Gravid, Vecka för vecka

Det närmar sig den tredje trimestern med stormsteg. Eller är det redan den tredje? Idag har vi också rådgivningsbesök, ska bli så mysigt att få lyssna på hjärtljuden och spännande att se hur mycket magen har växt. Jag har varit lite orolig för att hen där inne varit ganska lugn i två-tre dagar, men igår var det kvällsrumba precis som vanligt och det har hållit i sig. I skrivande stund är det också disco där inne. 😊

Ska försöka få Erik att skruva ihop sängen med mig ikväll eller i morgon, det börjar klia i fingrarna. Annars är det egentligen en bilstol vi borde börja fundera på, jag känner mig bara lite vilsen i den djungeln.

Nu blir det dusch och sen ska jag köra iväg till stan, om bilen startar i det här kalla vädret, minus 20 just nu, brrrr.

Likes

Comments

Vardag

Nyårsafton firade vi med mina syskon och Eriks syster. Och barnen, Moa och Anton var förstås med också. Alla hade fixat någonting till vår trerättersmiddag och efter maten och kaffet hade Erik fixat en frågesport om året som varit. Sen blev det Singstar i några timmar, så roligt.

Tolvslaget firade vi på vår terrass. Det kändes väldigt speciellt och häftigt att fira in det nya året i vårt alldeles egna hem med en liten en i magen. 2017 kommer att bli ett spännande år, minst sagt.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

En snabb uppdatering om vecka 27 tänkte jag hinna med innan Erik kommer hem från fotbollsträningen. Då blir det soffmys och Bonde söker fru.

Jag har varit sjukskriven och trött nästan hela december, så därför glömde jag också helt bort att skriva om vecka 26. Men, nu är vi redan så här långt och vi har dessutom gått under 100 dagar! Okej, 96 dagar är ju mycket, det låter i alla fall mycket, men det känns lite som om tiden ändå rusar iväg. April känns inte alls långt borta. Säger jag nu.

Eftersom jag i slutet av den här månaden blev tvingad till att vila, vila och vila lite till så börjar jag äntligen känna mig lite piggare igen. Gör jag mycket en dag får jag lida av det dagen efter, men jag har lärt mig att lyssna på kroppen bättre och tar pauser när jag och kroppen behöver det. Jag börjar känna mig ganska otymplig och det är verkligen ingen fröjd att till exempel plocka upp någonting från golvet eller att knyta skorna. Tappar jag någonting på golvet blir det mest en ordentlig suck och ett jaha, ligg där då.

Illamåendet har gjort en liten comeback de senaste veckorna, så det är viktigt att äta regelbundet just nu och många mellanmål, annars mår jag inte så värst bra. Men, det viktigaste är nog att jag har känt ett uppsving i energin, ganska passande eftersom vi i morgon ska bila iväg till Vasa och se Pleppo. Jag har stundvis känt mig som ett ganska trist sällskap under julen så det är skönt att få tillbaka Linn igen.

Igår ville hen skrämma oss lite och sparkade minimalt under hela dagen, men på kvällen satte vi på en låt som har funkat tidigare och visst funkade det igen, då kom sparkarna. Och idag har bebisen tagit igen allt som missades igår, med råge. ☺️


Likes

Comments

Gravid, Vardag

I måndags hade vi planerat att träffas med tjejerna, och trött som jag är så bestämde vi att vi i stället för att följa vår tradition att gå ut och äta skulle träffas hos mig. Klockan tolv plingade det på dörren och först kom Emma med ett ballongknippe i handen och sen Anna och Malin. Babyshower!

Bebisen fick fina presenter, jag fick godis och tillsammans fick vi flera timmar av skratt och prat. Jag fick sitta på en stol och titta på när mat och efterrätt dukades upp, så skönt. Anna hade med sig en kalender så vi fick gissa datum för födseln, vikt, längd och hår. Och så fick jag vinna en frågesport och fick ännu mera godis. Tur att jag vann, hade varit lite pinsamt om jag inte alls hade varit påläst ännu.

Tack för en toppenfin måndag!

Likes

Comments

På julaftonsmorgonen dukade vi fram frukost på vardagsrumsbordet och tittade på Ensam hemma så länge vi åt. Efter frukosten öppnade vi julklappar. Vi hade tydligen tänkt väldigt lika när det gäller julklappar i år, för vi hade köpt klockor åt varandra båda två. Jag fick en klocka som jag har suktat efter i flera år nu. Vi hade en jättefin julaftonsmorgon. När klockan började ticka iväg fixade vi oss julfina och körde iväg mot Esse där vi åt mat med Eriks syster och pappa. Efter julklappsöppningen tände vi ljus vid gravgården och sen styrde vi iväg mot Larsmo och min familj.

En bild på vår julgran som Eriks pappa så lyxigt förde till vår terrass en lördag när vi var i Kokkola. En ganska jobbig lördag, kan berätta mer om den i ett annat inlägg.

Och en bild på den som jag har firat hela min jul med i år igen. Världens bästa julsällskap. Och bästa sällskapet annars också för den delen. Fast den här bilden tror jag är från juldagen, när vi firade min pappa som fyller år då. Jag hade med mig kameran vart vi än åkte under julhelgen men jag glömde bort den hela tiden så jag har inte så värst många bilder.

En fin jul var det i alla fall. Lite ledsen var jag dagen före julafton när vi skulle äta julmat med familjen och jag hade noll matlust och magknip som bara den. Den ickebefintliga matlusten har hängt med största delen av julen, men jag får väl äta desto mera nästa år, hehe. Vi har i alla fall hunnit umgås mycket med våra familjer och varit väldigt tacksamma över det. Julen är och förblir min favorithögtid.

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Ifall man tittar till vänster på min blogg, där de senaste bilderna från Instagram syns, så ser man att det fortfarande är varma drycker och flera hemmakurer som gäller för mig. Jobbade förra veckan, men mot slutet av jobbveckan började jag känna mig riktigt hängig igen. Natten till söndagen började jag hosta och på söndagen steg febern. I måndags var jag till läkaren, labben, röntgen och sen läkaren igen. Sjukskriven hela veckan, igen. Erik tyckte igår att han aldrig sett mig så här sjuk. Har aldrig känt mig så här sjuk jag heller.

Skönt att få höra att bebisen i magen i alla fall inte borde påverkas av den här långa flunssan, hen sparkar på som vanligt där inne. Det vanliga är väldigt mycket. ❤️

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Vecka 25! Varje vecka känns det helt knäppt att det går så snabbt, men att vi redan är i vecka 25 känns riktigt konstigt faktiskt. Om ungefär 15 veckor har vi en till som bor tillsammans med oss, alltså va! En liten lista på hur jag och vi mår just nu kommer här. Massa listor i min blogg, tydligen.

Halsbränna: Har jag som sagt lidit lite av den senaste tiden, men det verkar ha lugnat ner sig nu. Peppar, peppar.

Ryggbesvär: Ifall jag sitter eller ligger för länge börjar det ila till i ryggen, och det kan nog kännas av även om jag står för länge.

Bäckenbesvär: Jag kan få riktigt ont i höfterna ibland, men det är inte så återkommande ännu, skönt.

Muskel och vadkramp: Ifall jag sträcker ut kroppen riktigt ordentligt börjar det genast krampa i vaderna.

Åderbrock: Nej.

Nästäppa: Det har jag haft i flera veckor, jätteirriterande.

Urinvägsinfektion: Nej.

Känsligt tandkött: Riktigt känsligt. Har fått köpa mjuka tandborstar.

Bättre hy och hår: Bättre hår! 😍 Har fått ganska flammig hy i ansiktet, men det kan också bero på min evighetslånga förkylning.

Trötthet: Just nu är jag riktigt trött eftersom jag fortfarande är sjuk. Flunssan gjorde en ordentlig comeback efter en vecka i jobb. Får inte så mycket sömn på nätterna.

Upp och ner i humöret: Förra veckan var jag en berg och dalbana i mitt humör, men den här veckan är jag lite stabilare, skönt, för både mig och Erik haha.

Svullnader: Kanske lite men inget som märks riktigt bra.

Nytt konstigt matbehov: Isglass är ju inte mat men alltså, mmmmm, isglass! Blir helt salig av att få äta det. Har två paket i frysen i skrivande stund. Lyckan!


Likes

Comments

Vardag

1. Vem firade jul i ditt hem förra året? Var firade du jul?

Förra året bodde vi på andra sidan stan i en liten lägenhet. Vi firade med våra familjer, i tre dagar. Dagen före jul var det julmat hemma hos mamma och pappa, på julafton Eriks familj och släktingar i Esse plus min familj i Larsmo och på juldagen julmat hos Eriks mamma och så fira pappas födelsedag på eftermiddagen. Sen firade vi jul med Eriks syster och några kompisar på juldagskvällen. Pust. Roligt och fint, men mycket program var det nog på några dagar. Det mysigaste var nog vår egen julklappsöppning på julaftonsmorgonen och känslan att få komma hem till sitt eget hem på julaftonskvällen.

2. Vilket är ditt bästa barndoms-julminne?

Finns så många bra minnen! Det som dyker upp först i mitt huvud är en jul när jag fick en Ringaren i Notredame-pyjamas som jag hade önskat mig, och när jag fick byta till pyjamas på kvällen och krypa ner i en fåtölj tillsammans med min syster och titta på Sound of music. En annan är när jag hade fått någon bok jag hade önskat mig och gjorde det mysigt i mitt rum och läste hela natten. Alla kvällar och nätter vi suttit uppe med familjen och spelat diverse spel.

3. När julhandlar du? Har du handlat alla julklappar?

Har alla julklappar färdiga förutom två! Känns bra.

4. När äter ni julmat?

Oj, det skrev jag redan. Med min familj har traditionen i några år varit att äta dagen före julafton, och så blir det i år också. Troligtvis äter vi hos Eriks pappa på julafton och kanske hos Eriks mamma på juldagen, jag vet inte riktigt ännu.

5. Vad är det bästa på julbordet?

Skinka! Och så älskar jag mammas gravade lax, den som jag bara får titta på när andra äter i år.

6. Hur dags öppnar ni julklappar?

När jag var liten öppnade vi alltid på eftermiddagen, mot kvällen. Jag och Erik öppnade på morgonen förra året (säkert på grund av att en av oss inte kan vänta.......).

7. Vad är den bästa julklapp du någonsin fått?

Oj, det kan jag nog inte svara på, har fått så mycket fint. Den bästa julklappen är nog ändå att få fira med sin familj. Och med min utökade familj, Eriks familj. Det är jag så tacksam för.

8. Hur länge efter jul har du kvar din julgran?

Den brukar nog få hänga med ett tag, men efter nyår brukar jag få nog av allt som heter jul och då brukar det mesta av pyntet ryka, även granen.

9. Har du någon gång firat jul utomlands?

Nej.

10. Om du kunde ändra något med julen, vad skulle det vara?

Att alla skulle ha någon att fira jul med.

11. Tror du att vi får en vit jul i år?

Jag hoppas!

12. Hur länge är du ledig vid jul?

Jag är ledig till 9 januari, lyxigt värre. Efter det är det bara fem jobbveckor kvar och så blir det mammaledigt.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Hur mår bebisen? Vi har faktiskt varit på rådgivningsbesök idag, och allt såg riktigt bra ut. Så roligt att få höra hjärtljuden igen!

Hur har din familj och dina vönner reagerat när du berättade att du är gravid? Alla har blivit jätteglada, det har känts så bra för både mig och Erik.

Hur känns det egentligen att ha en bebis i magen? Ja-a, det känns lite konstigt? Ganska svårt att begripa att det faktiskt är någon där inne i magen. Tyckte det kändes så himla abstrakt i flera veckor, nu när hen sparkar och rör på sig känns det lite mer verkligt förstås. Det är helt otroligt när man får följa med vad som händer varje vecka, så fantastiskt det som är på gång.

Har ni bestämt er för namn? Vi har nog ett namn som kommer att bli svårt att ändra på. Ifall hen inte passar med namnet har vi ett namn till som vi tycker om. Andranamnen är redan färdiga till båda namnen. Så spännande och roligt att få fundera på namn! Tänk att det kommer att komma en liten människa som vi ska få ge ett namn, en människa som hör till oss. Wow!

Hur mår jag då? Mår faktiskt riktigt bra just nu. Går runt med matsoda och vatten i väskan dagligen och har också snappat upp tipset Vicks halstabletter, och de hjälper faktiskt riktigt bra mot halsbrännan. Lite trött är jag nog, men i det stora hela känns det som om jag är lite mera mig själv just nu, och det känns toppen. Erik mår också bra, och han är nog det bästa stödet just nu. I skrivande stund är han och uträttar två ärenden som jag har gått runt och påmint mig själv om hela dagen, men, förstås glömde jag det när det väl gällde. Att ha någon som skriver "jag fixar" är guld värt.

Nu ska jag hänga i soffan en stund, sedan ska jag ta itu med att rätta filmrecensioner. Det var så skönt att vara ledig igår, redan torsdag i morgon!

Likes

Comments

Gravid

Jag har varit ganska uppstudsig de senaste åren och väldigt nöjd också för den delen över en sak. Jag har aldrig haft halsbränna. Har verkligen inte vetat hur det känns att ha det.

Nåja, nu får jag snällt ställa mig till den skaran som alltför väl vet hur det känns. De senaste dagarna har det bränt och gjort ont i halsen varje gång jag ätit någonting och nu i helgen har det lett till att illamåendet har kommit tillbaka. Alltså, jag blir så trött, på riktigt. Försöker tänka på målet och allt som faktiskt är så himla bra men det börjar bli lite tungt att antingen må dåligt eller vara sjuk.

Så. Dags att googla efter tips!


Likes

Comments