Vardag

Blev två inlägg idag, vecka för vecka-uppdateringen och sen fick det bli ett till inlägg om pyssel. För några veckor sedan var jag med mamma och köpte en hel del garn och tyger så att jag skulle ha att pyssla med när andan faller på. Har fixat delarna till en mobil att ha över spjälsängen, men inte sytt ihop dem ännu, och mitt filtprojekt kräver mera garn eftersom jag har virkat upp allt jag köpte.

Hittade en riktigt fin modell på en mobil med elefanter att ha på vagnen, så igår började jag på med det projektet. Rev upp fem gånger innan jag fattade mönstret men sen gick det desto snabbare.

Och idag ser det ut såhär! Har suttit och virkat på förmiddagen samtidigt som jag har slötittat på teve, så skönt. Är lite imponerad av det jag åstadkommit, eftersom virkning inte alls har varit min grej. Nu ska delarna sys ihop och få lite vadd i sig och så borde det vara så gott som klart. Har tänkt virka lite små vita bollar att ha mellan elefanterna också, kanske, om jag vågar mig på det. Mamma? Hjälp?

Igår när Erik kom hem hann vi också byta sovrum. Nu sover vi på loftet direkt när man kommer upp för trappan och rummet som vi har använt som sovrum blev i stället ett arbetsrum med våra bokhyllor och skrivbord. Rummet som vi har på nedrevåningen ska bli ett gästrum. Känns som att vi äntligen hittat lösningen som passar oss när det gäller rummen, 10 månader efter att vi har flyttat in. Tar tydligen ett tag att boa in sig.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Hjulet snurrar vidare på graviditetsappen, idag går vi in i vecka 33 och samtidigt har vi avklarat 80 procent av graviditeten. 55 dagar kvar står det, men det vet man ju inte. För mig får typen i magen gärna kika ut lite tidigare, fast är det många av Eriks gener som har ärvts så kan det nog hända att det blir en lite senare ankomst, hehe.

Det är inte mycket som har ändrats sedan jag uppdaterade sist, förutom att det känns som om det bökas runt riktigt ordentligt där inne, inte riktigt som sparkar utan mera som... ja, jag kan inte riktigt beskriva det. Känner ofta någonting litet och hårt med handen och magen putar ut ganska roligt på vissa ställen och ibland är den riktigt sned.

Jag känner mig rätt pigg, men ser till att vila lite med jämna mellanrum för det hjälper så att mina ben inte ska bli så himla trötta hela tiden. Idag ska vi på förberedelsekurs och vi har också fått en plats på profylaxkurs i början av mars. Roligt!

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Och så blev det februari! I helgen har vi varit på bio med Tilde, Eriks moster och hans kusiner. Efter bion åt vi mat och sen ville Tilde inte åka hem, så hon fick sova över hos oss. En riktig myskväll hade vi, med Harry Potter, melodifestivalen och godis. Vi hade bäddat ner oss i soffan och det slutade förstås med att vi alla somnade i soffan.

Igår var vi och köpte en madrass till spjälsängen och i helgen har vi dessutom tvättat babykläderna vi har fått och köpt och det vi fick i mammalådan. Vi har också planerat hur vi ska fixa på övervåningen, vi ska byta sovrum och flytta lite hyllor. Erik har ingen fotbollsträning i morgon så jag har lite planer på att vi ska ändra om då.

Nu är det en ny vecka och en del spännande på gång. Idag ska vi till rådgivningen, på onsdag har vi förberedelsekurs och dessutom går vi in i vecka 33. Mitt mående har varit lite sådär i helgen, jag har varit väldigt väldigt trött och haft en hel del foglossningar och väldigt trötta och sjuka ben. Börjar kännas tungt att bära på den här magen. Men, det är ju inte så länge kvar nu, hjälp!


Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Då var vi i vecka 32! Alltså titta på den runda cirkeln, snart har den ju åkt hela varvet runt! Och dagarna bara går, redan februari. Det är ju om två månader som vår bebis har tänkt titta ut. Finns en hel del som borde fixas före det, men jag tar det nog med ro ännu.

Igår hade vi ett rådgivningsbesök. Vi var väldigt uppåt och glada efteråt, eftersom allt såg så bra ut. Magen följer medelkurvan så bebisen är inte alltför stor där inne, och huvudet ligger fortfarande neråt. Det har varit så i några veckor nu så hoppeligen görs det inga kullerbyttor där inne längre så att fötterna kommer neråt igen. Hjärtat slår fint och det är fortfarande en väldigt aktiv en där inne, som helst vill vara vaken och sparka genast när någon pratar eller när det är ljud runtomkring. Och helst när jag vill sova också, då är det fortfarande disco. Vaknar jag mitt i natten (vilket jag gör precis varenda natt, nattsömnen är ingenting att hurra över just nu) så vaknar typen i magen på direkten och har det lite lajbans en stund.

En magbild kan ni också få, så här såg magen ut i måndags. Jag har varit glad den här veckan, eftersom jag har hittat lite energi igen, äntligen. Orkar liksom klä på mig ordentliga kläder nu och till och med sminka mig och fixa mig. Kanske jag borde orka städa upp i skåpet i bakgrunden på bilden också någon dag, hehe. Idag har jag inga riktiga planer för dagen, lite foglossningar spökar runt så jag ska försöka att ta det lugnt. I morgon ska jag fredagsfika med Anna, det ser jag fram emot.

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Redan i slutet av oktober började vi titta runt lite på vagnar. Tittade mest på nätet och kände att vi blev så förvirrade över det digra utbudet som fanns, hur skulle man nånsin kunna bestämma sig? Vad betyder alla nya ord? Vad behöver vi? Vilka hjul ska det vara? Vilken färg ska vagnen vara? Plus flera tankar som jag inte minns nu längre, men många tankar var det i alla fall.

Fick tips av min syster att åka till Kokkola och titta på vagnar, där finns en butik som heter Babycity. Sagt och gjort, en lördag körde vi iväg mot Kokkola och ganska fnittriga och nervösa var vi nog att stiga in i en butik som säljer babysaker, kändes av någon anledning väldigt spännande alltihopa.

Hon som betjänade oss var väldigt duktig, nya ord som jag knappt visste vad betydde flög runt och märke efter märke förevisades. Jag och Erik kastade lite nervösa blickar på varandra, det kändes som en hel vetenskap och en helt ny värld. När hon visade några finländska märken viskade jag åt Erik att "jag tyckte om den där första hon visade faktiskt" och fick ett "det gjorde jag också ju" tillbaka. Vi bad att få se den på nytt och sen åkte vi hem och tänkte på saken. Två veckor senare åkte vi och tittade på den på nytt och då ändrade vi färg från marinblå till beige och satte in en beställning.

Och nu står den hemma hos oss. Inte i köket längre förstås, vi har flyttat upp den till övervåningen där den får stå och vänta. Det blev en ABC Design Viper 4, årsmodell 2017. Färgen blev inte mörk som vi först hade tänkt, vi ville väldigt gärna ha en ljusare färg. Senast igår skuttade jag runt den lite innan vi skulle gå och sova, längtar så mycket efter att få använda den på riktigt.

Likes

Comments

Gravid, Vardag, Vecka för vecka

Den här bilden är egentligen från i onsdags när det bytte vecka, idag är det alltså 30+2, vecka 31, och 67 dagar kvar till beräknat datum. Jag tror att jag uppdaterade om vecka 28 sist. Har inte hänt så mycket sen dess, jag mår ungefär på samma sätt och är precis lika förväntansfull.

I morse släppte jag av Erik vid jobbet och sedan tog jag ett varv via Citymarket. Fick ett infall och handlade lite till bb-väskan, eftersom det står att man borde börja tänka på det nu och kanske börja förbereda. Sagt och gjort!

Måendet alltså? Ganska, eller okej, jättetrött. Sammandragningar som gör ont ifall jag inte kommer ihåg att ta det lugnt. Lite illamående ifall jag inte äter regelbundet. Men i magen är det vilt nästan från morgon till kväll. Sovs det aldrig där inne? Jag är inte alls svullen om fötterna eller benen, och halsbrännan kan jag hantera ganska bra med mina matval.

Igår fick vi hämta mammalådan och wow, det är ju massor man får. Fina saker också! Blev mest glad över halaren, tyckte den var toppen. Nu ska jag luncha på stan, och efter det har jag tänkt pyssla vidare med mitt virkprojekt. Härlig fredag!


Likes

Comments

Gravid, Vardag

Här har ni en inte så aktiv bloggare, hej! Vad har hänt sedan sist? Jag har blivit sjukskriven och tillbringar mycket av dagarna till att vila, vila och vila lite till. Det var svårt att acceptera först, att bli hemma redan, men nu har jag blivit du med tanken. Det behövs verkligen.

Men äh, färdigt med usligheter, för idag mår jag faktiskt riktigt bra.

Som ni ser på bilden har jag påbörjat lite projekt. Fick den lilla kappsäcken av mamma till julklapp och den passar perfekt till att ha pågående virk- eller stickprojekt i. Det jag håller på med nu är ett virkprojekt, och jag har höga förväntningar på hur fint det ska bli när det är färdigt. Bara några hundra lappar till att virka. Nånej, men åtminstone... massor. Ett bra projekt alltså när man är hemma och helst bara ska ta det lugnt.

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Här har ni en tydligen ganska korthårig, blond och sommarbrun tjej. Vad jag inte visste på den här bilden var att jag hade ett litetlitet jättelitet pyre i min mage. Vi hälsade på hos Charlotte och Tomas och hade en riktigt härlig sommarkväll på deras terrass. Och jag knäppte en selfie inne på deras toalett, normi juttu.

En lite skäggig men också sommarbrun Erik som var precis lika omedveten om att vi var tre stycken som hängde med varandra de här dagarna, veckorna. Men alltså titta, hur mycket längtar man inte efter det där gröna gräset och kvällssolen som hänger kvar sent in på sommarkvällen!?

Här hade jag börjat jobba igen, mycket väl medveten om vad som gömde sig i min mage. Jag mådde mycket mycket dåligt och sprang in på vessan x antal gånger under dagarna. Energin på noll. Men glad var jag. Och jag började knäppa en hel del bilder på vår jobbvessa för att se magens förändring. Här kände jag mig så stor minns jag. Eh, var nånstans?

Jag tyckte det var toppen att med hjälp av rastvaktsvästen kunna gömma det faktum att jackan satt väldigt tight där under. Typ en eller två veckor senare gick den här jackan inte fast, och sen följde mina andra jackor samma öde. I nuläget har jag en vinterjacka som går på mig. Next up är Eriks vinterjacka som jag snart planerar att ta över, ifall den går på mig, hehe.

Och så en sista bild som inte har med det här inlägget att göra egentligen, eftersom det här var tidigare under sommaren, i Stockholm. Men det är min favoritbild från sommaren, med min favoritmänniska. Tänk att det är vi två som ska bli tre. Tänk att vi två får vara tillsammans. Den största lyckan för mig.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Det närmar sig den tredje trimestern med stormsteg. Eller är det redan den tredje? Idag har vi också rådgivningsbesök, ska bli så mysigt att få lyssna på hjärtljuden och spännande att se hur mycket magen har växt. Jag har varit lite orolig för att hen där inne varit ganska lugn i två-tre dagar, men igår var det kvällsrumba precis som vanligt och det har hållit i sig. I skrivande stund är det också disco där inne. 😊

Ska försöka få Erik att skruva ihop sängen med mig ikväll eller i morgon, det börjar klia i fingrarna. Annars är det egentligen en bilstol vi borde börja fundera på, jag känner mig bara lite vilsen i den djungeln.

Nu blir det dusch och sen ska jag köra iväg till stan, om bilen startar i det här kalla vädret, minus 20 just nu, brrrr.

Likes

Comments

Vardag

Nyårsafton firade vi med mina syskon och Eriks syster. Och barnen, Moa och Anton var förstås med också. Alla hade fixat någonting till vår trerättersmiddag och efter maten och kaffet hade Erik fixat en frågesport om året som varit. Sen blev det Singstar i några timmar, så roligt.

Tolvslaget firade vi på vår terrass. Det kändes väldigt speciellt och häftigt att fira in det nya året i vårt alldeles egna hem med en liten en i magen. 2017 kommer att bli ett spännande år, minst sagt.

Likes

Comments