Igår kom den nya hovslagaren till stallet för att fixa Gardenia. De gick sååååå bra. Kan inte ens jämför med hur det varit med förra hovslagaren. Gardenia var lugn och bara hovslagaren är lugnt  o snäll o har tålamod flytter det på som vatten på is. Brukar alltid ta långtid med Gardenia förut men nu gick det på en så kort stund. Hon går nu åter igen barfota som hon gjorde när hon kom och det blir nog bäst så.👍

Vi har äntligen hittat en hovslagare för Gardenia.🙄😀

Halloween i helgen guys.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag kommer den 4:de hovslagaren till stallet för att förhoppningsvis fixa Gardenia. Jag hoppas att denna hovslagare går ihop med Gardenia och kan förstå sig på henne. Det är alltså den 4:de hovslagaren jag tagit till stallet och hoppas på den sista. Gardenia är ju lite komplicerad att fixa hovarna på så det gäller att hitta en bra hovslagare åt henne och det är det värt.

Ska först förbi Royal hästsport och köpa med en slicksten åt henne som jag kan distrahera henne med och bakskor åt Flisan och hämta ut nyponpulver vi beställt på Ica.

Hope us luck!

Kommer förmodligen ett inlägg idag om travturen jag red med Flisan på igår. Förlåt att såna inlägg kommer senare men rider ju på kvällen och när jag kommer hem efter stallet hinner jag inte skriva inlägget o lägga upp det.

Likes

Comments

Är hemma från skolan idag. Är helt genom förkyld med huvudvärk och allt det andra man får på köpet!

Igår red jag på Flisan men jag mådde för jävligt på ren svenska. Red en kort tur då det var kolsvart ute och skulle arbeta henne med formen och då behövs det inte lång tur. Vissa kanske tror att långturer är nyttigare för hästen än korta, helt fel.

Rider henne med inspänningssnodd även därför en anledning till att jag inte vill rida längre.

I början av turen hade jag på pannlampan och det är nåt som är jätte läskigt enligt Flisan. Men sen när jag skulle börja arbeta mer med formen släckte jag lampan för att hon ska kunna koncentrera sig bättre.

Hon går oftast i form i skritten om det inte är nåt som gör henne stressad och nervös. jobbade henne på en volt som vanligt först i skritt båda hållen. Byter varv när jag är nöjd. Sedan i trav. Fasiken vad nöjd jag blev över sista travvarvet i vänster varv. Gick så bra. Höger har hon ju svårare med men gick bra tills slut där med.

Juste. Flisan hade ett sår igen efter att ha varit ute i hagen. Blir tokig. Måste börja ha skydd över hela benen både i hagen och på turerna! Vad 17 håller hon på med i hagen?

Likes

Comments

Red ut med Binni bus.

Det blåste och var jätte kallt ute. Så Flisan var tittig och nervig. Hon blev rejält rädd 3 gånger så hennes ben blev som spaghettis för hon inte visste var hon skulle ta vägen. Red henne med skritt-täcke för hon frös och det var kallt ute.

Vi red lite på åkern, travade runt lite och galopperade nån gång. Flisan var jäkligt taggad och ville verkligen springa av sig då hon inte hade ridits sen i söndags.. Ångest.

Sedan red vi in i ett bostads område och i skogen där. Mysigt. Sedan gick vi skrittade vi igenom en skog på vägen tbx och pratade av oss.

Blev en bra trimtur eftersom hon inte hållits igång i ridningen i veckan.

Likes

Comments

Jag ligger verkligen efter med min bloggning och bloggningen är ju inte alls bra. Förlåt men har så mycket att göra och har bloggtorka verkligen.

Jag har börjat ha med mig Chips till stallet. Han är super duktig och lydig och älskar att vara i stallet. Han är en super bra stallhund och aktar sig för hästarna och går inte in i hagen. Super duktig! SÅ i onsdags gick jag med han och Flisan ut på en promenad. Först så duschade jag Flisan då hon hade rullat sig i lera. Hon var verkligen inte enkel att duscha, hon tycker inte att det är så roligt.

Flisan började skaka så mycket när jag duschade henne men jag hade värme på och jag vill ju inte koka henne i värme. Så efter att jag hade duschat henne så satte jag på täcket och gick ut på en promenad med henne och Chips så hon fick igång lite värme i kroppen.

Flisan kollade bara på Chips en gång och drog bak öronen lite. Chips var duktig men en stor häst gick med. Flisan var ju lite jobbig då hon är så vinglig och tittig. Men de blev bättre på slutet och sprang en liten bit med de också.

Så när vi kom tbx t stallet fick Flisan ha på sig täcket ett tag och sedan tog jag av det!

Likes

Comments

I tisdags kom veterinären och skulle kolla och eventuellt raspa hästarna tänder om det behövdes. Men det behövdes inte utan han tyckte tänderna var super fina och bra! Bra men samtidigt kan jag då inte klaga över tändarna längre när hon håller på o bråka, eftersom de var super fina och inte behövdes raspas. 😨😒

Sedan kollade han igenom hästarna från topp till tå. Fina fina!👍


Likes

Comments

I söndags red jag Flisan efter att ha pluggat en massa matte.

Blev en kortis tur men en nyttig tur. Turen gick ut på att jobba med formen. Eftersom hon har svårt att slappna av och sänka sig ner i bland. Red med inspänningssnodd. Är duktig att söka sig ner i skritten men har svårt att göra det i traven.

Så jag jobbade henne på en volt som jag har gjort förut. Det är enklare att få henne att söka sig neråt i traven när man jobbar på en volt. Först skritt i båda varven och bröt av när jag var nöjd och sedan trav i båda varven och avbröt när jag var nöjd.

Nöjd över turen. Hon jobbade på bra!


Min älskade pärla! Ett tag sen vi var på banan men jag har inte alls varit sugen på att rida där. Så vi har tagit en liten paus ifrån banträning!

Likes

Comments