Idag red jag med Isa samma sväng som vi ridit förut. En riktigt bra tur mycket galopp och hon blev rejält svettig.

Galopperade endast på åkrarna eftersom vägarna är isiga. Hoppade även över ett dike flera gånger. Några steg i kort trav nångång men annars mest vanlig arbetstrav.

Jobbade med att ha henne samlad i galoppen. Några gånger i kortare galopp och några gånger i fin och bra arbetsgalopp med mycket power.

Hon skyggade många gånger under turen.

Men är jätte nöjd med henne. Hon jobbade på bra och fick rejält med motion idag. Red i 2 timmar.

Hon var mycket på men ändå snäll och lydig!

Va händer m bilderna?!

Efter stallet käkade jag och sedan efter det stack jag ut och sprang och Chips fick följa med idag! Så härligt asså.

Likes

Comments

Idag blev det en uteritt på Flisan. En kravlös och lugn tur. Mycket skritt. Red mycket i skogen.

När vi kom ut på en vägen mellan skogarna så tog jag en galopp. När jag skulle bryta av så tvärstannade hon för att hon blev rädd för nåt där framme och så drog hon åt sidan så hon försvann framför mig. Så jag flög av men det gick lugnt och jag hamnade sittandes på rumpan mot henne och höll fint i tygeln så hade inte ryckt i henne när jag flög av. Brukar ju alltid hålla mig kvar på hästryggen men hon tvärstannar osv men det gick så snabbt och var oväntat och så drog hon sig åt sidan. Haha var glad och skrattade nästan för att det borde sett jäkligt roligt ut och att ja inte slog mig överhuvudtaget! Men lite onödigt avslut på en bra galopp, i den galoppen så galopperade vi upp för en backe och sen längre fram där det var plant så flög jag av. Galopperade i lagomt samlad arbetsgalopp, lät henne sträcka på sig. Fortsatte på vägen jag red på och när vi kom tbx så tog jag en galopp på samma ställe igen och då tvärstannade hon inte.

Hon var flantig idag haha. Hon hoppade så stort över vatten pöl som låg över vägen med is på haha. Travade lite i skogen då och då lite kort trav oxå.

Hon har riktigt svårt att stå still som ni vet. Hoppade av en gång och när jag hade flugit av så skulle jag ju upp på henne igen men det är ju svårt för hon kan ju inte stå still!

En bra tur, lugn och fin men lite svettig blev hon!👍 Det är bra för imorgon blir det förmodligen en hårdare tur som planerat.

Knäppisen imorse.

Likes

Comments

Gud vilken härlig dag idag. Känns som det är lördag idag bara för jag har fått så mycket gjort och varit i stallet tidigt och länge. Hade vitdag idag så hade inga vanliga lektioner alls utan var bara i backen. Var där från klockan nio till två.

När jag kom hem så gick jag ut med Chips på en promenad och sedan laddade jag bara mobilen när jag kom hem och åkte sedan till stallet.

Red Flisan innan jag fixade stallet för att få rida i det fina vädret och när det var så ljust o fint. Flisan var väldigt på idag och stark och hård i munnen. Det var riktigt kämpigt då jag har träningsvärk i armarna som kändes av då, men kämpade på. Red utan inspännings-snodd. Efter att jag hade skrittat henne red jag igång henne i trav i höger och vänster varv. Avslutade varje varv när hon sökte sig nedåt, klappade och berömde henne. Sedan red jag henne i kort trav. Red då på en storvolt i båda varven, bröt av när hon sökte sig nedåt och ställde sig, beröm. Sedan gick jag in på en mindre volt då hon har det svårare med höger. Båda varven. Så hon sökte sig nedåt och ställde sig och gick fint o bra. Tjatade inte mycket att hon skulle hålla formen hela tiden utan jag slutade som sagt när jag var nöjd. För i tisdags gick hon hårt och så J*VLA bra och det kändes att det tar på henne men hon fortfarande har är lika galen och på. Innan jag skrittade ut på henne en tur så tog jag några galopper också. Inga krav i galoppen. Tog arbetsgalopper och höll henne inte så jätte samlad utan lät henne sträcka på sig. Hon var som sagt väldigt på idag och otroligt stark och hård i munnen. Trodde hon skulle få sticka iväg varje gång ja kortade upp tyglarna och när jag kom till sidan där ja brukar ta galopp, men då gjorde jag flera volter för att få henne lugn.

Sedan fick hon skrittas av länge då jag red skrittade iväg henne på en liten tur. Hon var lite fjantig idag haha. Hade ställt upp däck i ridhagen där jag red och så hade det inte vart innan så det var sååå läskigt. Men red runt där tills hon slutade fjanta.

Hon fick stå i gången och vila medans jag fixade stallet. Smörjde henne även med liniment på benen och på halsen.

Likes

Comments

Hade en otroligt kort dag idag pga de tre sista lektionerna var inställda så kom hem ca halv två. Isa följde med hem och åkte hem ca tjugo över fyra och vid fem åkte jag till stallet.

Jag brukar alltid fixa stallet innan jag rider så jag har det gjort men ville hinna rida innan det vart helt mörkt så red Flisan först. Red Flisan i ridhagen som jag nu börjar kalla hagen då jag använder den mer som en paddock än en hage för tillfället. Red henne i skymningen, så jag fick tillräckligt med ljus, fick även ljus från lamporna längst vägen och från stjärnorna eftersom det var klar himmel.

Red henne i ispännings-snodden och dagens ridpass blev det med mycket fokus på att hon ska söka sig nedåt och börja jobba mer under sig alltså hålla formen. Hon har blivit så duktig på att söka sig nedåt och hålla kvar formen. Hade ju inspännings-snodd, men vill hon så kan hon dra upp huvudet såklart.

Hon gick så fint och gick i form i skritten 99%.

Först skrittades hon och reds sen igång i vanlig arbetstrav. Även då sökte hon sig ned då och då. Sedan jobbade jag henne i kort trav Red på en större volt i kort trav och jobbade på att hon skulle hålla traven och hålla formen och hon skulle ställa sig rätt. I vänster varv var det inga problem, var så himla jäkla duktig. Helt otroligt hur fint och duktig hon gick. Höger har hon svårt med men hon har blivit mycket bättre men det är svårt att ställa henne i höger och att hon ska hålla formen. Men det gick också så bra. Slutade så klart när hon gjorde det och fortsatte inte att pressa henne för mycket utan det är viktigt att ta det steg för steg eftersom hon inte är tillräckligt stark än. Även avsluta när det går som bäst och berömma henne då så hon vet att hon gör rätt. Efter det så galopperade jag henne. Tog galopperna på samma sträcka där jag vet att hon sköter sig. För jag ville inte bråka med henne när allt gått så bra, det får jag göra nån annan dag för idag var hon så duktig. Eftersom ridpassets fokus var på att hon skulle jobba under sig, hålla formen så tog jag bara fina o samlade arbetsgalopper för jag ville inte tvinga henne att gå kort utan jag reste mig i sadeln och lät henne sträcka sig på sig lite. Hon tog så fina galopper och nån gång så exploderade hon iväg när jag tog galoppen. Hon gick så fint med mycket power och var bara så bäst idag.

Hon var riktigt på idag men inte så att hon bråkade för det. Utan det märkte jag bara när jag kortade upp tyglarna och när hon trodde hon skulle få sticka iväg som hon fick för sig nån gång. Men det var ända gången jag märkte att hon hade energi som det sprutade om det (host, som hon alltid har), så hon var duktig och snäll som inte bråkade. Skrittade sedan ut på henne en liten bit!

Hon lade verkligen fokus på arbetet idag och var koncentrerad och positiv istället för att tjafsa emot. Dock lite på i början och lite då och då men inget som störde.

Likes

Comments

När jag red Flisan igår så var det så fint väder. Solen lyste och det var inte så jätte kallt.

Flisan var duktig. Gick fint i traven och galoppen. Men under turen blev det inte så mycket kort eller samlad galopp. Nån galopp på slutet tog jag mer samlad men var svårt o få henne kort och mkt samlad för hon hade powerknappen i fullgång.

Hon riktigt fint i en galopp i början innan hon bröt av så tvärt när jag skulle stanna henne för d var timmer framför oss. Men tog en ny när vi ridit förbi det och sedan blev hon rädd för nåt annat i en annan galopp men då fick jag förbi henne utan att hon bröt av.

Red igenom lite skogar som genvägar. När vi kom tbx till stallet red jag in i hagen som jag brukar rida i ibland. Galopperade först 2 lika dana stäckor längst sidan på hagen. Mer samlad men mkt power och inte så jätte kort, men bra. Sedan tog jag en när jag red mot öppningen och ändå gick hon så jäkla fint, kort och samlat o lugn! Så jag är mest nöjd över galopperna i hagen helt klart. För det fanns ju så läskiga saker som hon råkade se i många galopper.


Efter att jag släppt ut Flisan gick jag med Gardenia lite i hagen. I början var hon lugn o lydig och gick efter mig fint. Men vi sprang lite. Men sen blev hon busig och sprang runt mig (gick m grimskaft) och kastade med huvudet och gjorde lite busryck.. När jag släppte henne sen sprang hon iväg i galopp.

Finare tant får man leta efter!

Likes

Comments

Red med Isa igår.

Vi red samma tur som vi red första gången vi red tsm.

Turen var bra men Flisan var lite osäker i galoppen idag kände jag, erl hon gick inte riktigt som jag ville att hon skulle göra men hon var inte så jobbig iaf. Många galopper där jag lät henne länga sig och springa av sig men på slutet tog jag några galopper där jag samlade henne. I en av galopperna på slutet så bröt hon av för hon blev rädd för en sten men då tog jag en ny såklart.

Vi hoppade även lite smått i en skog över lite träd.

Travade mycket, från kort till snabbare trav. Hon gick riktigt bra i traven. Travade även runt på en volt i kort trav och försökte ställa henne åt höger som hon har svårt med.

Under turen var hon tittig då och då men inte så feg. Blev bara rädd nån gång.

Frillan hade pajat lite under turen... skulle vara en boll

Likes

Comments

Red med Isa idag igen. Inte en lång tur men tog ca 2 timmar ändå.

Vi red till en åker där vi travade och galopperade och tog ett skutt över ett dike.

Galopperade bara på åkern pga väglaget.

Tog några lösare galopper där hon fick länga på sig och några samlade och kortare galopper. Hon var lite på innan vi skulle ta galopperna men gick fint och bra i galopperna.

Hon var inte så jätte rädd. Hoppade till nån gång och var lite tittig bara.

Hon har börjat söka sig nedåt mer nu. I både skritt och trav ibland.

Travade henne i korttrav utan stigbyglar en stund i början. Men hon gick iaf riktigt fint.

VIll ha sommar.

Efter stallet sprang jag en tur och sedan var jag med Isa!

Likes

Comments

Igår blev det en sån där skitig dag. Inte en dålig dag utan pappa slängde skit och hämtade två höbalar, slitgöra.

Jag fixade först stallet och sedan tog jag in Flisan och red iväg och mötte Isa då vi skulle rida.

Vi red inte så långt men ändå blev det två timmar. Vet inte hur vi lyckas men ibland stannade vi och bara snackade.

Vi galopperade endast på åkrarna för att inte riskera nåt eftersom det är så isigt på vägarna. Men vi kunde trava på vägarna iaf. Där körde vi vanlig trav och ibland kort trav och hon gick riktigt bra, på slutet red jag utan stigbyglarna i korta traven.

Flisan var lite på när innan vi skulle ta galopperna på åkrarna men i galopperna var hon duktig, lite snabbt och inte lika samlad.Men ibland tog jag mer samlad galopp och ibland snabbare. Kände nån gång att hon tänkte dra ned huvudet men jag jobbade på bra så hon inte hann och som tur var hon inte så stark och inte på bråkhumör.

Hon var inte så jätte feg idag. Lite tittig ibland och hoppade till några gånger men annars var hon inte så rädd.

Likes

Comments