Header
View tracker

Ja de är så jag känner just nu. Fick veta idag att mitt jobb vill anställa mig på 100% från och med årsskiftet ungefär och att jag sedan kommer jobba halvtid och vara tjänstledig halvtid tills plugget är klart i juni då jag kommer gå på heltid istället. Bara tanken på att jag får vara kvar på ett ställe jag trivs så galet bra på med underbara kollegor, bra arbetstider och nära Leos förskola är mer än jag vågat drömma om. Fatta att jag är färdig vårdadministratör om ca ett halvår och jag äntligen slipper fundera på vad jag vill hålla på med etc. Det var inte meningen att jag skulle bli sjuksyrra, det var de här jag skulle göra istället!

Så galet underbart att livet sakta men säkert bara faller på plats mer och mer nu. De kommande åren kommer det hända så mycket härliga saker och jag ser verkligen fram emot att få växa som människa i mitt yrke och få uppleva alla underbara saker med min familj.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Efter att Isabella Löwengrip gjort en lista på sin blogg med saker hon vill göra i livet så blev jag inspirerad att göra en egen. Det finns ingen tidsplan här utan det gäller tillsvidare. Numreringen är mest för att det ska se snyggt ut.

1. Läsa klart min utbildning och få jobb på den vårdcentralen jag har jobbat på sedan i våras och skaffa mig arbetslivserfarenhet.

2. Ska syskon till Leonard, målet är 3 barn med ca 3 år mellan varje.

3. Få uppleva en naturlig förlossning.

4. Kunna amma.

5.Få gifta mig med M, min bästa vän och den bästa människa jag vet och ha ett stort herrgårdsbröllop med ca 60 gäster dör vänner och familj får träffas och lära känna varandra.

6. Få fira bröllopet tillsammans med våra barn och se dom som brudnäbbar.

7. Kunna åka på solsemester med familjen typ vartannat år eller så.

8. Köpa ett radhus i nyproduktion här i stan.

9. Köpa en Kia Ceed.

10. Ha minst 2 hundar.

11. Jobba som administrativ chef på en vårdavdelning på ca 80%.

12.Lära min göra fina cupcakes och tårtor.

13. Starta upp en liten bageribusiness och jobba de resterande 20% med göra cupcakes och tårtor till ex bröllop och kalas.

14. Lära mig spanska, franska och italienska.

15. Fortsätta tycka matlagning är kul och utforska den kulinariska världen.

16. Få se mina barn växa upp.

17. Få träffa mina barns respektive (kön är helt oviktigt såklart)

18. Känna att mina barn alltid vet att de kan komma till mig oavsett vad det gäller och oavsett tid på dygnet.

19. Leva ett långt och härligt liv tillsammans med M, fyllt av kärlek, skratt, kommunikation och ämsesidig respekt.

20. Aldrig sluta leka.

21. Aldrig sluta älska fantasy och Disney.

22.. Vara ett Potterhead for lfe!

23. Göra mina tatueringsprojekt som jag tänkt på i över 2 år nu.

24. Bli bättre på att älska mig själv.

25. Försöka att på lång sikt bli av med mina ätstörningar och leva ett hälsosammare liv utan att för den delen bli helt besatt och glömma att njuta av livet.

26. Jobba ideellt med att få bort tabun och fördomar kring psykisk ohälsa och ångest.

27. Ta upp musiken igen.

28. Börja dansa och bli s pass bra att jag kan gå med i någon dansgrupp och uppträda.

29. Alltid unna mig salongsfixade naglar och nyfärgat hår.

30. Våga testa massa roliga frisyrer.

31. Pierca mig.

32. Uppdatera min garderob regelbundet.

33. Läsa mer böcker.

34. Vänja mig vid att gå i högklackat och använda det oftare.

35. Alltid gå runt och sjunga hemma.

36. Börja i kör.

37. Testa massa olika barnvagnar

38. Inreda vårt hem precis hur vi vill.

39. Hinna få barnbarn.

40. Åka på semester med våra respektive familjer.

41.Se till att våra barn ha en nära relation till sin familj och släkt.

42. Aldrig behöva oroa oss för ekonomin igen.

43. Resa till alla huvudstäder i Europa där London är viktigast.

44. Uppleva alla Harry Potter and Disney-theme parks som finns.

45. Uppleva L.A, Silicon Valley, drömfabriken Codac Theatre mm.

46. Gå på The Ellen Degeneres show

47. Gå på Late Night Show med Jimmy Fallon.

48. Besöka the Academy awards museum.

49. Se till att mina barn bli msukintresserade.

50. Se Harry Potter and the cursed chld


Likes

Comments

View tracker

Vi har längre känt här hemma att vårat hem aldrig riktigt känts som ett hem. Det spelar ingen roll hur städat och fixat vi har haft det, det har liksom aldrig känts som "vi" och de automatiskt gör att man liksom aldrig orkar lägga energi på det. Nu har vi äntligen lyckats klura ut hur vi vill ha det och det känns så bra. Stilen kommer vara svart/vitt och sen ett färgtema för varje rum. Vardagsrummet kommer vara gult, köket rosa, Leonards rum turkos och sovrummet grönt. Så nu är det bara att börja beta av ett rum i taget. Vi har bytt ut alla stora möbler här hemma så nu är det bara grunddesignen och alla smådetaljer kvar men det är ju bara att ta lite i taget. Vi kommer också skaffa lite mer förvaring i form av en byrå till sovrummet, sko/mössa/vant-förvaring till hallen och ett vitrinskåp till vardagsrummet för våra Pokemon/HP-prylar.
All inspo i kombo med att jag fått mitt CSN-besked inför mitt sista läsår någonsin gör mig så grymt pepp att fixa här hemma nu! :D


Alla bilder är lånade från instakontot "Kruthusvagnen"

Likes

Comments

Nu har Leonard skolats in under en vecka och jag kan bara konstatera att det går toppenbra! Jag kommer vara med honom nästa vecka också och sen är jag säker på att han kommer fixa de där galant själv. Pedagogerna är toppen, skolan är superfräsch, de får hemlagad mat varje dag, barnen får lära sig integrerat teckenspråk, listan kan göras milslång med allt vi älskar med hans förskola. Jag är så lycklig för att allt känns så bra och så stolt över min lilla knodd som är en sån stor och duktig kille!

Igår fick Fåris officiellt flytta till förskolan tillsammans med hans Leonard-nappar

Likes

Comments

Helgen blev barnfri då vi skulle ner till Orust för att fira två nära kompisar, Christopher och Nicklas, som hade gemensam 25-årsfest. Dit kom även en hel hög andra gamla studiekompisar från lite olika håll och kanter i landet och vi var ca 7-8 pers som sov över så det var superkul! Dagen efter mådde man som man förtjänade men det var det värt. Lite energipåfyllning och en parkväll hos oss med två kompisar från Eskilstuna bestämdes också. Så himla roligt.

På vägen hem snöade de och för första gången i mitt liv fick jag sladd på en motorväg. M fick som tur var tag i ratten och skrek åt mig att bromsa så de gick bra men fy tusan va jag var skakis efter, tog ett bra tag innan jag slutat skaka och tårarna bara rann på mig. Fick stanna vid närmaste stoppställe och byta plats och vi stod och kramades länge innan vi fortsatte åka. Hade de inte vart lite trafik och han suttit bredvid så vill jag inte ens tänka på hur det hade kunnat sluta. Nej fy tusan för att köra i dåligt väder, tacka vet jag tåg!

Men till något helt annat: imorrn är det 2 veckor till vårat lilla troll börjar förskolan, hur sjukt är inte det? Känns både konstigt och väldigt skönt samtidigt, mest ska de bli så skönt att kunna plugga på dagtid så Leonard får en roligare mamma på eftermiddagarna och jag kan lägga mig i tid.

Likes

Comments