Dagens mål:

Scanna klart boken (vilket jag dock är klar med)

Städa vardagsrummet.

Tvätta - hänga kläder

Träna

Promenad

Börja med läslogg

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min dag idag har varit rätt hektiskt, men finns det någon skönare känsla än att hunnit med allt man planerat med under dagen? Så vad har jag då gjort idag? Jag kom hem från jobbet vid halv 1, då åt jag lunch som bestod av en plocksallad och en Nocco. Jag älskar verkligen Nocco persika, och eftersom jag inte dricker kaffe är det gott att få i sig något man får lite extra energi av. Efter det startade jag en diskmaskin och diskade lite (vilket inte låter så jobbigt men jag har lite kaos i mitt kök). Sedan bosatte jag mig i soffan med tv:n på och studentlitteraturen i en cirkel runt mig och datorn. Sedan vid 4-halv 5 lagade jag mat. Jag gjorde kyckling med chilisås, broccoli och champinjoner som jag åt med pasta. Det var supergott men hade velat haft minimajs till också men hade inte det hemma så fick duga utan. Vid klockan 6 gick jag till Café centrum med en studiekompis och fortsatte plugga där till halv 8. Så nu sitter jag här och ska göra klart det sista. Jag tänker börja sätta ett mål för varje dag, vilket jag tror gör att man känner sig mer nöjd med sig själv när man gjort det.

Imorgon och fredag har jag campus dag, inte alls taggad. Känner mig inte alls förberedd och redo för det, men får ta allt efter som det kommer, vilket jag är jätte dålig på. Nu ska jag fortsätta med mina uppgifter och sedan gå och lägga mig så tidigt jag kan, men blir nog inte före klockan 11....

GODNATT

Likes

Comments

Jag är som person väldigt stressig av mig, med det menar jag att jag antagligen tycker om att stressa mig igenom saker. Jag behöver inte stressa när jag gör mig iordning på morgonen då jag kliver upp ca 1,5 timme innan jag ska åka till jobbet. Jag tar kanske egentligen bara 30 minuter på mig att göra mig iordning, men jag väljer att på morgon kolla på serier och sitta och sega mig för att sedan behöva skynda mig att göra klart allt och åka iväg dom sista 10 minuterna. Men nu känns det jobbigt för mig. Jag både pluggar och jobbar samtidigt, vilket gör att jag aldrig får slappna av. Min mest avslappnade stund är just nu dom 5 minuter det tar för mig att åka till jobbet, får då kan jag inte göra någonting annat än att cykla till jobbet. När jag säger att jag är stressad hela tiden menar jag inte att jag gör någonting hela tiden, utan snarare tvärtom. Hela tiden ska du ha känslan att du inte hinner med saker som är viktiga. Hela tiden går jag och tänker på saker jag måste göra, som t.ex. plugg, att ha den känslan att jag ligger efter gör det ännu svårare att ta tag i det. Mina extremt otydliga och dåliga uppgifter gör inte heller saken bättre. Man måste tydligen lägga ner lika mycket tid på att lista ut vad det är uppgiften går ut på som att göra den.

Jag längtar faktiskt till efter jul då jag slutar jobba. Med det syftar jag inte något på att jag inte tycker om mitt jobb, för jag gillar mitt jobb, men jag orkar inte längre, vilket jag börjar känna av. Jag ska hinna julklappshandla, jobba och även sköta plugget nu i December. Jag avundar er människor som orkar med allt detta. Jag har nu kämpat mig igenom en termin med 70 % jobb, heltid plugg (distans då) och även mitt så kallade vardagsliv. Med vardagsliv menar jag att det är meningen jag ska hinna med att handla, laga mat och även städa under dessa veckor.

Nu vill jag bara sluta tänka på detta, läsa lite i en av mina studieböcker, sedan knäppa på en serie jag började kolla på igår(?) innan jag lade mig och sedan sova och hoppas på en midre hektisk dag imorgon (vilket det antagligen inte kommer bli).


GODNATT

Likes

Comments

Jag är en person som stressar upp mig för allt. Med allt menar jag allt. Det är jätte jobbigt.. Jag har nu haft två tentor med skolan, en muntlig och en skriftlig och jag har verkligen mått jätte dåligt. Det värst är att jag vet inte ens varför jag stressat upp mig så mycket, jag har nu gjort den muntliga och vet att jag åtminstone klarade den, utan problem. Jag tror att det handlar om att jag aldrig blir nöjd med någonting jag gör. Det är inte det att jag är hemskt mycket press på mig själv, för jag är inte någon person som behöver ha bra betyg eller så. Men jag är hemskt självkritisk och är jätte rädd att misslyckas. I den förra tentan vi gjorde hade jag förberett mig för att få mitt första F(eller Fx). Jag hade ju gett mig ett F, men jag fick ett D. Vilket för mig var helt ologiskt, då jag var så otroligt onöjd med mitt arbete. Jag hade inte lagt ner nå tid eller ork på den på grund av att jag skjuter upp det till sista stund. Varför jag skjuter upp det är för att jag blir så stressad när jag ska sätta mig ner och göra det. Låter helknäppt men det är exakt så det är. Ska jag göra det i tid sätter jag mig med dokumentet och blir stressad för jag inte vet vad jag ska skriva, jag kan då sitta där med ett tomt dokument i timmar i princip eller så sitter jag och skriver saker som inte har med saken att göra.

Jag måste lära mig hur jag ska göra för att inte stressa upp mig, för man mår verkligen skit. Kan inte ens beskriva hur jag mår där sista dagen, man har ont i magen och ja man mår verkligen jätte dåligt.

Jag sitter nu på ett seminarium så pågått just nu i ca 3 timmar. Sen när det är slut ska jag iväg och jobba i ca 3 timmar, sedan skynda mig hem och va på ett nytt seminarium som ska pågå i en timme. Jag vet inte ens vad vi ska göra på det seminariumet då jag var hemma och var sjuk på innedagarana och missade föreläsningen. Har inte heller hunnit fått kurslitteraturen så det blir spännande :)

Likes

Comments

Jag har typ panik inombords men får ändå ingenting gjort. Jag förstår inte hur folk gör som går direkt från jobbet, kanske handlar-lagar mat och sedan kan finna ro och koncentration till att plugga. Jag kan inte. På måndag ska min tenta och även en muntlig examination klar, den muntliga har jag inte ens börjat med och min tenta är inte heller klar. Imorgon har vi även en typ av personalfest, vi ska ha som en matstafett så då har jag inte tid att plugga något eftersom jag måste handla och förbereda maten direkt när jag slutar jobbet. Men jag har åtminstone hela lördagen och en del av söndagen. Är ju farsdag på söndag också... Måste köpa något, är så svårt till pappor.

Det är så grymt tråkigt här hemma på kvällarna. Teddie kom hem från jobbet vid klockan 3 och han börjar igen klockan 2 inatt så han kommer sova hela kvällen så hinner inte direkt träffa honom något. Det värsta med det är att äta, det finns inge tråkigare och värre än att laga och äta ensam. Ikväll ska jag i alla fall ut och äta med en kompis så det är ju bra.

Men nu så ska jag plugga (försöka).

Likes

Comments

Jag håller nu på att plugga till lågstadielärare, vilket faktiskt går rätt bra även fast jag jobbar samtidigt. Vi har gjort klart en kurs och har även därifrån fått vårt första betyg. Min nuvarande kurs är även den slut om 2 veckor och vi börjar då på med nästa. Så det känns som det är fullt upp hela tiden. Barnen har höstlov denna vecka, så det har även jag från jobbet, vilket är skönt så jag kan nu denna vecka fokusera på att plugga. Jag har en tenta och även en annan examinerande uppgift som ska göras så ska försöka fokusera på det. Idag har jag dock tänkt städa lägenheten och tvätta. Ska även iväg och handla och träna. Så imorgon blir det plugg hela dagen.


Likes

Comments

Idag så var det första "riktiga" dagen på högskolan. Dock vet jag inte om jag riktigt kan kalla den för en riktig dag för jag tycker att det endast var allmän information som på introduktionsdagen, lite djupare bara. Imorgon ska vi i alla fall få mer information om första kursen, och även dela upp oss i våra klasser(inriktningar). Idag satt vi alla grundskolelärare tillsammans, dvs båda låg-mellanstadiet och fritidspedagoger. Jag vet inte riktigt hur dom kommer dela in studiegrupperna, på ett sätt skulle det vara skönt om dom gör dom efter varifrån vi kommer, men samtidigt är det ju så att vi pratar ändå så det skulle vara bra att hamna med andra, så man har andra att bolla sina tankar med. Men det visar sig om hur det blir imorgon. 

Vi åkte i alla fall bil idag, vilket var skönt för då kunde vi åka en timme senare än om vi skulle ha åkt tåg. Jag har tänkt att jag ska försöka läsa något kapitel i boken innan jag lägger mig, men är så trött redan nu och klockan är bara halv nio så får väl se hur det blir med det. 👋

Likes

Comments

​Idag har det varit en riktig söndag. Jag har inte fått någonting gjort fören nu på kvällen utan jag har bara latat mig hela dagen. Men det får man göra på söndagar. Jag lagade god mat idag i alla fall, potatisgratäng, kött och halloumi ❤ Nu ligger jag i alla fall i sängen med datorn och har nyss duschat och haft ansiktsmask. Jag ska upp tidigt imorgon bitti eftersom vi ska till Gävle. Jag är faktiskt nervös nu, jag vet inte nå vad man borde ha med sig?! Behöver man nå annat än ett anteckningsblock och penna?? Det är ju ändå första dagen så känns inte som man behöver så mycket grejer ändå. Som tur är åker vi bil imorgon istället för tåg, för hade vi åkt tåg hade vi kommit fram en hel timme innan vi börjar vilket kändes rätt tråkigt. 


Nu ska jag se på någon serie och sova, jag har lite serietorka just nu men jag har totalt fastnat för matserier dvs reality - masterchef, the taste osv. Har ingen aning om varför jag tycker det är så roligt att kolla på? But it is. 👋

Likes

Comments

Igår kväll var vi och åt på Spicey Cow med Elin och Jimmy. Jag åt kyckling och den var jätte god. Idag känns det som jag har jätte mycket och fixa, vilket jag egentligen inte har, Jag måste bara kolla upp lite tåg-buss tider och kolla schemat över imorgon. Imorgon är första dagen i skolan. Jag pluggar på distans så nu första veckan behöver jag bara åka ner dom tre första dagarna. Sen blir det väl vid kursstart och en dag av kursens slut. 

Likes

Comments

Äntligen köpt mig en ny laptop. Har bara levt med en stationär dator ett tag, vilket innebär att i princip det ända jag använt den till är att spela spel. Det är så himla kul att kolla här vad jag gjorde för till exempel 9 månader sen. Jag kommer ihåg att jag var rätt så less på mitt jobb just då, visste inte alls vad jag ville göra i framtiden och hade inga som helst planer alls. Nu börjar jag plugga på måndag till grundlärare, samtidigt som jag jobbar i 2:an på Lillboskolan, så jag tycker jag har kommit rätt långt sen dessa 9 månader tillbaka. Jag är dock väldigt nervös inför att börja plugga 100 % samtidigt som jag nästan jobbar 70%. Jag kan tänka mig att det blir rätt tufft, åtminstone till en början när man inte riktigt kommit in sig i pluggandet. Men det blir spännande.

Min katt Sture, är en galen katt. Väldigt fin, men galen,, det visste vi inte då. Han har dock börjat lugnat ner sig nu när han blivit äldre, men han har en tendens att helt oförberett kunna hoppa på en, eller bara börja bita en medan man gosar med honom. Han var rätt så knepig också som liten, men när han var i den storleken var det inget man brydde sig om. Nu när han väger över 5 kilo känns det när han är lite crazy. Jag vet inte om katter kan ha typ psykiska sjukdomar? Men om dom kan det, så lider Sture helt klart av någonting.

Jag har även flyttat till en annan lägenhet, min mormors gamla, som min mamma nu äger sen min mormor gick bort. Lägenheten är mycket finare, även lite billigare att bo i,dessutom har vi både en tvättmaskin och en diskmaskin i lägenheten, vilket underlättar en hel del. Det känns även mycket bättre att ha en bostadsrätt än en hyresrätt eftersom jag då kan fixa och göra om som jag vill i lägenhet. Jag har upptäckt att man mår mycket bättre om man trivs bra där man bor. Jag trivdes inte alls lika bra i gamla lägenheten då den var väldigt rent ut sagt gräslig. Orange tapeter med borrhål, gröna golv och brännmärken lite här och där, det var inte så värst trevligt. Inte heller ville man lägga ner pengar på att fixa någonting då man ändå inte får ut någonting av det i slutändan. 

Nu måste jag gå och försöka göra mig iordning, men jag kommer troligtvis fastna vid någon serie och äta choklad istället👋

Likes

Comments