View tracker

Men va söt o liten hon såg ut från boxkanten ahhahah 😍 Läskig platta jag har

Mer nypon kom idag 👍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Men det var mörkt när jag kom till stallet bestämde jag mig ändå för att longera Flisan.

Flisan är ju svår longerade då hon inte lyssnar när jag säger ''brrr''. Travade igenom henne först och försökte hålla henne i skritt, typ helt omöjligt. Hon var busig och kastade med huvudet. Efter att jag lät henne trava igenom sig gick jag lite längre ner i hagen där jag longerade.

I höger varvet sprang hon på snabbt, busig och jag ville se om hon tänkte fatta högergaloppen vilket jag såg att hon ville göra och fattade höger galoppen en kort bit (utan att jag sa nåt). Sedan bytte varv t vänster och en kort och fin galopp i vänster. Sedan bytte jag till höger varvet igen och då var hon väldigt jobbig och när hon galopperade så drog hon iväg och var väldigt på och när jag sa brr så kom hon in till mig och tänkte byta varv haha. Men avslutade när hon var duktig och snäll i galoppen!

Det var ju ett tag sen jag tränade högergaloppen med henne så jag blev glad och nöjd när hon tog högergaloppen så fint och frivilligt. Ett kort men bra longerings-pass men tyvärr inte så lugn utan hade gasen på för mycket. Haha men men det är min busfia det.

Saknar sommaren!

Likes

Comments

View tracker

Helgen har varit bra men gick så fort. Red Flisan i lördags men hann inte ut på söndagen och får ångest av de. Men vi kom hem sent på söndag efter att ha varit och handlat. Vi skulle ju gå ut med hästarna och longera Flisan men det var storm hela dagen och då är det inte bra att gå ut med BÅDA hästarna. Hade tänkt gå ut med Flisan eller rida henne en kortis men det var mörkt och storm ute. Men jag ville inte utsätta Flisan för det. För hon var redan rädd i gången och efter att ha varit ute hela dagen och så är hon ju en rädd häst. Så hade blivit galet jobbigt för henne och mig för den delen.

Istället gjorde jag hästarna mkt fina då båda var skit leriga. Efter sitt ja borstat av Flisan sin lera så var hon ändå irriterad. att nåt kliade. Så jag duschade henne och då slutade det klia.

Likes

Comments

Idag ska mamma och jag ut på promenad med hästarna. Men vi skulle ha gått på förmiddagen men det är storm ute och hästarna galna så vi skjuter upp det tills det blåser mindre! Skall nog även longera Flisan sedan i hagen. Men hon ja knappt inte kan bli longera då hon inte lyssnar när jag vill få ner henne tänker jag låta henne busa av sig och det var längesen hon tog högergaloppen.

När jag släppte ut hästarna så galopperade båda två och var galna för vädret. Men Gardenia lugnade ner sig efter ett tag men Flisan var väldigt busig. Haha kommer en video när hon busar av sig. Men här får ni lite bilder från stormen.

det kliade även på Flisans hals idag och jag har aldrig sett henne njuta så mycket som hon gjorde när jag kliade henne haha. När jag slutade och gick iväg gick fram till mig och stod tätt intill med halsen mot mig och ville att jag skulle fortsätta haha..

Sneak peek på videon 😉

och denna häst ska mamma få gå med hihi. Men hon är ändå enklare att hantera än Gardenia! 😜

Likes

Comments

Red Flisan nu i förmiddags. Skönt att ha det gjort.

Tog in henne efter att ha fixat stallet osv. När jag tog in henne var det strålande sol ute och blå himmel. Men jag märkte på Flisan att hon blev rädd och hörde läskiga saker utanför. Så när jag kikade ut ur stallet var det värsta stormen. Spö regn och blåst. Jag ställde in Gardenia i gången då och det blev strömavbrott i stallet. KAOS.

Men stormen försvann snabbt. Så jag fick kämpa med att få ut Gardenia i hagen och akta mig så jag inte skulle bli översprungen av henne. Ja ni vet hon är en stridsvagn in i blodet. Men jag fick till sist ut henne i hagen och hon började springa runt i leran och skrika. Flisan blev också nervös och jobbig i stallet då. Så hon gjorde det inte bättre haha.

Men på turen var hon duktig. Lite fånig men inte så att det var jobbigt. Tog korta och fina galopper och hon var riktigt fin och lyhörd och snyggt och bra i kort trav. Men hon blev lite trippig och småtravade när jag tog de korta galopperna. Men hon var duktig och bråkade inte. Hon hade det bara lite svårt att stå still i början av turen.

Det vi möttes av när jag skulle släppa tbx Flisan i hagen..

Japp ni har svaret om vem som påverkar det fula underlaget i hagen.

Jag som hade ryktat Gardenia för dagen.. Gardenia verkar inte bry sig om lera så mycket. usch

Likes

Comments

Igår hade skolan öppethus och det obligatorisk att vara där. Så igår var jag i skolan från 8 på morgonen till 20:30. segt men när öppethus började så hade vi det skoj.

Eftersom jag slutade så sent fick mina föräldrar sköta mina djur. Jag vill helst sköta mina djur HELT själv, men ibland måste jag släppa taget lite. Vilket är svårt för mamma hjärtat på mig. De tar hand om de jätte bra men ja vill att det fixas på mitt sätt och jag vill ha kontroll... 😊 Så jag kan alltid be mina föräldrar fixa stallet om jag inte orkar eller om jag vill umgås med folk eller liknande. Men jag väljer hellre att fixa mina djur om jag inte är helt döds sjuk och jag är ju inte så intresserad av att umgås med så mycket folk heller. Utan jag väljer mina djur. De är viktigast för mig.

Så inatt drömde jag att Flis o jag badade hahah och att jag blev chockad att det inte var kallt denna årstid.

Haha måste tillägga att när mamma var med mig i stallet i onsdags då jag inte mådde så bra. Då skulle mamma klappa Flisan hejdå när vi skulle hem medans Flisan drack vatten ur vattenkoppen. Så mamma tog in handen gallret? eller vad det nu kallad och Flisan blev så jävla rädd på ren svenska. Hon kastade bort huvudet så vattnet flög och stod helt paralyserad av skräck. Haha vi fick ju själva en hjärtinfarkt. Men jag strök henne lite i ansiktet för att hon skulle lugna sig.

vi sände ut radio ur en högtalare i cafét utanför.

Idag blir det förmodligen Västerås med mamsen. Då jag bara har en lektion idag. Idrott från halv elva till tolv. Men innan Västerås blir det att åka förbi stallet och pussa på mina bebis.😗 Sedan blir det förmodligen thai mat med mamma. Som är en födelsedags present från mig till henne. mums

Likes

Comments

Blev sent i stallet igår.

Flisan var iallafall gos sugen. Hon slickade mig i ansiktet och på händerna, pussades o var väldigt mamma kär o tänkte gnaga på mina fingrar haha. Flisan är speciell och är väldigt tillbaka dragen och speciellt för såna hon ej känner. Men jag tänkte ge er ett inlägg om henne sen. Men ibland vill hon oxå mysa lite. 👌

Likes

Comments