Header

Inte vår absolut bästa tävlingsdag idag men en fantastisk fin känsla. I LD var vi felfria, hon var lite väl pigg men hade bakbenen med sig men jag kunde tagit ut svängarna lite mer, eller fått henne att göra det. Underlaget var lite slirigt och tungt fläckvis.

I LC kändes hon ännu finare och jag tycktes hitta mer takt känsla och hon var mer samlad men tyvärr petade vi 4:an. Vi kom lite nära och hon slog i med fram benen, jag skulle ha låter henne hoppa av lite tidigare. Vi avslutade det bra i alla fall! Resten av dagen kommer att spenderas i soffan med choklad och netflix!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det bara bubblade ur Cattys mun idag på dressyr träningen, vilken häst alltså! Efter att ha gått varv på varv och verkligen fått igenom henne i båda varven, fått henne avslappnad i hela halsen, tar ut hela steget och att spåra blev hon riktigt fin och då ställde vi lite inåt, utåt och rakt på volt i galopp. Hon tyckte att det var väldigt jobbigt och det krävdes ganska mycket ridning från min sida men det var det värt. Det är precis det här vi måste öva på! Fick med mig massor av andvändbara tips till vardagsridningen vilket alltid är ett plus!

När vi kom tillbaka till stallet, förutom att jag gjorde iordning Catty och släppte ut henne, så putsade jag av all hopputrustning och har börjat packat det i transporten. Imorgon kommer jag behöva longera henne eller eventuellt rida henne på banan hemma innnan vi åker eftersom att rävhagens, provisoriska, framridning består av grus i en liten inhängnad som förmodligen inte kommer vara harvad eller mjuk imorgon. Dessutom brukar det vara stökigt där, med lång hästar nära varandra och så vidare. På grund av hockey match i ishallen parkerar man på silikaten också. Nu ska jag försöka sova, skönt att man inte behöver gå upp alltför tidigt imorgon i alla fall. Säger godnatt med en gamal bild på Catty i hennes fina sommar päls!

Likes

Comments

En fredag som denna passar vi på att åka till ridhus för lite dressyr. Jag tänkte även prova att ha sporrar på henne, då jag tycker att hon ibland tar min skänkel fel, alltså går fram när jag tar sidförande hjälper och tvärt om. Tror inte jag haft det på Catty någon gång innan men tycker det är värt att prova, antingen blir det nog lite lättare, tydligare för henne eller så blir det bara mer komplicerat.

Den nionde april är nästa dressyr som vi är anmälda till. Då är det även första omgången av PAS så jag försöker få ihop ett traume lag tills dess med. Det känns som att det typ bara är jag som satsar lite dressyr på ponny men egentligen kan ju nästan vem som helst vara med i en LB:1. Men tills dess blir det att träna mycket, känns som att vi halkat efter i dressyren. Igår kväll fixade jag med filmerna från i onsdags, har ni missat det finns det längre ner!


Likes

Comments

Letar just nu efter en tävlings outfit till Catty. Har ju en hel del pannband med jag skulle vilja ha ett schabrak som passar Catty lite bättre. Velar mellan mörkgrönt, rosa och lila, hon har inte riktigt sin egna färg. Marin blått är ju klassiskt men mörka färger kan nästan försvinna på henne så jag vill ha något ljust eller skarpt som framhäver.

Tror att det från PS som heter Pale Pink kan bli fint på henne med ett matchande pannband. Pacific Ocean är också sjukt fint men jag är osäker på färgen. Tycker för övrigt att allt från PS är otroligt snyggt och framför allt smart. Har fastnat på deras webbshop allt för många gånger och då vill jag ha allt jag ser.
Vilken färg tror ni skulle passa på Catty?

Likes

Comments

Lite framgång i motgången med all pälssättning just nu, vilken skillnad från markarbetet i måndags där hon inte alls ville hänga ihop i galoppen. Många fina språng både på uppvärmningen och när vi hoppade bana, tror det var vi behövde veckan innan tävling. På slutet fick vi två stopp, men jag tar på mig båda då vi fick lite halvtaskig väg in i en kombination och jag hade inte riktigt koll på bakbenen mot andra oxern på långsidan. Banan låg på 90, alltså vår LC höjd, eftersom att jag hoppar både LD & LC i helgen. Tror att vi har bra förutsättningar just den här veckan, fint väder trots att vi bor i sverige och en galet fin ponny! Älskart'!

Likes

Comments

instagram@linnleissner