View tracker

Red Flisan i lördags och hon var riktigt duktig, skulle ha skrivit inlägget igår då hade jag kunnat skriva om turen mer utförligt men nu har jag glömt allt.. :( Men som sagt var hon riktigt duktig och snäll.


Men red henne idag oxå men det var så galet kallt, men hon måste motioneras.Flisan var väldigt pigg och på ibland och försökte sticka, men hon var inte så jätte jobbig. Lät henne galoppera av sig i galoppbacken så hon fick lägga lite vikt på bakdelen. Kortade in henne lite på slutet. Red sedan igenom en skog. Mycket skritt men sen tog vi en galopp som jag sedan tog om för att hon bröt av för att hon blev rädd. Seda galopperade vi upp för en till backe och då gick hon riktigt fint och bra, i kort galopp fint och samlat. Bröt dock av själv, så jag tog en ny galopp på samma sträcka för att jag skulle bryta av. Jobbade henne sedan i kort trav och hon gick bra o fint då med.

Flisan idag ❤ Hon skiftar så mkt i färg. Min syrra som ser henne en gång i halv året, ja knappt det kände inte ens igen henne.

Likes

Comments

View tracker

Igår var det fredag den 13:de.

Det som var otur:

Vi fick lov att rulla in en av höbalarna i stallet för att jag vred sönder nyckeln i låset till hörummet. Blir frustrerad att behöva ha en höbal i stallet jag som vill ha ordning o reda.

Vi kunde inte gå in på framsidan av stallet för d gick inte o få in nyckeln i nyckelhålet. Vi fick inte av häst-transporten från bilen för stödhjulet har gått sönder.

Jobbigt men ska inte klaga då det började brinna på gatan bredvid.

Island, favorit landet.

Likes

Comments

View tracker

Ska beställa saker så jag tömlongera Flisan eftersom hon inte kan longeras med lina.

Så jag ska bestämma gjord och tömmar. Men blev även så sugen på att köpa tolksele, så det ska köpas. Så vi kan dra folk i pulka elr nåt liknande. Skit skoj!!

Likes

Comments

Eftersom Flisan fortfarande inte vinterskotts (alla skor med 4 broddar o snösulor) för att hovslagaren inte svarat när vi försökt nåt den. Så bestämde jag mig för att prova rida i hagen ifall det skulle gå.

Det var mycket snö men det gick att rida i.

Började med att trava igenom henne efter att jag skrittat igenom henne. Hon var duktig och gick bra. Längde och kortade henne i traven. Gjorde även övergångar mellan skritt och halt, duktig var hon.

Hon var mycket lydigare i galoppen i vänstervarvet än i höger.

Några gånger var hon dock väldigt uppspelt och ville sticka iväg.

Red henne sedan lite i volter.

Gjorde en stor volt ja red runt på. Hon var duktig i vänstergaloppen och var inte så på.

Hade en klump i halsen att galoppera på volt för hon fortfarande har lite svårt att balansera sig i vänster oxå och ville göra så snäva svängar. Så ibland blev ja orolig att vi skulle gå omkull för hon gick för snävt, men slutade när det gick bra.

Jag ville verkligen prova högergalopp för det var så länge sen. Men det är så svårt för jag måste hålla henne högerställd för att hon ska ta högergaloppen. Då måste jag svänga henne och hon är ju mindre balanserad i höger eftersom hon är så svag på högersidan. Förste först några gånger men som inte gick så bra. Men den sista blev kort men jag hoppas verkligen att hon tog höger för det hann jag inte ens se. Men Flisan kämpade på så bra och ville inte pressa henne mer när underlaget var opålitligt när man ska rida på volter.

Likes

Comments

Vilken bra tur det var idag.

Mycket snö men inte för mycket utan det blev ett jätte bra och mjukt underlag.

Trodde att hon skulle vara super jobbig och dryg för hon var så galet pigg och på. Hon drog t.o.m ner huvudet i skritten och kunde inte stå still och ville bara springa. Men hon var så jäkta duktig i galoppen ändå. Kände att min ridning var riktigt bra idag. Kände mig starkare och inte lika trött som jag kände mig igår.👌

I galopperna tränade jag på att öka och korta. SÅ BRA. Är i chock. Hon gick så fint och bra i galopperna. Stolt.

Kardborrebandet på skritt-täcket åkte upp och då försökte jag sätta på det men det var svårt för Flisan kunde inte stå still, hon backade och vred och vände sig och försökte springa iväg. Så tränade på övergångar mellan skritt och halt, duktig då.

Hon travade på så fint och lätt utan att vara jobbig och dryg.

Så där såg hon typ ut när hon såg folk som eldade vid kolmilan också. 👇👇 I chock och reda att sticka om nåt händer.

Min fina tjej som är rädd för elden (eldades upp kvistar osv). Så hon höll på att mosa mig typ 3 gånger för hon var så rädd. Haha.

Rädda tjejer.

Likes

Comments

View tracker

Red den korta åkerturen igen idag.

Första galoppen en kort bit bara hon när jag skulle få ner henne till skritt tvärstannade hon för det ar nytt timmer som låg på sidan av vägen. Sedan jobbade jag henne i kort trav hon gick riktigt fint och bra.

Sedan övergångar mellan halt, skritt och trav på åkern.

Hon var riktigt pigg idag och stark, trippig för hon vill galoppera.

Första galoppen på åkern tog jag från halt. Gick fint in i galoppen men var stark och jobbade med att få ner henne till en kortare galopp och mer samlad galopp. Fick ner henne rätt bra men blev inte jätte nöjd så tog en till. Då tog jag galoppen från skritt.

Men hon är så galet stark kan man inte bara ta tag i tyglarna och dra för då kan hon få för sig att hon ska stanna vilket hon dock inte vill. Men man måste försiktigt jobba med tyglarna men ändå på med skänkeln och visa att det ska vara galopp. Så en gång bröt och snabbt av men tog en ny på direkten. Men fick ner henne bra i galoppen och fick henne bra samlad så jag nöjde mig.

När vi red ifrån åkern var hon trippig och småtravade för hon har ju så mkt spring i benen. Så jag jobbade henne i kort trav igen och gud så fint hon gick asså!

Kommer ett inlägg där jag skriver om hur 2017 kommer att se ut för mig och Flisan och vad vi kommer att jobba på.

Likes

Comments

Nytt år. För tillfället känner jag att detta år inte kommer bli mitt år. Utan att 2018 kanske blir det. Det som är viktigast för mig i år att jag och Flisan måste komma längre.

På nyårsafton åkte jag ner ca 00:30 till stallet och kollade till hästarna. Blir så jäkla arg på människor som skjuter en massa jäkla raketer innan tolv slaget och som skjuter flera timmar efter tolvslaget också.. Inge respekt asså. Var ute med Chips innan tolvslaget och det börjades skjuta raketer så Chips fick panik och drog hemåt, han skakar för han är så rädd.


Lite immig lins men en livrädd chips.

Likes

Comments

Red Flisan igår. En super bra tur och hon var så duktig och snäll.

Första galoppen blev uppför en lite lutande backe som vi alltid brukar galoppera i. Lät henne galoppera av sig i full galopp. Såå skönt och tårarna sprutade. Vilken jäkla fart asså haha sjukt. Nästa galopp gick hon samlat och fint i men mycket ändå mycket power men bråkade inte. ❤

Sedan lite trav, hon gick så fint och var snäll.

Men hon var så pigg var hon inte elak och kaxade inte! Hon var inte så rädd förutom i början av turen så vågade hon knappt gå förbi en gård.

Blev mest skritt för vi red igenom en skog!

Min mindre håriga nallebjörn!❤

Likes

Comments