Header

Coco och Jocke fick varsin knopp i luggen för att matcha varandra ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Och en dag kvar till min födelsedag!! Idag ska Coco vila. Antingen promenerar jag honom eller så får han vila helt, beror lite på vädret. Han ska bli riktigt ompysslad och få hovarna penslade. Farmor skulle även kika förbi stallet medan hon är här nere! Vi hörs lite senare ikväll så ska jag försöka ta lite bilder i stallet ;)

Likes

Comments

I fredags hade vi hoppträning för banbyggaren och B-tränaren Ulf Liljedorff. Vi tränade på att hitta avstånd, distanser och störa hästen så lite som möjligt i sprången. Detta övade vi först på en linje, med studs in hinder, två galoppsprång hinder, ett galoppsprång hinder, och sedan studs hinder ut igen! De första gångerna stod vi upp hela linjen. Då var Coco ganska starka och vi kom väldigt när hinderna, sedan satt vi ner hela linjen och då var han betydligt lugnare! Sedan skulle vi bara blunda och följa med hästen genom hela linjen, det blev faktiskt mycket enklare då och man grejade inte så mycket i hästens mun. Dessa gångerna gick det faktiskt superbra och jag kände mig mer följsam.

Sedan hoppade vi en bana med lite klurigare svängar, och även den gick bra! Vi hoppade några hinder som låg på ca 1 m!!

Jag tyckte att träningen var väldigt rolig och lärorik. Fick många bra tips som jag ska använda mig av i fortsättningen. En jättebra tränare och en super duktig häst!

Likes

Comments

Run 4 Fun (Fanni)

Världens mysigaste c ponny som jag fick äran att rida i ett år. Jag lärde mig väldigt mycket på henne. Vi startade några pay and jumper och någon pay and ride, med lite blandade resultat.

Corcoran (Coco)

Coco är världens bästa D ponny, jag började rida honom i januari. Vi har lärt varandra väldigt mycket, och har haft våra med och motgångar. Det är så otroligt mäktigt att rida honom, vi har gått igenom så mycket tillsammans och löst problem på vägen. Han har byggt upp ett otroligt självförtroende i min ridning hos mig som jag verkligen inte hade innan, vi började hoppa bana på 50 cm i mars och sedan i maj/juni började vi hoppa banor på 80-90 cm. Han har endast stannat en gång, framför ett hinder, aldrig mer.

Blue Eyed Ghost (Spök)

Spök red jag lite då och då, framför allt mycket under sommaren. En jättemysig ponny med hjärtat på rätt ställe! Vi tränade tillsammans någon gång men jag red honom mest själv. Han var otroligt rolig och trevlig att rida ut på, hur snäll som helst och bara gick förbi allt, sedan när vi galopperade tände han till ordentligt och blev hur glad som helst, jätterolig ponny som jag är glad att jag fick rida!

​Springy Timmy (Timmy/ Lilleman

Timmy red jag i ungefär en månad, en pigg och glad liten b ponnyn som utvecklats mycket under kort tid! ​Vi tränade tillsammans några gånger och det gick bättre och bättre! Men det är ingen ponny som jag skulle kunna fortsätta rida, då jag är för stor och inte vill rida b ponny ;)

Likes

Comments

Idag började jag skolan igen, som tur var så fick vi en liten mjukstart. Vi arbetade i olika grupper med att lösa uppgifter och gjorde sammarbets övningar. Vi gick mellan 8:45 -14. Vid de andra skolstarterna har vi alltid samlats och pratat ned våra mentorer någon timme och sedan har vi bara kört på som vanligt enligt schema.

Imorgon börjar vi på riktigt igen, och slutar vid 15:10 usch för sånna dagar.. I år har vi så att man får välja ifall man vill ha träslöjd eller syslöjd, eftersom jag går i åttan, men jag vet inte riktigt vad jag ska välja.

Vill ni höra en sak? Klart ni vill ( 😉 ), vi kommer att sluta halv fyra på fredagar..! Det är ju jättesent

Likes

Comments

Snart fyller jag år, nedan finns tre grejer som är med på min önskelista!

En funktionströja som passar för all form av träning.

De bruna skydden!

Och detta schabraket, gillar designen och den lite mer neutrala blå färgen!

Likes

Comments

​Igår var ju tanken att Timmy skulle ridas igenom ordentligt med fokus på att ställa och forma, men så blev det inte riktigt.. Han hade nämligen slitit av sig en sko i hagen och har nu bara en kvar. Hovslagaren kommer inte förrän på tisdag och då han är ömfotade får han vila tills dess så inget blir värre. Lite jobbigt när han precis skoddes förra veckan och drog av sig en igår. Han har fått nya hagkompisar så misstänker att de har sprungit runt lite grann.

Funderar på att ta med mig kameran upp till stallet idag och fota lite!

Likes

Comments

Jag har varit sjuk nu de senaste dagarna och igår fick jag vara hemma helt och hållet. Har åkte på en dunder förkylning med hosta och feber.. Men den börjar iallafall av ta lite *peppar, peppar*. Idag då? Jag ska fixa till lite hemma och sedan drar jag upp mot stallet vid 15 för att rida Timmy! Tror att det blir lite trim i paddocken, eller möjligtvis markarbete, ska jobba mycket med att ställa och forma så får vi se hur det går.

Likes

Comments