Hello! Idag var det "Bank Holiday" i England så vi va lediga från skolan. Äntligen fick jag lite sovmorgon och kunde sova till 10.30. Gick upp och käkade lite frukost och sen åkte jag och några kompisar in till London idag igen. Vi köpte färg till håret och gick på en karneval i Notting Hill. Va verkligen superkul men man märkte rätt fort att folket som var där inte va jättepålitliga. Många satt och rökte på och det var väldigt mycket människor. Så vi stannade inte så länge utan åkte till Oxford street och shoppade lite. När vi kom hem till Richmond gick jag, brag och Blomqvist till vårt stammisställe i parken och käkade lite. Känner att vi borde sluta spendera så mycket pengar och börja tänka efter lite hehe..
Imorgon väntar en friluftsdag på skolan där vi ska hitta på olika aktiviteter. Får se hur kul det blir.. Godnatt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår (fredag) hade vi i klassen fått ett uppdrag av våra mentorer som vi skulle utföra i centrala London. Vi blev indelade i grupper och fick en plats tilldelad som vi skulle leta upp och sedan ta en "groupie" (citerar mentorerna, vet inte om jag hade valt ett annat ordval) och skicka till mentorerna. Vi skulle också äta något och ta en till groupie och även skicka den. Så jag, Julia, Gabriel och Johanna fick "the milk bar" i soho. Det tog lite tid att hitta men när vi kom fram så var det helt enkelt bara ett vanligt café. Så den aktiviteten va lite till en besvikelse så vi gick till Mc Donalds och köpte glass istället.
Efter det hade några bestämt att träffas i Hyde Park och käka lite lunch. Vi orkade inte leta runt efter ställen för alla va så hungriga så det blev Mc Donalds igen. Vi gick och satte oss i en park vilket sen visade sig va en kyrkogård hehe.. Svenskar som vi är så tog vi tunnelbanan till Totally Swedish nära Paddington vilket är en svensk affär. Trots att vi bara har varit borta i 4 dagar så var det skönt att se lite djungelvrål och knäckebröd.
Vi tog sedan tunnelbanan till Oxford Street för att shoppa lite och sen skulle vi försöka ta oss hem. Efter många byten av tunnelbana och många konstiga blickar på oss så kom vi äntligen fram till Richmond. Där mötte några till oss för att köpa en macka på tesco, hänga i parken och lyssna på musik.
Idag ska jag på en "barbecue" med min värdpappa hos Linnea och hennes värdfamilj. Sedan tror jag det blir att åka in till London igen och shoppa lite till. Kommer nog få leva på vatten och bröd när jag kommer hem till Sverige.

Likes

Comments

Hej! Känner redan att jag inte kommer hålla det här med att blogga.. Men vi gör så mycket kul och jag är så trött när jag kommer hem på kvällarna så jag orkar inte skriva något. Men tror det blir bättre sen när skolan börjar och jag får lite rutiner här.
I torsdags va första skoldagen och min värdmamma åkte med mig i bussen till skolan så jag skulle hitta busshållsplatsen och veta vilken buss jag skulle ta osv. Redan när min värdmamma hade släppt av mig vid skolan så hade jag glömt allt hehe. Dagen började med att vi hade ett upprop i en slags aula på skolan. Det är väldigt stor skillnad från sannarp då det går ca 150 elever här och 1100 på sannarp men det är väldigt skönt för det blir mer personligt och man lär känna alla på skolan. Sen fick vi vår klass och gick till vårt klassrum. Skolan är verkligen superfin och ser ut som ett slott, men det är väldigt svårt att hitta! Våra mentorer visade oss runt på skolan och sedan fick vi en lunchpåse (en typiskt engelsk trekantsmacka, en liten chipspåse, ett äpple och en dricka) och gick och satte oss och åt på den mysiga gräsmattan framför skolan.
Efter lunchen gick vi in till Richmond för att lärarna skulle visa oss runt lite i staden och sedan fixa simkort. Det var lite kaos vid 3-affären för ALLA skulle ha simkort.. Efter skolan stannade några kvar och kollade lite i affärer. Sen bar det hem till värdfamiljen och på kvällen träffades vi som bor i Hampton och gick en runda. Superfint område verkligen!
Andra skoldagen var det lite information om droger och säkerhet i London. Polisen var på skolan och delade ut små bjällror som man kunde sätta på plånboken, så om någon försökte ta upp din plånbok ur väskan så plingade det till. Vissa fick också ett larm som man kunde använda ifall man blev påhoppad. Förhoppningsvis behöver jag inte använda det någon gång. Vi gick och köpte lunch på tesco som är en livsmedelsbutik i Richmond och satte oss på gräsmattan. Efter lunchen var det dags för "swede-dating" där vi speededejtade med andra elever från skolan. Vill tillägga att båda dessa dagarna har det varit ca 30 grader och vi har svettats Ijhäl. Så på kvällen åkte de flesta från Halmstad in till Richmond, beställde mat och satte sig i parken för att käka. Supermysigt!!!
Känner faktiskt redan att min engelska börjar komma naturligt och den börjar bli bättre och bättre för varje dag. 

Likes

Comments

Vet inte riktigt var jag ska börja det här inlägget. Har längtat till den här dagen i ungefär ett år nu. Och äntligen kommer den. Den har varit så fylld med förhoppningar och förväntningar och nu sitter jag här i mitt nya rum och lyssnar när min värdmamma berättar en saga (med bästa dialekten!) för min värdbror som ska sova. Imorgon åker vi till Richmond för att besöka skolan för första gången och förhoppningsvis åka en runda på Themsen.
Förväntningarna på denna resan är så sjukt höga. Jag vill göra allt, se allt och bara leva livet faktiskt. Tyvärr är ju skolan med på ett hörn och jag kan inte leva en termin utan plugg. Men förhoppningsvis kommer vi hinna med det mesta ändå.
Har inte riktigt hunnit vara nervös idag heller för jag har inte förstått att jag verkligen är här. I London. Och jag ska inte se lilla Hylte förens om 4 månader. Men nervositeten kommer väll om någon vecka eller så, kanske när engelskan börjar fungera också. Jag tappar ord hela tiden och märker att grammatiken felar ibland, men min värdmamma är så förstående och är ju bara här för att hjälpa mig. Hon är lärare i tyska också så jag har perfekt hjälp med min tyska detta halvåret.
Nu ska jag fortsätta och försöka ta in att jag faktiskt ska bo här i 4 månader.

Likes

Comments