Usch för dagens pass. Blev så irriterad på Flisan och vi kom inte överens. Red i ridhagen, skulle jobba med formen och ställningen och sedan jobba med galoppen.

Provade att rida henne med dubbla tyglar och att fästa inspänningssnodden i sid-ringarna på magplattan. Efter att jag skrittat ut en bit på henne ändrade jag tillbaks till ringen under magplattan.

Hon var trotsig och vill inte alls gå med huvudet ner. Hon var så tittig på annat och hade huvudet högt. Ibland drog hon upp och ut huvudet. Det var omöjligt. Till och med tog det tid innan hon sökte sig till form och ställde sig snyggt i volterna. Så jag fick till sist bara jobba med arbetstraven och korta traven i båda varven i volter istället.

Är så frustrerad att det blev ännu ett misslyckat formpass. Jag reglerade om snodden och provade med bara en tygel men det hjälpte inte det heller. Hon var inte alls fokuserad och villig att samarbeta. Well that's life

Galopparbetet gick bra, fick henne kort och fin. Provade med dubbla tyglar i galoppen. Skulle nog kunna tänka med dubbla tyglar vid hoppning för hon blir så på och stark då.

Hon kändes lite envis och bångstyrig då och då. Men galopperna gick ändå bra. Men vi var inte så sams för jag var riktigt sur på henne och hon kändes inte så fokuserad på att arbeta.

Hon fick iaf jobba rejält i värmen.

Ryktade Gardenia efter passet.

Förresten, så kom Gardenia in i höbalen igen två gånger. Cyklade även förbi en stor älg som stod typ 4 meter ifrån mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är storm ute idag. Blåser så otroligt mycket.

Jag longerade Flisan idag. Ja men hon inte kan longeras med lina för att hon inte lyssnar. Men jag gjorde det ändå. Longerade henne först i sommarhagen. Hon var duktig med longeringen i början lyssnade hon när jag sa brr. Hon blev rädd en gång för nåt. Men det blåste som fan så inte så konstigt att hon var lite sterrig och bara sprang på men jag vet att hon inte kan longeras med lina. Tog nån vänstergalopp i sommarhagen men underlaget var för mjukt. SÅ gick till ridhagen. Där var hon lyssnade hon inte alls bra på mig. Fick typ kliva rakt mot henne och stoppa fram spöt framför henne för att få henne att stanna. Hon fick galoppera i höger och vänstergaloppen.

Men hon var lite dryg då hon inte lyssnade så bra så är jag glad att hon fick högergaloppera. Märks iaf att hon har blivit mycket starkare, då hon själv balanserar upp sig bättre. Ibland fick jag henne att trava lugnt och hon sökte sig lite till form nån gång och gick fint ställt när hon gick lugnare. Men ibland som sagt gick det undan iaf efter hon galopperat så ville hon springa mer.

Min andra man borste som jag fick hemskickad från Hööks pajade idag. Precis som förra. Men svansen redan var ut-kammad med en annan borste. Får ta och köpa en vanlig borste för människor eller nåt. Surt

Var smått irriterad på Flisan efter longeringen eftersom hon inte lyssnar vare sig det blåser eller inte. Efter longeringen ryktade jag Gardenia också och fixade med Flisan som vanligt efter ett pass och så smorde henne med liniment.

Sedan fick jag även flytta upp hö högen till rundbalen som vi har lagt presenning över för att de skulle äta upp högen från den förra höbalen. Men de envisas att de ska ha nytt ha från den nya balen. Så förmodligen är det Gardenia som gjort ett hål i presenningen och innan har de lyckats komma in på andra sätt. Har lett dem till högen flera gånger men de tär nåt som skrämmer dem så dem springer därifrån. Så jag fick ta en högaffel och lägga höt runt den nya balen. Det blåste ju så galet mycket så ibland blåste hö från högaffeln iväg... blöööh

Likes

Comments

Mamma gjorde storrensning på boxarna idag medans jag red. Men när vi kom till stallet så sjöng vi för Flisan och gav de päron. För idag är det Flisans födelsedag! Ikväll ska dem få tårta!

Red till en åker och galopperade. Hon kändes på innan vi skulle galoppera men var jätte fin och snäll i galoppen. Vända runt henne många gånger och gick prima. Stabilt och bra. Hon bröt av en gång men fattade en ny direkt. Gick kort och bra.

Hon hoppade till några gånger för att hon blev rädd men annars var hon inte så jätte tittig.

Efter stallet städade jag. Sedan åkte vi och handlade och Isa hängde med. Blev new clothes och nya skor. Sedan åkte jag hem till Isa och vi bubblade i hennes bubbelpool! Sedan kom mamma och hämtade mig och vi åkte till stallet och sjöng igen för Flisan och gjorde en tårta som dem fick dela på. Älskar att få så mycket gjort på en dag.

Snyggaste looken jag har. Haha hade nytvättat hår så därför hade jag håret i mössan!

Hästarna var väldigt uppjagade och rädda när dem kom in. De hoppade till och var rädda. Det hade tydligen åskat hemma när vi var borta och de gillar dem inte. Sedan kom de in efter nio typ.

Likes

Comments

Red Flisan med inspänningssnodden i ridhagen.

Dock slet sig Flisan och hade sönder ena deltat innan passet. Så fick ju lov att rida utan.

Är inte alls nöjd över form arbetet. Nej verkligen inte. Hon kändes inte fokuserad och lite spänd. Hon höll inte alls formen som hon gjorde förra passet. Utan var tittig och gick mest med huvudet upp i traven. Men slutade när hon var i formen såklart. Men blev riktigt irriterad på henne. Men som tur var gick galopparbetet bra. Annars hade jag verkligen inte varit glad efter passet.

Som sagt gick galopparbetet bra. Lugn, kort fin i galoppen och lätt att reglera. Dock var hon lite på innan vi galopperade men i galoppen var hon duktig. Vända runt henne många gånger och gick jätte bra. Red nästan runt på en volt en gång och kändes riktigt bra och stabilt. Försökte en gång vända till höger och ta högergaloppen. Men hon bröt av till trav men kändes som hon skulle fatta galoppen. Men jag kände bara nej det får jag ta på träningen, bäst underlag där och det gick ju så bra med galoppen så vill inte riskera nåt såklart. Säkerheten först. Kändes som en gång att hon skulle söka sig till form. Men är inte det jag jobbar med nu iaf.

Likes

Comments

Efter att Flisan skoddes så gick vi på promenad med hästarna. Trodde Gardenia skulle var lugn son hon var förra gången vi gick på det stället men hon kände förmodligen igen sig så det gick snabbt och hon går inte att stanna.

En bit i skogen gick hon bakom mig och var lugn sen gick det bara undan. Hon nästan sprang. Började springa lite ibland.

Gick förbi läskiga saker men som tur var blir hon inte rädd o sticker utan tittar bara mycket och blåser upp sig lite haha. Flisan var lite tittig men hann inte vara så tittig för det gick undan eftersom Gardenia gick först

Likes

Comments

Jätte fin tur idag.

Lät henne springa av sig upp för galoppbacken. Så hon fick sträcka på sig. När jag skulle ta den galoppen så tog hon den inte första gången för hon skyggade för nåt så fick ta en ny fattning.

Galopperade henne sedan samlade och lugna arbetsgalopper. Skit nöjd hon var så fin och duktig. I en backe så var hon lite rädd men höll galoppen. Tog om en för jag var så petig, inte direkt några fel men ville ha henne mer samlad och lugn. Men jag galopperade henne på en liknande travbana där hon förut skyggade väldigt mycket och varit galen så var hon ändå så snäll och lugn. Fick till så fina och lugna galopper. Bästa tjejen!

Red även hem och hälsade på och smorde in ansiktet i solkräm.

Idag ska Flisan skos!

Likes

Comments

Flisan var så jäkla mjuk, fin och lätt i kroppen idag. Min ridning var ''on top'' och allt bara klickade. Bästa passet nånsin.

Red henne i inspänningssnodd i ridhagen. Jobbade först med formen och ställningen. Travade henne först i höger varvet i arbetstrav och gjorde volter då och då. Samma sak i vänstervarvet. Även korttrav i båda varven och gjorde volter. Red in och gjorde först en höger och sedan en vänster osv. Allt bara funkade. Hon höll formen och hon gick så galet jäkla fint.

Jag kände att jag vill jobba ännu mer med henne och var sugen på galopp. Som ni vet brukar jag inte blanda in galopp i sådana pass för att jag vet att hon kan bli dryg i galoppen och vill ju alltid avsluta när det går bra och så är det ett ansträngande pass. Men jag är så glad att jag valde att ta in galopp oxå. Kändes först som att hon skulle bli bråkig och dryg för efter första galoppen. Men nej hon var grym. Vill tillägga att det blåste mycket men hon var så duktig ändå.

Som ni även vet så har Flisan inte varit tillräckligt starka att balansera upp sig i volter och så har jag själv inte varit så bra på att rida med yttertygeln för att balansera upp henne men även att hon kan göra för snäva svängar och därför jag måste vara noga med yttertygeln. Därför gick vi omkull en gång i galoppen när vi galopperade på volt men mycket pga underlaget som var för löst. Men iaf så har jag backat för att galoppera Flisan på volter elr svänga runt henne i galoppen för att jag är rädd att det skulle hände igen och att hon då skulle skada sig. Det är även därför det är svårare för en häst att hoppa på volt, de måste vara tillräckligt starka och balanserade och hämna rätt för att kunna hoppa på volt.

Men jag svängde runt henne i galoppen idag och det gick så bra. Svängde så fint. Vänstergaloppen alltså vänstervarvet. Sista galoppen blev bäst, självklart då man ska sluta med det bästa. Jag fick henne så lugn och kort i galoppen och då gick det ju såklart ännu bättre att svänga henne också. Så kort och lugn har jag aldrig fått henne i ridhagen elr på nån tur. Bara när jag galopperat efter nån häst som galopperat sakta så hon varit tvungen till det också. Fan vad stolt ryttare. Allt bara går framåt.

Försöker rita en bild och förklara. Det svarta är stängslet runt hagen och det röda är vägen där vi galopperade. Hoppas ni förstår lite men det viktigaste är att jag förstår mig på denna sjukt slarviga ritning.

Den till vänster gjorde vi en gång. Startade längst upp i vänstra hörnet och bröt av där nere och fattade en ny i svängen då och bröt av lite. Den till höger tog jag fler gånger och startade på samma ställe och bröt av och tog sedan en ny och svängde där uppe, svängen ser ju inte direkt ut som en sväng utan ska vara mer runt. Förklaringen suger och ritningen också.

Förstår att det kan låta skumt för såna som inte är så medvetna och hästens muskulatur, att jag inte velat svänga runt eller rida på volt. Men hästens muskler är så viktigt och är väldigt intressant må jag säga er. Det är något jag är intresserad i eftersom det är så viktigt i Flisans träning och jag vet vad som behövs för att få det att funka. Man måste pussla ihop allt för att det ska funka.

Ger mig själv och Flisan tusen klappar. Flisan som gör framsteg efter framsteg och jag som har tränat upp henne på helt egen hand bara varit på två träningar med henne om högergaloppen. Alla är olika och vissa jag pratat med säger att dem måste åka på träningar för att de inte kan träna på saker själva.

Menar då inte att träningar med ridlärare inte behövs. De gör dem. För ibland behöver man nån från marken som ser det från den vinkeln och som ser vissa saker som man själv inte tänkt på osv.

Glädjer mig för er som hänger med på vår resa. Ska försöka fixa ihop en video till er nån gång så ni får ser hur duktig och fin hon har blivit. Smorde in henne i liniment efter passet.

Likes

Comments

Blev fyra timmar i stallet idag och mycket gjort på dem timmarna.

Först fixade jag stallet. Sedan så skulle jag hämta Flisan men hon var tokig. Hon galopperade runt på en stor volt runt mig och Gardenia. Hon sparkade bakut och galopperade runt som en galning, lite lugn galopp blev det också. Snyggt var det haha. Till sist lugnade hon sig och jag fick in henne. Mormor kom förbi och lämnade av lite hästprylar som en släkting till mig haft. Efter att jag hade ryktat Flisan så gick jag ut och fotade henne. Uppe vid ett hus var hon sterrig och rädd så jaga trodde nästan att hon skulle springa över mig. Efter att jag hade fotat henne så red vi ut.

Fokuset låg på galoppen. På fattninarna och att ha henne samlad och i lagomt kort. Jag var petig idag så jag tog om 2 galopper. En tog jag om för hon bröt av efter att hon galopperat jätte fint men blev rädd för nåt och tog inte en ny direkt. Då gick jag tbx en bit och tog en ny. Sedan tog jag en ny då jag inte riktigt blev nöjd över den galoppen. Fattningen och avslutet och även att jag kände att jag inte fick ihop henne, så drf tog jag en ny. Är riktigt nöjd över turen. Blev många galopper och hon gick fint och samlat med mycket power. Hon var pigg och lite busig men snäll. Hon trippade lite då och då. Men som sagt var hon snäll och jag hade kontroll över henne hela tiden. Inte så rädd heller! Vissa mer kortare än andra osv. Travade av henne i arbetstrav och kort trav. Gillar att värma upp med trav också men som sagt hade hon redan värmt upp i hagen vare sig jag ville det eller ej.

Efter turen så fixade jag Gardenia och fotade henne inne stallgången och lite ute. Sedan så blev det lite kaos när jag skulle ta ner dem i sin hage då dem gick runt och betade lite i gånghagen. Då gick Gardenia in i stallet istället för att följa med Flisan ner i hagen, då jag ledde Flisan dit. Men då ville Flisan springa efter och jag kunde ju inte va på två ställen samtidigt. Behövde spärra av från gånghagen osv. Men fick ner dem tillsist haha. Dem var båda två riktigt busiga idag.

Mina snyggingar!❤😍😍

Likes

Comments