Red i paddocken vid travbanan idag! Plan att bara jobba igenom henne där.

Redan påvägen dit var Flisan jätte duktig med formen i skritten och traven när jag ville få ner henne.

Skrittjobbade henne först. Hon var grym. Hon har aldrig varit så duktig med formen i skritten nånsin. Red på raksträckor och gjorde lite volter. Sedan jobbade jag henne i kort-trav och arbetstrav. Otroligt duktig. Höll formen och var så mjuk och fin. Mamma sa själv att Flisan såg så avslappnad ut och att det såg så enkelt ut för henne. Ja Flisan var grym. Skönt att den känslan är tillbaka! Nån få gång tittade hon upp men det var ju flera veckor sen vi var vid paddocken.

Sedan jobbade jag henne i galopp. Hon blev busig och taggad. Men jag förstår att hon var stark för hon har inte galopperat på några dagar. Galopperade henne rätt mycket. Hon fick sträcka lite på sig och sedan samla ihop lite. Var ju lite svårt för mina armar är lite ovana efter det lugna med ridningen och hon ville helst springa snabbt. Men gjorde det väldigt bra ändå! Ska bli en uteritt när hon får springa av sig rejält, behövligt!

Inga bra bilder då jag red vid fem tiden, så solen hade typ gått ner.

Inte smart att ta galoppfattningar på samma ställe hahaha. Hon exploderade in i galopperna då. Men fick henne att gå in lite lugnare sedan. Flisan typ sparkade bakut vid galoppfattningen ovan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lika kort bit och samma upplägg blev det idag oxå. Men red med gramantyglar och satte fast dem i sidan.

Hon var lite tittig i början men inte alls som igår. Var jätte duktig med formeln i skritten och traven och det gick riktigt bra idag faktiskt, höll typ formen hela tiden. Hon var mjukare på volten och var mer fokuserad idag. Skönt!

Snyggoflisan kan när hon vill!

Likes

Comments

Flisan är inte rolig att rida just nu. Fel årstid, kallt och mörkt och sedan har hon haft vila, en väldigt ondcirkel. Hon var stretig och spänd och tittig. Red bara en kortis för det var kolsvart ute och det går ändå inte att galoppera henne då. Så bara skritt och trav. Hade inspänningssnodd för att hon skulle gå i en låg form och vara enklare att hålla formen. Men icke. Gick väl en del i form i skritten men bara några steg så höll hon formen i traven men sen körde upp huvudet och var tittig o tappade fokus.

Jobbade lite på volter där jag skulle vända. Svår ställd i skritten i vänster i början för att hon kändes upptagen på annat. Var duktig med låg form och ställningen sedan. Hon måste få jobba av sig rejält i helgen.

Igår fick Flisan busa av sig i en hage. Men inte blir hon lugnare av det haha. Men hon hoppade runt och stegrade miljontals gånger. Hon stegrar även när jag hoppar upp i luften hahah.

Tantmys blev det sedan. Hon fick flätor i luggen, svansen och manen! Sötnöt är hon verkligen.

Likes

Comments

Idag var Flisan otroligt jobbig. Inte bästa årstiden att rida henne och efter nästan två veckors vila, big no. Det blåste och började skymma och Flisan var otroligt spänd och tittig. Hon var på högvarv, kunde inte alls stå still och ville springa hela tiden, var hård och jobbig i munnen! I början tappade hon fokus hela tiden och kunde inte få henne att koncentrera sig för att hon var så spänd och tittig på allt annat.

Red henne till en åker. Skulle jobba med ställningen och formen i volter. Men hon var lite dryg men lyckades ändå bra. Men hon var inte så avslappnad... Galopperade henne sedan på åkern. Gick ändå bättre än tänkt och ibland var hon riktigt fin. Men ibland fick jag verkligen lov att ta i tyglarna för att få henne att få kontakt med henne. Vill verkligen jobba så lite med tygeltag som möjligt men idag var hon ett drygskåp. Lyckades rätt bra ändå men hon var otroligt på och behöver verkligen raca av sig!


Älskar dig Flis men du är liten retsticka ibland haha.

Flisan var så söt när jag letade efter en insekt som störde henne i boxen. Brukar ofta behöva ta bort såna insekter men dem är svåra att hitta. Hon förstod att jag letade och helt plötsligt ställde hon sig med rumpan mot mig och ja uppe på rumpan satt insekten. Så smart hon är❤

Likes

Comments

Red Flisan idag för att jag kom hem så pass tidigt idag men det är hennes vilodag. Men hon har ju stått i 12 dar innan satt det är bara bra att börja komma igång.

Fokuserar fortfarande på att få henne att gå i låg form och att slappna av. I början gick det inte alls bra. Hon var otroligt spänd och tittig och tappade då kontakten med mig. Men det började skymma och det var ett tag sen nu vi red där. Gick lite upp o ned i början eftersom hon var så spänd. Men när vi var på en vanlig väg utan massa hus gick det rätt bra. Håller på att träna på formen i skritten, gick riktigt bra i slutet påvägen hem.

Repeterade lite form och ställning på en åker lite snabbt. I volter. Gick bra! En galopp på åkern, lät henne sträcka på sig lite, hon höll ett jämnt tempo så jag kunde släppa på tyglarna och lätta på sitsen. Funkade bra med formen i arbetstraven på raksträcka oxå.

Likes

Comments

Mamma fixade stallet medans jag red idag.

Blev bara två galopper då jag fokuserar på att hon måste slappna av, alltså sluta att spänna sig och börja jobba mer under sig.  Då är inte galoppen bästa
gångarten och verkligen inte när det är mörkt ute. Jobbade då mest i skritten och korttrav. Mycket pill med att få ner henne i skritten men till sist slappnade hon av
så det börjar närma sig att den sätter sig, för hon gick ner då och då. Innan så spände hon halsen och blev svår i munnen. Till sist satt formen riktigt bra i korttrav
och hon gick ner bra i en låg form för att stretcha och jobba med ryggen! Gjorde några halter då och då för att uppmärksamma henne. Gick nån gång att få henne i form i arbetstraven när
jag väl provade innan jag bara jobbade med det i korttrav och skritten.
Dem två galopperna jag tog var i början. Första galoppen var längre än den sista då jag fick lov att ta om galoppen. För hon blev rädd för saker och bröt av men gick in
i den igen osv. Inte en stabil galopp. Men tog om och bröt av innan hon skulle bli rädd för att berömma. Red henne med skritt täcke för att hon inte ska behöva spänna sig för ifall att hon fryser o istället bli varm o mjuk.

bild från mallis

försökte ännu en gång backa in gardenia i spolspiltan. men nej inte går det. o mamma blev orolig att ja skulle bli en pannkaka😂

Likes

Comments

Idag blev det en kortare tur men två galopper. Inga krav i galoppen utan hon fick sträcka på sig lite och gick riktigt fint och var inte rädd.

Jobbade henne lite med formen på ett ställe, volter i skritt, arbetstrav och korttrav. Duktig. Men fick inte ner henne i form i korttrav på raksträcka som hon äntligen började göra innan semestern. Men det kommer hon har inte kommit in helt i jobbet ännu. Men sista gången jag provade och fixade min sits gick det bättre. En längre galopp och en galopp på en kortare sträcka.

Hon var duktig, hade inte direkt krav förutom på volterna.


Bushästarna har lyckats välta höbalen ute.

Gardenia ryktades efter att jag ridit Flisan, tantgardenia lite svettig.

Likes

Comments

Igår kom veterinären till stallet och kollade Gardenias mun. Det var ju inte så enkelt för hon är ju inte den lätt hanterligaste hästen. Som jag hade förstått fick han inte in munstegen. Men han lyckades se att hon tappat en tand iaf. Men inget som behövdes fixas. Skönt.

Hade problem att få ut mina tokiga hästar i hagen. Gardenia vet ju att Flisan skulle in igen, att jag bara lurade henne med att leda med Flisan och sen ville båda hästarna vara i gånghagen för att äta gräs.. Hade till sist två lösa hästarna som sprang runt som tokar och retade mig, haha jobbiga.

Red en sväng på Flisan igår efter att hon stått i 12 dar pga semestern och tappsko. Flisan skötte sig otroligt bra men hon stått så pass länge. Hon var inte så spänd eller töntig. Blev bara rejält rädd en gång för att jag lyste upp en läskig sak med pannlampan men annars duktig.

Det blev mest skritt och bara lite trav. La inge fokus på att samla eller jobba henne. Men hon gick i form nån gång.

Ska ta tag och fixa ny sadel och träns till henne. Behövs. Har tänkt på ett micklem träns? Är ju riktigt snyggt.

Likes

Comments