Livet på Mars - Micael Dahlén

Har läst klart boken och skulle betygsätta den med en svag fyra av fem. Kändes kändes först rätt meningslös, men samtidigt blev jag glad av att läsa den. Den var underhållande mestadels och stundtals även en riktig bladvändare. Och ni vet vad dem säger, "time you enjoyed wasting, was not wasted". Så jag antar att allt som får en att må bättre, och/eller känna sig inspirerad kan omöjligt vara meningslöst. Den gick dessutom fort att läsa, ägnade några förmiddagar.

Boken handlar om Marty som alltid känt sig annorlunda från alla andra. Ett klassiskt tema, inte minst i ungdomsböcker som alltid utgår från en vilsen tonåring som känner sig utanför. Men den här boken är nytänkande och genomtänkt och inte alls barnslig, trots att det kanske är bilden man kan få om man snabbt skulle berätta vad den handlar om. Det händer mycket hela tiden, ett tag befinner de sig på ett familjehotell i Las Vegas, nästa gång på en yacht ute till havs påväg mot Hawaii ,och nästa gång sitter de i en privattaxi i Tokyo. Så boken är mer än generös med innehåll. Kan beskriva det som en väldigt färgglad bok. Omslaget säger det bra!

Men det bästa tycker jag nästan är att författaren i grunden är ekonomiprofessor och tidigare har skrivit böcker som "Nextopia", och "Optimal marknadskommunikation". "Livet på Mars" känns därför som en ganska random bok att skriva. Men det är en viktigt påminnelse om att inte sätta sig själv i fack, att inte begränsa sig. Man ska göra det man har lust till, inte låta andras rädsla eller förväntningar styra ditt liv. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördagsbio med familjen!

Det var en bra film, men ogillar klumpen jag fick i magen efteråt. Det sorgligaste som finns är när människor mår så dåligt att de inte kan fortsätta leva. Jag tänkte i vinterkylan, på vägen tillbaka till bilen att jag var glad för att jag kunde gå därifrån med min familj, och slapp uppleva den fruktansvärda tomheten som det skulle innebära att se filmen själv, ensam på sitt studentrum.

Men musiken som de två bröderna skapat är faktiskt fantastisk, de gör det så enkelt. Minns musiklektionerna på mellanstadiet, med Birgitta som sprang fram och tillbaka mellan pianot och overheaden mellan låtarna, för att byta plastfilmen med texterna på. Samma låtar varje vecka, men jag tröttnade aldrig.

Bild från filmen!

Likes

Comments

Måste säga att dessa tre veckor som jag tillbringat hemma i jul, har varit sagolika. Jag har njutit och i princip bara ägnat mig åt saker jag tycker om, en sådan befrielse. Har inte pluggat ett skit, har hängt mest med familjen, som jag har uppskattat så mycket mer än vad jag någonsin gjort tidigare. Det är en skön känsla att tycka om sin familj. Vi har spelat sällskapsspel och haft kul på riktigt. Jag har druckit så mycket kaffe och ätit mängder med kakor och på något mirakulöst sätt så har min hy klarat av allt detta. Jag har sett bra filmer (Mr Roosevelt, Three billboards outside ebbing missouri) och insett att det bästa som finns är att efter frukost gå tillbaka till sängen för att kolla film. Först efter det är man redo för det som återstår av dagen. För min del innebär det att måla. Jag har kommit igång med flera målningar och är snart klar med en som jag tycker så mycket om. Det är kanske därför jag är så harmonisk nu, för jag har spenderat min tid på det jag älskar att göra?

Det är lockande att bara fortsätta såhär, varför göra saker man inte vill när det finns annat man tycker är kul? Eller "Varför gå runt och må dåligt när man kan gå runt och må bra?", som Mickan sa!

Efter denna helg är det dock dags att åka tillbaka och fortsätta studierna. Men vet inte hur länge det kommer vara. I tankarna har jag redan hoppat av. Jag vet bara inte hur jag ska berätta för föräldrarna att jag inte vill fortsätta plugga, att jag drömmer om en konstnärskarriär och vill starta egen konstnärlig verksamhet.

Men det kommer lösa sig, det gör det alltid!


Likes

Comments

Ett väldigt spontant beslut det här, och ganska olikt mig. Men det är ju nytt år. New year, new me!

Hur som helst så vill jag börja skriva, för att ha något att göra när rastlösheten slår till, och för att det känns mer produktivt att skriva istället för att endast ligga i sängen och kolla tv-serier. Jag kommer ihåg att jag skrev en hel del som liten och tänker att det hade varit kul att återförenas med ett gammalt intresse!

Jag gör också det här för att få vardagen att kännas mer meningsfull och inbillar mig att skriva om den kanske är ett sätt.

Kan hända att det här bara är en tillfällig impuls , men det spelar igen roll. För just nu känner jag mig inspirerad och att känna sig inspirerad är den bästa känslan!

Likes

Comments