Heij

No ska æ skriv et innlegg om nettmobbing. Nettmobbing, er et stort problem. Nettmobbing er når du med hensikt, over tid, overfører negative kommentarer og beskjed til en bestemt person. Det kan være e-poster, meldinger osv. Det er en stor pågående diskusjon i dag, på om er fenomenet ”trolling” og nettmobbing det samme? Det er vanskelig å finne noe statistikk på dette, men på et veldig populært spill forum (MMOChampion), svarte 50% at nettmobbing og trolling ikke var det samme. 19% svarte Absolutt, og 19% svarte ”kanskje”. Å blogge kan være en gøyal måte for voksne, barn og ungdom å skrive inn sin mening, hilsener og meldinger som andre kan se. For mange betyr det at alle deres venner kan se hva de skriver. Dessverre er det noen som bruker disse bloggene til å ødelegge andres rykter eller invadere andres privatliv. Over 45 000 barn og unge blir utsatt for trusler og mobbing på nett. 70 000 har opplevd uønskede seksuelle kommentarer på nett, og over 30 000 barn har opplevd å bli truet og mobbet via mobiltelefon. Dette legger et større ansvar på foreldrene, som må kontrollere barnas nettbruk i større grad enn før. Mobbing eller tendenser til mobbing forekommer naturligvis også mange andre steder enn på skolen, for eksempel i barnehager, på lekeplasser, i idrettsmiljø og på ungdomsklubber.

Mobbing via nettsider kan foregå på ulike måter:

Hatsider: Mobberen kan for eksempel lage egne «hatsider» for å mobbe enkeltpersoner. Det kan foregå ved at mobberen legger ut bilder av mobbeofferet fra for eksempel dusjen eller i garderoben etter gymtimene på skolen. Det kan også være bilder mobbeofret generelt ikke er fornøyd med. På disse sidene kan det bli skrevet ting om offeret som skal være så sjikanerende og sårende som mulig. Det finnes også sider der man kan stemme på hvem som er styggest. blogger er eksempel på hatsider. Det kan også være filmer som er publisert på for eksempel YouTube der det står hat-tekst, navn, bosted og så videre.

Hatgrupper: Slike grupper forekommer en del på nettsamfunn som f. eks Facebook. Gruppene blir brukt til å vise hat og raseri mot personer og oppfattes lett som mobbing. Personene som lager slike grupper oppfordrer til deltakelse fra andre ved å invitere folk til å bli med i gruppen de har laget. Administratorene for nettsamfunnene kan selvfølgelig fjerne og utestenge folk som driver denne typen mobbing og terror, men det er smal sak å lage en ny profil og gjenoppta bedriften med nye ondskapsfulle grupper.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Min verden

Hei Alle Bloggere

æ vil ønske Kjære Tantebarnet Live gratulerer med 11års dagen i dag. Tenk det at det 11år siden du ble født  =) æ håper du får en Kjempefin dag og æ e kjempe kjempe Glad i deg snuppa mi

Klem Tante Linn♡

Likes

Comments

Min verden

Hei
som dere sikkert ikke veit så har jeg en Blogg på blogg.no å om dere vil inn å følge med på den å så er den Linn1991.blogg.no ❤ der skriv jeg om nesten alt  som skjer rundt meg :)

Likes

Comments

Min verden

Hei
som dere sikkert ikke veit så har jeg en Blogg på blogg.no å om dere vil inn å følge med på den å så er den Linn1991.blogg.no ❤ der skriv jeg om nesten alt  som skjer rundt meg :)

Likes

Comments

Heij

I sommer skal Jeg og Kjæresten Min opp til Hammerfest en tur for å besøke familien hans og hente Bilen til min Kjære =) Gleder meg noe så Sinnsykt Mye =) <3 sitt å Planlegger akkurat no men Det er Lenge til men Lurt å Planlegg litt i forveien =) Eneste plassen æ har vært på er Mo i Rana =) men det bli Kult å dra opp til Hammerfest. Men det bli ikke før ca i Juni/Juli måneden vi tenkte å Reise =) først me Tog også med Hurtigruten =) Tog opp t Bodø også Hurtigruta fra Bodø til Hammerfest <3 ellers så er vi på besøk hos vennina mi på Brekstad akkurat no. Men skal hjem i dag for det er jobb i mårra =) Men har hatt en Kjempefin Helg ilag med Min Kjære og vennina mi <3 Gruer meg til Uka men det skal vel gå bra =) så kjæm Kjæresten min til meg t Helga får jeg no håpe :)

Men vi blogges senere i Kveld ^^


Likes

Comments

Heijah

Jenta bak Bloggen her:

Navn: Lιɴɴ Mereтнe
Alder: 25 år
Boѕтed: Troɴdнeιм
Sιvιlѕтαтυѕ: I ғorнold

Jeg er ei jente med My humor og har Alltid et smil på lur =) Og har en Kjæreste som jeg elsker over alt på jord =) Han Heter simen og er 24 år og er Kjempe snill og god med meg. Jeg traff han dagen etter Valentine. Han er Verdens Beste Gutt<3

Likes

Comments

Heija

I dag er det Torsdag igjen og Vaskedag i dag også ska æ Fikse vippene mine også skal jeg på bowling med Hobbygruppa ^^ :P No ser æ på tv =) Også tenker jeg på kjæresten min =) <3 ska være me han i helga til ei vennine av meg ^^ så sitt å glede mæ til helga ^^Tar med et bilde av Meg og Kjæresten min <3

Likes

Comments