Vaknade av att alarmet ringde 01.50 imorse. Hade as svårt att somna igår pga att jag visste att alarmet snart skulle ringa, så blev bara tre timmars sömn.
Alltså vägen dit..... En kille hämtade upp oss i en minibuss utan bälten, och körde i typ 100km i timman trots att ingen av oss hade bälten och att vägen var jätte smal och det hela tiden stod hundar på vägen som han tutade konstant på. Tänkte hela tiden att "NÄR SOM HELST kör vi över en". Men, trots att färden dit och hem inte var den roligaste så var det så himla värt att få se soluppgången från vulkanen.

Det tog oss två timmars promenad (klättring) upp för vulkanen innan vi kom till toppen. Helt sjukt hur jobbigt det var! Haha, rumpan lär göra SÅ ont imorgon! Vi alla gick med små ficklampor som var rätt dåliga vilket gjorde att vissa ramlade flera gånger för att dem råkade trampa fel. Helt stört egentligen att man går i kolsvart mörker rakt upp för en vulkan klockan 3 på natten??? Men vad värt det var! :)
Var dock jätte svårt att få till hur fint det var på bild! Var mycket finare i verkligheten.

Och nu kom vi precis hem från att ha ätit middag på en mysig resturang här i Ubud. Imorgon har vi inte bestämt vart vi åker, men det lutar åt Amed som är en liten stad där man kan dyka. Har läst att man kan dyka nere vid ett vrak! Hur coolt? Men jag är osäker på om man behöver dykarcertifikat för att göra det? Vet inte hur det fungerar med sånt här på Bali, men skulle inte förvåna mig om det inte behövs.

Likes

Comments

I söndags så landade vi på Bali. Flygturen tog endast fyra timmar! I och med att jag och Johan inte direkt hade bestämt vart vi skulle åka efter Australien så bestämde vi oss för Bali då det är som billigast att flyga hit.

Vi spenderade våra två första nätter i Kuta. Hade hört att det är lika mycket fest som i Magaluf (vilket vi egentligen inte var sugna på), men då det låg närmast flygplatsen kändes det enklast att börja där. Vi tyckte inte staden var något direkt att ha, utan fortsatte istället efter två nätter till Ubud (Där vi är nu). Vi hittade en taxi som körde oss för 150 kronor, plus att det då ingick några stopp längs vägen.

Första stället vi kom till var en tygverkstad (eller vad ska man kalla det??) där vi fick se hur tjejer satt och kopierade riktiga klädesmärken för att göra piratkopior. En gubbe berättade också att dem är tvungna att ändra någonting på plagget varje gång så att plaggen inte kopieras rakt av. Vi blev förvånade att vi ens fick se detta! Jag menar, jag trodde att sånt här skedde diskret i någon fabrik där turister verkligen inte fick komma och titta?!! Så konstigt.

Nästa stopp var på en kaffeodling där en liten kille (Vad kan han ha vart? 13 år kanske?) visade oss runt bland odlingarna där han berättade om de olika kaffesorterna och hur de produceras.

En av kaffesorterna var speciellt (och SVIN dyrt) då bönerna plockas från en vildkatts bajs.
På natten så släpper dem ut alla katter, låter dem äta och bajsa ut bönorna för att människorna sedan på morgonen ska kunna gå runt och leta upp allt bajs. Killen berättade också att katten är smart och bara äter de allra finaste bönorna, vilket gör kaffet så himla fint.

Såhär ser kaffebönorna ut på buskarna!

Här visar han hur kaffet produceras! Först så plockade man ut bönan ur själva skalet för att sedan rosta dem.

Sedan så gjorde man sönder bönerna till ett grovt pulver. Men för att pulvret inte ska vara så grovt så silar dem det sedan för att få det så fint som möjligt.

Och här är kaffet klart!!

Sedan så fick vi en gratis kaffe och teprovning. Även om jag egentligen inte tycker om kaffe så var det så himla intressant att få gå och lyssna på allt killen hade att berätta för att sedan få testa de olika sorterna. Dock så fick man betala om man ville testa på det dyra kaffet, (tror det kostade 30 kr för en kopp) vilket vi gjorde. Men så kul att testa! Johan (som älskar kaffe) sa att det smakade jätte bra. Jag tyckte dock mest om det kaffet som hade socker i sig och smakade vanilj..

När vi sedan kom fram till hotellet (som visade sig vara jätte fint) tog vi ett dopp i poolen följt av en massage! Massagen fick vi gratis för att vi bokade tre nätter. :)) Vi lever sånt himla lyxliv nu jämfört med vad vi gjorde i Australien!! Så himla underbart att känna att man kan köpa och göra i princip vad man vill.

Idag när vi vaknade tog vi en promenad ner till "centrum" där vi gick runt på marknaden i flera timmar. Var till 99% ren skit, men ändå så lyckades vi köpa med oss en del.... Vet inte varför, men känns nästan som att jag måste köpa något varje gång jag är någonstans.

Höjdpunkten på dagen var lätt när vi hittade en restaurang som hade en jätte fin utsikt och som dessutom serverade grym mat. Vi båda testade en RAW food lasagne som var super god. (Till och med Johan tyckte om den!!!!). Var dock en väldigt liten portion, så vi beställde in en till rätt som vi delade på.

Än så länge så tycker jag väldigt bra om Bali. Känns så kul att vi hittar på så många roliga saker och inte bara ligger vid stranden och solar (Vilket jag tycker är kul i cirka 30 minuter innan det börjar klia i mig av att ligga stilla). Sånt här är mycket mer min grej!! Inatt så har vi ställt klockan på 02.00 då en bil kommer och hämtar upp oss för att ta oss till en vulkan där vi ska vandra för att titta på soluppgången.

Uppdaterar när vi är hemma igen! :))

Likes

Comments

Spenderade tre dagar på Whitsundays där vi seglade, snorklade vid ett rev, lärde oss att öppna kokosnötter och hängde med våra tyska vänner Yannick och Carina. Vi bodde på en ö som var privatägd, vilket gjorde att vi på hotellet var dem enda människorna på hela ön! På dagen var vi ute på båten och på kvällarna hade vi karaoke och lekar. Var riktigt mysigt!! Sedan kom vi tillbaka till fastlandet där vi spenderade en natt innan vi drog vidare till Magnetic Island.


Då vi nu är på Bali sedan tre dagar tillbaka så känner att jag inte hinner med att alla inlägg från Australien så tänkte bilderna tala mestadels för sig själva!

Åkte sedan två nätter till Magnetic Island där vi hängde med några fransmän vi lärt känna. En av dagarna gick vi en promenad längs stranden för att komma till ett ställe där vi skulle titta på Wallabies och såg då en haj på över två meter precis vid strandkanten!!!!!! Helt sjukt!!! Det bästa av allt var att vi har allt på film också. Man hör hur jag skriker "OMG det är en fucking haj!!!!" Typ 100 ggr om. Lätt sjukaste händelsen hittills!

När chocken lagt sig och hajen simmat iväg gick vi vidare till dessa istället. Jag tyckte dem såg så söta ut att jag gick ganska nära en av dem, men då fräste den as högt!!! Hahaha. Ni skulle sett mig, måste sett jätte rolig ut när jag skrek till och hoppade därifrån av rädsla.
Blev mycket räddare för den än för hajen.

Likes

Comments

Steg upp klockan 06.00 för att göra oss iordning inför turen till Fraser Island. Först hade vi genomgång allihop och fick sedan sätta oss i Jeeparna som skulle ta oss till färjan och sedan ut till ön.

Fraser Island är världens största sand Ö. Om jag inte minns fel tror jag att ena stranden var 15 mil lång! På ön finns inga riktig vägar utan för att ta sig fram måste man köra en fyrhjulsdriven jeep då man kör i sand precis hela tiden.

Det första som händer när vi kör av färjan och in på en av vägarna är att en av bilarna kör ur spåren och rakt in i ett träd!!!! Som tur är hände ingenting, men tror alla var lite extra försiktiga efter det.

I vår bil hamnade vi med ett par från Tyskland och några andra härliga tjejer.

Vi alla tältade på ett litet område som var inhängnad av elstängsel pga av alla Dingos (vildhundar på ön). Vågade knappt gå och kissa på kvällen, så Johan fick följa med plus att vi hade var sin stor pinne ifall något skulle dyka upp. På morgonen samma dag som vi skulle åka kom det en gåendes runt staketet! Guiden berättade att just den Dingon hade attackerat människor tidigare. Jag som tyckte den såg snäll ut?

Badade i så sjukt vackra sjöar. En av sjöarna, lake Mckenzie, hade exakt lika klart vatten som i en pool. Var typ svårt att ta in att allt detta var naturligt. Att det på riktigt såg ut sådär fint utav sig självt. Dock är det svårt att få med hur fint det egentligen var på bild.

För 350 kronor var fick man chansen att flyga ett miniflygplan över ön. Så jäkla billigt? Så det passade vi på att göra. Var så häftigt att få se allting ovanifrån!! Vi fick se sjön Butterfly som endast går att se uppifrån luften. Satt och njöt av den fina utsikten tills våra 15 minuter var över.

Stannade också vid ett vrak en liten stund. Kommer dock inte ihåg varför det låg där eller hur gammalt det var. Men var en häftig grej att se.

Vi båda älskade Fraser Island och dess häftiga natur. Är så himla glad över att jag åkte dit!!! Måste vart den vackraste platsen jag har sett.

Likes

Comments

Efter Bushcampet fick vi äntligen komma till den lilla staden Noosa. Detta ställe var så himla vackert. Så konstigt att det inte är populärare än vad det är!

En av dagarna promenerade vi i nationalparken där vi såg delfiner på långt håll, tre (!!!) ormar och även vår första vilda koala. Trodde seriöst jag skulle bajsa på mig när en GRÖN orm låg precis längs stigen där vi promenerade.

Den andra dagen i Noosa spenderade vi på Steve Irwins zoo. Jag som älskar djur och zoo redan från början tyckte att det här var sjukt häftigt. Vi tittade på krokodil, en fågel och en Tigershow. Helt annat än att vara på en djurpark i Sverige!! 

Likes

Comments

Instagram