View tracker

God morgon alla hjärtan! Idag är det 2 advent, hur galet är inte det??? Tiden bara flyger förbi. Jag kom iallafall precis ut från duschen med nytvättat hår och en stor morgonrock och ligger i sängen och lyssnar på det senaste avsnittet av USAvalpodden. Idag ska jag iallafall städa mitt rum, träffa Anna i töby centrum och dricka chailatte och prata om allt. Sen vet jag inte vad som händer på kvällen!

Puss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

God morgon från en pigg tjej som ligger och myser med ett stort dun täcke och tända ljus. Det är så himla sjukt att jag vaknar runt 7 naturligt även om jag får sova ut. Men på mitt nya jobb så jobbar jag mellan 7.30-16.30 , så går upp runt 6 på morgonen, så antar att min kropp är inställd på det.

Iallfall i helgen tänkte jag bara ta det lugnt, lyssna på bra poddar, äta god mat och SOVA. Måste verkligen återhämta mig och ta hand om mig på helgerna då jag inte har den tiden längre på vardagarna. Så en riktig myshelg ska det bli.

​Bjuder på lite bilder från förra helgen, då jag ,Malin och Anna var ute och hade en sjukt rolig kväll. Känner att det inte är ofta längre som utgångar blir lyckade, men den här blev riktigt bra! Så det känns värt, trots att det blev lite dyrt.. haha

Likes

Comments

View tracker

Jag är en väldigt driven person till när det kommer till saker jag vill göra och just nu är mitt stora drivmedel att resa. Så det här inlägget kommer innehålla 2 platser jag vill besöka/bosätta mig i ett par månader inom 2 år.

Den första platsen är Australien:

Det känns som att ALLA har drömmen att åka till Australien, att bagpacka och se detta unika land , enda från städer som Sydney, Brisbane, Melbourne till de fantastiska ständerna och naturen överlag. Jag vet inte om jag är så sugen på att just bagpacka, pågrund av att jag är alldeles för bekväm. Men har absolut planer på att åka dit och jobba några månader, det hade varit helt fantastiskt , ska bara hitta någon att åka med, haha.


Den andra platsen är Grekland:

Jag har en STOR dröm att åka till Grekland och typ jobba på en hästranch ett antal månader. Bara dra iväg till en grekisk drömö, äta massa god mat, rida hela dagarna, vara varm HELA tiden (extremt viktigt för mig som alltid fryser, haha no joke). Har kollat runt lite och har hittat något som lockar ;) Så återkommer med det..

Likes

Comments

Hej söndag och alla där ute. Hoppas att alla har haft en super mysig helg och är taggade för kommande vecka, för det är iallafall jag, för nästa vecka ska jag provjobba på mitt eventuella nya jobb!!! Så wish me luck. Ett av mina mål för 2016 var att skaffa ett nytt jobb, vilket jag kanske har gjort, så go me! 

Nu sitter jag iallafall i soffan och ska kolla på Beck som börjar vid nio tror jag med mamma, som snart kommer hem.  

PUSS

Likes

Comments

Hej igen för idag, försöker verkligen få in flowet med att uppdatera bloggen så mycket som möjligt. Sitter iallafall i sängen nybusad (insmord med brun utan sol) med en vetekudde och ett glas citronvatten. Bestämde mig för igår att ha en detox från socker ett bra tag, för är så slö och har JÄTTE dålig hy just nu. Som vissa vet så är jag väldigt fixerad vid mitt intag av socker, hur mycket socker saker innehåller och vad socker gör med kroppen. Dessutom har ett sockerberoende som jag tror att de flesta har som känner sockersug eller äter mycket "gömt" socker har. Jag kan exempelvis inte dricka juice eller äta vitt bröd för att jag vet hur mycket socker det innehåller, jag har liksom ett väldig problem med att stoppa i mig det "gömda" sockret som finns, men typ cola zero eller dricka en latte känns bättre men samtidigt inte. Är jättekomplicerat hela min syn på socker, hoppas att ni förstod någorlunda.

IALLAFALL, har min socker rensning av kroppen nu och tycker det är så jobbigt, känner ett sockersug hela tiden och är jättetrött. Men ska klara det här, för det är så värt sen.

Kram

Likes

Comments

Som många människor vet så har den nytillträda presidenten Donald Trump starka åsikter om abort och har även nämnt att "de kvinnor som gör abort, ska straffas på något sätt", detta uttalande tog han dock senare tillbaka.

Jag är så otroligt trött på män som uttrycker sig i abortfrågan, förlåt jag kanske har missat något, men är det inte kvinnan som bär på barnet? Är det inte hennes kropp det finns i ? och är det inte hon som bestämmer över den ? Det är min kropp och du har inget att säga till om, jag äger min egna kropp. Sen är det alltid kvinnor som måste äta massa preventivmedel som p-piller, sätta in en spiral eller p-stav, vilket jag har hört gör väldigt ont och om hen råkar glömma ta ett piller, eller att något går fel så är det ändå hon som blir gravid och får sina drömmar krossade om att kanske utbilda sig, resa för att hon inte har rätten till att bestämma om hon vill ha ett barn eller inte. När ska män börja ta mer ansvar för att misstag inte ska ske? Det blir ju trots allt inte ett barn utan en man och en kvinna.

Om jag blir våldtagen och gravid, varför ska jag inte ha någon rätt att välja att ta bort barnet, som jag inte ens anser är ett barn. Ett barn som påminner varje dag om ett trauma som förändrade hela mitt liv, där någon tyckte att han hade rätt till min kropp. Om jag blir gravid och studerar , varför ska jag föda ett barn som jag vet att jag inte kan ge den ett liv som alla barn förtjänar, för att jag är för ung och inte beredd.

Program som 16 and pregnant, teen mom, unga mödrar, underage and pregnant, listan bara fortsätter. De flesta av de här programmen sänds i syfte att visa hur svårt det är att vara ung och gravid. Dem är rena bevis som stärker varför man ska ha aborträtt. Många av de här unga mammorna måste hoppa av skolan, har knappt råd med blöjor, har pojkvänner/pappor till barnen som lämnar dem. Detta är varken bra för barnet eller mamman. Vad är meningen med att ge liv till något som man ändå inte kan ge det yttersta man har? Alla dem här unga kvinnorna skulle ha kunnat utbildat sig och byggt upp ett stabilt liv.

Många som är emot abort anser att man dödar ett liv. Jag anser att man i väldigt många fall dödar 2 liv om man tar bort abort. I de flesta fallen är det unga kvinnor som behöver abort, en ung kvinna som inte gått klart skolan, inte utbildat sig, vars liv kunde vara helt annorlunda om hon inte hade behövt föda ett barn. Ett barn som inte kommer få en uppväxt den förtjänar med i många fall en förälder. Varför ska politiker,speciellt män ens yttra sig om det här. Det är MIN kropp. Det ska vara självklart att jag har ett val om jag vill bära på ett barn eller inte.

Jag skulle vilja veta vad Donald Trump har och säga ifall någon av hans döttrar blev våldtagna och gravida, om han fortfarande skulle tycka att abort inte var okej. Det är ofta såhär man kan nå män som honom, sätta honom själv i den situationen för att han ska förstå, vad flera kvinnor och anhöriga måste gå igenom, för att politiker tycker att dem kan bestämma över kvinnors kroppar. Jag är så himla trött på att behöva bråka om saker som ska vara så självklara.Likes

Comments

Nu sitter jag i soffan och ska snart börja kolla på en deckare med mamma, tror det blir något av de nya beckavsnitten eftersom att ingen av oss har sett dem. Nya Gunvald är ju liksom med i Game of thrones, så detta får jag inte missa. 

Iallafall så var jag ute igår, första gången jag var ute och "klubbade" sen typ i maj, har ju inte druckit så mycket alkohol på senaste tiden, eftersom att jag var i USA och man måste ju vara 21 där men det har jag säkert redan sagt. Var iallafall ute med Olivia, Freja och Cornelia. Vi möttes först upp och åt middag på fridays, då jag testade deras nya jordgubbssallad med pecannötter, den var sådär tyvärr. Efter fridays åkte Olivia tyvärr hem för att hon var sjuk, men vi andra drog vidare och slutade till slut upp inne på cafet, det är verkligen min favorit klubb i Stockholm, har verkligen aldrig haft tråkigt där. Kvällen var iallafall as kul och kom hem runt halv 4 tiden och somna på dirren. För idag skulle jag upp och jobba på Pont från 11.00-18.00, var död. Dessutom var det mitt första arbetspass där på flera månader med nästan 200 gäster på 4 timmar, så tempot blev lite för högt ibland, men överlevde helt ok, haha. 

Puss och hörs imorgon! 

Likes

Comments

Satt just och lyssna på Ingrid & Conrads poddcast på avsnittet då feministen Rebecca Lysholm gästade. Vad jag har förstått så bjöd dem in henne för att försöka skapa sig en förståelse av hennes åsikter och vad hon tror på, då dem både är väldigt höger.

Jag skriver det här inlägget pågrund av att jag blev så himla irriterad av att lyssna på det här avsnittet. Det enda dem gör under inprincip hela podden är att sätta ord i Rebeccas mun och vända exakt allt hon säger, så hon ska låta som den "kunskapslösa" eller "the badguy", speciellt Ingrid.

Jag tycker att i hela avsnittet så använder dem båda härskarteknik mot Rebecca med att exempelvis en gång kalla henne lilla gumman eller att trycka på hur gammal hon är, eller vart hon bor. Jag är så otroligt less på människor som beter sig såhärt. Jag tycker inte att man är en bra/snäll människa om man anser att andra människor som fått sina liv förstörda och måste fly inte är välkomna in i vårat land. Visst det finns en gräns på hur många man kan hjälpa, men på det sättet som speciellt Ingrid väljer att uttrycka sig på, gör det väldigt svårt för mig att tro att hon är en "god" människa, speciellt sättet hon valde att trycka ner Rebecca på. Ingrid sa även i slutet, som sista ord till Rebecca att "hon absolut inte tror att Rebecca är en ondskefull människa som har dem här åsikterna", äh ursäkta. Hur kan de någonsin vara "ondskefullt" att kämpa för en mer jämställd värld för alla som lever här? När hon använde sig av ordet ondskefull antog jag att hon ansåg att Rebecca tyckte att det är okej att ha den invandringen vi har som bidrar till att fler svenska kvinnor blir våldtagna. Skulle gärna vilja se Ingrids fakta på det.

Sen bara deras åsikter generellt, "att invandrare våldtar mer", "att det flesta våldtäkterna sker av okända förövare". Seriöst, give me a break. Att invandrare våldtar mer statistiskmässigt, kanske beror på att det är den enda statistik man väljer att göra i Sverige angående våldtäkt.Såklart att det är enklare att skylla det här problemet på någon annan än att faktist ta tag i det riktiga problemet, mäns syn på kvinnor och deras påstådda rätt till kvinnors kroppar. Det andra påståendet är också helt bajsnödigt. Ingrid, har du någon koll på hur många våldtäker som inte anmäls, 70 våldtäkter per dag anmäls inte och ännu färre utreds och får en dom. Sen för det andra så är det enklare att anmäla en våldtäkt där offret och förövaren inte har någon relation, än om det är ens bror, pojkvän, killskompis osv. Väldigt få såna våldtäker anmäls,

Tycker det är väldigt tråkigt att det finns så många människor som inte vill kalla sig feminist, för då är man bara helt crazy som hatar män och inte rakar sig under armarna, det är en EXTREMIST. ALLA tjejer/kvinnor borde vara feminister för annars godkänner man sitt egna förtryck. Iallafall bidrar till att de kan hålla sig vid liv.

puss!

Likes

Comments

Kommer Donald Trump bli USA:s nästa president??

Det här är crazy. Såklart sitter jag uppe och följer det amerikanska presidentvalet, just nu är klockan snart halv 5 och jag tänker kriga enda till valresultatet. Idag är iallafall dagen, eller svensk tid så är det dagen efter. Men det ska iallafall avgöras vem som blir USA:s nästa president och Trump är i ledningen? Det här är en av det mest uppmärksammade valen någonsin i historien, av anledningen, att de är de mest impopulära presidentkandidaterna någonsin historiskt. Hillary har under hela valperioden varit tippad favoriten och de flesta har tagit ut i förskott att hon ska vinna valet. Men Donald Trump kom verkligen in som en underdog och hela situationen är helt missbedömd.

Jag tror att det har blivit ett sånt här oväntat resultat, för att många människor inte har erkänt sitt Trumpstöd. Vilket Trump nämnt flera gånger, att han har det "tysta stödet". Jag är bara helt i chock och väldigt rädd för att han ska vinna. Svt gick precis ut med att man kan se detta som att Trump har vunnit valet. Jag är inget fan av Hillary men hon är mycket bättre än vad Trump är, han är en crazy person och väldigt opålitlig.  Att en person som honom ska styra ett sånt världsland som USA går inte ihop mitt huvud. 

Likes

Comments

Här får ni mitt inlägg med lite bilder från Maldiverna som jag saknar så mycket, speciellt när man kollar på bilderna. Vi var iallafall där i 12 dagar och det var min pappa, alla mina 3 syskon och jag som åkte. Vi bodde på en av de större öarna, som heter Sun Island. 


Likes

Comments