Halloj på er!!

Tbx hemma nu efter träningen. Flisan var SÅ fin och arbetsvillig och duktig. Så stolt över henne.

Dock var hon inte så rolig att åka med till träningen. Så glad att vi använder Chevan när hon håller på och typ kastar transporten hit och dit. Vi kände verkligen i bilen att hon typ knuffade fram bilen och gungade i transporten. Vi fick stanna i en parkeringsficka och titta till henne så hon inte hoppat över bommen elr nåt. Men hon höll på och typ stångade sig mot transportvägen. Vi stängde fönsterna ifall det var vinden som irriterade henne men vi brukar ha dem öppna, men jag vet inte. Hon var nog stressad och otålig. Kände då att jag hade velat ha henne i en stor hästlastbil istället. När pappa sprang in på en affär snabbt fick jag stå och uppehålla henne med morot och hålla i henne i grimman. Hon hade lugnast ner sig lite när vi kom fram till träningen för då käkade hon till och med. Hon lugn påvägen hem, hon jobbade ju så bra och blev tröttis i benen och i huvudet oxå förmodligen hihi.❤

Var i god tid så fick rida fram så jag fick se hur hon var i humöret och börja mjuka upp sidorna. Hon var duktig på framridningen men ännu bättre när vi kört igång på riktigt. På framridningen så red jag mycket på volter i skritt och trav. Mjukade upp henne lugnt och försiktigt för att oxå se hur arbetsvillig hon var. Tog en kort o fin galopp. Sedan travade jag henne på en större volt och hon var så duktig.

Hon var så duktig att hålla ställningen och formen i traven och var med på det hela tiden. Bara nån gång typ när hon blivit uppe i varv som jag fick lugna henne lite men hon vart snabbt fin igen. Hon lugnade sig snabbare i vänster efter galoppen. Lite mer taggad i höger efter dem galopperna. Travade henne på storvolten och lite i en åtta oxå.

Vi provade att ta högergalopp utan att komma ut från en mindre volt men det gick tyvärr inte utan blev vänstergalopp. Så återgick från att ta det efter en mindre volt och det gick riktigt bra! Jag höll inte igen utan slappnade av och hon var så duktig. Galopperade såklart i vänstergalopp på volt oxå men det är ju inga problem.

Min tränare och jag tyckte hon var så grymt duktig eller rättare sagt att vi var det, det klickade så bra och min ridning var riktigt bra idag, inte så spända som vi var förra gången. Men hon var väldigt brunstig haha. Men har inte märkt nåt på hennes humör iaf. Men som tur var hade hon iaf kissat/skvätt ur sig massor innan så kisset kunde inte störa henne denna gång. Hon var på riktigt bra humör och var samarbetsvillig. Så stor skillnad från förra träningen. Men nu har hon hållits igång och hon promenerades och longerades i fm så det kanske jag ska fortsätta göra innan varje träning.

Det är lite roligt men hon är typ duktigare i höger än vad hon är i vänster nu haha. Hon kan bli lite slarvig i vänster ibland, är enklare att hålla på spåret i höger och tycker hon är enklare att ställa i höger på volter oxå.

Jag får enkelt ont i höger axel, så jag måste flera gånger rulla axlarna för att inte börja luta framåt med henne. Syns på några bilder.

Blev iaf inte en så lång lektion idag eftersom hon var så fin och då ska man ju inte tjöta i onödan!😁

Blev tyvärr inte så många elr bra bilder för det var typ första gången pappa fotade med min kamera och så höll han tydligen på och byta massa inställningar haha och så filmade han lite oxå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår var pappa och mamma med i stallet på kvällen.
Pappa eldade upp en höbal som stod i en av hagarna medan jag och mamma fixade massa i stallet.

Flisan hann jag tyvärr inte longera igår för det blev så sent och det är igen idé att försöka longera henne i mörker och hon var redan så stressad och ville in.

Så idag på fm efter att jag släppt ut och fixat stallet så promenerade jag henne och longerade henne i bara några minuter i varje varv för att mjuka up henne inför träningen ikväll. Vill inte jobba henne mkt eftersom träningen blir ansträngande ändå. håller tummarna för att d inte blir regn.....✊

Hon ville gärna gå bakom mig ibland under promenaden. Lät jag henne gå lös några gånger och hon var så duktig och uppmärksam. Skrittade och travade några steg och gjorde halter.❤

Så travade igång henne nästan direkt i longeringen. Bara se så hon häll ställningen i skritten oxå. Hon var duktig med formen och ställningen.  Väldigt duktig att springa i spåret i höger.

Såklart ryktades tanten efter. alltid

Likes

Comments

Blev en tur med krav idag.

Red till en åker där jag jobbade henne att gå samlad och mer lugnt i galoppen. Lite svårt eftersom hon är stark och het, men blev till sist nöjd iaf. Även att hon ska vara kvick och lyssna snabbt när jag tar en galoppfattning. Sedan travade jag henne på volter i höger och vänster för att hon skulle slappna av och ställa sig. Lite svårt i första varvet som blev vänster, super duktig och lyssnade direkt i höger och gjorde då om vänstervarvet efter och då gick det mycket bättre när hon kommit in i det. Tog en galopp i vänstervarvet, gick inte så bra för att det var så halt så vågade inte göra mer och hon lyssnade inte så bra på fattningen då.

Jobbade även i skritten att ställa henne på raktspår. Gick bättre och bättre. Svårast i höger.

Hon fick gå en långsträcka i kort-trav påvägen hem.

Hon var väldigt töntig i början på turen.

Flera gånger under turen var hon själv frivillig att söka sig nedåt lite till form.

Fann detta påvägen tbx till stallet. Ser ut att vara en geléklump med små ägg i???

Likes

Comments

Ni vet vad jag tänker skriva hur jag red idag om ni läste rubriken. Ja. Form och ställning. Idag med inspänningssnodd, en tygel. Hon var verkligen super duktig.

Skrittades fram ute en bit bort på grusvägen. Värmde upp lite med att ställa henne i skritten medans jag skrittade fram henne, gick som slalom på vägen. Då var hon lite svårare i höger, då hon blev tittig och var spändare.

Hon travades fram i ridhagen i vänster och högervarvet. Hon höll formen hela tiden, jätte duktig. För hon brukar kunna dra upp huvudet på raksträckor.

Sedan jobbade jag henne på volten. Först i skritt och såg till att hon höll ställningen in traven. Skritt, trav och kort-trav i båda varven. I vänsterskritten så drog hon sig lite inåt så fick jobba henne utåt, annars inga problem. No comments, är så nöjd över henne.

Jobbade inte alls länge.

Efter det skrittades hon av upp och ner för två backar i närheten av stallet.

Satte upp mina super fina blinghjort på en tillfällig plats. Hade tänkt ha en klocka där egentligen.

Likes

Comments

Jag och Linnea har tältet vid mitt stall från tisdagen till idag torsdag. Hennes häst Binni var såklart oxå med!

Han gick i hagen bredvid Flisan och Gardenia. I början brydde sig inte Flisan att han var där, hon och Gardenia tittade lite. Kommer inte ihåg om hon brunstade då, märktes iaf inte på hennes humör då. Men hon började brunsta mycket igår och var dryg i boxen idag när Binni stod i gången, men hon kliade han på rumpan flera gånger haha. Då skrek hon och sprakade, men hon var inte så i hagen iaf och var inte alls så dryg som hon var när Hannah var här med sin häst. Men igår i hagen var hon tokig. Hon sprang runt och höll på. Hon kom en gång från delen längst bort i sommarhagen i full galopp. Idag gick vi upp vid sex tiden och natten var så kall. Men förra natten var det skönt och då tog vi ut hästarna lite senare för dem kom in sent.

Turen i tisdags blev en kort men med mycket galopp och jobb. Vi red till en åker i närheten och red på. Flisan var så stark och jag kände mig så svag så är glad att jag tog två tyglar. Hon skyggade lite för högarna på åkrarna. Men jag lät henne några gånger sträcka sig men sen ville jag jobba ihop henne och samla henne. Lyckades till sist få henne lugnare och kortare efter att jag gjorde lite övergångar mellan skritt och trav till halt, för att få henne uppmärksamhet och så hon skulle lugna sig lite. För hon var väldigt taggad. Innan några galopper så ville hon inte så still rakt och började vrida sig och baka men jag gav mig inte. Hon tvärstannade nån gång pga de läskiga högarna men då tog jag en ny och var noga med när jag bröt av från galopp så skulle hon hålla traven och inte tvärstanna av skräck.

Men hon var väldigt stark och explosiv så blev det en bra tur och hon blev mycket svettig för att hon fick springa mycket o för hon var så tagg, så hon svampades.

Turen i onsdags blev en längre tur. Vi följde en grusväg jag inte ridit på förut. Hon var stark igen och hade två tyglar. Hon fick sträcka på sig i galoppen, drog på när jag kände att hon skulle tönta sig(så hon inte stannar elr bryter av), i nån galopp försökte jag samla och korta henne lite. Sista galoppen på vägen hem blev den bäst lugnaste galoppen iaf haha. Flera gånger sökte hon sig frivilligt ner i form i skritten, dutti. Ställde henne när i både höger och vänster i skritt när vi var på återvändsplatsen, hon var lite disträ i vänster.

VI var i stallet hela tiden förutom på onsdagen från klockan 11 till ca 18. Då var vi hemma hos mig och käkade kvällsmat och spelade spel och red på kvällen för att det var regn hela fm.

Gardenia fick lukta på Binni när han stog i sin box. Vet inte exakt vad som hände. Men tror att Flisan skrek till i sin box och då blev väl tanten rädd så hon blottade tänder men hon högg inte emot han utan drog typ bort huvudet!


BILDER!!

Efter dessa två busiga och kravlösa turerna så reds hon i ridhagen idag, krav. Inlägget kommer.

Så här hade vi det iaf!

Måste slänga in en bild. Min brorsa o pappa som lekte med elen haha.

Likes

Comments

I söndags longerades Flisan på grusplanen efter att fått vara lite modell för syrran som skulle ta några bilder.

Longerade henne i typ 10 min utanför stallet. Skritt och lite trav. Ville inte longera för mycket på det underlaget. Men hon var jätte duktig och slappnade av snabbt. Svårast var hon att ställa i högerskritten.

Flisan var så söt när pappa var i stallet o körde drönaren samtidigt. Lite rädd men sen gnäggade hon till den flera gånger.

Likes

Comments

Boxarna har storrensats. Flisan reds ut med Binni i typ tre timmar, hagbyte, ner dränkt Gardenia i svett. Var i stallet i ca 8 timmar. Kom hem till kvällsmaten. Så det blev inte många timmar hemma innan jag åkte ner igen och tog in dem.

Blev en rolig och bra tur. Lite rädd och otålig men vad är Flisan utan det? Alltid mest bus med Linnea och Binni. Sa att jag ville ha en galopptur. Men valde att följa en grusväg som vi inte följt innan. Underlaget var stenigt så blev mest skritt, ledde dock till att vi fick vända tbx pga återvändsgränd. Innan så red vi till en åker och galopperade och travade lite. Mest bus men tog en mer samlad galopp iaf. Travade henne på volter i båda varven bara så hon skulle ställa sig och slappna av, vilket hon gjorde till sist. Blev många lösa galopper med fart, älskar det. Så kul och bra med kravlösa turer för både ryttare och hästar. Man måste ju få ha kul.


Efter turen tog jag in Gardenia för att fixa henne. Tog in och tog in. Hon fick springa själv som vanligt, men hon tjöt oavbrutet som Flisan gör när hon blåser upp sig. Jag har aldrig nånsin sett en häst så svettig som Gardenia va(SYNS DÅLIGT PÅ BILD!!). Hon hade svettat ner flugtäcket och HELA kroppen var våt och hon hade skum. Hon hade vart så stressad och sprungit som en galning. För vi hade precis bytt hage och vi lurade in henne där och sedan så red jag iväg med Flisan. Så det blev dubbelt så läskigt för henne, bytt hage och Flisan borta, när jag kom tbx så hörde jag också smällar som skrämde henne oxå😡. Trodde hon skulle va lugn när vi kom tbx men icke, verkligen inte..!! 😓Hon svampades av med kallt vatten och fick gå ut utan täcke. Men hon ville bannemig in.


Ser ni kroppen? 27 år måste ja påminna er om 😏

Likes

Comments

Lite rörigt pass idag. Började med att träffa marken i början av passet och sedan tjafs mellan mig och Flisan, sedan slutade det bra. puuh.

Jag red henne som planer i ridhagen för att jobba med formen och ställningen på volter för att mjukgöra och stärka. Skritt ut på henne både före och efter passet. Bra med hårt underlag för senorna. Hann bara trava fram henne lite i ridhagen, när jag sedan skulle svänga henne så skyggade hon åt sidan och man kan inte varit mer oförberedd än vad jag var då. Men åt det hållet vi skulle svänga sprang en hare upp från gräset, från ingenstans och då försvann Flisan åt ett annat håll och försvann under mig. Den måste ha gömt sig och inte blivit rädd men vi hade ridit förbi där innan. Jag flög iaf i marken, men hoppade upp typ direkt och blev inte omskakad men jag blev så överraskad. Fick lite ont i knät men det gick över snabbt. Som tur var sprack inte mina brills så jag slapp bli blind. Hon skyggade till en gång på volten också kanske var haren som skrämde henne igen.

Försökte sedan jobba henne på volten, att ställa sig och slappna av. Men icke. Funkade lite i början men sedan hade hon hvuudet högt och var inte fokuserad utan kändes mer stressad. Jag bytte taktik och började med att skritta henne i båda varven, att ställa och slappna av. Gick bra. Sedan skulle jag prova med kort-trav. Funkade ett tag i ett varv. Jag ville inte ge mig men jag kände att vi bara blev mer oense och jag ville inte bråka med henne. Men jag vill inte bara lämna arbetet ogjort eller misslyckat, så jag satte på inspänningssnodd och var tvungen att korta den. Efter det funkade det klockrent igen. SÅ skönt att få berömma henne istället för att bli irriterad på henne eftersom att jag vet att hon egentligen kan om hon inte är på detta humör. Hon var idag hård och dryg i munnen när hon är på detta humör, men blev ju lättare när hon slappnade av och sökte sig ner i fin ställning. Jag funderar på att prova ett annat bett som gör henne mjukare och lättare i munnen.

Sedan tog jag av inspänningssnodden och tog två galopper på grusvägen. En lösare och ökad för att hon skulle få sträcka på sig, sedan en samlad och kort. Kändes att hon var trött i benen. Hon svampades av, stretchades, oljade hovarna och masserade in liniment. Som jag skrivit många gånger så stretschas hon alltid och oljar hovarna ofta. Kan skriva i ett inlägg om vad jag oljar in hovarna med och varför jag gör det och varför jag rekommenderar det starkt.

Gardenia fixades också.

Så mycket jobb och slit som ligger bakom denna tokiga tjej haha. Så värt det och det har gett så mycket resultat. Sinnes.


''När

#ryttarinspiration Bästa citatet jag läst på länge. Så sant. Dett citat vill jag trycka upp i allas ansikten som pratat ren shit. Som många sagt, jag har ett bra tålamod och ser lösningar.

Likes

Comments