Header

Catty blir bara smalare, hennes rumpa är inte mysig och krama längre. Om vi ger henne mer hö än hon får nu, fyra och ett halvt kilo, så äter hon inte upp. Vi försöker lämna henne inne och låta henne äta ibland men hon kan inte riktigt koncentrera sig när hon är själv inne, då tittar hon hellre ut igenom fönstret och ser vad de andra gör.


Nu ska vi successivt öka till ett kilo kraft morgon och kväll, risken är att hon blir alldeles för pigg för att ridas men nu går hon ändå så mycket och har inte vilat sen i mars. Hon brukar inte uppskatta att vila utan mår mycket bättre av att gå reelbundet ofta. Hon blir en helt annan häst när hon inte får vila regelbundet, men nu börjar det bli dags. Ifall hon inte lägger på sig när vi ökar kraften kommer vi antagligen behöva ge henne lusern men snart kommer det ju mer gräs i hagarna också.


Har ni några tips på foder eller andra metoder för att få upp hullet på hästar får ni gärna berätta! Skulle vara till stor hjälp!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På framridningen till första klassen var hon super fin men då och då springig på grund av att det sprakade i högtalarna, blåste mycket och så vidare. Men framridningen är aldrig detsamma som tävlingsmomentet och idag var inget undantag.

I första klassen, LC:2, var hon väldigt spänd och ville inte riktigt gå ut i hörnen. Hon levererade en helt okej ritt med några missförstånd hit och dit. Bortsett från känslan fick vi väldigt fina ord och en hel del 7:or och 8:or i protokollet. Det hela resulterade med 66.833% och vinst!

Mellan klasserna blev hon väldigt spänd men som tur var blev det mycket bättre så fort jag satte upp för andra gången. Under framridning nummer två fokuserade jag endast på att få henne lugn och avslappnad vilket jag lyckades med ganska bra.

På bana hade vi en fantastisk känsla men tyvärr några dyra missar. Eftergiven och fin i formen, mellan skänklarna och allt. Rätt bra betyg på allt utom då hon slog om i galoppen och tappade bakdelen i en halt, men trots det är jag super nöjd! Slutade på 63.667 inte alls långt ifrån den andraplacerade, men men. Sjukt bra känsla!

Likes

Comments

Äntligen fredag!
Idag har jag desto mer att göra, förutom dressyr pass på banan ska det putsas, packas och allt annat innan tävling. Så mycket som möjligt.

Imorgon blir det upp super tidigt för att vara i stallet redan halv sju, knoppa och fixa det sista innan bilen och transporten rullar mot havdhem kvart över sju. Min första start är en LC:2 redan halv tio, där av att vi åker så tidigt.

Vill ni hitta resultaten innan de finns här kan ni följa mig i equipe. Sök på Linn Leissner i ekipage så hittar ni både startlistor och så småningom resultat! Trevlig torsdag!

Likes

Comments

Hopschabrak Pistage
Något jag varit sugen på att köpa länge nu är det pistage gröna hoppschabraket från Equestrain Stocholm. Tror att det kan bli riktigt snyggt på Catty men helst vill jag ju ha ett pannband till också. Är rädd att full är lite stort också, men hittar jag ett pannband som passar är detta ett måste!
Här hittar ni det!

Pannband Rainbow Deligth
Tror att det kan vara ett väldigt fint vardags pannband och dessutom passar det till det mesta. Ni kanske kunde gissa att det var från PS? Tycker verkligen om det!
Här!

Roeckl Handskar
Ett mindre prioriterat köp är ett par vita handska från roeckl. De har enligt mig de skönaste handskarna och väldigt simpel design, super bra grepp. Så ska ni köpa ridhanskar är dom att rekommendera!
Här finns dem!

Likes

Comments

Enligt rubriken är det inte någon värst intressant dag idag. Ska till stallet och rida ut Catty efter hoppningen igår så att hon får jogga lite. Eftersom att jag har gott om tid också ska jag putsa hopp utrustningen efteråt. Vi ses i nästa inlägg!

Likes

Comments

instagram@linnleissner