Header
Allmänt

Igår var jag och Noah på en långpromenad längst vattnet. Är verkligen så skönt att komma bort från stadsmiljö och bara få strosa runt i naturen och bara ta in lugnet.

På vägen så var ett gäng ankor på stigen. Dom såg mig och bara skuttade fram och ställde sig brevid varandra och tittade på mig och kvackade. Så himla söta. Kände mig som en riktig ankmamma. Dom gick inte fram till Noah, bara till mig. Ibland undrar jag om djur känner av att man är gravid. Eller så ville dom bara ha mat.....haha.

Hur bra är inte min pojkväns mobilkamera? Färgerna, skärpan - allt. Samsung S7 Edge. Synd att man är medlem i iPhone sekten. ;)


PS: Just nu har jag en tävling på min instagram @linn.otterbeck - in och kika ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Inredning

Contains affiliate links

// Skötbädd HÄR // Speldosa pigvin HÄR // Sänghimmel HÄR // Body HÄR// Spjälsäng dropside HÄR// Babynest HÄR // Ljusslinga HÄR // Overall med öron HÄR // Babysitter HÄR// Badcape HÄR // Nattlampa HÄR // Body med volang HÄR //


Jag ser verkligen fram emot att börja fixa och dona med lill-tjejens rum. Nu har hon förvisso inget eget rum utan kommer att sova i vårt sovrum, men hennes egna lilla del. Här är lite saker jag har satt på min önskelista. Vi har bestämt att börja inhandla mer "på riktigt" efter semestern. Längtar!

Likes

Comments

Gravid

Om bebis v.22:

Barnet är nu ca 26 cm lång och väger ca 370 gram i början av veckan och 450 gram i slutet. Barnet har nu sin egen dygnsrytm. Den delen av hjärnan hos barnet som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket nu under den här tiden.

Antal veckor:

21 hela veckor har vår lilla tjej (ÄNTLIGEN KAN JAG SKRIVA DETTA) levt inuti min mage. I fredags var vi ju på rutin ultraljudet och barnmorskan berättade att allting såg jättefint ut där inne. Så skön känsla att veta att hon är okej. Nu känns det verkligen som att veckorna bara rullar på, jag fokuserar inte lika mycket på om det går snabbt eller långsamt utan jag följer mest med och inser att "Oj där var det visst en ny vecka!".

Mående:

Mår finemang. Nu har verkligen hungern börjat komma igång och lillan bara växer där inne, vilket märks på mammas mage (hehe). Hon sparkar även för fullt och jag har äntligen lyckats spela in en massa videos på det, supermysigt. Ryggen börjar kännas bättre och nu när sommaren äntligen är här så njuter jag bara av tillvaron. Blir inte så mycket gym som jag hade önskat, men jag försöker promenera hem från jobbet varje dag, det är iaf 45 minuter promenad varje dag, alltid något.

Tankar/känslor:

Att få reda på könet var verkligen ett stort steg i denna process. Gud vad jag har längtat efter att få veta vad det är för en liten som ligger där inne. Blir så mycket mer verkligt nu när jag kan säga "hon". Min lilla tjej. Kärleken bara växte något enormt från en dag till en annan. Går inte ens att beskriva.

Magen har verkligen exploderat denna vecka, supermysigt!

Likes

Comments

Gravid

Hej!!!

Vilken lördag. Vilket FANTASTISKT Gender Revealing Party som mina finaste vänner hade styrt upp. Jag och Noah behövde ta Söndagen och bara smälta denna fantastiska dag, därav inget bloggande. Men HÄR kommer äntligen min lördag:

Vi kom till Rålambhovsparken där mina finaste vänner hade pyntat så fint. Alltså FRÅGETECKNET, hur fantastiskt?? Och kolla nappflaskorna med blå och rosa innehåll? Alltså det går inte ens att beskriva i ord hur fint dom hade gjort!

Sen att min bästa väns hund kommer springades emot mig med blåa och rosa ballonger fick mig att smälta. Jag älskar den där skruttan och att hon också fick var med och fira och vara pyntad var underbart!

Jag och Noah hade fixat catering. Så när alla hade kommit så dukade vi upp Libanesiskt och alla åt och hade det trevligt av varandras sällskap.

Tjejerna hade även ställt fram en tavlva med "Old wives tales" med typiska påståenden som "avgör" om det är en flicka eller pojke man har i magen. Jag och Noah fick ringa in vilka vi tyckte passade bäst in på mig (det blev en hel del skratt och pikar här, haha.) och sedan fick våra närstående gissa vilket kön dom trodde bebis hade. Det fanns blå Bål för dom som trodde kille och rosa Bål för dom som trodde tjej. Kille vann med 11 -7. De flesta symptomen vi ringade in på tavlan tydde också på att det var en liten kille där inne.

Sen var det dags för the big happening: The Gender Reveal! Vi båda var sååå nervösa och förväntansfulla.

IT'S A GIRL!!! 💗 Chocken när det kom ROSA konfetti ur ballongen går inte att beskriva - jag var sååå säker på att det var en pojke. Men vi är ÖVERLYCKLIGA för att få välkomna en liten tjej till vår familj.

Som ni kan se i bakgrunden så var verkligen HELA Rålis med och kollade, det var så roligt. Jag har massvis med bilder på mobilen där man ser folk överallt i bakgrunden som står och kollar, apploderar och upplever detta med oss, så himla roligt!

Lyckan (och chocken) var total som ni kan se haha.

Ett STORT tack till världens underbaraste vänner, Linnea, Hannah och Respina som annordnade en så otroligt fin dag och tack till våra nära och kära som kom och upplevde detta tillsammans med oss!

Lyckliga föräldrar till en liten flicka.

💗

Ps: Ni kan se ett videoklipp från själva Revealet på min instagram: linn.otterbeck (finns även direkt-länkat längst ner på sidan)

Likes

Comments

Gravid

Godmorgon kära läsare.

Inatt kunde jag inte sova och somnade tillslut runt 02.30... Så är ju inte direkt den piggaste personen på jobbet idag. Idag är verkligen en sådan dag jag hade behövt 4-5 koppar kaffe för att behålla fokus (jag dricker vanligtvis 2 per dag), men man får ju MAX dricka 3 koppar som gravid, så det blir en kämpig dag med andra ord, haha.

Bebis tyckte det var skitkul att få vara vaken 02.30 och valde att ha hemmafest. Verkade va party of the year måste jag säga, för det var inte en lugn stund där inne, vilket inte gjorde det lättare att somna haha.

"Undrar vad det här är?" *boxar på kissblåsan*
"wooohoo man kan hoppa studsmatta på bäckenbotten."
"Jag är en gymnaaaast kolla jag kan göra kullerbyttor i lyften samtidigt som jag hoppar studsmatta"
"Vad är det här för en vägg?" *använder som boxningsplank*

Ungefär sådär känns det som att lillen håller på där inne haha. Och jag gissar att det bara kommer bli mer och mer. Vissa sparkar som den gör på insidan, mot bäckenbotten, coren och allt vad det är - känns så märkliga att jag till och med hoppar till eller gör ljud ifrån mig haha. Det är en obeskrivlig känsla och helt obetalbar. Älskar det. Den verkar vara precis lika livlig som sin mamma, men lika kameraskygg som sin pappa - för varje gång jag tog upp mobilen för att filma så ba *fejk-sleeeping* - inte en rörelse.

Imorgon kommer Noah äntligen hem efter en vecka i NY och förhoppningsvis får han känna festen i min mage, om bebis inte ska leka blyg när pappa är med haha. Skulle vara typiskt.

Likes

Comments

Allmänt

Två sanningar om dig själv
- Jag är en känslomänniska och styrs av mina känslor i alla lägen.
- Jag är en väldigt dramatisk person, vilket märks otroligt mycket när jag pratar då mitt kroppsspråk är värre än en italienares. (Noah har en video på mig från en helt vanlig kväll när han ställde mig en fråga och jag svarar med hela kroppen. Skrattade ihjäl. Bisarrt beteende men skyller på att jag gick på teater från 6 år - 16 år) Märks även på mina ordval. Använder alltid väldigt dramatiska uttryck och överdriver situationers storlek en aning ;)

När grät du senast och varför?
Förmodligen igår. Gråter så fort jag läser något gulligt, ser något sorgligt på tv osv. (Här kommer känslomänniskan i mig fram + gravidhormoner haha.)

När kan du vara dig själv till 100%?
Varje dag med Noah. Han ser ju alla sidor av mig varje dag, på gott och ont ;) Sen runt mina vänner såklart. Jag har ett stort behov av att kunna vara mig själv runt folk utan att bli dömd. Har hellre 3 nära vänner som vet precis hur jag är och älskar mig för den jag är, än flera vänner som jag inte känner att jag kan vara mig själv till 100% runt. Jag har blivit dömd på tok för mycket av folk i mina dagar för att orka med sånt.

Tre saker du avskyr?
Folk som uttrycker sig om saker dom inte vet någonting om, Donald Trump och orättvisor i världen (rasism, sexism, homofobi, svält – you name it)

En av mina tatueringar.

Hur är/var du i skolan?
SKOLAN? Now we’re talking way back. Men jag var klassens clown. Men låt inte det lura er. Jag satt alltid längst fram i klassrummet och jobbade stenhårt under alla lektioner. Jag älskade att lära mig. Jag sköt även alltid på läxor fram tills dom sista dagarna då jag jobbade bäst under press. Kapade hem en heeeeel del MVGn. (Ni som går i skolan nu har något annat betygsystem nu tror jag)


Mösspåtagningen 2009

Vad blir du stressad av?
Om jag inte kan kontrollera en situation jag vill ha kontroll över. Har inget behov av att ha kontroll över situationer överlag, men det jag vill/ska ha kontroll över – och det av någon anledning inte går – det stressar mig. Oftast blir jag inte stressad av mig själv utan det är människor runt om mig som får mig stressad. Jag vet dock att jag ofta uppfattas stressad när jag inte är det. Kan vara väldigt inzonad och uppslukad av något och det kan tolkas som stressad för många.

Hur tror du att andra uppfattar dig?
Jättesvår fråga. Energifull, knäpp, skön, öppen, härlig, glad, omtänksam.

Hur uppfattar du dig själv?
Öppen, glad och omtänksam, otålig.

En situation du tycker är jobbig/pinsam?
Jag är definitionen av pinsam så det är det sista jag bryr mig om. En sak jag kan tycka är väldigt jobbig är när jag behöver i frågasätta folk på deras arbete. Om jag har fått fel mat på en restaurang och sånna tillfällen. Men jag har blivit betydligt bättre senaste tiden. Övning ger färdighet hehe. Sen tycker jag att det är jättejobbigt att ringa samtal utan mailar alltid om möjligheten finns.

När känner du dig som vackrast?
När jag får klä upp mig inför något speciellt tillfälle.

Något du funderar mycket över?
Jag lever väldigt mycket i nuet, men min största fundering är ändå hur vår bebis kommer se ut! Längtar till Oktober!

Likes

Comments

Gravid

Om bebis v.21:

Barnet är nu 24 cm långt och väger ca 290 gram i början på veckan och 360 gram vid veckans slut. Barnet rör sig fritt i fostervattnet och du kan nu känna sparkar långt upp i magen ända ner till blygdbenet. Sinnesorganen utvecklas i rask takt och smaklökarna på tungan är färdiga. Barnet börjar även reagera på smärta.

Antal veckor:

20 fulla veckor har nu gått och nu rullar vi in i v.21. På fredag är det ÄNTLIGEN rutin ultraljud då man får veta om man ligger någon vecka +/-, får veta om bebisen mår bra där inne samt FÅR VETA KÖN!!!! Vi har ju bestämt att vi vill veta. Eller ja.. Noah fick för sig att han inte ville veta helt plötsligt, men då var hans röst i detta borträknad. Vi kom överens att vi inte ska veta inför nästa bebis istället. *planerar redan fler barn heheh*. Meeeeen det roligaste med hela detta kön-tjofräs är att vi inte kommer få veta under ultraljudet, utan jag ska be barnmorskan skriva ner könet på en lapp och lägga i ett kuvert. Sen ska jag möta en vän som ska få kuvertet. Dagen efter har hon och två andra vänner planerat en fest där vi kommer att avslöja könet för vänner och delar av familj. Så både vi och dom blir överraskade. SKA BLI SÅ KUL! Pirrar i hela magen när jag tänker på det.

Mående:

Skittråkig person jag är som bara mår fina fisken hela tiden. Men jag gör verkligen det. Jag har ingenting att klaga på förutom ryggont. Vissa dagar känns dock magen spänd och bara... uppsvälld, men för det mesta känner jag knappt av att jag är gravid, förutom att man är lite andfådd och sådär men det är inga konstigheter. Sen ligger det ju en liten skrutt där inne och sparkar hela dagarna, så himla mysigt. Har faktiskt även börjat läcka råmjölk, bebis mat, woho. Kroppen är så häftig.

Tankar/känslor:

Jag börjar fundera lite på om det kanske är en tjej där inne? Har ju trott kille hela tiden, men senaste dagarna så har jag börjat visualisera det som en tjej. Oavsett vad bebis har för kön så kommer jag att bli världens lyckligaste. Förövrigt så har jag verkligen noll förlossningsrädsla? Tvärtom, jag ser fram emot att föda och skulle kunna gjort det imorgon utan problem om det var dags. Jag kommer säkert vilja slå mig själv på käften efter att jag har fött om jag läser tillbaka på det haha. Jag tror att läsa alla förlossningsberättelser som folk delar med sig utav har gjort att jag känner - det kan gå precis hur som helst - men det slutar alltid med en skrikande bebis på bröstet. Och det är även min målbild. När hen ligger på mitt bröst och jag och Noah får se den lilla för första gången. Ahhhhhh blir peppad av att bara skriva det!

Tror magen börjar växa lite nu eller vad säger ni?

Likes

Comments

Allmänt

Idag har varit en helt underbar dag! Har bara vart helt för mig själv och dagen har bara rullat på och känts otroligt härlig.

Började dagen med en stor frukost framför tvn. Sen började solen skina så jag satte mig på balkongen, skrev ett blogginlägg och njöt av dagen. Jag måste verkligen sitta på balkongen mer, det är så skönt att bara spendera några timmar utomhus, få andas frisk luft och bara njuta.

Efter en massa njut så var det dags för gym! Jag har inte haft någon energi till att gymma på hela veckan så nu kom all energi samtidigt och det blev ett grymt helkropps-pass i 1,5 timme.

Vill ni att jag skriver ner hur ett typiskt träningspass kan se ut? Kommentera isåfall så skriver jag ihop ett sånt inlägg! ☺️💪🏼

Imorgon bitti kommer graviduppdateringen! Håll utkik.

Likes

Comments

Skönhet

Hej på er!

Har ni haft en bra helg? Jag har bara tagit det lugnt, vart på gravidmassage och ätit middag med mina mamma. Idag har jag spenderat förmiddagen i solen på balkongen och senare tänkte jag ta mig till gymmet, har äntligen energi nog för det.

Jag tänkte recensera produkterna från Exit Haircare som jag fick här i veckan och måste bara säga att mitt första intryck är: WOW.

Jag har under en period använt mig av Alternas caviar repair serie och varit mycket nöjd och efter att ha testat Exit Haircares produkter måste jag säga att jag kan ha ett nytt favoritmärke! Här är varför:

Utseende: Jag tycker att flaskorna är stilrena och har en enkel, snygg och praktisk design. Flaskorna är lätta att jobba med och det är lätt att få ur schampot/balsamet ur dom. Dom är inte i superhård plast, utan går att trycka på när det börjar ta slut för att få ur det sista.

Lukt: Produkterna har ingen speciellt doft, utan luktar rent och fräscht. Ingen kemikalisk lukt och ingen lukt av något speciellt, bara rent och fräscht.

Känsla under tvätt: När jag tvättade håret så kände jag på en gång hur lent håret kändes. Ni vet när man schamponerar håret och det blir helt strävt? Så blev det inte med Exit haircare, jag kände hur mitt hår var mjukt redan efter schamponeringen. Schampot löddrade och var supermjukt och härligt att massera in i håret. Balsamet hade samma lena känsla och det kändes nästan mer som att ha i en inpackning än ett balsam. Vilket är positivt!

Känsla efter tvätt: Efter att ha tvättat håret så använde jag mig utav en 12 in 1 produkt (som Exit Haircare också har!) som jag sprayade i håret, sedan fönade jag det 60% torrt och hade i Volym Moussen, sen fönade jag igenom håret med en rundborste. Jag har ingen jätteerfarenhet av mousse, så jag kan inte jämföra det med något annat, men håret fick ett litet lyft från rötterna. Inte nog med det: Mitt hår känns SÅ himla lent!! Det känns verkligen som silke när jag tar på det. Inte nog med det så skiner det. Alltså det ser verkligen så välmående ut och det känns helt fantastiskt. Finns ingenting att klaga på! Jag är såld.

Ser ni hur det glänser? Jag har ju löshår, och jag märkte verkligen hur mitt eget hår som är skadat bara tog åt sig dessa produkter och blev sååå lent och friskt, man kan urskilja mitt eget hår på bilderna, det verkligen glänser om det. Ser ni?

Slutsummering: Luktar gott, känns supersköna att arbeta in i håret och ger ett skinande, silkeslent hår. Nu vill jag bara köpa hem hela deras sortiment. Och med tanke på att det är ett sånt otroligt bra pris för produkter med den här kvalitén så kommer jag nog göra det också! 😉

Betyg: 5/5. Jag har ingenting att klaga på. Är supernöjd och kommer definitivt att fortsätta med Exit Haircares produkter.

Likes

Comments

Instagram@linn.otterbeck