Idag prövades ett nytt bröd. Jag är en sån som tycker att grova fröbröd med surdegsgrejs är för torrt och gummiaktigt. Det gör det så klart svårare att hitta nyttiga bröd..!

Brödet hette polarbröd fullkornsvinkel. Jättegott och bara 3sp per skiva. Till det användes smöret Lätt och lagom och skinka. Plus lite goda grönsaker som verkligen lyfter vilken macka som helst! Sen blev det Yoggi mini blåbärsyoghurt och Nestlés fitnessflingor. Jag dricker nästan uteslutande vatten eller zerodrycker. Eftersom jag har så få poäng att äta för vill jag inte dricka upp hälften, tro mig det dricks snabbt upp!

Så dagens frukost blev 7sp! Gott :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den här middagen åt jag i onsdags, eget recept. Så himla gott!

Middagen gick på 9sp.

Fryst kycklingfilé
Hönsbuljong
Bakpotatis
Matolja
Sallad
Lindahls tsatsiki

Koka kycklingfilén i en stekpanna med lock i 40 minuter. Vänd kycklingfilén efter ca 20 min. Efter 30 minuter från start lägger du i en hönsbuljongtärning.
Bakpotatisen skivas i klyftor och läggs ut på en plåt med bakplåtspapper och ev. lite matolja.
Skär en god sallad.

Färdigt! Och som sagt väldigt gott :)

Likes

Comments

Sedan ca 2 månader sedan är jag med i Viktväktarna (för andra gången) och har enligt deras program 30sp att äta för varje dag. Det innebär att varje val behöver övervägas noga för att poängen ska räcka hela dagen. Det har definitivt varit en utmaning för mig, och är fortfarande. Vissa livsmedel har skyhöga poäng medan andra är väldigt generösa. Så med bra planering går det. För att ge ett par exempel ger vanlig standardmjölk 2sp/dl, 100g Scan falukorv 10sp och köttbullar ca 1sp/st. En pizza går på skyhöga 54 och Mcdonalds lilla cheeseburgare 10sp. Så förstå min glädje när jag har hittat ett sätt att äta pizza utan att spendera mer poäng än vad jag har.

Dagens middag gick på 10sp och bestod av:

1 Liba bröd
Hemmagjord tomatsås
100g skinka
Champinjoner
Riven ost 26%

Dryck: Cola zero.

Tomatsåsen utgick från följande recept: enligt följande recept http://www.grillguiden.se/recept/lyxig-pizzasas/ men med ett par förändringar. Oreganon byttes ut mot basilika istället och lagerbladen togs bort helt.

Brödet finns i frysdisken, många av mataffärerna ska ha tagit hem detta bröd nu då det har blivit väldigt populärt att göra den här typen av pizza bland Viktväktare. Själv har jag haft riktigt svårt att hitta det och fick till slut tag på det genom www.mat.se..

Pizzan var jättegod och smakade faktiskt precis som en vanlig köpepizza, bara något tunnare i brödet och tenderade att smula sönder lite mer än vanlig pizza. Men det kan jag leva med när jag faktiskt har möjlighet att äta pizza utan att skämmas ihjäl eller ha dåligt samvete!

Så sammanfattningsvis kan jag absolut rekommendera pizzan på libabrödet! Passa också på att göra tomatsåsen för den var riktigt god :)

Smaklig måltid!


Likes

Comments