Linn Tegelid
Header

Alltså jisses, trodde inte att jag skulle få några frågor alls. Fick alla på Instagram (typ en på bloggen) och det var oerhört intressant att få veta vad ni vill veta om mig och mina hästar. Har valt ut ett gäng som jag tycker var intressanta och roliga att skriva om, så nu kör vi!


- "Så du har tre hästar, vem av dem är din favorit och vad gör att du tänker så?❤"

Tycker om alla extremt mycket, de är speciella på sitt sätt. Skulle nog kunna resonera med mig själv i en timme utan att komma fram till något svar om vem som är favoriten. Gaid är ju min klippa och ögonsten, men de andra är ju faves på andra punkter.. Blir du besviken om jag svarar att alla är lika mycket "värda" och att alla betyder lika mycket för mig? För isåfall är det svaret!

-"Vart kom smulan från och vem stod hon hos när ni hämta henne?"

Serendipity som hon egentligen heter är från Gotland och vi köpte henne av uppfödarna. Emma och Amanda Nilsson

-"Okej, jag har två frågor. 1. Vilken är din mest pinsamma avramlingshistoria?"

Åå gud. Det var nog när Gentons nuvarande ägare skulle provrida honom nere i Strömsholms-trakten. Var lagom kaxig när jag styrde på en liten plankoxer och tänkte väl typ "Ääh hur svårt ska det vara", så han stannade och jag flög som en vante. Tror helt ärligt att publiken aldrig skrattat så mycket åt en avfallning tidigare. Notera att de köpte honom ändå trots min lilla ryttarmiss!

-"2. Berätta om den gången du skadade dig som mest vad gäller hästsporten"

Än så länge så har jag inte sååå hemska skador från en avfallning eller liknande *Ta i trä*. Vad jag kommer ihåg iallafall så är det min krasch jag gjorde med en kompis häst som är värst. Det var i höstas/somras när jag startade en spontan klass och det slutade med en sprucken läpp, hjärnskakning och minnesluckor. Har svårt att berätta om den dock då jag inte ens kommer ihåg allt. Kan ta det i ett eget inlägg lite mer noggrant någon gång ifall så önskas.

-"Vad brukar du göra när du inte är i stallet? Dvs på fritiden typ???😊😊"

På min fritid är jag väl något av en spelmänniska. Äger ett playstation 4 som brukar användas ganska flitigt. Annars är det mycket memes som springer runt i min hjärna. Sen vet jag faktiskt inte, är rätt uttråkad av mig och hittar oftast inte på något att göra så sitter mest i sängen och snapar eller kollar sociala medier i flera timmar. Musik är dock ett måste till allt och hela tiden!

-"Hur kommer det sig att ni sålde Genton egentligen och vart hamnade han? Ni var ju så fina ihop😞💕"

Genton och jag hade jättekul tillsammans och jag hade definitivt kunnat rida honom längre. Men när han kom upp i msv och alla andra i stallet fortfarande startade de låga klasser så blev det svårt. Vi behövde åka mycket mer och mycket längre, liksom jaga starter i msv. Dessutom ville jag ej riskera att bli för lång, trots att jag hade kunnat rida honom längre än så. (Sitter faktiskt på en mindre c-ponny nu än vad jag gjorde då hahaha).

Genton hamnade hos en liten tjej vid namn Lea en bit utanför Göteborg (tror jag). De har precis börjat tävla och det ska bli jättekul att följa deras resa. Kungen min <3

"Musik?"

Allt vad gäller Shawn Mendes och The Chainsmokers. Helt klart!


Så folket! Frågor får svar även om det var någon vecka senare än planerat. Here you go iallafall!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hoppträning

I Tisdags. Dvs den 7/3, hade vi hoppträning i Kalix för Robban, som vi då har varannan vecka. Ibland åker vi även till Råneå och tränar för samma tränare. Några fler tränare behöver jag inte, räcker gott och väl som det rullar på just nu.

Denna gång red jag bara Smulan medans Elin red Gaid. Gloria stannade hemma denna gång så blev endast en häst för mig. Elin gjorde det bra, trots att min bäbis slarvade en hel del på hinder. Men de kämpade på och det flöt på rätt bra. Tummen upp för dem!

Kan endast se det som något nyttigt att någon annan får träna honom ibland. Gaid är fortfarande ung, han är sent utbildad och började gå på riktigt för drygt ett år sedan. Innan det var det väl lite si och så. Elin rider honom inte för att jag tänker sälja, utan mer för att det är roligt och en del i hans utbildning. (+mental träning för mig som inte är van att folk rider mina hästar) Elin och Gaid kör sin tävlingsdebut tillsammans den 18 Mars, en LD i Luleå. Heja Heja!

Smulan går väl att diskutera. Hon var då inte på min sida denna gång och vi har haft bättre stunder. Menmen. Det är ingen enkel dam, för humör har hon då så det räcker och blir över. Varken gasen eller bromsen existerade, utan hon körde sitt eget lilla race där på banan. Nya tag nästa gång!

Vi startar för övrigt också den 18-19, LD och LC.

Likes

Comments

För att ta sig någonstans i utvecklingen med sin häst så måste man stoppa upp ett mål. De ska vara såpass höga att man nästan inte vill skriva upp det. För andra kanske mina mål är skitsmå, men för mig är det faktiskt ganska stort. Det innebär ju faktiskt att man måste kämpa och träna tills man når slutdestinationen.

Hur kul hade det inte varit att hinna starta Sm med en ponny man inprincip utbildat helt själv?Jag har satt upp ett mål för de kommande åren att starta ett Sm med Gaid. Absolut inte i år, det är han inte redo för. Men ev. nästa år eller året därpå, dvs 2018-2019. Skulle vara som ett roligt slut för oss, för planerna är att behålla honom som förstaponny tillsammans med Smulan tills vi köper en storhäst eller tills det att jag fyller 20. Vill helt klart hinna starta det med honom, men vill samtidigt inte ha för bråttom så det händer något. Vi tränar oss framåt iallafall och får se vart vi landar senare!

När man ändå står i SM-träsket så får man väl satsa på det med den andra stjärnan också. Smulan går från klarhet till klarhet för varje dag som går. Även fast det kanske inte syns då vi ibland inte kan hoppa högre än 40cm. Hon har humör så det räcker och blir över. Nu senaste träningarna har hon bestämt sig för att hjälperna är helt meningslösa. "Nej vi ska inte gå framåt eller lyssna tillbaka, det är onödigt, jag gör vad tusan jag vill!!."- Smulan. (Och jag kallar Gloria för rödspätta?)

Planen med Smulan är att behålla henne, beror på om hon växer över till storhäst eller inte. När vi mätte henne sist så fick vi höra att hon kanske inte stannar som ponny, såpass maxat var det. Om hon hoppar bra och högt så hoppar jag nästan att hon växer över, för då har jag en storhäst och slipper fundera på det. Avstånd och sånt är inga problem för henne inte, för gångarter finns det gott om. Skämt å sido, skulle vara bra om hon stannade som D. Om hon stannar på ponnymått så är mitt mål att starta Ungponny SM. Ev. i sommar om hon är redo, men annars nästa. (Eller varför inte båda?) Sen vet jag inte riktigt, kanske vi hinner med själva Sm också? Dessvärre får man väl inte rida två hästar i samma kategori. (?)

Gloria är jag lite tveksam med faktiskt vad gäller mål. Vill inte sätta ett och sen ska hon säljas innan vi ens är i närheten av att nå dit. Nu vet vi ju faktiskt inte hur länge hon ska stanna, för hon är ju trots allt lite av ett projekt. Vill hinna starta LB iallafall, för det vet jag att hon kan bara viljan finns. Har som inga planer med henne annars, vi tränar på tillsvidare och ser vad hon är kapabel till.


Jag tycker personligen att det är mycket intressant att läsa om vad folk har för mål med sina hästar. Vet inte hur det är för andra, men tycker det är väldigt nyttigt. Skriver om just mål av den enkla anledningen, det är nyttigt och extremt roligt att läsa, Eller är det bara jag?

Likes

Comments

Tjatja bloggen eller vad man nu säger. Tror inte att en blogg kommer funka i mitt fall, men när man läser andras blir man rätt inspirerad trots att lusten egentligen inte finns. Konstigt, ellerhur?

Jag kan väl gladeligen säga att det finns planer på vad som ska komma upp och skriva om, iallafall vad gäller mina åsikter. Kanske även kommer inlägg kring mina hästars utveckling på både träning och tävling. Tips, idéer. Vem vet? Vi får helt enkelt se vad som komma skall, kanske inte blir något överhuvudtaget. 


Likes

Comments