Header
View tracker

Idag fick Zixten tänka lite.
Vi gick en promenad och övade kommandon, halt, backa och fram igen. Vi har änglar mycket tid tillsammans med att jobba på hanteringen från marken, och ja, träning ger resultat! När han kom till oss kunde jag knappt leda honom, han bestämde helt enkelt själv.

Idag var han i alla fall super duktig och lyssnade super bra, men vad gör man inte för lite godis? Imorgon ska Catty åka på hoppträning själv för första gången på länge. Alltså kan det bli lite problem när vi ska lasta, men när vi har övat under lovet har det gått super så om vi bara håller oss till det som brukar funka för att få på henne ska det gå bra!

Puss & Kram

Likes

Comments

Igår så longerade jag Cattleya på åkern.
Har ni läst de senaste inläggen vet ni att hon vaccinerades i onsdags och därför har veckan inte riktigt gått som planerat. Så nu ska hon ridas varje dag tills på onsdag då hon följer med på hopplektion! Hon var duktig, såklart väldigt pigg men lyssnade ändå på mina kommandon. Det brukar vara svårare att både rida och longera där, då hennes hage med alla kompisar är precis intill och de brukar stå och skrika efter varandra, men idag gick det förvånansvärt bra! Så mesans banan ligger under snötäcke får vi väll öva på att kunna vara där, för det är en väldigt mysig miljö!

Likes

Comments

Hur var eran dag?
Min har varit bra, än så länge för det är ju fredag 13. Imorgon ska jag till ishallen vid tio, så inte så värst mycket sovmorgon men lite jämfört med vardagar. Lördagar är annars hästarnas vilodag, men jag tänkte rida Catty eftersom att hon blivit vaccinerad och vilat i veckan. Vi får se om jag har med henne på träningen på måndag eller onsdag, beroende på hur hon tar igen sig.

Puss & Kram

Likes

Comments

Har gått runt hela dagen och trott att det var onsdag, men blev såklart väldigt glad när jag kom på att det var torsdag och att vi slutade en timme tidigare. Snart är det stallet som gäller, Catty ska vila en dag till, men Zixten ska ridas på banan. Sveriges väder verkar ha lite humörsvängningar nu. Som ni kanske sett på bilderna har det varit snö i helgen, i måndags vände det till plus grader och sen dess har det varit halvt med snö på marken. På väg hem från stallet föll det snö från himlen igen, så nu ligger det ett tunt lager snö över en massa is, halt. Vi får se hur det går på ridbanan, förhoppningsvis går det bra!

Puss & Kram

Likes

Comments


Min ponny ser ni nog mest av här, men ni vet nog egentligen inte så mycket om honom?

Han heter Miro Boy, en 15 årig valack efter Power Boy - Miranda, i kategori D med ett utropstecken i ansiktet. Jag har haft honom sedan november tjogohundratretton och det är på honom jag har lärt mig nästan allt jag kan. Vi tävlar i dressyr och hoppar även de lägre klasserna. På Z måste man vara bestämd och med den han känner sig trygg med gör han nästan allt man ber om. Hans största rädsla är kor, innan han kom till oss hade han bott på samma ställe hela sitt liv och inte sett några kor. Därför kunde vi knappt gå in på ridbanan, då man ser kor därifrån, tills han lugnat ner sig och lärt sig ignorera dem, även om de är otroligt läskiga och högljudda vissa dagar. Det är svårt att placera in honom i häst kategorier, han är lagom bestämd och försöker sitt bästa, men självklart har han de dagar då han är något hetare eller lugnare, det har väll alla hästar?

Likes

Comments

View tracker