Header

Äntligen har den kommit..!
Årets adventskalender! ☃️

Förra året hade både jag och min mor samma adventskalender från guldfynd, men i år kände jag att jag ville testa något annat..!

Såg lite snabbt vad den kommer innehålla, och är spänd på att få titta närmre!!

Måste unna sig något!

Längtar till 1 December!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår bakade jag kaka för att kunna bjuda på något gott idag!! 

Hittade ett recept på en snickerskaka i form av en video på Facebook..! Var bara tvungen att testa!

Och gott var det!!

Anledningen till fika, och firande är att jag under min lovvecka hemma hos föräldrarna valde att passa på att fira farsdag, och min brors kommande födelsedag!! Är oftast inte hemma tillräckligt nära firandet, så denna gången fock jag passa på! 

Snickerskaka!

Serveras med glass!

Likes

Comments

Denna vecka har spenderats runtom i Malmö för att spela in klipp till skolprojekt. Det är en musikvideo som är uppdraget, och det kommer väl bli helt okej... nu väntas klippning, och redovisning.. vi får se om ni får ta del av resultatet senare!

Filmning på gång!

Min fina vän Sanna valde denna vackra gång att ha sol inspelningsplats till sin musikvideo!

Vackert!

Stylad och redo..!

Likes

Comments

Sommaren är äntligen här!

Jag är i Juni-månad fruktansvärt ohälsosam.
I Maj hade jag koll på läget. Jag åt bra, och jag tränade näst intill varje dag. Då gick jag ungerfär en timma varje dag, och gjorde en enklare styrketräning.
 
Denna vana har nu gått i kras(vet inte om jag kan kalla det vana, det är väl en vana först efter 3 månaders tid). Jag vill ju däremot nå mina mål om ett hälsosammare liv där jag trivs bättre med mig själv, och där jag faktiskt mår bra.
 
Idag väger jag i princip mer än jag nånsin har gjort, och mår uselt.
Jag straffar mig själv genom att unna mig dålig mat såsom snacks.
 
Jag har lovat mig själv att 1 Juli starta om. Verkligen försöka igen. Satsa på att träna 5 dagar i veckan, och äta bra på riktigt. Inte falla för alla frestelser, och komma överens med min familj om hur de kan stötta mig i mina val.
 
Jag tror på LCHF, vad än många andra säger. Jag vet nämligen med mig att jag har lyckats förut, och att min kropp mår så mycket bättre när jag äter kolhydratsfritt. Magen är inte konstant i uppror, och orken finns i större utsträckning än annars.
 
Ni får önska mig lycka till. Jag tror att jag kommer behöva det!!
 
 

Likes

Comments

Lördagen den 17 Juni!
Dagen då jag äntligen fick se min stora idol LIVE!
Dagen då jag och min mor for upp till Stockholm för att njuta av livet!
 
Vi tog tåget upp till Stockholm, från Skövde. Tog in på ett hotell. Vi hade bokat ett dubbelrum, men vet inte om jag kallar en 140-säng för dubbelrum(kanske man gör). Hursom skulle vi komma att trängas där, mor och dotter. 
 
Vi fick letade oss fram till en trevlig restaurang, och njöt av god mat, och fina toner från sångerskan vi under kvälla skall komma att få uppleva LIVE.
 
Tele2Arena var platsen. Platsen dit vi åkte för att lyssna på en fantastisk röst. En röst som för mig blev känd 1997, då hon sjöng ledmotivet till filmen om den tragiska förlisningen av Titanic.

Celine Dion. Kvinnan som kan sjunga allt..!
 
Jag är så tacksam för att jag fick chansen att se henne i Sverige. Visst kan man ju åka till USA, och uppleva henne i Las Vegas, men de pengarna har dessvärre inte jag.
 
 
Bild: Mor på restaurangen.
 
Bild: Inne i Tele2Arena.
 
Det är nästintill tomt när vi kommer in. 
 
Bild: Jag och min mor under konserten.
 

Likes

Comments

Som ni vet befinner jag mig 3 år in i den 5 års långa utbildningen mot musiklärarexamen. Och vad jag längtar till att bli klar. 

 

Att bo i Malmö, med resten av famij och släkt i Lidköping är hårt om man är en familjemänniska som mig. Nu är det endast 2 år kvar, och förhoppningsvis kommer de gå fort.

 

I vår har jag fått träffa den eliminenta sångerskan(och alltiallo) Helen Sjöholm. Hon var på besök i Malmö för en konsert, men stannade till vid Musikhögskolan för att prata lite med oss studenter. Fruktansvärt intressant att få ta del av hennes historia, och hennes tankar kring musiken. Jag hoppas få se henne live snart. I sommar har hon ju spelat i Götebog, men av andra skäl kunde jag ej gå.. Ni kommer få veta varför i ett senare inlägg..

 Bild: Jag, tillsammans med Helen Sjöholm, på Musikhögskolan i Malmö.

 

Vidare har jag utvecklats enormt inom digitalt musikskapande. Jag har äntligen spelat in min egna låt, och hoppas kunna släppa den för allmänheten inom en snar framtid. Innan dess måste jag förståss bli nöjd med alla detaljer.

 

Ni kommer få höra nån teaser inom kort!! Jag håller på och arbetar med diverse saker, dessvärre blir jag ju aldrig nöjd, men ska allt pusha mig så att det finns lite material för er att ta del av!

 

Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något här, så tänkte uppdatera er lite. Det kommer jag göra de närmsta dagarna med lite bilder och texter kring vad jag sysslat med det senaste.

 Bild: Pildammsparken, Malmö

 Likes

Comments

Idag kör jag ännu en nystart! Har blivit mycket socker, och gluten när man vart sjuk, samt när man har vart social och blivit bjuden på mat med mera...

 

Så idag hoppas jag hålla i det bättre, vore underbart om jag kunde få tappa lite mer i vikt och känna mig bra, som jag vet jag gör när jag väl är inne i det! Min kropp får energi, och mår prima utan allt överflödigt som kroppen inte behöver. 

 

Likes

Comments

Igår vart det konsert, som filmades, så ni får säkerligen snart ta del av den =) Känner mig halvt bakis pga just gårdagen. Ingen alkohol, men nervositeten och farten som dagen erbjöd bidrar till dagens mående! 

Idag har jag varit och pratat med psykolog, och kommit fram till att jag är en väldigt reflekterande människa, och sensitiv. Trevligt att psykologen även utrycker att jag kanske är lite för reflekterande i mitt eget liv. Haha, men det bra är att jag själv kan leta fram vad som sker i mitt liv, och ta med reflektionerna till psykologen för att prata om det jag själv upptäckt!
 
Denna veckan är det audition på skolan för de som vill gå musikerutildning till hösten, det betyder för min del att alla lektioner är inställda, och vi studenter har ingen möljighet att använda skolans övningsrum. Veckan är för min årskurs i lärarutbildningen till för vårt SA-arbete. Så nu sitterjag hemma och skriver om hur man använder sig av observation som forskningemetod. Mycket givande, men usch så svårt att skriva om fakta med röd tråd. Det blir hackig text hur jag än gör, men bra övning, och det lär bli bättre ju mer jag bearbetar texten!
 
Närmsta stor grejjerna som jag ser fram emot
- 19 Mars: SMASK (Sveriges MusikAkademikers Sång Kontest)
- 20 Mars: Reser hem till Lidköping för påskfirande med familjen
- V.12: hälsa på hos äldreboendet jag blivit erbjuden sommarjobb
 
 

Likes

Comments

Idag har jag varit inspirerad. Vaknade väldigt utvilad vi 10, efter typ 16 timmars sömn. Var antagligen precis vad min kropp behövde just nu. Tog min frukost-shake och bar mig sedan ut på en 50 minuters lång promenad. Var skönt, men lite småkall då det blåste och duggregnade under halva promenaden. 

 

Nu har jag precis avslutat min sena lunch efter lite skolarbete med min granne. Är taggad på att göra min sista dag på C9 imorgon, men är nervös över hur jag ska fortsätta därefter. Hur ska matdagboken se ut, och hur mycket kost ska den innehålla? Jag måste göra egna check-häften till livet. Känner att jag som person fungerar väldigt bra när jag har en lista att förhålla mig till. Att skriva dagbok fungerar inte lika bra, utan ett eget dokument för just kosten är ett utmärkt koncept för mig..

 

Likes

Comments

Idag har inte varit det lättaste.. Träningen har idag endast blivit 20 minuters promenad gånger 2. Jag har däremot skrivit omtenta, och haft rolig sånglektion.

 

Efter skolan satt jag och en kurskamrat på ett fik och hade möte kring ett arbete vi ä mitt uppe i. Planering inför olika forskningmetoder är vad vi sysslar med för tillfället.

 

Väl hemma var det dags för middag, men strax därefter slocknade jag totalt.. Vaknade nu lite smått förvirrad. Hurusom ska jag återvända till sömnen nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är min sjätte dag på C9. Det har egentligen inte varit så speciellt kämpigt. Jag har tagit mina promenader, försökt hålla mig till en timmes promenad. 

Oftast blir det 20 minuters promenad till skolan, och 20 tillbaka. Då adderar jag lite styrka, otroligt lite, men ändå något. Idag däremot så körde jag lite Yoga efter denna video. Inte det hårdaste passet, men tillräckligt hår för mig och mina klena armar.
 
 
 

 
Vägningen, och mätningen dagen till ära visade inte så mycket positivt. Jag kan bli lite nedstämd över just detta då jag aldrig följ ett schema så noggrant som nu, men ändå inte lyckas full ut.
Minus 2,3 kilo är ju positivt, uppgång i centimetrar kring midjan är lite mer negativt. Det står dessutom still runt mage, vilket är det absolut tråkigaste beskedet! Det är där jag främst behöver få minska. Där och kring låren, vilket min familj alltid påpekar.
 
MEN, jag kämpar vidare. =D
 
 
 
 

Likes

Comments

Mina onsdagar bjuder på mycket musik. Otroligt trevligt att efter morgon-shaken ta sig till skolan för att ha ensemble-ledning.

 

Idag har jag promenerat sammanlagt 55 minuter, men uppdelat i tre omgångar. Det är så det fungerar bäst när man är så länge, och mycket i skolan. 

 

Jag har upptäckt att Aloe Vera-gelen är väldigt speciell i smaken. Det märks främst när man börjat dricka 120ml till frukost i stället för 30 ml vid 4 olika tillfällen som man ska på de två första dagarna. Jag har den dessutom i en naturell variant, och en med smak. Den med smak är ju grymt god ändå. Så jag har börjat spara in på den för att det godaste till sist. Haha, så kan man ju också göra.

 

Idag känner jag mig väldigt bra! Är gasig som jag varit sen i söndags, men mår annars bra!

Likes

Comments

Denna tisdag vaknar jag med fruktansvärt konstig mage, jag mår illa och har ont på samma gång. En vädigt främmande känsla, vilket gör att jag sjukanmäler mig och spenderar dagen i hemmamiljö. Ett bra val.
 
Jag tog mig däremot friheten att ta en promenad.

Idag är första dagen hittils som jag lyckats få i mig alla glas vatten man ska. 8 glas a 2,5 dl vatten. Det är kämpigt vill jag lova. Trots att jag är bra på att sluka vatten i vanliga fall. Det enda negativa med att dricka så mycket, och att äta så pass lite fast föda som man gör, är att man blir kissnödig så sjukt ofta!

Likes

Comments

Idag är det dags för ny mätning och vägning. Lite framgångar kan man se. Midjan har definitivt minskat, och byxorna sitter lute smått bättre äver magen. Det är så fruktansvärt lite som behövs för att märka en just den skillnaden.

Just att byxorna sitter bättre har ju verkligen med min egen uppfattning att göra. Jag ser hängmagen där, men idag vart den litet grann mindre. Kan de 2 centimetrarna påverkat formen så mycket, eller sitter det endast i mitt huvud. Vad svaret än är så mår mitt psyke bättre av vad jag personligen ser.
 
Däremot är det underbart att ha tappat nästan 2 kilo på endast 2 dagar. 
 
 

Likes

Comments

Gårdagen klarades väldigt bra! Inte speciellt hungrig fastän man inte åt någon fast föda alls, men både idag och igår visade sig hungern strax innan lunch. Så mindre hunger än väntat helt enkelt!
 
 
 
Idag gör jag en jordgubbs-smoothie, men både en släng kokos- och mandel-mjölk i. Gotte-gott! Passade mig snäppet bättre än blåbärs-smoothien!

Sen bär det ut för en promenad, samt en tur till affären för att inhandla matvaror till veckans matlådor. 
 

Likes

Comments

 
Nu är jag halvvägs igenom min första dag på C9. Har absolut inget emot de olika produkterna, fibervattnet kändes och smakade torrt, men det slinkar ner. Aloe Vera-gelen är god! Den vita godare än den gula, så gött att kunna variera dem.

Jag sitter nu och dricker min första smoothie. Valde att göra en ur häftet som kommer med produkterna, och den är baserad på blåbär. Helt okej, inte min grej med bär alltså. Har mixat ner allt, men det enda jag tänker på när jag dricker är blåbärens "skal". Däremot kommer man väl vänja sig, imorgon testar jag med hallon eller jordgubbar.
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och fräscha upp mig lite så man kan åka och träffa vänner. Får släpa med mig kvällens förtäing dit.
 


Dagen ser ut så här:
Vaknade runt 8.00
Frukost 8.30
Promenad 10.30-11-10
Mellanmål 11.20
Lunch 14.20
Middagen kommer att förtäras vid 17-draget
Kvällsgelen dricks vid 19 draget.


 

Likes

Comments

Imorgon börjar en ny resa för mig. Första resan tar 9 dagar, och är första programmet i Forevers serie. Jag får se efteråt om jag fortsätter med nästa program, men ska bli kul å testa något nytt!
 
 

Enlige det jag fått höra så är de två första dagarna de allra jobbigaste. Man äter ingen fast föda, utan lever endast på produkterna i bilden ovan, tillsammans med en smoothie. Efter de första två dagarna så ökar man till 2 smoothies, samt lägger till en måltid på ca 600 kcal.
 
Jag kommer uppdatera om min resa, men mina mål med denna kur är:
- Ökat självförtroende, och självkänsla.
- Hitta en positiv inställning till livet, och all som vardagen erbjuder.
- Tappa åtminstone ett par kilon!


OCH, jag har ju en grym återförsäljare. Bättre stöd får man leta länge för! Den fantastiska Jennifer, aka StureP!
 

NU KÖR VI! 

Likes

Comments

 
Tyvärr är jag en människa som på helgerna vänder på dygnet, vilket innebär att på måndagar ligger jag och drar mig fram till middag. Det som är extra mycket tyvärr är att jag inte börjar plugget förräns vid 16.30 på just måndagar. Perfekt!! Ännu bättre är att om 4 veckor är mina måndagar helt skolfria!! LYX! Haha. Inte för att jag är bra på att ha ledigt!
 
Hursom är det förklaringen till mina konstiga tider för matintag!
 

 
15.00 Kålgryta med kyckling, svamp bacon, broccoli, och feta.
 
20.30 Ostomelett med smör
 
23.00 Ostrullar
 
Dagens träning:
20 min promenad x2 (till och från skolan)
40 situps
30 armhävningar
30 rygglyft
30+30 benlyft (höger, och vänster)
 
Dagens vikt: 92,6

Likes

Comments

Resan fortsätter!

Har beställt mig ett paket C9 från en kär vän, och ska testa detta förhoppningsvis på Fredag. Det ska jag absolut berätta mer om då!
 
Jag mäter mig varje dag, men tänkte att nästa stora invägning plus mätning sker på torsdag kväll, dagen innan C9 kör igång. Däremot har jag märkt att jag tappat 2 cm på vardera lår! DET var ju i alla fall trevligt! =)
 
Matlådorna gjordes i går, så nu behöver jag inte tänka mer på det, vilket är skönt!

Likes

Comments