Jag var tvungen att göra så för att få mina praktiktimmar att gå ihop. Ville därför ta ut allt vad jag kunde av den lediga fredagen och det beslöt jag mig för att göra i Tammerfors.


Julen firades som enligt tradition med släkten. Är så tacksam över den jul jag fick och nu väntar jag bara in det nya året. Ikväll kommer jag skåla in 2017 tillsammans med pojkvän och andra nära vänner.

Jag tackar familjen, släkten, vännerna och alla andra som varit med och gjort detta år. Nästa år kommer att bli spännande; jag fyller 18, får bilkort och familjens sommarstugebygge drar igång på riktigt. Nu hoppas jag att ni kommer att få ett fint nyår. Så hörs vi igen nästa år!

Likes

Comments

Dessa vackra paletter låg under julgranen till mig detta år. The balms Nude dude ögonskuggspalett och Makeup revolutions Ultra professional contour palette.

Likes

Comments

Julen kom och gick. Men julmat och klappar. Min önskelista "gick i uppfyllelse" så är väldigt tacksam över allt jag fått. Tacksam är jag också för den fina släkt jag har fått fira julen med. Vid sidan av tacksamheten finns också tankarna till alla som firat julen ensamma eller sjuka.

För mig är det bara att njuta av jullovet och vänta in 2017. Sedan blir det att fortsätta med skolan redan den 2:dra Januari.

Likes

Comments

I år är min julklappslista ovanligt kort. Men istället dyrare än vad den varit tidigare år.

- Högst upp på listan ligger en ny telefon, och när det kommer till mig så håller jag mig till äpplet. Skulle aldrig kunna byta till android.
- Sedan behöver man ju också tillbehör till den, så som ett skal och skyddsglas
- I sminkväg önskar jag mig en ny ögonskuggspalett, älskar att testa på och hitta nya favoritfärger till ögonlocken. The balms Nude dude har jag länge tittat på. Har fastnat för både färgerna och förpackningen.
- För övrigt är det ganska fritt för "tomten", har inga andra stora önskemål. Pengar, något presentkort eller godis går alltid hem hos mig.

Likes

Comments

December har anlänt och jag är tillbaks i skolbänken igen. Praktiken gick bra och jag är supernöjd med mina 7 veckor på Syncenter. Jag blev bra emottagen och trivdes bra med dem jag jobbade med.

Den 5 november var det allhelgona och tillsammans med familjen besökte jag farmor och farfars grav. En dag när den starka saknaden och de fina minnen man har kommer tillbaks.

Den 13 november firades farsdag tillsammans med släkten och vi var som enligt tradition ut och åt tillsammans.

Lördagen den 19 november var jag med pojkvännen ut och åt och sedan på bowling, för att fira vår 2 års dag tillsammans, lite i förskott eftersom den riktiga dagen var den 21.

Snart är det jul igen, men innan det ska jag delta i luciaprogrammet i skolan och läsa inför ett finskaprov som jag har på kommande. Sedan ska det införskaffas några julklappar och självklart får man inte glömma att njuta av juletiden och allt julpynt hemma. Det är nästan läskigt hur snabbt tiden går.

Likes

Comments

Efter lång längtan så har jag äntligen fått mitt hår rak-permanentat. Nu behöver jag inte nöta igenom håret med plattången på samma sätt som tidigare. Detta kommer göra att jag sparar mycket tid, som jag kan sätta på viktigare saker. De mest nötta topparna blev bort klippta, vilket känns bra trots att håret blev lite kortare.Jag är nöjd med resultatet, men det känns fortfarande konstigt att tänka sig tanken att stiga ur duschen med ett hår som inte lockar upp sig när det torkar.

Likes

Comments