Enligt jantelagen och allt vad nu Sverige talar för så anses det sällan bra att tala högt om sig själv, skryta när man känner sig stolt eller berätta för allt och alla när man lyckats med något riktigt bra. Men det struntar jag i, är så trött på att man ska behöva "gömma" sin framgång för att andra inte ska ta illa vid sig? Sliter man och jobbar hårt så tycker jag man har all rätt i världen att få vara glad och uppskatta de stunder man når framgång. Hur som haver, alla får tycka vad de vill...

Började dagen med jobb redan kl. 07:00 imorse och jag insåg rätt snabbt att jag hade en del framför mig denna dag. Att leda åtta Baristor och hålla butiken i toppskick är hårt arbete, roligt men mentalt tungt. För varje skift som går lär man sig alltid något nytt, särskilt såhär i början när jag fortfarande är rätt nyutbildad. Trycket var hårt idag och det kändes som kön av gäster aldrig dog ut, så när jag äntligen slutade och kunde andas ut fick jag insikt i vad jag faktiskt otroligt nog lyckats med. 123st transaktioner på en timme (alltså över 2 transaktioner per minut), en siffra man inte sett sen i julas! Att just jag lyckats med detta, att just jag lyckats leda teamet till detta kändes såååå bra! Förutom att jag känner mig otroligt stolt över mig själv så känns det som jag äntligen lyckats landa i min nya roll och jag är så taggad på vad framtiden har att erbjuda!

Imorgon väntar en ny dag & nya möjligheter!

/L

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter ett år som barista på Starbucks Stureplan var det hög tid för utveckling. I torsdags förra veckan hade jag min signoff som Shift Supervisor och flyttade redan på fredagen till Mall Of Scandinavia för att börja jobba där istället då de är i otroligt stort behov utav fler SSV's. Självklart känns det tråkigt att behöva lämna Sture och den lilla familj man blivit där, samtidigt som det ska bli riktigt roligt och spännande att få ta sitt jobb till nästa nivå och börja jobba med ett helt nytt gäng. Än så länge har jag bara hunnit jobba ett barista-skift så jag lär känna butiken innan jag börjar hålla skift. Alla butiker utgår självfallet från samma standards men det som skiljer sig åt är vart vi förvarar saker, hur butiken är uppbyggd, lösenord osv. Att gå från barista till SSV kräver en del då det innebär otroligt mycket mer ansvar, men vet att detta kommer bli så bra när man lyckats ställa om helt!

/L

Likes

Comments

Även om jag är ett stort fan av en riktigt god köttbit till middag eller en saftig burgare (haha...), så har jag på senaste tiden känt att jag ändå vill försöka äta så mycket vegetarisk och vegansk mat som möjligt. Inte bara för djurens skull utan även för att se hur min kropp mår av det.

Som många andra är jag en riktig "sucker for chocolate" så igår när vi var och handlade så kollade jag efter vegansk choklad. Blev nästan förvånad över hur många alternativ som fanns och såg självklart till att jag fick med mig en hem!

Köpte en med smaken "Choco cookie" från märket iChoc. Det är någon form av "rischoklad" om jag inte är helt ute och cyklar. Oavsett vad så blev jag glatt överraskad av den otroligt goda smaken, helt klart något jag kommer köpa igen! om inte annat i fler smaker.

/L

Likes

Comments

Fick äntligen hem denna goding igår! Min frisör tipsade om detta silverschampo förut och har sett och hört så mycket bra om det så kände att det helt klart var värt ett försök.

Provade det första gången igår och kan redan nu, efter första tvätten, säga att det nog är det bästa silverschampot jag testat. Det tar verkligen bort ALLA varma/gula toner. Innan använde jag "waterclouds violet silver shampoo" men det ger inte alls samma resultat.

Så ifall du är ute efter ett riktigt bra silverschampo, prova detta!

Du hittar det bl.a. HÄR

/L

Likes

Comments

När man jobbar kväll får man passa på att ta vara på dagen och försöka få lite gjort. Vill även komma ut lite nu när det är så himla fint väder.

Dagens att göra:

•Betala faktura för datorn

•För över pengar till sparkonto

•Läs i körboken

•Sänk skrivbordet

•För över bilder till hårddisk

/L


Likes

Comments

Morgonen började på bästa sätt, med en födelsedagsfrukost för pappa. Scones, en liten tårta jag köpte från NK igår, rosor och paket!

Vanligtvis brukar vi även gå ut och äta middag på kvällen men eftersom familjen ska på kräftskiva ikväll och jag jobbar så tar vi det en annan dag.

Idag blir det att ta tag i en del måsten och förhoppningsvis även komma ut en liten stund i det fina vädret innan hösten kommer på riktigt.

/L


Likes

Comments

Under vårt besök i Göteborg blev det ett flertal besök på ett antal olika uteserveringar. Helt otroligt vilket utbud de har i Göteborg jämfört med Stockholms uteserveringar? eller så är det att våra ligger så långt ifrån varandra kanske?.. haha. Vi alla blev även glatt överraskade över hur billigt det var att köpa alkohol ute till skillnad från Stockholm!

Min absoluta favorit-"uteservering" är helt klart Storköket. Så ska ni till Göteborg snart tycker jag definitivt ni ska passa på att gå dit. Supermysig och har riktigt goda drinkar!

/L

Likes

Comments

Första dagen i Göteborg spenderades självfallet på Liseberg, lite över ett år sen sist så man var ju som ett barn på julafton. Vädret var riktigt bra och det var faktiskt inte överdrivet mycket folk som det brukar vara. Trots att man inte hann åka allt så blev det en riktigt lyckad dag.

/L

Likes

Comments

Det blev även ett besök till det kända "Palmhuset" som ligger i "Trädgårdsföreningen", vilket är en enormt stor trädgård. Superfint med alla blommor och växter.

/L

Likes

Comments

I torsdags blev det middag på Pinchos. Förvånande nog inget vi har i Stockholm än så blev ett måste nu när vi var i Göteborg. Själva konceptet, inredningen, maten, drinkarna, ja ALLT är ju otroligt bra! Inte många ställen där man hittar tapas, godisdrinkar och cirkustema under ett och samma tak. För att inte tala om deras app! haha rätt häftigt ändå att de startat upp världens första app-restaurang. Maten var riktigt god, precis som drinkarna. Mina absoluta favoriter blev deras club sandwich och passionsfrukts mojito. Ser fram emot nästa besök!

Dessvärre inget vidare instagramvänligt ljus.

/L

Likes

Comments