Nu när de flesta i min omgivning tar höstlov fortsätter jag med praktiken. Allt för att få ihop så många timmar som möjligt efter att alla 7 veckorna är över. Men eftersom jag trivs på min praktikplats, så ser jag inte det som något större bekymmer. För att ändå unna mig själv lite ledighet, så tar jag på fredagen tåget med en kompis, till Tammerfors för en dag shopping. Älskar att förflytta mig lite längre bort och spendera tid i större städer. Jag blir så van med det som finns i hemtrakterna och vill gärna se nya platser.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna helg har jag spenderat med familjen. Tillsammans har vi ordnat fest till pappa som fyllt jämnt i torsdags. Efter allt firande, så följer nu 7 veckor av praktik samt kombi-fredagar. 

Likes

Comments

Tillbaks igen efter mysiga höstkvällar med vänner och pojkvän, mosters förlovningsfest och annat program. Nu är det en ny skolvecka och trots att jag är trött, så är jag mera taggad än vanligt. Denna skolveckan är bara 4 dagar lång eftersom vi får vara lediga på fredag. Så skönt! Trots det så har jag ändå ett ordförhör i engelska, ett ordprov i finska och andra läxor framför mig. (Anledningen till alla skolarbeten är att jag kombinerar yrkes- och gymnasiestudier.) Detta innebär alltså att jag inte kommer att ha mycket fritid under denna skolveckan heller. Jag är väldigt villig att prestera bra, därför krävs det också att jag läser ordentlig. Jag har som mål att höja eller åtminstone hålla mina gymnasiebetyg. Speciellt eftersom jag känner att jag underpresterat lite i tidigare perioder. En av mina största rädslor just nu är att jag ska misslyckas i yrkesproven eller ännu värre, studentskrivningarna.

Likes

Comments

Igår spenderade jag förmiddagen tillsammans med familjen på Ähtäri djurpark. Efteråt blev det shoppingdags på Tuuri. Älskar att vandra omkring i Tuuri. Jag hittar alltid saker att köpa hem därifrån, speciellt smink. Det är sällan jag lämnar den butiken utan att jag hittat något bra fynd.

Köpte bland annat hem dessa Nyx produkterna som jag jättelänge velat testa. Först och främst Nyx HD studio löspudret som jag hört en mycket bra om. Sedan även deras Soft matte lip cream i färgen London och ett matte finish setting spray.


Tog mig även en titt inne på Nahkapaikka, före jag tog bussen hemåt.

Likes

Comments

Nu är sommaren slut och skolan har kört igång. Skönt att vara tillbaks i rutinerna igen, trots att jag saknar mina sovmorgnar. Bäst av allt är ju att man har fått träffa skolkompisarna igen.

Förutom skolan så har även "villaprojektet" påbörjats. Nästa vecka förs den gamla sommarstugan bort, till ett par nya ägare och pappa kan börja grunda inför den nya som kommer i början av nästa år. El-planeringen är gjord och igår kollades ut hur vattenledningen till villan kommer att gå. Trots att det är flera månader innan den nya kan börja byggas upp, så är jag ändå så himla taggad. Det är roligt att få vara delaktig i projektet och att komma med idéer angående inredning och sådant. Ser redan bilder framför mig för hur bra det kommer att bli!

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter några dagar i Åland. Jag har även hunnit träffa vänner och bekanta, så nu är jag beredd för en ny månad me nya äventyr. Har påbörjat mitt andra sommarjobb och hittills trivs jag bra. Så jag kämpar vidare och hoppas på att jobbet ska fortsätta lika bra som det börjat.

Likes

Comments

Hoppas midsommarens firande har gott bra. Själv firade jag helgen med släkten. "Det är nu som sommaren börjar påriktigt" säger de i bilradion, och det kan jag instämma med. Vädret och humöret är på topp. Själv kommer jag få njuta av det fina sommarvädret från bilen idag, åkandes ner mot Silja Line och sedan vidare med båten över till Åland. Där ska jag spendera några dagar på Åland med familjen. Vi ska njuta av skärgårdslivet, samla några upplevelser och ta del av lite shopping.

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen, efter två fulla dagar i Stockholm. Staden som är, och alltid kommer att vara en av mina favoritstäder.
Trots att jag spenderat rätt så mycket pengar (mest i shopping men även i mat) så är jag nöjd över alla mina köp. Det finns inget som jag ångrar. Med gott sällskap och med humöret på topp, blev denna Stockholms-trip en av mina bästa någonsin. Efter över 30 km på stegmätaren i nästan bara i shopping, så var det skönt att inatt kunna krypa ner i egen säng igen.

Likes

Comments

Detta är en annan gåva jag fick till min födelsedag. Ett smink-resekit från Clarins som ska underlätta packningen av smink när man ska och resa. Själv har jag en del favoriter jag inte klarar mig utan, vilket också gäller under mina resor. Men förutom de produkterna, så tar jag gärna med mig ett kit som detta. Det innehåller det nödvändigaste och med detta skapar man enkelt en naturlig look.

Likes

Comments

Nu ska jag passa på och uppdatera bloggisen igen! Har varit upptagen med att ställa mig i ordning inför de kommande två dagarna. Förutom andra fina gåvor så fick jag en trip till Stockholm samt shoppingpengar, i födelsedagsgåva. Så imorgon på morgonen sticker jag iväg mot närmaste flygplats för att därifrån ta flyget till Stockholm. Kommer spendera natten på hotell och sedan flyga hem natten till torsdag. Resan kommer jag spendera med en av mina närmaste vänner. Är så himla taggad att återvända till favoritstaden!

Angående min systers operation vill jag meddela att allt gick som det skulle och att hennes skelning knappt syns längre. Tack till alla som opererade henne i Umeå och hjälpte henne till ett normalare synsätt. Ännu är hennes ögon inte helt normala, men många gånger bättre än vad de varit. Ögonen kommer kanske korrigera det sista av sig själv, i annat fall kan man operera dem en gång till i framtiden.

Likes

Comments