Flisan hade lössko idag så planen för att rida henne till travbanan och galoppera en massa sket sig.. Red med Isa och vi fick rida en kortis istället. Blev lite trav och två galopper på en åker.. Besviken att det inte blev som planerat.. Skulle ju låta henne springa av sig idag och sen kunna jobba henne med mer krav imorgon när hon fått bli av med massa överskottsenergi... Men en annan hovslagare kommer imorgon och fixar skon. Stallet ska oxå fixas lite imorgon.

Men Flisan var lite spänd idag, men hon blir ju så efter ridits i mörker innan. Men fick henne i jätte fin form i skritten när jag skulle möta isa. Men sen sket jag typ i det. Hon var väldigt lugn och fin i galopperna på åkern!

Tanten ryktades i gången idag och jag tvättade svansen och ryktade henne ordentligt efter att hon varit lerig igår.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Flisan fortsätter brunsta som bara den men hon sparkade inte så mycket idag men skrek lite. liten tur idag igen, lite trav och en galopp i det kolsvarta mörkret. Gick skit bra i formen när jag red henne i korttrav. I skritten går hon inte helt rakt ner med huvudet dock men hon vill väl ha lite koll tydligen. Fick göra om en sträcka några gånger då hon kändes väldigt spänd i traven och köra upp huvudet.

Imorgon kan jag äntligen rida henne ordentligt.. Men på förmiddagen blir det frissan och lite o handla. Vi får se om jag kommer hem flint.. Hoppas det blir bra iaf.

Tanten var helt lerig på en sidan av kroppen idag så hon måste ha lagt sig i hagen idag.

Likes

Comments

Flisan reds ut en liten bit barbacka idag i det tråkiga vädret. Travade lite och hon var duktig med formen men rädd på ett ställe som hon alltid brukar haha men gick ner i form efter.

Flisan är fortfarande super brunstig. Hon sparkades väldigt mycket idag och skriker. Sedan gick hon även ut ur boxen när jag bara skulle ställa in hennes vattenhink.

Mamma var med i stallet idag och Flisan box rensades och fylldes på med massa nytt spån!

Blev senare till stallet idag för att jag var till tandläkaren innan.

Likes

Comments

Red Flisan en liten tur i mörkret. Hon var duktig och lyssnade på formen, men tittade upp nångång. Fick ta en galopp, var duktig med tempot, blev lite rädd vid ett ställe så hon bröt av lite men fattade ny direkt.

Första gången jag red Flisan med lindor idag. Har bara nån gång innan provlindat henne. Är mest för vanliga skydd för att det är enklare och det är ju bättre stöddämpning. Blev ju inte jätte dåligt tycker jag. Lindade för långt ner dock men aja bättre lycka nästa gång! Var noga med jämt tryck osv och det blev bra iaf haha.

Tanten urgullig som försöker vara med men Flisan står och trycker framför hennes box.

Tanten gick ut ur boxen när jag stod och ryktade henne där inne idag. Hon brukar inte gå ut men nu gjorde hon det och jag lyckades inte backa tbx henne in. Så jag fick stå och hålla dem två andra hästarnas huvuden borta så dem inte skulle börja hugga mot henne så hon skulle bli stressad. Men Gardenia var duktig och vände och gick tillbaka in i sin box.. Tanten saknar att få gå runt fritt i förra stallet.. Det saknar jag otroligt mycket jag med..

Likes

Comments

Red Flisan på åkern nära stallet igen. Shiit vad glad jag är efter dagens pass på åkern!!

Först på åkern skrittjobbade jag henne med formen och ställningen duktig duktig, verkligen skillnad nu i vänster när jag ska ställa henne. Förut kändes hon inte alls lika mjuk i vänster som i höger. Sedan kort-trav i en åtta och sedan arbetstrav.

Jag hade först tänkt att jag skulle prova longera Flisan men valde att inte göra det då ingen hage såg lämplig ut. Så jag tänkte om jag kanske skulle prova på åkern när jag red då. Men jag bestämde mig att först känna på hur underlaget var och hur hon skulle gå på volt i vänstergalopp. Gud vad det märks skillnad att galoppera henne på volt, förut var hon ofta spänd, obalanserad och även lite svår att galoppera. Men underlaget var lite ojämt så märktes det inte utan hon var så fin och stabil och mjuk, känner verkligen skillnad i galoppen. Jag kunde lätta lite på mig så hon fick jobba lite själv och ibland så slappnade hon av med halsen och tänkte gå ner i form nästan. Skit fin! Tänkte att jag väl iaf ge högergaloppen en chans. Så jag började trava lite i högertraven. Sedan tog jag en fattning och höll henne åt höger. Tänkte först att hon säkert vänster galopperade men jag lutade mig fram och kollade och det var ju högergaloppen! Gjorde om det tre gånger till, tror jag var lite slarvig i nästa fattning eller inte visade henne åt höger för det blev vänster men sedan blev det två till super fina höger! Hon kändes inte alls så där ostabil bara för att det var höger utan det kändes riktigt bra som om det vore vänster. Tog dock inte och galopperade mycket. Men ville bara ge beröm och inte göra för mycket nu. Men fan va glad jag blev. Sista galoppen så tänkte jag bryta av men jag kände att jag kunde typ hålla igång henne kort men jag tog ändå och bröt av för man ska sluta när det går bra och behöver inte göra allt direkt!

Hade ju inte försökt högergalopperat Flisan på åker innan och på volt. Eftersom hon förut inte var så balanserad osv men det är ju inte så konstigt eftersom hon har suttit fast och varit spänd i ryggen, men självklart kommer Flisan kunna kännas spänd ändå eftersom hon typ alltid är olika. Men vi kanske kommer ta tbx honom en gång till bara för att han själv ska säga att det är bra. För jag vill att det ska vara helt bra!

Hon var glad och duktig idag verkligen och kändes riktigt nöjd. Hon fick avslutas med en lösare och snabbare galopp så hon fick sträcka ut sig. Sedan lite trav i volter, lite taggad efter galoppen dock men hon var bäst ändå älskar min taggad racerhäst.

Likes

Comments

Flisan var riktigt duktig idag. Det var nog riktigt bra att hon fick springa mycket igår.

Red till en åker nära stallet. På vägen dit var hon riktigt duktig med formen i skritten, lyssnade när jag sa till. Först trodde hon var på åkern att hon skulle få springa direkt. Men jag höll henne i skritt.

Först skrittjobbade jag henne i en åtta. Hon var jätte fin med ställningen och formen. Hon har verkligen blivit mer liksidig nu med ställningen, hon har liksom blivit typ lika mjuk som hon är i ställningen i höger fast i vänster nu oxå! Hon har ju förut glidit inåt och inte varit så ställbar i vänster. Men hon lyssnade bra på skänkeln när jag ville flytta ut henne mer. Sedan travade jag henne i kort-trav och arbetstrav i en volt, båda varven. Mkt duktig. Sedan provade jag på lite att göra skänkelvikningar. Jag tror att hon skulle kunna få hum på det riktigt snabbt bara hon vet vitsen med det liksom, för redan nu känner jag att hon flyttar bra och speciellt i höger. Provade tre gånger åt båda hållen, två gånger arbetstrav och en gång kort-trav.

Sedan tog jag och galopperade henne. Hon kändes riktigt fin och var inte så tokig, lugn o bra galopp med power. Hon blev verkligen nöjd av arbetet idag, det märktes och jag med.

Sedan skrittade jag henne runt återvinningen som en omväg tbx.

Likes

Comments

Inlägget om turen igår kommer idag då det blev tight om tid igår då jag direkt efter stallet fixade mig för att jag skulle till Isa och pvägen dit åkte vi till stallet och släppte in.

Red iaf till travbanan igår och galopperade henne. Vet inte om jag inbillar mig eller så är det faktiskt så hon känns bättre i galoppen. Galopperade två varv i vänster, med lite trav inblandat, både lite lösa och nån när jag försökte samla henne. Hade två tyglar på henne och tror det var rätt smart. Hon var ju såklart taggade men hon lyssnade ändå mer än vad hon gjorde förra gången. Försökte sedan ett helt varv i höger att få henne att ta högergaloppen, gick inte. F*n känner jag. En del av överskottsenergin försvann eftersom det blev många galoppfattningar för henne, för hon tar ju vänster då istället för höger. Till sist fick jag lov att ge upp och då tog jag en sträcka vänstergalopp igen, och då var hon inte lika kaxig. Fick henne i riktigt fint och lugnt tempo!! Tog nog lite på henne eftersom hon inte är van med lika hårt jobb nu som hon brukar. Men såklart blir hon ju inte trött iaf. Men släpper lite på det starka. Hon blev ju rejält svettig må jag säga. Så hon skrittades hela vägen tbx. Sista biten så fick hon stretcha på ryggen i skritten alltså gick i form, och hon var riktigt duktig. På vägen till travbanan travade jag henne och hon gick i form då med. Tittade ju upp lite för att vi var ovanför massa hus.

Ute och fotat Malvin och hundarna lite. Vi har inte nå vatten på vår gata och vi kommer nog inte ha det på flera dagar...

Likes

Comments

Red henne typ samma bit idag. Duktig med formen. Dock lite för snabb i kort-trav och när jag försöker korta henne åker jag fram för hon blir nästan lite stark och då blir det ännu svårare att sitta djupt och fint i sadeln. Men till slut satt jag bra.En galopp på samma ställe som igår. Duktig var hon, höll galoppen och reagerade bara på en sak.

Men hon är galet brunstig så märks det iaf inte när jag rider henne, eller kanske hon verkar ju mer orädd nu.


Likes

Comments