Header

Nu vart det dags igen, känner att det kanske är tid för Linusdotter att gå i pension. Jag har knappt någon tid att se på serier längre, och absolut inte tid att sedan recensera de. Känns på så vis bättre att bara sluta med hela serie och film-bloggandet och har istället startat en ny blogg! Där kommer det främst vara vardags/personliga inlägg men även lite tv/film inlägg. Hade varit jätteroligt om ni som fortfarande läser Linusdotter skulle vilja följa med till nouw.com/evaemilialinnea puss på er! xx 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

"A teenage girl risks everything when she falls in love with a vampire."

Twilight känns för mig som en självklar film att nämna när man talar om vampyrer. Visst, vampyrerna i denna filmserie är aningens annorlunda om man jämför med övriga vampyrer. Men det var just Twilight som fick mig att 1) bli intresserad av böcker, 2) förälska mig i mysterierna kring vampyrer och 3) starta min allra första blogg.

"A young teen struggles to make a decision between two vampire brothers and their supernatural lives."

En serie som blev en väldigt stor del av mellanstadiet och början på högstadiet var serien som följer Elena, Stefan och Damon. Följde slaviskt Vampire Diaries de tre första säsongerna. Jag slutade i början av fjärde säsongen, dels för att tiden inte räckte till och jag älskade inte serien lika mycket som jag gjort innan och Vampire Diaries ströks från serieschemat. Men de första säsongerna är så fruktansvärt bra och jag har tänkt mig att plöja igenom alla sju säsonger av serien snart.

"A family of power-hungry thousand year old vampires look to take back the city that they built and dominate all those who have done them wrong."

Efter att ha nämnt Vampire Diaries blir det självklart att nämna spinoff serien The Originals, en serie jag inte gillade när den hade premiär 2013, men som jag gav en chans i våras och då total älskade jag den. Plöjde igenom de två första säsongerna på någon vecka, nu är jag i mitten av säsong 3 så snart blir det en säsongsrecension!

"A young woman is forced to fulfill her destiny of fighting vampires and demons with the help of her friends all the while struggling to live a normal teenage life of heart break and drama."

Favoritserien med vampyrer är helt klart kultserien Buffy the Vampire Slayer. Förra hösten/vintern hade jag maraton där jag såg om alla säsonger, recensioner för säsongerna finner ni här. Det finns så otroligt många oförglömliga avsnitt, älskvärda karaktärer och trots att den är 20 år gammal så har serien fortfarande en stor skala fans, där även jag räknas in.

Likes

Comments

I år har jag verkligen fastnat för spanska serier och filmer, Las Chicas del Cable, Grand Hotel och Velvet för att nämna några. Den sistnämnda serien har fått en spinoff och serien som fått namnet "Velvet Colección har premiär om bara några veckor! Promotrailern för denna spinoff har kommit och jag kunde inte göra annat än att visa den för er, blir så lycklig av att tänka på att jag får återvända till 1960-talets Spanien.

Likes

Comments

En nystart betyder att det kommer komma några nya kategorier, en av dessa nytillskott är månadens tema. Varje månad får ett tema, och under månadens gång publiceras x antal inlägg med temat! Vi kickar igång denna kategori med att avslöja temat för September som blir vampyrer! Det första inlägget i denna kategori kommer upp nu på söndag!

Likes

Comments