Glad midsommar på er. Min midsommar började på bästa sätt. Alltså med stallet eftersom vi skulle på träning.

Lät hästarna beta i gånghagen så att d skulle vara lätt att få in Flisan. Mockade lite medans. Sedan släpptes Gardenia ut i sommarhagen och tog in Flisan. Hon ryktades och saker packades in i bilen och transporten fixades också. Flisan tyckte det var riktigt konstigt med bakskydden haha. När Flisan lastas måste hon ha nån som står vid kanten så hon inte vinglar åt sidan.

Till träningen då. Vi jobbade mycket med ställningen att hon ska ställa sig rätt och hålla den och övergångar och red olika vägar, men jobbade mest på en 10 metersvolt. Både i skritt, arbetstrav, kort-trav och galopp. Tog bara några högergalopper eftersom att man inte ska kötta sönder på en gång utan så hon fortfarande tycker det är kul och inte göra henne trött, utan berömma massor. Nån gång bröt jag själv av när vi var på g in i en högergalopp. Men min omkullspärr stod i vägen för mig, då jag tyckte det kändes lite fel. Men när spärren inte var uppe så gick det super och hon gick in mycket snabbare i högergaloppen. Hon var jätte duktig med galoppfattningarna i vänster såklart, lugnt och fint.

Hon var snäll och jätte duktigoch kämpade, men blev lite mer på och lite dragigare på slutet, gjorde några volter men hon är iaf lättare att lugna nu än hon var förut.

Jag kände att min ridning inte var on top idag och kände dsm med Flisan också. Men jag vet att det blir ännu svårare på stor volt men det var inte riktigt vår dag idag men inget gick ju fel eller nåt så jag är ändå jätte nöjd. Så det är kanske bara att jag har suget till hoppträning istället för högergaloppsträning, men den måste sätta sig och den träningen är nyttig.

Nästa träning blir den 8/9 juli. Tills dess är det att jobba med att mjuka upp henne i höger och jobba mkt med ställningen.

När vi kom hem var Flisan super glad så hon gnäggskrek så högt åt grannhästarna flera gånger haha. Flisan smordes med liniment och fixades och släpptes ut. Sedan packade jag upp och fixade stallet. Roligt att hon ställde sig och kissade i stallgången. Hon kissade i transporten när vi skulle hem och när vi kommit fram till stallet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Släppte ut hästarna i gånghagen för att jag sedan skulle longera Flisan idag.

Fixade stallet och sedan longerade jag Flisan. Bara en kort stund då hon verkade lite slut i benen. Men longerade henne med ispännings-snodd. Hon gick lite låg i formen ibland. Hon var inte lika mjuk vid ställningen att longera idag då hon inte verkade lika avslappnad. Men slutade när hon gick bra och fint.

Sedan fick hon springa ut i hagen till Gardenia. Efter det smorde jag mina skor och packade lite för imorgon!

Likes

Comments

Blev ca 5 h i stallet idag eftersom rätt mkt fixades. Men nyss blev träning flyttad till fredag fm istället. Känns faktiskt bra för att jag tror nog Flisan behöver vila upp benen lite till träningen. Så imorgon får hon longeras lite bara, mjuka upp sig och trava av sig lite. Dock lite trökigt bara att jag spenderade så många timmar i stallet för att fixa för träningen imorgon som nu inte blir av. Då tränaren bara kunde en halvtimme imorgon men jag vill ju ha en timme. Men jag protesterar inte för extra timmar i stallet ändå.

Efter att jag fixat stallet så red jag Flisan. Tänkte ju på att det skulle bli träning imorgon så ville inte jobba henne för mycket. Så hon fick en LÅNG framridning. Mycket mycket skritt, trav två gånger med högersittben för att balansera upp det med galopparbetet jag skulle göra sen. Red hem och sprang på toa och red till åkern där jag skulle galoppera henne. Hon var mkt duktigare än igår. Mycket mer vaken och lyhörd och glad att få springa på åkern. Repeterar ju fattning från sittandes så tog galopp från skritt och korttrav. Slutade såklart när hon var duktig och lyssnade bra och gled in fint i galoppen och när hon fått galopperat flera gånger. Mkt power, men hon var snäll och duktig ändå. Sedan skrittades hon hela vägen tbx till stallet. Travade bara av henne en gång i snabbare trav med högersittben somsagt. Hon var inte så feg idag. Hoppade bara till en gång när jag travade förbi ett hus.

Två småtjejer följde med mig till stallet och kollade en stund när jag duschade Flisan. Men Flisan har aldrig varit så duktig och lugn i spolspiltan innan. Hon gick inte runt och trampade som hon brukade utan hon stod stilla. När jag öppnade stalldörren på slutet rörde hon sig lite dock. Men hon var så duktig asså. Efter duschen så smordes hon in i liniment, oljade hovarna och sprayade manen och svansen lite och stretchade henne som jag alltid gör.

Haha söta långöra.

Fåne som hon ofta är så vågade hon inte gå in i boxen.

Sedan så smorde jag lite utrustning och fixade med annat och sedan ryktade jag Gardenia också och fixade lite till efter det.

Likes

Comments

Ska ner till stallet snart.

Har en del grejer som måste göras. Är ju skönt att få det gjort idag så det är klart tills imorgon när vi ska åka, Ja vi ska på träning imorgon. ÄNTLIGEN!

Stallet ska såklart fixas, Flisan ska ridas och duschas. Sedan ska jag smörja lite saker och fixa för imorgon som sagt. Sedan ska självklart tanten också ryktas.

Flisan kommer ridas hårt och imorgon ska det bli högergalopps-träning för henne och det är ju ansträngade för henne eftersom det är hennes svagare sida vi ska jobba med då. Så hon ska smörjas med liniment idag.

Jag funderar om jag ska börja ge Fisen lite järntillskott.

Likes

Comments

Såg ut som ett rejält oväder skulle komma igår, med åska och skit så därför red jag henne i ridhagen. När jag hade egentligen tänkt rida henne på en åker.

Först när regnet och blåsten inte kommit så funkade hon rätt bra. Jag tränade iaf på galoppfattning från sittandes, att hon ska glida in fint. Som hon gjorde förut. Men när vädret blev kaos blev hon det också. Då tappade hon fler av hjärncellerna och blev mer okoncentrerad. Sedan blev vädret bättre som tur va. Men hon var lite på men när jag väl jobbade med henne så var hon ändå lugn. Gjorde volter när hon blev lite väl på.

Ibland lyssnade hon bättre och ibland sämre. Så ja jag blev lite irriterad på henne.

Slutade när hon tog den bästa fattningen.

Blev många galoppfattningar och jobb med henne så hon blev lite trött i benen.

Jag som redan var lite tvekande för att åka på semester i en vecka. Fatta hur jag känner nu. Hon kommer väl glömma bort att hon har blivit inriden då. Haha nej skämt o sido.

Igår avmaskade jag hästarna!

Flisan gav mig ju en chockad och förskräckt blick och vågade knappt tugga godiset hon fick. Så en godis spottade hon ut haha.

Likes

Comments

Som ja skrev i inlägget igår var Flisan inte rolig igår.

Från att ridit en ponny som skötte sig bra till att åka direkt till sitt stall och fixa och sedan upp på Flisan när man var döende var inte så skönt.

Flisan var så spänd, nervös, stressad, jobbig i munnen och feg. Vilket resulterade i en slarvig och väldigt ostabil häst. Första tecknet var när jag tog in henne och hon var rädd för en bajshög i hagen bredvid.

Fick ta om en galopp för att hon blev så flengig för att hon var så jävla spänd och nervös. Fick bara plats med dem två galoppera för att halva turen bestod av skog. Där hon typ sprangsnubblade över alla stenar. Men hon var modig och hoppade stort över en bäck så jag fick en stor gren i huve.

När vi kom tbx var jag onöjd vilket är självklart. Så jag red henne i ridhagen och tjatade på galoppfattningarna och galoppen. Eftersom hennes huvud var nån helt annanstans.

Efter den där veckansvila har hon inte återkommit till den där fina häst hon var innan. När hon var så lyhörd och lugn och fin. Där både hon och jag satte galoppfattningarna från sittandes och hon gled in så fint i galoppen och lyssnade så bra. Så nu måste vi kötta om det. Kan ju bero idag på att han var ju skruvad i huvet men hon har ändå inte varit så fin och duktig som innan.

Men hon blev duktigare på slutet när jag hade jobbat med henne ett tag.

Men vi ska kanske på högergaloppsträning på torsdag. Men det är en träning för Flisan så vill man ändå prestera och det hade ju vart så roligt att visa upp henne när hon var så duktig som hon var för typ två veckor sen?! Min jäkla mupp asså. Men ändå är hon den roligast jag kan tänka mig att rida. En linnhäst.

Gardenia fyller år om 6 dagar. Då blir det tårta!❤

Likes

Comments

Var iväg o red den där ponnyn idag.

Ett newforest sto. Som förklarades som en sursubba. Man fick akta sig för att gå bakom då hon kunde backa upp mot en för o sparka. Gillade inte att man var bakom. Sedan så har hon varit en bråkstake i ridning och longeringen också. I ridningen hade hon väl hoppade runt och dummat sig o varit jobbig på många sett för att hon är sur. De har varit barn som ridit på henne som blivit lite rädda o rida henne nu.

Men det var inga problem. Hon kanske hade en bra dag eller så märkte väl hon att det inte skulle vara nån idé. Djur är ju smarta och det märker ju även på sättet man rider och hanterar om man är en bestämd och van ryttare. Därför brukar ju vissa djur vara lite dryga mot barn för att de vet att dem är enklare att vinna över.
Hon är inte direkt så välmusklad så hon har inte så bra kondis. Så det var lite jobbigt flr henne när jag skulle prova korttrav och snabbare trav på henne men annars märktes det inte så mkt. Tog ett skutt över ett litet nedfallet träd. Star som hon heter var lite vinglig med huvudet men lyssnade bra på skänkeln. Var ju helt klart avslappnade att rida Star emot Flisan som jag kom hem och red. Flisan hade inte en bra dag. Star var iaf stabil. blev bara rädd för en cyklist men annars så skyggade hon inte runt i galoppen som Flisan brukar göra. Star hade riktigt luftiga steg.

Men iaf så ska jag kanske rida Star fler gånger eftersom hon kan behöva en mer van ryttare.

Star är i samma stall som Gardenias son. Så det va riktigt kul o få se han. Jag fick prova ta in han oxå. Han va inte en stridsvagn som Gardenia. Men han dök ner o gräset och var så galet stark och svår att få upp. Men jätte enkel att gå med sen. Sparkade inte med framhoven som han brukar kunna göra.

Star sen söta ponnyn jag red.⬆

Gardenias son. Hann inte fota han ute tyvärr. Så orättvisa bilder. Han är iaf större än Gardenia.

Likes

Comments