Hej alla fina!


Igår var jag med om någonting stort. Det var nog den bästa dagen i mitt liv. Igår var det nämligen den dagen då min syster Channa gifte sig. Det var en otroligt känslofylld dag. Ena stunden var jag den lyckligaste människan i hela världen, för att min syster skulle få gifta sig med sitt livs kärlek. Min syster! Andra stunden var jag jätteledsen för att vi inte längre skulle få bo tillsammans. Allting skulle förändras! Nu kanske ni vill veta hur allting gick till? Det ska jag berätta för er.


Hela bröllopsceremonin ägde rum i ett stort vitt tempel. Alla gäster satt tillsammans och väntade nervöst på att bruden och brudens far skulle komma ut. Det kändes nästan som om man kunde ta på nervositeten i luften. Ibland så hörde man några viskningar, men annars så var det helt knäpptyst i hela lokalen. Äntligen! Där kom hon, min syster! Hon var lika fin som den vackraste solnedgången. Hon hade på sig en rosa klänning prydd med massor av paljetter. På sitt huvud hade hon en lång slöja med gulddetaljer på. Hon hade även många ringar och smycken på sig och långt svart lockigt hår. Iallafall så ledde min far fram Channa och gav henne till brudgummen. Brudgummen gav henne massor av gåvor som t.ex ett smyckeskrin och det traditionella svarta pärlhalsbandet. Enligt vår tradition måste kvinnan bära halsbandet så länge som hennes make lever. När han dör så måste hon ta av sig det. Min systers äktenskap var arrangerat av mina föräldrar, men även fast min syster och hennes make inte fick välja vem som de skulle gifta sig med, så älskar de varandra jättemycket. Mina föräldrar valde en man som kommer ifrån samma kast, vilket då Afra gör, eftersom det är en viktig del inom vår religion. Jag önskar att de ska hända mig i framtiden och att jag ska vara lika lycklig som dem. Många anser att det är fel att föräldrarna väljer vem som man ska gifta sig med, men jag litar på mina föräldrar och jag tror att de kommer att välja en make som passar min personlighet. Efter många ceremonier tände vi den heliga elden. Då knöts brudens dräkt tillsammans med brudgummens scarf och sen så gick de sju steg runt den heliga elden. Varje steg representerar en välgångsönskning för framtiden.


Senare på kvällen så avslutades bröllopet med att brudparet tittade upp mot polstjärnan och lovade varandra evig trohet. Det är mitt favoritminne från bröllopet, eftersom de såg så lyckliga ut när de stod under stjärnorna och tittade på varandra! Jag började faktiskt att gråta av ren lycka. Jag längtar till mitt bröllop!


Det var allt om min systers bröllop. Hoppas att ni tycker att det är intressant! Vi ses i nästa blogginlägg. Kram alla fina // Arya.


Likes

Comments

Hej alla fina!

Det här är mitt första blogginlägg! Det ska bli så roligt! Jag är så spänd och ser fram emot att dela med mig av mitt liv för er. Nu kanske ni vill veta lite mer om mig?

Mitt namn är Arya och jag är 16 år gammal. Jag bor i staden Varanasi i Indien. Min familj består av min mor, min far, min bror Ali och min syster Channa. Vi bor tillsammans i ett stort hus ute på landet. Där har vi hönor och en hund som heter Achir. Jag och min familj tror på en religion som heter Hinduism. Jag är alltså en hindu och tror på två gudar. Vishnu och Shiva. Jag tycker om att läsa böcker och min favoritbok är Flyga drake. Det var lite om mig.

Hoppas att ni vill fortsätta läsa min blogg. Vi ses snart i nästa blogginlägg! Kram alla fina // Arya.

https://www.pinterest.se/pin/234116880608991199/

Likes

Comments