Ibland behöver man sånna här dagar. Du går upp någon eller några timmar senare än du brukar, pyjamasen är dagens klädsel, skrivbordet med färgpennorna och målarboken håller ditt fokus, i hörlurarna spelas en film som du sporadiskt gluttar på, du har sett filmen förr så det blir som att lyssna på en ljudbok, olika karaktärer och röster medan bilder av olika scenarion spelas i ditt huvud. En grå dag helt enkelt.

Utanför smattrar regnet på rutorna, dina batterier laddas under den här dagen. De som får dig att fortsätta kämpa även om det är stressigt på jobbet, även om det är mycket att ta in innan tentan. Batterierna som håller dig i schack tills nästa kaffekopp eller nästa måltid, de behöver laddas ibland och då är det bara att sjunka in i den stunden, låta den värma dig som en varm filt, så att du kan vakna upp från "power-napen" utvilad och redo för nästa uppdrag.

Ibland behöver man en grå dag..

Likes

Comments

Min bil heter Snigel. Jo, det är enklare så, att komma ihåg regnumret för mig - "SniGeL". Något jag råkade nämna vid besiktningen och killarna som jobbade där skrattade gott åt det. Kul att man kan göra någon glad i alla fall!

Vi bytte däck på honom idag, Snigel alltså. När vi sen kom till macken för att fylla på luft så läckte ena bakhjulet, ventilen ville inte vara med. Letade panikartat på telefonen efter en verkstad som hade "Lördags-öppet", hittade en däckfirma. "Självklart har vi Lördags-öppet!" stod det på dörren när jag klev in i deras reception.

Tidigare idag hade min vän Elin nämnt att det ligger något i namnet "Johan", det är speciellt, troligen mest för att båda våra sambos heter så. Mekanikern som lite snabbt och smidigt bytte en lite grej i ventilen, hette Johan. Ödets ironi eller vad?

Så nu mår man igen, Snigel mår bra och behöver bara kollas (läs "kosta pengar") när det är dags för tankning. Vinterkängorna är på, gått igenom besiktningen efter lite service så nu är det bara tuta och köra!

Dagen har för övrigt inte gett så mycket mer, regnat och varit kallt har det varit mest hela dagen. Sitter här med min kaffekopp, lyssnar på musik och gör mig beredd att ta tag i plugget, hoppas på att koffeinet kickar in snart..

Likes

Comments