Vecka 22+3 ~ Besök på MVC

Så idag var det dags för besök hos mvc, var faktiskt lite nervös då jag bytt ställe, så nu går jag i Alvesta istället för Växjö, måste nog säga att jag både gillar det stora (Växjö) och det lilla (Alvesta), i Växjö så känns allt så självklart, varje steg och vad man gör direkt när man kommer dit, det finns bemanning hela tiden, nu när jag kom till Alvesta för första gången hade jag inte en aning om vart jag skulle ta vägen och det fanns ingen att fråga... Men jag vet förstås inte hur situationen ser ut i Växjö nu när det slutat så många barnmorskor.

I Alvesta känns allt så litet och mysigt, kanske lite för litet, jag menar när det är dags att kissa i den där muggen, vad ställer jag muggen då? Provtagningsrummet är väldigt litet och jag som är väldigt nålrädd och känner mig trängd i sådana situationer kanske hade föredragit det lite större rummet, men man kan ju inte få allt.
Haha idag så hade jag förberett mig bra inför blodprovet, hade köpt sådana där bedövningsplåster och allt. Så en bra stund innan min tid på mvc så satte jag på plåstret, jag grunnade inte för fem ören på vilket armveck jag skulle sätta plåstret på då dom ALLTID ta blodprovet på vänster sida på mig, så när jag kom in i rummet och såg att allt var dukat för att ta blodprovet på högersida... PANIK!! Jag min fegis vågade inte säga att jag hade haft ett plåster på vänstersida och gärna tog provet där, så jag fick ta provet på högersida och hade rejäl ångest.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alltså Cocopanda, min stora last här i livet när det gäller shopping på internet.
Jag är inne i ett farligt tänk nu, jag tänker hela tiden att snart kommer jag ser värre ut en Shrek och då kan smink iallafall piffa upp vardagen lite, eller jag hoppas att jag kommer känna mig lite piffig. Med tanke på hur jag såg ut när jag var gravid med Hector så känner jag att det är lite skrattretande att jag faktiskt tror att smink kommer hjälpa, ser jag ut som jag gjorde med honom i slutet kan inte allt smink i världen hjälpa. Sorgligt men sant haha!

Beställde två ögonskuggspaletter, en foundation, fyra stycken matta liquid lipstick och två stycken sminkborsta och en sponge, love love love...
Men jag min stora nöt beställde såklart två av samma produkt, tyckte jag var så noggrann med detta denna gången eftersom jag lyckats beställa fel några gånger nu, men tydligen är jag virrigare än virrigast och beställde fel ändå. Well what to do??

Nu ska jag göra sådana däringa tråkiga saker som man måste göra, men som är så väldans tråkiga enligt mig. Hej vika tvätt, Hej hänga tvätt och hej diska disk.
Så då får jag väl helt enkelt säga Hejdå fina soffa, hejdå fina dator och hejdå goa onsdagskvällen.


Likes

Comments

Vill ha: Crosstrainer, robotdammsugare, hörnsoffa, köksassistent & en steamer.. Ja? Vad vill jag inte ha just i detta nu?

Sämsta: Att livet är så himla orättvist

Bästa: Att vi har varit och kollat på barnvagn på babyproffsen, vi blev båda väldigt förtjusta i babyproffsens egna märke och åkte hem för att fundera på att, jag gick in på deras hemsida lite senare på dagen och vips så hade vi köpt en syskonvagn.
Men det bästa med denna veckan har självklart varit att det varit farsdag, tredje gången vi fira farsdag i vår lilla familj och denna gången blev jag sådär löjligt medveten om hur fint livet är och hur tacksam jag är över min familj. Inte nog med att Hector har världens bästa pappa så har även jag det och Robin med, så jag känner att farsdag är verkligen värd att uppmärksammas.

Samtalsämne: Jul jul och åter jul, jag har gått från en som verkligen avskytt julen till en som tack vare min son har kommit att älska julen. För Robin är det väldigt viktigt att vi träffar både hans och min familj, jättegulligt av honom, men jag är lite trött på att åka runt på julen eftersom det känns som jag alltid har gjort det (Skilda föräldrar). Den perfekt julen för mig, eller det finns egentligen två alternativ som verkligen hade varit perfekt för mig.

1. Att åka till fjällen (Där det faktiskt finns snö under julen), men att hyra en stuga i fjällen och att dom som vill kan komma dit hade nog varit en dröm.

2. Att vi själva ordnar julen hemma och att alla är välkomna... Ja egentligen alla alternativ som inte innebär en massa farande.

Jag tycker verkligen att det är mysigt att träffa alla familjer under julen, men en dröm hade varit att vi slapp fara runt.

Frustration: Att jag vill mer än jag kan och orkar, simple as that.

Likes

Comments

Vecka 22 ~ En oro

Ny vecka nya utmaningar, tycker allt flyter på bra, jag är så tacksam över att illamåendet verkligen är helt bortblåst...
Men dagen till ära så har jag börjat få lite onda sammandragningar, lite orolig för att det är ju faktiskt ett bra tag till dess att liten ska titta ut, men jag ska till barnmorskan på fredag, rutinkoll som man alltid har i vecka 23 och då ska jag passa på att fråga så att det är normalt.
Jag har ju ett ganska krävande jobb och har därför haft sammandragningar så fort jag kommit hem och slappnat av, men det har ju inte gjort ont. Förmodligen ingen fara, men kan ju inte låta bli att oroa sig. .
När jag var gravid med Hector så åkte jag in till mödravårdscentralen för minskade fosterrörelse i vecka 27 och när jag kom in så levde han loppan och det var inga problem med det, men däremot så hade jag inte fattat att jag hade sammandragningar då och dom kom ju var tredje minut och kroppen hade börjat förbereda sig på förlossning, jag blev där och då uppstoppad och dom trodde Hector inte skulle stanna hela tiden ut, men han stannade ju längre än bf, så tji fick dom.
Något som är skönt är att jag känner bebis så tydligt nu, känns helt galet att jag kan utskilja en fot redan nu, i graviditeten med Hector hade jag precis känt första rörelserna i magen.... Hur kan det ens vara så olika!?


Något jättekul är att vi har köpt syskonvagn, att det kan vara så kul att köpa en vagn? Helt galet. Vi beställde den i lördags och jag har längtat och undrat när den ska dyka upp och idag fick jag sms om att jag kan komma och hämta den, men eftersom jag har ganska rejäl foglossning så kan jag inte hämta ut paketet så måste jag vänta tills helgen så Robin kan följa med mig och agera muskler så jag kan hämta ut och montera ihop, längtar!

Likes

Comments

                                                     Vecka 21 ~Önskan om kön                                                                                                                                         

  

"Vid den här tidpunkten tycker många kvinnor att det är ganska behagligt att vara gravid. Man kan fortfarande böja sig ner och sitta bekvämt, det borde inte vara några problem med att gå och illamåendet är som regel försvunnet"

Böja sig ner? Hur gör jag det utan problem. Känns som omöjligt uppdrag.
Sitta bekvämt? Jaa, om bekvämt är att veta att när jag ställer mig sen är det värre än innan jag satte mig. Att känna en molande värk i ryggen konstant när man sitter är jätteskönt...
Illamåendet? Japp där är det iallafall bra, faktiskt väldigt bra, har inte mått illa på ett tag.

Har jag någon önskan om vad liten ska vara kön, och det är väl lika bra att jag skriver som alla skriver, könet spelar faktiskt ingen roll för mig, det viktigaste är att bebisen är frisk och mår bra, men... Jag har önskar att liten i magen faktiskt är en pojk, Jag ska förklara varför

Jag har två bröder, det känns som dom alltid har haft något band när dom växte upp, jag har mest varit den där jobbiga lillasystern. Sen har jag haft turen att kommit så otroligt nära min ena bror när vi blev större och jag är så tacksam för det, men det är ju först på senare år egentligen och mycket tack vare hans fru.
Men jag har alltid önskat mig en syster, just för att jag alltid varit lite avundsjuk på dom som har ett syskon av samma kön

Därför önskar jag att bebisen i magen är en liten pojke, för att bebisen och Hector ska få det jag saknade när jag växte upp.

Likes

Comments

Blir inställd

   
På grund av att denna veckan varit väldigt väldigt mycket jobb och väldigt mycket sorg så känner jag att det inte finns något att uppdatera er om just angående denna kategori.

Usch jag tycker verkligen allahelgon-tiden är väldigt jobbigt, har träffat så många ledsna människor denna veckan, folk som verkligen gråtit ut när man pratat med dom (Jag jobbar som vaktmästare på kyrkan). Jag tycker sådant är ganska tufft i vanliga fall, men det blir ju inte direkt lättare när man är full av hormoner.

Igår tände vi ett ljus för alla som gått i förväg, igår tände vi ett ljus för dig för att visa att du alltid är i våra tankar- Du vet vem du är och du vet att vi älskar dig och kommer göra allt för dig.

Likes

Comments

Testar Glossybox

Hmm vad tycker jag? Jodå jag gillar den, den fyller absolut sin funktion, nu gjorde jag det visserligen väldigt snabbt så jag tänker att resultatet absolut kan bli felfritt. MEN, jag som är extremt högerhänt inser väldigt snabbt problemet med att få högernaglarna fina, där jag faktiskt hade haft mest nytta va den. Men absolut helt Godkänd för jag känner att den kommer kunna rädda mina misstag och till högerhanden har jag ju faktiskt en man som allt får ställa upp och hjälpa mig.

Nu blir det att fixa till sig inför dagens minnesgudstjänster, så ikväll tar vi och tänder ett ljus för alla som har lämnat oss <3

Likes

Comments

En orolig mamma

Från att vara sådär väldigt lugn till att känna en sån oro över lilla bebisen.
Jag tror att man inte ska känna regelbundna sparkar nu och det har jag inte gjort heller, men från att känna bebisen varje dag till och från till att inte känna något alls... tills idag, tack och lov idag, har äntligen kunnat pusta ut.

Någon som har koll på när man ska vara uppmärksam på fosterrörelserna?

Dagen började med att Hector vaknade klockan tre inatt, tack för den älskade unge. Jag gick och hämtade honom och skulle bära in honom till vår säng, jag kan informera er om att varje steg var som ett knivhugg i skinkorna, alltså inte alls skönt.

Efter många om och men somnade vi om och när klockan ringde så kändes det lite som hej kom och skjut mig, jag vill aldrig lämna denna säng. Ont i ryggen, ett väldigt krävande och tungt jobb denna veckan som innebär övertid hela veckan, trött, vi hade städet på dagis idag och till råga på allt hade jag som sagt inte känt av bebisen på två/tre dagar.
Jäkla rygg alltså, veckan som redan är lite tuff som den är och så ska ryggen vara hemsk utöver det,.... Så i samma stund som jag gav upp och tänkte att Robin får minsann ta allt denna morgonen kände jag något röra sig i magen, ÄNTLIGEN!! Äntligen kände jag av liten där inne och jag blev genast på så mycket bättre humör.

Dagen har verkligen varit en mindre bra graviditetsdag, jag har så ont i ryggen att jag inte kan sitta, stå, gå eller ligga ner, jag har sammandragningar som gör ont, förmodligen på grund av att det varit högt tempo på jobbet. Så idag har jag verkligen en sån där dag där jag tycker så otroligt synd om mig själv och tycker minsann att Robin ska göra det med .

Men mitt i detta elände så har bebisen visat livstecken och Hector varit på så himla bra humör så jag kan inte mer än att älska dagen, för jag är så otroligt tacksam över att se Hector och han påminner mig om det liv som lever inom mig som faktiskt är anledningen till att jag har så ont och denna smärta blir mindre just de få sekunderna det faktiskt gå upp för mig att jag går runt och bär på inte bara ett liv utan två.


Nu väntar jag bara på att klockan ska bli nio så att jag kan kolla på Wahlgrens värld, veckans höjdpunkt.

Likes

Comments

Vecka 20 

Jag är nu halvvägs, helt galet vad tiden gått snabbt.

En liten sammanfattning om vad det står i graviditetsappen
"Barnet är nu cirka 24 cm långt och väger ca 290 gram i början av veckan. Barnets första avföring börjar bildas i tarmen."

Detta är något jag har tänkt att uppdatera varje vecka, hur jag mår, hur stor jag är, vad som har hänt osv.
Dagsläget är så att jag börjar bli stor och då menar jag verkligen stor, från att kunnat dölja min mage på jobbet ganska så problemfritt till att verkligen få klä mig i oversize.
Nej, jag har fortfarande inte berättat för dom på jobbet att jag är gravid, några få utvalda vet om det, dom det berör mest, men inte någon annan. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag tycker att det ska bli jobbigt att berätta för dom, men några anledningar är att jag vet att en har haft svårt att bli gravid och en förlorade sitt barn i magen när jag var gravid med Hector. Jag vet att dom kommer bli glada för min skull, men ändå kan jag inte låta bli att få skuldkänslor.
Sen är det så att vi inte fått den reaktionen vi hoppats på av vissa (Någon), så efter vi berättade det för denna person så inneslöt jag mig ganska så ordentligt och har känt mig ganska ledsen över det reaktionen.


Övrigt, denna graviditet har verkligen gått framåt med stormsteg, POFF sa det så var vi halvvägs och det är först nu jag börjat tänka på att saker verkligen kan gå fel, nu när man varje dag får livstecken från bebis i magen så blir man väldigt orolig när dom uteblir lite för länge.... Typ som idag, idag har jag knappt känt några buffar inifrån och oron kommer direkt.

Jag är så tacksam över bebisen i magen och nästa vecka kommer jag avslöja vad jag "Hoppas" bebisen har för kön. (Nej det spelar ingen roll, det viktigaste för mig är att det är ett friskt barn. Men jag ska berätta varför jag hoppas som jag hoppas)

Nu ska jag och min mage lägga oss i sängen och läsa lite i en bok för att varva ner lite.
Godnatt gott folkLikes

Comments

Lillebror eller Lillasyster? 

Vill ha: Barnvagn.. Åh vad jag går och drömmer om syskonvagnen som ska införskaffas till vår familj, vad ska det blir??

Sämsta: Strulet på jobbet, så svårt att hålla humöret uppe på topp när det blir så. Blörk!

Bästa: Det har hänt två bästa förra veckan, men en sak kan jag inte berätta, men en sak det är att vi var på rutinultraljud förra tisdagen, allt såg bra ut och vi väntar en liten liten frisk bebis, allt såg bra ut och vi valde att inte ta reda på könet. Men jag tror väldigt starkt på att det är en liten lillebror vi väntar.

Samtalsämne: Robins systers ryggproblem, att hon äntligen har fått tid för operation och att försäkringskassan har allvarliga brister i vissa fall. Hector har pratat om sin kusin Lio heeela veckan, det är hans största idol och det får vi höra här hemma, Lio hit och Lio dit... And I Love it, hoppas att han alltid kommer att tycka om sin kusin så mycket.

Frustration: Att jag börja få mina ryggproblem tillbaka, förmodligen är det väl foglossning, dessutom är jag väldigt trött, igår somnade jag innan klockan åtta, det är inte okej. Men jag kämpar på, klockan är ju faktiskt halv nio nu och jag har inte somnat på soffan ännu... Heja mig!

Likes

Comments

Att ständigt att dåligtsamvete gentemot sin familj, helt galet vilka skuldkänslor jag kan ha.

Som exempel- När jag tränar, jag tycker det är så skönt att träna, men jag mår alltid dåligt när jag lämnar Robin själv i ett oftast stökigt hem med en pojke som ibland kan reta lite gallfeber på en. Jag får skuldkänslor och det tar tyvärr bort det där go:et i mig inför träningarna, när jag väl är på plats tänker jag inte på det, men så fort träningen är slut har jag oftast väldigt bråttom hem.

Samma sak är när jag träffar vänner utan att hela familjen är med (oftast när vi gör något är hela familjen med), Jag har hur trevligt som helst och tycker det är så skönt när jag väl träffar mina vänner, men innan Robin puttat ut mig genom dörren så har jag sagt till honom 100 gånger att jag vill stanna hemma med dom.

Detta är något jag verkligen har fått jobba med och gör fortfarande, men jag har en väldigt stöttade man som pushar och verkligen vill att jag ska komma iväg hemifrån och träna och träffa kompisar.

Jag kan ju även säga att skuldkänslorna inte har blivit lättare med ett litet syskon till Hector i magen, samtidigt som jag vet att det finaste man kan ge sitt barn (Förutom kärlek) enligt mig är ett syskon så känner jag att snart kommer det någon som också kommer att vilja ha min uppmärksamhet, dela min kärlek.
Tänker även på den dagen vi ska åka in till förlossningen, vem ska ha Hector? Hur länge kommer han vara borta från oss? Vad ska han tycka om en ny familjemedlem?

Har även skuldkänslor gentemot bebisen i magen, hur ska jag kunna älska detta barn lika mycket som jag älskar Hector. Jag vet att alla säger att kärleken växer med barnen, men tänk, TÄNK om det inte blir så, tänk om jag kommer älska ett barn mer än det andra... Det är min största rädsla.


MIn älskade son, du är mitt allt och jag kommer alltid att älska dig!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte presentera mig och min familj.

Jag heter Linn och gifte mig i somras med kärleken i mitt liv, Robin.
För två år sedan fick vi vår älskade son Hector, han är en vild liten virvelvind med en extrem vilja men ett så stort hjärta att man kan bli chockad av hans välvilja.

Vi bor i ett hus i ett litet samhälle som har varit ett renoveringsprojekt, men äntligen börjar vårt hus bli ett hem.

Förutom våra dammråttor så har vi även två Bengalkatter, två jättefina tjejer som vet vad dom vill i livet. Kan väl inte säga att dom är dom mest lättsammaste katterna, men oboy vad dom tillför i vår familj, vi har en silver spotted och en snow spotted, min dröm är att en dag utöka kattfamiljen med en brown spotted också, men den drömmen får dröja då det nästa år beräknas komma en litet syskon till Hector. Love love love!


Likes

Comments