View tracker

Hej alla!
Idag har jag gjort små makaroner!
Sååå söta!
Kramar Lisa!❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dessa blev inte dom snyggaste men definitivt bland dom godaste!!❤️
Dessa har jag gjort 10 000tals gånger och älskar nog dom lite mer för varje gång
Ni måste ta och prova dessa!! Supergoda!! Och speciellt för chokladälskare som jag
Receptet finns i boken sju sorters kakor och heter i boken snoddas, men jag kallar dom iallafall för kärleksmums, vet inte riktigt vart kärleken kommer ifrån, men kärlek för choklad är en känsla som är stort hos mig och mumsiga är dom iallafall!!
Har man studiedag och slipper skolan så är det ju inte fel att baka!❤️❤️🍫🍫🍫
Kramisar från Lina!❤️❤️

Likes

Comments

View tracker

Hej igen!
Idag har jag gjort Salted caramel glass.
Verkligen hur gott som helst!!
Kram Lisa!❤️

Recept:

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 msk honung
1 tsk vaniljsocker
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
Cashewnötter (saltade)

Börja med att koka den karamelliserade mjölken i två timmar.
Låt svalna när den är klar.
Vispa grädden tills den börjar bli fluffig.
Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Häll i glassen i en glassmaskin och kör tills den blir klar!
Ställ den sedan i frysen i tre eller fler timmar!
Toppa sedan med resten av Cashewnötterna.
Servera och njut!!

Likes

Comments

Hej på er!
Det var ett tag sen!
Igår gjorde vi björnbärsglassar på pinne!
Så gott nu till sommaren.
Ni måste verkligen testa dessa, sååå goda!
Ha det bra!❤️

Recept 6-8 glasspinnar

3 dl grekisk yoghurt(jag använde turkisk och det funkade lika bra)

1 msk äkta vaniljsocker

4 msk socker

1 dl+ 1 dl björnbär

Gör såhär

1. Mixa yoghurt vaniljsocker och socker i en mixer. Ta undan ungefär hälften av yoghurtblandningen och ställ åt sidan. För mig blev det ganska lite yoghurtsmet så gör gärna lite extra.

2. Mixa resten av blandningen med björnbär i en mixer. Sila purén genom en finmaskig sil, OM du vill ha en slät glass utan kärnor. Det går lika bra att ha kvar kärnorna

3. Fördela björnbärsyoghurten i glassformarna och låt stå i frysen i 30-45 minuter.

4. Ta ut glassformarna ur frysen och häll i resten av yoghurten. Låt stå i frysen i 30 minuter.

5. Ta ut glassformarna ur frysen och stick försiktigt ner pinnarna. (Om du har glassformar med tillhörande pinnar så är det lättare att bara stoppa ner några björnbär i den vanliga yoghurtsmeten innan man sticker ner pinnen. De glasspinnarna på bilden är gjorda i vanliga plastmuggar och vi stack ner vanliga glasspinnar). Tryck ner hela eller halva björnbär runt pinnarna. Låt stå i frysen i minst 6 timmar för att de ska kunna frysa igenom hela glassen, men inte mer än en vecka.

6. För att lossa glassen, Spola lite varmt vatten på utsidan av formen och dra försiktigt i pinnen.



​för att göra pinnarna så färgade så mosade jag två eller tre björnbär och strök på med fingret bara, några gånger på varje sida. 

Receptet på dessa glassar men även fler supersmarriga glassar är från boken Glass, hemgjord glass, sorbet, granité och glasspinnar skriven av Eliq Maranik. Supergoda glassar och fina och inspirerande bilder i denna bok

Likes

Comments

Hejsan Svejsan!
Vill bara tipsa om
JÄTTE-GODA bananpannkakor!
Så enkla att göra!
Ha det bra!
Kraam!❤️

Likes

Comments

Heej! 🌟
Idag blev det banankaka!
Vi hade i hackad choklad i kakan.
Funkar lika bra med t.ex. nötter eller något annat smarrigt!
Ni MÅSTE testa denna!
Magisk alltså...✨
Kraam!❤️

Likes

Comments

I helgen har det varit en riktig bak-helg!
Idag har vi dels bakat supergoda bullar, men även 2 sorters äppelpaj, där den ena kommer upp här snart!
Dessa bullar är riktigt stora och som sagt supergoda!!

Dessa bilder kommer ifrån innan vi gräddade bullarna

Men här är hur de såg ut efter gräddningen!
Det blev ca 30 STORA bullar så det räcker med att ta en bulle till fikat!!😄
Men tack o hej, leverpastej, eller vad det nu är man säger nu för tiden!

Likes

Comments

Hej alla!
Idag har vi bakat äppel-paj!
Riktigt god... ni måste testa den!
Ha det bra! Kraamis!❤️

Likes

Comments

Hej!
Nu är vi tillbaka efter långt uppehåll...
Idag har vi bakat Bounty Cup-Cakes!
Maffiga, men riktigt goda!
Hoppas ni testar att göra dessa godingar!
Puss och kraam! ❤️

Likes

Comments