View tracker

Dagen spenderades i Monaco, Monte Carlo. Typ världens finaste plats. Vi tog tåget dit och på tågstationen satt det en kille och spelade Yiruma - River flows in you (världens finaste låt) på piano och jag kände direkt att den här dagen kommer bli dagen då vi sätter på oss ringarna (som vi haft med oss under resan men tänkt att vi sätter på oss vid rätt tillfälle, om något skulle komma..)
Men när vi var nere vid hamnen och resterande familjemedlemmarna inte var med kände vi båda att this is it! Så med en utsikt utan dess like och strålande sol förlovade vi oss, jag och min andra halva. Känns lite konstigt att säga att man är förlovad men ändå helt rätt!

Senare den dagen gick vi runt allihopa i en matvarubutik och så kommer det fram en tjej som presenterar sig som bröllopsfotograf och att hon letar efter "fina" par som hon skulle kunna få fota och ha i sin portfolio... Vad är oddsen att hon kommer fram och frågar just den dagen vi förlovade oss liksom.. Känner att det var ett tecken på att den dagen verkligen var våran dag. Oturligt nog fanns inte tiden riktigt för att hinna ta några bilder men det var ändå väldigt smickrande.
Något bröllop blir det dock inte på X antal år... Vi får se när tiden är rätt! Jag känner att var sak har sin tid. Vi har inge bråttom ☺️

Störst av allt är kärleken ❣

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vissa veckor är bra och andra veckor är mindre bra. Det här var definitivt en av dom mindre bra.
Ett besök på VC och två på akuten med en akut bortopererad blindtarm som följd.
Det började med att jag var ute med barnen på jobbet i måndags och fick en grusig vante i ögat så jag gick in och sköljde bort gruset men hur mycket jag än sköljde så fick jag inte bort allt. Gudars vad ont det gjorde. Jag slutade tidigt så jag åkte till Apoteket för att höra om det fanns något annat att spola med men hon tyckte att jag skulle gå in på vårdcentralen... Kändes lagom roligt att gå in på VC och säga att jag har grus i ögat 😅 Men det var drop in så det gick relativt fort, men det krävdes två sköterskor för att få bort det... 🙈

Sen på tisdagkvällen började jag känna mig konstig i magen, fick väldigt ont och visste inte alls vad det berodde på. Gick och la mig och hoppades på att det skulle ge med sig men istället började jag må jättekonstigt och hela jag skakade. Vid 00.30 ringde jag 1177 och sköterskan trodde det var blindtarmen och tyckte att jag skulle åka in till akuten men det tog emot att inse att det faktiskt kanske var nödvändigt. Jag vet ju att man typ måste vara död för att få hjälp på akuten och tanken på att behöva sitta där mitt i natten var inte alls lockande. Men vi åkte in och förvånande nog fick vi komma in på en gång och dom tog prover och jag tänkte att det här kanske går fort ändå. Nepp. Men vid 05 hade smärtan lagt sig lite och det kändes bättre så vi fick äntligen åka hem men med restriktionerna att jag var tvungen att åka in igen om det blev värre eller om jag fick feber.
Jo men det blev såklart både värre + feber så efter många tårar och mycket övertygelse åkte vi in på eftermiddagen igen och då var jag inte alls kaxig, förstod att det var blindtarmen som krånglade men trodde inte alls att det skulle bli akut operation. Så ca 01.30 (ungefär 28 timmar efter att allt började) opererade dom bort blindtarmen. Väldigt skönt så här i efterhand men det var lite jobbigt innan.
Efter några timmar på uppvaket fick jag komma upp på avdelningen. Allt hade gått bra så jag fick åka hem efter lunch. Ont men skönt att få komma hem till sin säng.

Akuten är verkligen stället Gud glömde och jag hoppas verkligen att det dröjer bra länge innan jag måste åka dit igen! Inte för att personalen är dålig, för personalen var jättebra men dom hinner ju inte med en... Tänkte flera gånger på vart alla skattepengar går när dom inte är där dom behövs allra mest?!
Annars är jag väldigt nöjd med sjukhusvistelsen, alla sköterskor och läkare fick mig att känna att jag var i trygga händer hela tiden. Tusen tack för allt!

Och tack mina fina för allt ni gör/gjort för den här invalidon, ni är bäst ❤️

Likes

Comments

View tracker

Jag förstår inte vart alla prylar som helt plötsligt dyker upp och som ligger överallt kommer ifrån. Det kan vara allt ifrån skruvar, tidningar och kläder till påsar, kartonger och annat skräp. Ni vet hur det är. Idag har jag plockat och grejat hela dagen. Jag måste dock erkänna att jag gärna lägger grejer under sängen eller slänger in dom i nått skåp för att få undan det värsta... Det blir ju fullt så småningom men den dagen den sorgen.
Det är så skönt när det inte ligger saker överallt. Mitt huvud mår bäst när det är rent och snyggt.

Idag har jag funderat mycket på vad jag ska göra i höst. Är väldigt sugen att börja plugga men jag vill ju verkligen veta att det blir någorlunda rätt den här gången. Förrförra hösten började jag plugga industriell ekonomi på högskolan i Gävle och förutom helt underbara människor i klassen var det helt fel för mig. Jag trivdes varken på HiG eller med utbildningen (för mycket ekonomi för mitt huvud) så det var inte mycket att fundera på, det var bara att hoppa av efter en termin. Jag har lovat mig själv att inte kasta bort tid på sånt jag inte trivs med eller inte tycker är roligt. Livet är för kort!
Jag vet ju att jag älskar inredning och design, pyssel och att få vara kreativ. Sen älskar jag att skriva. Så jag började fundera på något åt journalistik/media-hållet... Det kanske kan vara något. Svårt hur som helst!

Ha en fin långfredagskväll allihopa ♡

Likes

Comments

Åh vad jag älskar att pyssla och greja hemma. Det absolut roligaste är när man tar något gammalt och gör något nytt av det. Gamla saker som får nytt liv. Jag målade om sängstommen och sängborden från svart till vitt när vi flyttade in. Enorm skillnad... Sen valde vi att inte renovera mer än nödvändigt när vi köpte lägenheten utan vi bytte golv, målade väggar och fixade små detaljer som gör mycket, som nya knoppar på skåpluckorna i köket och kakeldekor i badrummet för att dölja den otroligt fula gröna bården. Det går verkligen att förändra mycket med små medel!

Likes

Comments

Jag jobbar ju inom barnomsorgen och ni ska bara veta vad roligt det är! Men något jag inte blir klok på är att det är ett yrke med så "låg status". Jag tycker verkligen att barnskötare, förskollärare och alla andra lärare har några av dom allra viktigaste jobben som finns. Ändå är lönerna så fruktansvärt dåliga. Varför?
Nu är inte jag så väldigt insatt i vad andra yrkeskategorier tjänar men att inte barnskötare och lärare har högre löner tycker jag är vidrigt. Är dom jobben lägre prioriterade eller varför är det så här?! Är inte barnen det absolut viktigaste samhället har..? Det är dom som tar över sen när alla vi som jobbar nu går i pension.
Jag älskar verkligen barn och att jobba på förskola och många frågar varför jag inte utbildar mig till förskollärare och då har jag lust att säga "för att det är alldeles för mycket slit för alldeles för lite pengar" men jag vill inte att någon ska känna att jag är otrevlig och bara tänker på pengar eller så där. För tro mig, det gör jag inte, men för mig är det inte värt det. Det är så konstigt att man ska lägga både tid och pengar på att utbilda sig till lärare för att sedan tjäna mindre än vad man gör som till exempel snickare som man inte behöver en högskoleutbildning till. Det räcker att gå bygg på gymnasiet och sedan göra lärlingstimmar... Hur motiverar man då folk till att skaffa sig en högskole/universitetsutbildning när du i många fall kan tjäna bättre bara du väljer smart på gymnasiet?!
Tänk bara om politikerna kunde vara med på förskolor och skolor via någon dold kamera och se hur det är runt om i landet. Då hoppas och tror jag att barngrupperna (och klasserna) skulle vara mindre och lönen högre.

Jag tänker så här: en familj där en jobbar som förskollärare och en jobbar som exempelvis snickare, vem vabbar om barnen blir sjuka? Jo förskolläraren såklart för då "försvinner" inte lika mycket pengar. Och vad händer då på förskolan? Jo dom blir en personal kort. I bästa fall kommer en vikarie och hjälper till att ta hand om barnen och få dagen att rulla på som den ska. Men dom dagarna det inte finns någon vikarie ska personalen kämpa på så gott det går och jobba dubbelt... Vem är det egentligen som tackar för det? Inte plånboken i alla fall.
Tänk då om det hade varit bättre löner för lärarna/barnskötarna så det inte skulle vara någon större panik om snickaren kunde vara hemma och vabba? (Sen är det väl en fråga om vem som vill vara hemma också.) Klart det inte är bra om det tar längre tid på byggen men för alla barns skull tycker jag det skulle vara bättre med samma personal på förskolan/skolan än på bygget. Eftersom vi har vikarier inom barnomsorgen borde det väl finnas vikarier på byggen? Eller? Ni förstår säkert hur jag tänker.

Jag vill verkligen att alla som läser det här som på nått sätt jobbar med barn, tar en sekund och tänker på hur viktiga och bra ni är!!! Ni har som sagt ett av världens viktigaste jobb och trots långa slitsamma dagar utan någon som riktigt tackar en så är ni bäst och jag vet att alla föräldrar är tacksamma att ni finns. Jag hoppas innerligt att någon vaknar och höjer statusen (och lönen) på barnskötarna/lärarnas jobb snart!!!

Likes

Comments

Åh det känns som om jag har hunnit med så mycket sen jag tog helg igår klockan 11... Trodde ett tag att det var söndag idag men det är ju bara lördag!!
Åkte direkt in till Gävle och träffade finaste Sandra för lunch och en runda på stan igår när jag slutade. Jag är väldigt sällan i Gävle nu för tiden och varje gång jag åker in till stan så kommer jag på varför - för att det är så jäkla tråkigt utbud av butiker! Det skulle verkligen behövas nya roliga butiker för att liva upp Gävle city... Rituals, Lagerhaus, Johnells och TGR är exempel på några jag väldigt gärna skulle se öppnade i Gävle!

Gårkvällen spenderades på Pinchos med fina vänner. Maten var väl inte helt i min smak men absolut ätbar. Men sällskapet var 👌

Imorse tog jag en promenad när jag vaknade och sen har jag ägnat dagen åt tvätt och städ. Vädrat allt som går att vädra och sådär. Lite vårstäd tänkte jag men så började det helt plötsligt snöa och vips så var det vinter igen..?

Något jag blir tokig på är att det ska vara så förbannat svårt att ta hand om blommor?! Jag har en Palm/ormbunks-liknande växt som faktiskt har levt ovanligt länge i Andersson/Erikssons hem... Men alla andra växter bara dör!! Inte för att jag är så superengagerad men dom får ju vatten? *tur det finns plastblommor*

Den stackarn i mitten kämpar dock på.. 👏🌱

Likes

Comments

Något jag inte förstår är hur vissa människor lyckats få körkort. Hur i hela friden har det gått till? Har dom fått det i flingpaketet kanske? Det finns ju hundra saker man stör sig på när folk inte kan köra bil men det här är nog det jag stör mig mest på:

Folk som slår på hellyset i ansiktet på en
Men alltså det händer alltför ofta och jag kan inte för mitt liv förstå varför?! Vad har jag gjort er?! Gah! Det går väl an för mig som har full syn på båda ögonen men det har inte alla och dom som redan har det jobbigt med att köra i mörker ska inte behöva bli bländade 2 meter innan dom blivit passerade!

Folk som inte kan parkera
Nu är jag verkligen inte någon parkeringsexpert, faktum är att jag är värdelös på att parkera men jag försöker att tänka på andra och ställa mig smart så flera bilar kan få plats på en liten parkering. Jag bryter ihop lite när bilar ställer sig så att det precis inte går in en bil emellan... Skulle parkera på leklandet här i Gävle för någon vecka sen och det var ett skämt! Jag förstår att man inte vill ha dörruppslag (vem vill det...) men det löser man ju rätt lätt om man står nära en annan genom att inte låta barnen öppna dörrarna själva! Klart det är svårt för en femåring att öppna en bildörr försiktigt. Även om man själv struntar i sin bil måste man ju tänka på andra... Tänk om alla människor bara tänkte. Åh vilken härlig värld det skulle vara då!

Folk som inte kan hålla hastigheten
Det kan bli väldigt tokigt när det körs för fort men helt ärligt måste det vara värre när folk kör för sakta. Jag menar, det provocerar ju folk och skapar farliga omkörningssituationer. Absolut att man ska köra sakta vid dåligt väglag men nån måtta måste det ju finnas. Det finns ett intressant bil-folkslag som alltid kör 70. Dom har ni säkert träffat på ute i trafiken. Dom kör 70 oavsett om det är 110 eller 30... Why?! Sen dom som inte ser när hastigheten ändras, en bit här i från har det varit 50 förut men nu har det ändrats till 60, men likförbannat är det många som kör 50 där ändå! Om man inte ser skyltarna, ser man då allt annat? Gående? Djur? Sen dom skyltar som bara gäller vissa tider, oftast 30 på vardagar. Men alltid så är det folk som kör 30 där på helger fast det står annat på skylten! Men varför?! Läs!

Antar att det är fler än mig som känner igen sig 😉 Nu har jag fått gnälla av mig lite! Vill understryka att jag inte är någon världsmästare på bilkörning men jag försöker tänka på mina medtrafikanter och köra åt sidan om det kommer någon som kör fortare än mig och vill köra om och sådär... Behandla andra som du själv vill bli behandlad är ett rätt bra ordspråk 👌 Ta hand om er där ute! 

Likes

Comments

Jag är en riktig gottegris som äääälskar kladdkakor, chokladbollar, godis... Ja you name it. Men allra närmast hjärtat ligger choklad. All choklad. Tänk vad tråkig världen skulle vara utan choklad! 

För att inte överkonsumera vanligt socker och mjölkprodukter har jag knåpat ihop gluten-, mjölk- och sockerfria chokladbollar som man kan äta med gott samvete när sötsuget faller på! Jag är ingen hälsofantast på något sätt men det skadar ju inte att låta kroppen vila från vanligt (gott) socker då och då 😉 Jag brukar göra ungefär så här:
3 dl glutenfria havregryn
3-4 msk kakao
Lite äkta vaniljPULVER
Några urkärnade dadlar (typ 6-8 stycken)
5 msk vatten
Liiite salt

Så mixar man ihop allt i en matberedare och är man inte nöjd med konsistensen eller smaken fixar man till det med exempelvis mer vatten, mer kakao eller vad man nu saknar. Sen rullar man dom till små bollar och rullar i tex kokos. Det här är så basic det kan bli. Inga konstigheter alls! Jag lovar att dom smakar heeeelt ljuvligt. Eller ja så ljuvligt det kan bli utan strö- och vaniljsocker 😂


Sen har jag hittat mitt andra godis som inte är godis, nämligen dessa torkade "bär" från Renée Voltaire. Gillar man torkad frukt/russin så är dom här underbara. Som att äta smågodis nästan!

Likes

Comments

Sedan min fina vän Sandra smorde in sina händer med Ginko's Secret handkräm från märket Rituals och jag kände hur gott den doftade så är jag fast. Jag är helt besatt! Tvålar, oljor, scrub, lotion, ALLT doftar helt underbart och Rituals är utan tvekan det bästa hudvårdsmärket jag någonsin provat. Även om det kostar lite grann så tycker jag inte att det är så farligt och det är för övrigt värt varenda krona! Nu har jag utökat familjen så jag till och med använder Rituals diskmedel... Ni hör ju! Det finns olika ritualer, eller serier. Jag är mest förtjust i ritualen Sakura som doftar körsbärsblom och rismjölk. Låter kanske konstigt men åhh så gott den doftar! Nu när jag var i Stockholm köpte jag handtvål och lotion från Hammam-ritualen som doftar eukalyptus och rosmarin. Lika där, mmmm! Ljuvligt. Det är så mysigt att handla i Rituals-butikerna för man blir så omhändertagen. Man får prova alla produkter vid ett handfat och så får man alltid med sig någon trevlig gåva. Kvällens tips till alla som tycker om att skämma bort sig själv! 😍

Köper man en sån låda (endast ca 300:-) får man duscholja, duschskum, scrub och bodylotion! Duschar aldrig utan oljan, den är magisk så här i torra vintertider.  

Likes

Comments

Har hört så mycket bra om H&Ms nya nagellack så jag var tvungen att testa. Åh säger jag bara, så himla nöjd! Nu behöver man inte lägga ut 150:- på ett OPI om man vill ha riktigt bra nagellack för H&Ms för 50:- är lika bra! Väldigt smidig och bred borste för enkel applicering och så torkade det väldigt snabbt. Sen att det räckte med ett lager för att det skulle bli heltäckande gör ju inte saken sämre. 5/5 toasts!

På bilden nedan har jag endast målat ett lager och den är tagen två dagar efter att jag målade naglarna... Inget topplack har jag haft på heller. Superbra!

Likes

Comments