View tracker

En av mina favorit böcker just nu är "Feminismens ABC". Boken är skriven av Lisa Mattisson och illustrerad av Moa Hoff. 
För varje bokstav i alfabete tar de upp en kvinna/kvinnogrupp som har gjort någonting bra för sig själv eller andra.

Texterna för varje person är korta och gör så att man blir väldigt nyfiken på att få veta mer. Bilderna i boken är fantastiskt fina!

Rekommenderar "Feminismens ABC" åt precis alla!

Likes

Comments

        -Bilden talar egentligen för sig själv-

Man hjälper människor, de e bara så.

Jag hade turen att få växa upp i ett så tryggt land som Finland, med en familj som alltid har accepterat en och hjälpt en med allt man behöver hjälp med.
Alla har inte den turen, varje dag föds det fler och fler barn i länder med krig.
Barn som måst växa upp i ruiner av städer.
Barn som bär en otrolig rädsla med sig hela tiden, en rädlsa om att int veta vad som finns framför dem.

Om de här barnen och deras familjer (eller vem som helst som flyr från sina hem) mot förmodan lyckas ta sig hela vägen till Finland, då är det vpr skyldighet att hjälpa till så gått vi kan!

I min värld finns det inget annat alternativ än att hjälpa till så gott jag kan.
Då jag blir äldre vill jag inte se tillbaks på mitt liv och tänka "varför hjälpte jag inte till" eller "varför stod jag bara och såg på" utan jag vill kunna se tillbaks och tänka "jag gjorde det bästa jag kunde".

Ingen kan hjälpa alla men man kan alltid hjälpa nån.

Tänk på det, att det finns alltid någon som skulle må bra av just din hjälp!

// Linn

Likes

Comments

Halloo!

Helgen kom och for snabbare än vad jag ville. Har i princip bara tagit det lugnt förutom jobb både på söndag morgon/förmiddag och kväll.

Idag har jag mycket som jag ska få gjort bland annat så ska jag orkar med hela skoldagen (slutar 16.20...), skriva två finska uppsatser och rita klart en katt till skolan.

Just nu skall snart slutarbetes lektionen börja, jag skriver mitt slutarbete om varför vi behöver ha feminism i dagens samhälle. Skulle behöva några bra böcker som tar upp det ämnet så om nån vet nån bra bok/hemsida/podcast eller vad som helst så skulle jag vara otroligt tacksam om ni vill dela med er av dem!


-Dagens låttips: Tro det eller ej men låten jag lyssnat på mest idag är faktist en till Ed Sheeran låt! Har du ej hört denna ännu tycker jag att d skall ta och göra det nu-

Likes

Comments

Halloo på er!

Var ju int direkt igår jag skrev senast... men sånt händer. Det har hänt en hel del grejer sedan jag skrev senast så tänkte berätta lite om det:

1. Jag har fyllde år i December. (18!)

2. Hade en fantastisk jul

3. Tatuerade mej!

4. Skolan börja pånytt. Kul att träffa alla vänner mindre kul med lektioner och prov.

5. Börjat på teori/körlektioner så förhoppningsvis har jag mitt körkort inom bara nån månad. Jag testar att ta ett körkort enligt ett nytt system som kallas 10+10. Om ni är intresserade av att veta mer om det så kan ni läsa om det här https://svenska.yle.fi/artikel/2017/01/20/timmarna-i-bilskolan-minskas-med-halften det var nämligen så att yle var med på min första körlektion någonsin!6. Hat gått och blivit förälskad i Ed Sheerans nya "Shape of you", har alltid Älskar Eds musik men de här är att älska en låt på en helt ny nivå... kan int få nog av den!

Det kanske är de största grejerna som har hänt sen senast(?)

Skall försöka börja skriva mer regelbundet nu pånytt, men skulle vara kul och höra om det finns nåt speciellt nån kanske skulle vilja att jag skriver om? Om det finns något sånt så är det bara att lämna en liiiiiten kommentar.


Likes

Comments

-sant så sant-

Likes

Comments

View tracker


Skuggor från igår som följer våra spår, vingarna som slår helt nära nu, ekot från en tid vi hoppades var över gör sig klart för strid, 

vi har inte råd att tvivla på oss själva, vi har inte råd att tveka mer, väck mig ur min sömn och få mig att göra, göra nått åt allt som sker nån gång

Likes

Comments

​Hej på er! 

Det var ett tag sen jag skrev nåt här. Men känner att jag måste skriva av mej lite eller nåt sånt. Behöver helt enkelt tänka på nåt annat en stund. 

Veckorna som har gått sen jag skrev nåt har egentligen varit riktigt bra, det har liksom rullat på med vecka,helg,vecka,helg och så jobb,jobb,jobb har inte riktigt funnits nån paus ingen stund att bara ta det lugnt och tänka. Har varit hemma en kväll de senaste veckorna. Har helt enkelt för mycket att göra. För några år sen skulle jag aldrig klara att vari borta hemifrån flera kvällar i rad, jag tyckte liksom mer om att vara hemma än någon annanstans. Det gör jag ännu, min absolut favorit plats i världen är hemma med min familj. 

Men har inte riktigt haft tid att vara hemma på sistone, vilket har gjort att jag inte riktigt har hunnit ta det lugnt eller riktigt hunnit tänka på vad som händer. 

Jag är en sån som tänker och funderar mycket, jättemycket. Funderar på allt. På vad som händer i världen, skola, vänner, vad folk tycker, andras åsikter, mina egna åsikter, vad folk tycker om mej, alltså typ allt, och då man går runt i ett moln av stress och inte riktigt hinner tänka lika mycket som man brukar, blir det oftast så att då man får den stunden där man hinner at det lugnt och tänka (t.ex idag) så tänker man på allt samtidigt och så blir allt jätte rådigt.

Tror att det är flera än jag som känner såhär, så det jag tycker att vi skall göra är att försök minska på allt vi är stressade över, försök ta bort allt stress ur ditt liv och lämna kvar det som känns roligt. 

Försök att ha tid att sätta er ner och t.ex. skriva av er (som jag gör nu), skriv om exakt vad ni vill, om det som stressar eller som gör er nere, om det som är positivt i ert liv eller vad som helst annat. 

Bara försök ha tid med er själv och låt er själva tänka, tänk på allt ni har funderat på, tänk på ALLT. Det bästa med tankar är ju att bara DU kan höra dom ingen annan kommer nånsin kunna höra dina tankar om du inte väljer att dela dom med någon. Dina tankar är för dej. 

Det var egentligen allt jag ville få sagt, glöm aldrig att ni är fina och fantastiska som ni är!  

Likes

Comments

*älskadeälskade storasyster*

Hej på er!

Onsdag är det idag, det positiva med idag är att jag slutar redan 14.20(!) men just nu känns det nog otroligt tungt och länge till det... lunch om 45min sen dubbel engelska och sen hem, men jag kämpar vidare och ska klara den här dagen också.

Men höni jag vet inte riktigt vart jag vill komma med den här bloggen men jag tänker fortsätta skriva och hålla på så länge jag orkar och vill. Just nu tycker jag iallafall att det är kul och så men vi får se vi får se vart det här leder. I framtiden (eller redan idag) vill/tänker jag även börja skriva av mej av tankar och åsikter och sånt jag tycker är viktigt.

Men nu måst jag fortsätta lyssna på psykologin så vi hörs lite senare och så får vi se vad ni får läsa om då!

Likes

Comments

Tjoo!

Idag e humöret på topp, vakna i tid å for med pappa å kolla lite grejer om mitt förhoppningsvis framtida körkort, sen kom ja hem sov lite städa lite.
Just nu sitter ja å pratar med Malva och Tuva, elr jaaa pratar kan man int säga att vi gör utan vi råkar bara sitta i samma rum...

Annars e planen idag att jag ska träffa Elsa och hitta på nåt kul, och så sku jag villa fara å springa lite menmen vi får see^^

Likes

Comments

Här är två av mina absoluta favoriter just nu, både skorna och kepsen är från adidas.

*Adidas kepsen köpte jag på stadium för några veckor sen och skorna är köpta för mååånga år sen så har ingen aning om varifrån dom är. *

Likes

Comments