Linn, Tankar

Innan någon känner för att komma in med ett upphöjt pekfinger och påpeka att det minsann är dagar då man kommer att tvivla, så vill jag bara säga att jag precis som alla andra självfallet kommer att ha perioder då självkänslan inte är på topp och då jag inte kommer att känna att allt är frid och fröjd och där jag kommer känna att jag vill klaga.

Efter att ha kollat på mängder med intervjuer i Malou efter tio, med personer som fått utstå fruktansvärda situationer i livet, där de har fått uppleva ett scenario som vi övriga skulle kalla en verklig mardröm ser jag faktiskt ingen anledning till att hitta någonting att klaga över. Efter att ha sett human trafficking-dokumentärer och om dylika upplevelser där kvinnor och andra unga tjejer (LÄS: främst) fått uppleva helt absurda otrevligheter i livet, går det upp för mig en gång för alla att jag faktiskt inte har några anledningar till att tvivla på att jag skulle ha det bra.

Faktum är följande. Jag har fått växa upp i ett privilegierat samhälle där friheten för mig som människa har varit enorm. Jag har alltid blivit bemött med kärlek av min familj. Jag har alltid fått det tillsagt att jag har alla chanser i livet att kunna bli något, för jag är värd så mycket. Tänk dessa stackars tjejer som vuxit upp i en svår sits där de har blivit tillsagda att de inte har ett värde och för att de överhuvudtaget ska kunna leva, behöver de utföra vidriga tjänster åt andra människor. Tänk att leva ett oskyddat liv där du aldrig är säker för vad som kan hända när du ger dig ut genom dörren, att det är osäkert om du ens har mat eller tak över huvudet. Tänk en värld där oroligheter bara är förnamnet och du ständigt behöver vara på din vakt för faror som lurar runt hörnet. Tänk dig ett scenario där du slits ifrån något som för dig varit en bekväm plats för att någon annan bestämmer ditt livs värde och säljer dig på samma sätt som en vacker picasso-tavla görs på en aktion. Tänk dig att du är tavlan. Fy.

Mitt privilegierade liv finns än kvar. Jag kan fortfarande bli vad jag vill. Jag har fortfarande mer än vad jag egentligen behöver, om jag faktiskt tänker efter, och sätter mitt liv i perspektiv till en stackars kvinna, eller man, som får uppleva fruktansvärda händelser. Jag har alltid fått mycket frihet att kunna göra vad jag vill. För det har alltid funnits en trygghet vid min sida. Jag har alltid fått utöva sport som ligger mig enormt varmt om hjärtat. Det finns få saker som gör mig så euforisk som när jag svettandes befinner mig på en tennisbana med racket i högsta hugg redo för att smasha (LÄS: smasha=tennisslag) framme vid nätet som om det inte fanns en morgondag. Eller att jag blivit uppmuntrad till andra sporter såsom fotboll, pingis, golf segling... Att jag alltid blivit välunderättad om min förmåga till att kunna utbilda mig och kämpa mig upp för att nå mina mål. Mina föräldrar har alltid funnits där för mig. För mig känns det otänkbart att växa upp i en värld där jag inte blivit tillsagd hur bra jag faktiskt är. Där jag inte har, i princip, kunnat få det jag önskar mig. Men jag vill visa att jag är intresserad. Jag vill visa att jag bryr mig. För jag vill inte att någon ska få växa upp i en värld där den enda utvägen är att bli såld eller genomgå andra fruktansvärda scenarion. Jag vill inte att någon ska behöva växa upp i en värld där man har en sjukdom som förstör vardagen. Men se på dem som har de mest fruktansvärda sjukdomarna. Exempelvis den amerikanske unga pojken som har en "butterfly disease" som medför att hans skinn är känslig som glas, fast samtidigt betydligt mycket känsligare. Han lever ju på sitt liv som "vanligt" och anpassar sig till den förfärliga sjukdomen han har, trots att han är enormt handikappad och ständigt har ont. Eller Adalia Rose som lider av en sjukdom som gör henne mycket mer än dubbelt så gammal där hon ser ut som en gammal pensionär men endast levt sex år på denna planet. Det jag hoppas göra är att inspirera var och en till att sätta sitt liv i perspektiv till andra.

I andra dokumentärer från BBC och genom artiklar från bl.a. DN och SvD har jag läst om fruktansvärda tragedier som folk utsatts för. Människor som har blivit inlåsta,, människor som har mördats och slaktats, människor vars kroppsdelar har blivit stympta, människor vars nära och kära har fått genomgå obehagliga upplevelser.. Listan är oändlig. Jag är en frisk person född i en frisk kropp. Jag har möjligheten att utbilda mig till vad jag vill egentligen. Jag kan utöva saker som ligger mig otroligt nära hjärtat. Hela min familj är hel och frisk. Jag är jag och jag är så himla bra.

När oroligheter som dessa pressas upp i ansiktet på mig, kan jag faktiskt inget mer än att fnysa åt mina sk. "problem". Vad har jag ens för problem? Helt ärligt talat ingenting. Bokstavligen.

Nästa gång tankarna far runt som yra höns och det slår dig att du önskar att din rumpa var rundare, eller att din hy var brunare, eller att du var längre, att du var kortare, att din mage var fastare, att dina kurvor var som timglas... Ja. Tänk då på den där stackars flickan, som är knappt 9 år gammal, som tagits ifrån sina föräldrar och säljs som sexslav. Eller den stackars pojken som är född utan ben och armar att kunna gå med. Eller den unga killen som såg sin familj och släkt tas ifrån honom. Eller den stackars kvinnan som blev lämnad ifrån sin familj på en gång och bor på gatan och är ständigt på jakt efter något målintag för dagen. Vad är ens dina problem i jämförelse med dessa?

Självklart förespråkas det att man inte ska jämföra sig med andra. Det stämmer utmärkt. Men det är otroligt viktigt att lära sig i vilket sammanhang detta ska gälla. Självklart är det befängt att låta sig tryckas ner pga att man mår dåligt när Felicia har de där fina brösten, eller Johan har de snygga vältränade armarna, eller Kim har det vackra hårsvallet eller Alex har den fina rumpan. Alltså. DU är DU. Du kan inte bara byta kroppsdelar. Du har allt du har och så är det med det. Du är faktiskt en bra böna ändå.

Däremot är det aktuellt att sätta sitt liv i perspektiv med andra OROLIGHETER världen över. Du lever inte i krig. Du lever i ett samhälle där du egentligen är mycket trygg.

På många sätt är den här texten endast lämpad för personer i västvärlden som lever ett tillsynes tryggt liv utan farligheter. Det kan jag medge. Så jag riktar mig främst ut till dessa människor. Även om ingen kanske kommer att läsa detta. Jo klart ni ska. Läs om och om igen.

Hädanefter ska jag fortsätta att leva på livet som vanligt men alltid ha i bakhuvudet att "det kunde vara betydligt värre".

Sen är det slut med jämförelser. Nja.. Jag kommer garanterat fortfarande att jämföra mig. Det gör vi alla. Både omedvetet och medvetet. Men jag tänker inte lägga så onödig tid med att jämföra mig med saker som andra har som inte jag har, eller tvärtom. Så länge jag lever mitt liv som jag vill, umgås med de människorna som gör mig till den bästa versionen av mig och så länge jag gör vad jag gillar, då finns ingen anledning till att klaga. Faktiskt.

Nä fasen nu har jag förjävla ont i huvudet. Och shit vad jag måste shoppa. JAG HAR JU INGET I GARDEROBEN.

Nä men..? Stopp och belägg. Linn. Öppna ögonen. Hur många olika polo-stickade tröjor behöver du, egentligen? 50 shades of grey, really?

Hoppas ni förstår. Nu ska jag snart sussa. Jag är så inspirerad.

Det är inte alltid en dans på rosor, men det är åtminstone något åt det hållet

Sen skulle jag kunna lyfta fram alla otroliga vänner jag har. Det finns så mycket kärlek bland oss. 

Det kunde varit så att jag istället för att sitta hemma hos oss, befann mig i ett litet hotellrum med en äldre man som betalat hen som "äger" mig, för att jag ska utföra sexuella tjänster åt någon vilt främmande, mot min faktiska vilja.

Likes

Comments

Ja här kan man sitta en söndag

Likes

Comments

Linn

När klockan slog 17 pös alla ut från jobbet fortare än blixten, och sen var det friYAY som gällde.

I fredags stod klasshäng på listan och jag började med att möta upp Lorenzo på ÖT och sen promenixade vi till Taverna (aldrig varit där :pPpPPpP) och mötte några av hans kompisar och sedan skuttade Alice A och hennes kompis in. Ännu senare kom flera från gamla klassen in och kvällen bestod i snack o goda drinkar. Douglas joinade oss på ett vänster följt av Julie. Det ena ledde till det andra, jag började bli ruskigt trött så när jag runt 02 mötte upp Julies killkompis var jag bannemig inte den roligaste pricken. Men sånt får man ta!

Lördagen startade vid 09 för mig. Trots lite sömn var jag pigg o rätt fräsch, för NÅGON är så smart som tar några resorbs när NÅGON kommer hem!! Jag gick en lång promenad som började här vid Norr Mälarstrand, drog in till CITY och gick längs Kungsbroplan bort till Rådhuset.

Det känns som att allt kommer att komma i ordning, men jag mötte upp Emmy och några av hennes vänner på dirren efter skolan och vi drog till en utförsäljning högt upp i en våning med den absolut finaste utsikten jag stött på. Och därmed smed vi planer för framtida festligheter och resor. Skjortan till vänster testade jag för några veckor sedan. Och i fredags såg jag till att Emmy köpte den. tehe. Hon var väldigt snygg i den! Bilden till höger är från en utförsäljning för Hunkydory som jag var med Sofie och Max på i våras. Men den passade väl in i collaget. ;-)

Wow vilken smickrande bild Lorenzo fångade på mig..

Så igår! Det var storstädning och finlir hemma hos oss för att ordna en stor middag för nära och kära. Pappa stog för fantastisk mat och dryck som vanligt och mamma hade gjort det jättefint. För er som inte vet, så är min pappa väldigt kunnig inom viner och har jobbat med det ett bra tag. För pappa är inte billiga viner med dåliga druvor något alternativ, utan för pappa gäller bara det bästa av det bästa. Och därmed har jag blivit väldigt kräsen med vad jag häller i mig. Jag dricker aldrigaldrig vin när jag är ute, då det inte alls är samma smak som när pappa är i farten. Det är faktiskt väldigt kul att han har ett sånt enormt intresse för viner. Det innebär ju att jag fått testa allt möjligt. För att inte tala om mousserande rödvin. Det var fantastiskt gott, alltså verkligen. :)

Framåt 20-tiden igår dök min hedersgäst upp och joinade oss för en god efterrätt och mer vindrickande. Hedersgästen är ju såklart Emmy. <3 Vi hade jättekul och det var en livlig diskussion om både IPA (indian pale ale) och de bästa musikerna genom tiderna. Jag o Empan myste lite med Bertil och Gunnar och sedan tog vi oss ut. Mötte upp Lukas Hampus och Andreas och drack en drink. Pussade lite på Alice G och Carina också. Vi andra satt vid ett långbord och alla var så extremt utmattade och fulla. Det var så jävla roligt haha. Det var mycket kontigheter men vid 01 tog vi tag i det hela och alla promenerade hemåt.

Imorse vaknade jag pigg och fräsch och käkade en frulle med le family. Fick precis en ny halsduk och mössa av mamma? TACK!!!!! Familjen ska till landet men icke jag, för jag ska träna och ha en mysdag bara jag och senare i eftermiddag kommer familjen tillbaka och då ska vi alla spela tennis. tjiho. :)

Likes

Comments

Kläder, Linn

Jag kan inte avgöra om jag ska gå "public" med den här bloggen? Den är ju inte megaproffsig direkt, snarare en liten diary. Jajja, än så länge har jag bara nämnt denna blogg för knappt en handfull personer.

IDAG: hade en jättebra dag idag! Jag fick äran att sluta en halvtimme tidigare för att ta mig till massage. En halvtimmes massage gjorde susen! Det tackar jag pappas spontana inbokning av massage till mig för. Jag ska börja gå hos en naprapat nu snart, för att bli av med knutarna i ryggen. Das not good.

Har börjat droga Empire igen, nu när jag vet att det är tillbaka. Några av mina kollegor kollar också och vi diskuterade hur sjukt fet musik som görs i serien. Jamal har en galen röst. Hakeem är tung. Som fan.

ääeh kan inte komma på något speciellt nu i slutändan, så det känns tryggare att bara avsluta inlägget. C ya

​Jag älskar dessa Donna-skor. De är så feta och rockar både en gulligare och sexigare outfit. Me BIG likey. (Donna means DKNY in ma world)

Likes

Comments

Linn, Tankar

Jag är så glad så att jag spricker snart!!! Men ska försöka hålla det inombords. Råkade nämligen ut för ett lyckorus nu när jag kom hem.

Idag har jag varit ute sedan 09 då jag nyduschad och fräsch tog en promenix. Efter det träffade jag Amanda, en gammal klasskompis från grundskolan, och vi gick till Moderna Museet och därefter käkade vi sen lurre. :) Där satt vi ett jäklarns bra tag och pratade om livets alla möjliga spektakler. Tänk att hennes syster blir mamma i november!!!!! Hade flippat ur om min syster skulle blivit mamma nu... Iochförsig är Amandas syster 26 och min är 17 ;) HEH.

Efter det drog vi ut på stan en sväng och jag köpte mig en pälsjacka. Självklart faux fur!!!! Och den var rosa. Wow! Jag tyckte att det kändes mer aktuellt att köpa en rosa än en svart iochmed att jag gärna sticker ut lite och dessutom så passar jag i färg. Mina färger passar i färger på kläder, liksom. Efter det traskade jag till Kungsholmen och möttes utav en något trött syster men jag kastade väl över lite energi på henne så hon skuttade glatt iväg till festen hon ska på. Jesus amalia vad hon är på mycket hemmafester hela tiden! Det vet mina närmsta vänner. Alltså att jag är ensam en del på helgerna då mina päron ALLTID är på spa eller på landet eller på opera eller ute och min syster är på fest. HAH. Och jag är ute eller har över någon/några hos mig. Så det ser ut många gånger hos oss. Men icke ikväll! Moder o fader är i full fart att laga en mat som säkerligen kommer få mig att kasta klackarna i taket av förtjusning. Mina föräldrar är verkligen talangfulla i köket. Ja älskar det! Det är 100% därifrån jag fått mitt brinnande intresse för matlagning och mat. Eller egentligen har jag fått det mesta från dem. Jag har fått det brinnande intresset för fotboll och tennis från pappa, och min sociala egenskap från främst mamma, och ekonomiintresset från bägge två. Och så mycket mer. OJSAN hoppsan viken novell det blir av det här.

Jag är på så himlans bra humör! Ikväll ska jag ut med min bästavän och några killkompisar till mig. Vi ska ut för att snacka och dricka och ha det allmänt najs. Om jag känner mig själv kommer jag vid 23 vara i samma lyckliga känsla men en aning mer glad i hatten om man säger så. Och så kommer jag säkert pussa lite på.. :OOO

Idag kommer jag rocka min nya pälsjacka, ett par snortighta bootcut som ger min rumpis en extra fin utstrålning XPP och en mysig behaglig tröja. Och boybagen såklart (DUUH). Och jag ska nog sminka mig lite! Och ut med mitt glada fejs på stockholms gator. Cuz here I come!

Jag önskar alla en finemang kväll. Det förtjänar ni. Vare sig ni är sjuka och ligger och kollar på film och kanske snapar lite med den där snubben/bruden. Eller ska ut och festa järnet. Eller något helt annat! Jag känner mig nästan på samma sätt som en nykär person. Jag går runt och ler och har fjärilar i magen. Men å andra sidan har jag aldrig varit kär. Så den liknelsen kanske man ändå inte kan göra. HM.


Nu ska jag lyssna vidare på härliga dängor och fixa mig och käka middag med le family och sedan ska jag hoppa på ettan till Karlaplan för lite för hos Carrobarro. Och så kommer jag med största sannolikhet träffa Empan med hennes vänner. Vi saknar varann.Vi älskar varann. VI. NI. ALLA. alla är så jävla bra. nä fy bubblan vad jag värkar psycho men är på väldigt bra humör. TJOHEJ

Likes

Comments

Linn

​Alltså wow vad jag är redo för helg!

Den här dagen började med ett besök hos Umo följt av jobbelijobb. Dagen flöt på ganska bra men från 1530 gick det långsamt iochmed att inte jättemånga ringde då det är fredag och mejlen var nollade. (I vårt team säger vi nollade om boxarna när vi har svarat på alla mejl på alla linjer.)Nä hörrni det låter som att jag jobbar på heta linjen!! Men jag jobbar på ett kontor som ITsupport. Kan tyvärr inte säga mer om detta, cuz it is private & nothing we are allowed to tell outsiders about.  På tal om outsiders. Sikket program. Vilka speciella människor det finns alltså.

Nä nu ska jag ta mig i kragen o mysa och ha kul för nu är det verkligen HELG!

Likes

Comments

Linn

Hej och godmorgon på er!

Det är torsdag, vilket innebär: jag börjar om 28 minuter, det är food truck vid mitt jobb som erbjuder helt sinnessjuka pommes o burgare cuz they are amaaze, efter jobbet ska jag på tennis..! Och sen är det ju dagen innan fredag. ;)

Igår spelade jag tennis och mötte sedan Empan. Love that gurl. Vi gick en lång promeni och gick säkert förbi brillo 10 gånger. Vakterna på brillo är så jävla sköna haha, vi brukar alltid stå och snacka med dem. Igår när vi gick föbi frågade de om vi ville in, but sry bro, jag ska jobba imorrn o Empan har prov. Men snart så ;)))

OJSAN vad klockan är mycket. Nu borde jag gå. Så det ska jag göra. Efter att jag borstat tänderna. Hadee<33

​I somras var man fresssh och den andra bilden är på en outfirre jag hade inte allt för länge sen. (Skor från Marlene B, kostymbyxor från Filippa K, tröja från Filippa K, väskan är boybagen, jackan är carros :PP)

Likes

Comments

Linn

Chillar galet i mina nya kläder och är oförskämt nöjd med tillvaron.
Kom på mig sjölv häromdagen att jag blivit ganska så självkritisk? Varför? Det är så fruktansvärt onödigt så nu har jag slutat med det också.

Känns konstigt att va ensam hemma såhär "sent", men snart pallrar sig hela kära familjen hem hit. Till ett hem fullt av kärlek och fniss och flumm och intelligens. (Päronen är väl de främsta faktorerna till intelligensen heh) jag älskar min familj. Klart jag gnabbar med de. Det gör jag. Men det finns så mycket kärlek att hämta i min familj..

Hoppla nu behöver jag snart gå! Ska åka till Karlaplan för att hänga med Carro o Emily. Världens bästa trio. Vi kallar oss för krullet, rumpan o benen. Im the legs they say!

Hade en väldigt bra dag idag. Fick massa konstiga kunder. Haha

Puss o hejjjj

  • Linn
  • 100 readers

Likes

Comments

Linn

Precis ett år sedan typ????

Alltså?? Hur taggad är jag inte åter igen på livet? Mycket kan jag säga er! Nu är det bara att tuta och köra och den som kommer i min väg... äsch du kommer inte i min väg. Inte en chans. Fan vad allt är bra, fan vad jag känner mig glad på jobbet, fan vad allt är bra, fan vad snygg jag känner mig i mina nya kläder jag köpte idag.. the list is long!

Jag kom nyss hem och ska käka en otroligt sen middag. Efter jobbet åkte jag in till stan för att shoppa, ensam såklart!! får inget shoppat annars, och sedan mötte jag upp min bästavän som varit i London.

Allt är verkligen så bra. Nu är fokuset enbart på mig o mina vänner. O på tennisen. Förfasen vad bra det går!

Hoppas ni gillar mitt Tjoho-inlägg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Likes

Comments

Linn, Sport

Wow vad jag älskar tennis och wow vad bra träningen gick. För mig som har spelat tennis i mer än 15 år och spelat på olika nivåer har mina ups and downs, men jag skulle verkligen säga att tennisen går riktigt finemang!!! Pappa o jag pratade om att jag ska försöka ta och spela ytterligare en dag i vevkan så att der blir 4/5 ggr/vecka samt att jag ska skaffa gymkort!

Jag e så redo för att sova och ha en toppen dag imorrn! Denna vecka har inte jättemycket planeringar gjorts (såklart) men jag ska träffa Empan SÅKLART, Philip, förmodligen mina nyfunna vänner från i fredags, gå ut.. och spela massa tennis!

Hejsvejsss

  • Linn, Sport
  • 109 readers

Likes

Comments