Blev en lång tur för Flisan idag i solen. Så underbart väder asså, o ca 17 grader omg älskart.

Blev mycket skritt, många galopper också. Red i ca 2 timmar idag igen.

Flisan var verkligen så otroligt duktig och snäll idag. Hon blev aldrig stark eller jobbig men vi var på vissa ställen där hon brukar dumma sig och galopperade där hon brukar vara jobbig osv. Det var skönt för jag var också lugn, så vi bara njöt och hade det skönt.

Kom på mig idag att jag automatiskt gör mig lättare i sadeln vid galoppfattningar. Då har jag underlättat för Flisan vilket till en början har varit bra eftersom hon inte alltid varit så stark som hon är nu. Så då blev det inte lika jobbigt för henne när jag lättade. Men nu är ju hon mycket starkare än hon varit förut, för nu har hon ju blivit riktigt biffig och fin. Så blev fattningar sittandes i sadeln och nån gång gjorde jag mig lättare, så jag gör det automatiskt. Så måste verkligen träna att sitta ned i sadeln, blir ju även då en träning för Flisan. Tycker det ska bli riktigt kul o träna det, tränar ju också att få henne kortare och samlad. Så då blir det ju enklare hålla henne kort om jag redan vid fattning sitter ned och inte släpper henne när jag lättar på sitsen.

Så blev att jag tänkte på det mycket vid varje galopp och tog och samlade henne mer i vissa galopper, men var inte så hård med det utan ville ha en kravlös tur.

Så ibland blev det lite snabbare arbetsgalopp och ibland tog jag och samlade henne mer till en mer samlad och lugnare arbetsgalopp. Är iaf galet nöjd över henne men jag inte jobbade så hårt med henne, så gjorde hon ändå så bra ifrån sig och var oerhört snäll och underbar idag. Modig var hon också, bara en gång i en galopp som hon stannade för hon blev rädd för vatten framme på vägen. Då försökte jag fatta en ny men då var det massa mer läskigheter så hon tog den inte. Då gick jag tillbaka en bit ifrån där hon stannade första gången och tog en ny och fick förbi henne och stannade fint och lugnt.

Var smart och tog inte galopp med fullfart i galoppbacken som vi först red uppför utan skrittade där. För då hade hon nog trott att alla galopper efter skulle vara så. Men är så galet nöjd över att jag lyckades galoppera henne så fint uppe på en liknande travbana där hon innan dummat sig för hon velat köra fullt race och kastat sig för saker. Men eftersom jag känner Flisan utmanade jag inte ödet och tog inte galopper där det var massa vatten elr där jag vet att det är lite läskigt för henne. Ville ju ha en kravlös tur så ville inte jobba med saker i onödan. Hon blev iaf galet svettig!

Säger bara wow för den här hästen. Hon är otrolig. Ni kmr förmodligen ihåg denna bild. Det var ett tag sen det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Åkte till Åsebo för och se min kompis Hannah med sin häst Scoobie tävla. Hon tävlade två klasser men hann bara vara med på första som var en meter. Jag tog såklart med kameran och fotade dem. Grymt fina o duktiga är dem

Varning för bildbomb

En av favoritbilderna från idag☝

Andra favoritbilden☝

Sitter ute i solen med Malvin medans jag skriver.. Asså vädret o värmen, underbart. Nu drar jag t mitt stall och ska rida Flisan och fixa stallet!

Likes

Comments

Idag red jag med Isa. Blev en ridtur på ca två timmar.

Tog några skutt över diken och hoppade över nå små trähinder i skogen på både hemvägen och ditvägen.

Blev riktigt bra tur, Flisan var duktig och lydig. Jobbade med galoppen idag. Att få henne att gå samlad och kort. Några galopper så lät jag henne sträcka på sig och gå lösare . Men annars jobbade jag med att samla henne och att få henne att gå kort och lugnt och det gick jätte bra. Hade Isa framför oss så Flisan fick en broms så hon inte kunde dra iväg. Det var riktigt bra för då kunde inte Flisan ha på gasen utan jag kunde jobba mycket enklare med henne och jag blev nöjd med varje galopp. Tog två till efter att jag inte blev nöjd med ett avslut på en galopp då det blev hon som saktade av då Debbie saktade ner. Men annars gick hon bara så fint och bra och jag är super nöjd över turen. För jag fick till riktigt korta och samlade galopper och hon gick SÅ fint. Första gångerna när Isa skulle gå om och fatta galopp blev hon lite busig men inte alls så att hon drog iväg mkt utan hon tog nästan ett litet skutt, men väntade på mig att jag skulle fatta galopp. Hon tog även lugna och fina fattningar.

Hon var inte så feg idag. Förutom när vi skulle rida förbi en bil med släpkärra som höll på med ved. På ditvägen så tvekade hon först att gå förbi men fick förbi henne fort. På hemvägen hoppade hon till och en gång flög hon till som en sprattelgubbe. Men annars var hon rätt modig.

Sedan red vi runt lite på en volt i arbetstrav och kort-trav i båda varven och avslutade när hon ställde sig fint och sökte sig nedåt.

Blev iaf mest skritt och galopp. Blev mest trav på hemvägen.

Svettig blev hon👍

Likes

Comments

Blev en bra tur på Flisan igår.

I början i turen så var hon så fånig. Hon tvärstannade i skritten och blev helt skräckslagen och var rädd en bit för allt, ljud o bilar som stod på vägen haha. Men sedan var hon modig.

Började med att skritta, sen travade i gång henne i arbetstrav och kort-trav. Sedan tog jag en galopp uppför galoppbacken. Hon gick jätte fint och bra. Inte i världens fullgalopp som vi brukar ta där men fullgalopp men mer lugn, som alltid älskar jag att få ställa mig upp i sadeln o luta mig framåt och låta henne sträcka ut sig. Hon höll tempot och kastade sig inte i galoppen. Bra avslut.

Sedan red vi igenom en skog. Hon tog ett hopp över en bäck och hon var modig att och gick på nästan direkt. Saktade bara in lite o tjöt lite och tittade lite som om hon fråga mig om det var farligt eller inte. Efter att ha skrittat igenom nästan hela skogen så travade jag henne igen och lite nerför en backe. Sedan en till kortare sträcka galopp. Lite snabbare o lösare arbetsgalopp.

Jätte bra kravlös o lugn tur för tjejen

Likes

Comments

Red Flisan igår en kort men bra tur.

Flisan var galet explosiv ett tag. Riktigt jobbig var hon då. Sedan så kastade hon sig o blev rädd några gånger o tittig då o då. Men inte så jätte spänd o fjantig.

Började iaf turen med skritt såklart. Sedan tog jag en galopp uppför en backe. Reglerade henne lite i galoppen. Lite lös o snabbare arbetsgalopp, samlade lite o drog på lite nån gång. Sedan travade jag henne, arbetstrav o kort-trav. På en äng red vi oxå i kort-trav. Hon blev lite skraj för gödselhögen som låg där. Sedan red jag runt på volter i våda varven för att få henne att ställa sig o gå ner i form och det tog ett tag för hon tittade på så mkt annat. Skulle sedan ta en galopp på ängen till hållet vi skulle. Men SHIT, hon flög iväg som en blixt. Helt sjukt, var inte redo att hon skulle vara så explosiv då ho var rätt lugn innan men ja tröttnade på o stå still efter att vi hade lyssnat på en massa fåglar medans ja snapade. Men jag fick ner henne till halt till slut och vände tbx och påvägen så gjorde jag halter. Sedan tog jag en ny och då gick hon iaf in lika galet. Men jag fick kämpa för att fånga upp henne. Men jag lyckades få henne samlad och ändå bra kort. Sedan så skrittades o travades hon.

Hon blev lite svettig för att hon själv stressade upp sig.

Kolla det som är på himlen i mitten. Vet verkligen inte vad det var. Såg ut o komma lite rök och som små ljus prickar som åkte upp från den. I have no idea. Tog denna bilden efter Flisan hade exploderat in den där galoppen och då var hon så jobbig och kunde verkligen, verkligen inte stå still.

Likes

Comments

Har sovmorgon till 20 över 12. Men jag gick upp klockan sju och åkte till stallet till halv åtta. Alla människor prioriterar olika och jag prioriterar stallet före sovmorgon.

Nu när det inte är halt ute så kan vi äntligen gå med Gardenia.

Jag släppte ut hästarna och fixade stallet. Sedan tog jag in hästarna och fixade dem. Sedan kom mamma och vi gick ut på en promenad med hästarna. Mamma med en vinglig och tittig Flisan och jag med Gardenia aka stridsvagnen.

Gardenia var super duktig och lugn tills vi vände tbx. Innan vi vände gick hon lugn och fint bakom och var nöjd. Nån gång travade hon ikapp men var duktig o inte en stridvagn. En gång så blev hon rädd eller nåt så hon sprang på mig. Hon fick inte ett sånt där utbrott som hon brukar få. Utan hon blev lite ivrig. För hon vände och sprang på mig så jag knuffades fram men jag är hel och oskadad! När vi vände tillbaka så gick hon inte bakom mig utan jag gick mer bakom henne. Hon gick i snabb fart och jag gick nästan vid rumpan på henne. Är ju omöjligt att få henne att sakta ner, men jag lyckades hänga med ändå.

Mamma tyckte Flisan var tittig och det var hon verkligen haha. och Lite ivrig på hemvägen då hon ville trava lite.

Haha kolla Flisan på bilden ovan hihi

Vad hände med våren vi hade igår?

Likes

Comments

SÅ härlig uteritt det blev idag. Solen sken hela tiden och det var så varmt och skönt.

Blev en lång o bra tur. Hade tänkt att galoppera på två ängar men underlaget var så hårt o knöligt så blev att galoppera på grusvägar istället.

Blev mest skritt. För vi red hem och hälsade på lite och red i knölig skog osv. Men tog tre bra galopper. Två efter efter varan och en på vägen tbx till stallet efter att vi hade hälsat på hemma. Ibland lät jag henne sträcka på sig mer och ibland tog jag och samlade henne mer. Travade henne i kort-trav och arbetstrav i början och i slutet av turen. En bra tur, hon blev svettig!👌

Hon gick fint och var duktig.

Tog ett skutt över två bäckar. Sedan blev hela skogs stigen som en bäck och i början var hon lite rädd för vattnet men till sist gick vi i vattnet utan problem. Vi stannade en gång då jag tvekade om vi skulle gå i vattnet för jag tänkte på skydden men då var Flisan så beslutsam och trampade på. Kändes som det var nåt hon ville fram till längre fram för hon gick med bestämda steg.

Likes

Comments

Blev uteritt för Flisan igår.

Hon var rejält feg under turen. Spänd, nervös, energisk. Allt. Gjorde hastiga rörelser lite då och då och var lite rörig i början. Men bättre på slutet som tur var. Men hon är ofta rädd o feg men lyckas ändå alltid övertala henne att gå över/närmare osv så hon är duktig.

Blev mest skritt o galopper. Red henne såklart i kort-trav och arbetstrav. Fokus var på galoppen att få henne fin o samlad. Nöjd över de galopperna jag tog på ängarna. Då gick hon bäst, den bästa blev den sista galoppen på en äng. Samlad o fin arbetsgalopp, fin fattning och fint avbrutet.👍 I de innan var hon lite på o fick inte den kontakt i munnen som jag ville. Första galoppen fick hon springa av sig lite och sträcka på sig. Sedan tog jag mer samlade galopper. Andra galoppen var också på samma grusväg. Hon bröt av lite för hon blev rädd men tog en ny direkt. 👍

Red henne fram till en galet stor pöl på en äng. Först vågade hon inte gå på kanten så isen gick sönder. Men sen fick jag henne att gå längst sidan så isen sprack under hovarna. Blev lite rädd när det ekade o dånade typ högra av skogen omkring. Hon var iaf rädd för typ allt idag som sagt men blev lugnare på slutet.

Hade tänkt att det skulle bli ett rejält hårt pass med massa galopp. Men det var inte det bästa underlaget på ängarna osv. Men hon blev svettig och fick till en väldigt fin o bra galopp så är nöjd. Som ni vet är hon ju en buse i galoppen haha.

Likes

Comments