Godkväll på er! Jag hoppas ni har haft en helt underbar helg, själv hade vi släktkalas i Fredast åt Alex, i lördast slapp jag och sambon på tumis till Pavis och äta, idag var det babysim på tema men innan det så var vi och små shoppade lite prylar till hemmet. Såntdär nödvändigt vet ni, ljus, ny wc borste, dekorerings blomma, små lampor osv. Nödvändigt obs!

Helgen börjar lida mot sitt slut och jag är ganska tacksam över det också. Denna helg skulle ha kunnat vara helt perfekt. Men den var inte det. Jag går med en känsla inombords som jag har svår att slippa. Jag vet inte om jag är arg, ledsen eller besviken. Något är jag. Otäckt är det. Jag avskyr det. Jag avskyr att man kan få mig att känna såhär, trots att jag inte vill. Helt mot min vilja att vilja känna.

Tror jag ska fixa en kopp te åt mig och mysa med en massa levande ljus runtomkring mig. Sämre skulle man ha det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen fredag, eller hur?
Jag blir alltid glad på fredagar, nästan.
Det innebär ju att familjen är samlad och vi får ha hem sambon en hel helg.

Så planerna inför helgen då? Tja, om en timme kommer gästerna. Min familj då. En del. Vi ska fira Alex som fyllde år förra veckan.

Bakade ihop en kinderkaka & en massa annat gott. Hoppas den smakar lika gott bara som den ser ut. Lite nervöst dedär alltid men tur att det bara är åt släkten, haha!

Annars har vi inga planer så vitt som jag vet. Tänkte fara och springa imorgon morn iaf.
Sen på kvällen hoppas jag sambon tar mig på date. (Bra att lägga fram önskemål när han endå läser min blogg)

Nu ska jag fixa frillan på sonen och hoppas på att Leia som sover ute i vagnen skulle vakna snart så man får mata henne å byta om innan kalasdags!

Ha en helt underbart fin helg alla fina!
Ta hand om varann 🖤

Kram, Linn

Ps. Leia började stå igår. Hon kommer att börja gå snart. Garanterat.

Likes

Comments

Jag tänkte dra upp några punkter i vad jag uppskattar i ett förhållande. Vad jag anser är viktigt. Nu som då kommer jag att rabbla upp om olika saker vad jag anser är viktigt.

Vi börjar med,

Ta tid för varann.
Alla småbarns föräldrar vet att man alltför oftast glömmer bort varann. Man fokuserar all tid på barnen. Men hur viktigt är det inte att lägga tid på varann? Det är så enkelt som att umgås när barnen har gått och lagt sig t.ex
Mys till det med något gott framför tv:n.
Laga mat tillsammans. Anything. Sen så uppskattar oftast mor och farföräldrar om dom får komma och sköta en timma, passa då på att fara t.ex ut och ät!

Berörelse & komplimanger.
Jag är nog en sån som måste få mycket beröring. Jag älskar när sambon kommer och kramar om mig, när han ger mig komplimanger, påpekar mina fina sidor som jag har. Men jag tycker också om att göra allt de åt honom.

Egentid.
Man måste få egentid. Tid för sig själv. Fara och träna, umgås med vänner. Man behöver inte vara fastklistrad 24/7
Ibland kan det bli lite svårt dedär, speciellt när babyn har just blivit född. Iaf här hos oss kan det vara så. Men nu tränar jag 1 x i veckan, snart två. Anser också att sambon borde få unna sig gym träning då han själv vill det.

Tillit.
Ojoj. Det är så viktigt men ack så svårt.
Nu efter snart 1.5 år börjar jag sådär smått lita på min sambo. Jag vill ju så gärna, och varje dag kämpar jag med detdär. Det tär ganska mycket på ett förhållande om man inte litar på varann, men vi kommer dit. Det tar bara lite längre.

Gå aldrig och sov när ni är arga på varann.
Detdär är så viktigt för mig. Jag får inte sovd om jag går och lägger mig arg eller ledsen. Sambon däremot sover lika bra som förr och berörs inte lika starkt som jag. Men jag har alltid sagt åt honom att vi aldrig får gå och lägga oss arga. Vi ska reda upp det innan sovdags. Han glömmer oftast bort det och det gör mig argare då. Haha. Något vi måste arbeta på.

Att ta hand om varann. Tryggheten.
Jag vet, att är det något så finns sambon alltid där. Är jag arg, ledsen, frustrerad så finns han där. Jag vet att jag kan prata med honom om allt och inget och jag vet att han säger sin åsikt vare sig jag vill eller inte. Han kommer med så otroligt bra råd. Hela tiden. Jag lär mig faktiskt så mycket av honom!

Visa tacksamhet.
Som jag nämnde tidigare i ett inlägg så tror jag att alla visar sin tacksamhet emot varann alltför sällan. Man borde bli bättre på detdär, för man ska verkligen inte ta någon förgiven. Inte sant?

Vad tycker ni är viktigt i ett förhållande? Tyck till och kommentera!

Likes

Comments

1. Vad har din partner för ögonfärg?
Blå som en glaciär

2. Vad är din partners älsklingsmat?
Nudlar perhaps

3. Vilken är din partners favoritställning (japp, vi snackar sex)?
Missionären i 2 minuter

4. Vilken är din partners favoritbit i godispåsen?
Sura

5. Vilken är din partners värsta hatsyssla i hushållet?

Säkert städa mikron eller kokplattan eftersom dom alltid är skitiga.

6. Om din partner har en fobi eller är rädd för något - vad är det i så fall?

Är ett jävla jomande om alla spindlar i huset. Eller spöken, är vidskeplig.

7. Vad gillar din partner bäst med sitt eget utseende?

Helheten är key.

8. Vad blev din partner senast sur för, när du var med?

Hmm, att nån hade skickat åt henne anonymt att jag muka är med på nån datingapp?

9. Vilken parfym är din partners favorit - på sig själv?

VS säkert

10. Vilken är din partners största last?

-

11. Vilken av dina släktingar har din partner bäst relation till (om släktrelation finns)?

Faffa, min far.

12. Vad stör din partner sig på hos dig - om något (behöver inte vara något jättestort)?

Det mesta.

13. Vilket plagg i garderoben tar din partner på sig när han/hon vill vara lite extra snygg?

En klänning

14. Vilken är din partners största talang - enligt din partner?

Har fin skrivstil.

15. Vad är din partners stora mål i livet?

Har väl inget så vitt ja vet.

16. Vem är din partners idol?

Nån ig-profil.

17. Vad är din partners stjärntecken?

Kräfta

18. Vad väger din partner?

-

19. Vilket parti röstade din partner på i senaste valet (eller röstade blankt)?

Tror inte hon röstat nångång

20. Vad tjänar din partner?

600 netto

21. Vilken är er gemensamma låt (någon ni förknippar med ett fint minne)?

Power of love och For whom the Bell tolls med Bee Gees

22. Vad föll din partner för - hos dig?

Jag va lang å tunnhåroNär Suuni svarar på frågor. Kan säga jag dör lite inombords och jag fick mig ett gott skratt. Jag hoppas ni tar allt med en nypa humor! 😂 Jag hade dock hoppats på att vissa frågor skulle ha blivit osvarade men ärlig som han är så nope 😀Viktfrågan tog jag bort, det var lite väl känsligt 😂

Ni borde prova dethär. Roligt var det!

& tack älskling. Min favorit mat är kanske inte nudlar fast jag tycker det är gott. Kanske du borde bjussa mig ut på date snart så jag får utforska dedär område lite? Mina stora mål i livet, tjaa! Klurig fråga dedär. Bli smal för tillfället! Nä, mina mål i livet. Faktiskt otroligt svår fråga. Jag måst funder på dedär en stund! Återkommer.

Likes

Comments

Det är ofta när jag lägger mig ner i sängen om kvällarna, ligger och ammar & nattar Leijsan som jag börjar tänka. Jag kan börja tänka på hel massa. Jag är nog väldigt mycket what if personen.

Något som ibland snurrar i mitt huvud är förra sommaren. Jag mindes att där vid vår vintern så var jag så nöjd med tillvaron. Det var bara jag och Alex. Jag ville inte ha någon, jag ville bara få vara med mig själv de veckorna jag inte hade A.

Visst hade man en dröm, man ville träffa någon. Men inte då. Om något år. Fler barn? Nä, de ville jag nog inte ha.

Jag träffade ju Suuni då. Han hade kommit hem från Australien. Fastän jag inte ville ha någon så var jag endå med på Tinder för att fördriva tiden med ibland. Vi matchade, tydligen för andra gången. (Första gången hade jag tydligen tagit bort honom enligt han själv, oopsey) Han började skriva, den fjärde maj kom emot och alltid den fjärde så var det ju två euros öl vid netti. Ojoj. Nåväl, vi var ut, vi träffades, vi hånglade i fyllan. Vi började ha filmkvällar. I något skede så sa jag åt honom att jag nog inte vill något mer nu. Ni vet, jag var ju så förbaskat säker på hur jag skulle ha de. Jag skulle ju vara ensam. Men han kom till mitt, han var då påväg från Vasa minns ja, och ganska snabbt ändrade jag mig då.

Nån månad senare plussade jag. Han blev i panik. Så otroligt panik slagen. Jag förstår nog det också.

Tänk hur allt kunde ändras. Tänk om jag skulle ha varit så envis, och bestämd och skulle bara ha avslutat det då, ingen Leia sko vi ha då.

På något sätt så inbillar man ju sig lite att kanske saker och ting händer av en orsak. Lite klishit, men jag vill tro det. Jag fick en dotter. Vi fick en dotter. Alex fick sitt syskon.

Vill jag då ha flera barn? Tja, jag avskyr att vara gravid. Senaste förlossningen gick ju så helsikes snabbt, nästan för snabbt och väldans ont med endast lustgas som jag fick andas nån enstaka gång så jaa’a.. visst vill jag ha ett till. Men kanske om 3 år. Om jag och Suuni fortfarande är ilag då.

(Ps. Jag sa också att jag inte ska ha fler barn sen när jag har fyllt 30 år. Varför säger man så jäkla mycket? Go with the flo liksom. Tänk att jag just skrev dedär ”go with the flo” jisses.


Tycker om denhär bilden. Om endå Alex gubben skulle ha varit med. Då skulle den ha varit perfekt i mina ögon.

Likes

Comments

Min lilla älskling.

Likes

Comments

Me too.

If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "me too" as their status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.
#metoo

Jag får rysningar. Jag tänker tillbaks när jag var 13 år och det hemska hände. En mardröm som skulle ändra mitt liv totalt, vända min värld upp och ner för resten av mitt liv. Något som aldrig skulle bli ”ett minne blott” Näe, något som skulle påverka hela mig.

Mannen, eller pojken då, som tog något så värdefullt av mig, min oskuld, som tvingade mig till något jag inte var beredd på, något som tog så sjukt och något jag inte ville, något som gjorde att varje steg några dagar efteråt tog sjukt. Han som tog en del av mig, sådärbara. Han som var hög som ett hus, och jag som inte var hans första offer och knappast det sista.

Jag har valt att lägga det bakom mig. Jag har valt att inte vara arg längre. Jag kommer aldrig att glömma eller förlåta honom, men jag har förlåtit mig själv för att ha anklagat mig själv under alla dom åren, jag har förlåtit mig själv som började svälta min kropp efteråt till ynka 35 kilo. Jag har accepterat att leva med det stora ärret inom mig för något annat kan jag inte göra, jag kan inte låta det påverka mig hela mitt liv för det skulle göra mig bitter. Arg. Deprimerad. Och tro mig, jag har gått igenom dom stadierna redan. Jag har sörjt. Jag vill inte det mera, jag läker. Jag läker fortfarande.

Det gör mig så ledsen att detta händer varje dag åt människor. Det om något tär på en. Ingen ska behöva gå igenom något sådant. Ingen.

Likes

Comments

Ikväll hade Alex kompis kalas. Han hade bjudit några från förskolan, både pojkar och flickor. För mig var det självklart att han skulle bjuda både flickor och boysen. Sen kommer dendär lilla dåliga samvets känslan krypandes då man helst av allt skulle vilja ha bjudit alla i förskolan, fast man vet att det kanske inte är riktigt möjligt. Man skulle ju behöva hyra en stor sal till de. Hur har ni gjort?

Föräldrarna uppskattade iaf att båda könen blev bjudna, och det glädjer mig då det var en självklarthet. Alex var så nöjd efter kalaset & jag hoppas alla hade en rolig kväll! På fredag blir det släktkalas, då festar vi till det pånytt!

Nu är det ju höstlov, om ni får tråkigt någon dag & känner för parkhäng, vill ha promenad sällskap eller bara kaffe, hör av er! Jag och kidsen hakar gärna på!

Likes

Comments

Leia har vaknat varje timma inatt. Hon har varit jätte orolig, och skulle ammas. Att hon sover dåligt är ju ingen nyhet men alltså nu tog det priset endå. Är det okej att jag ser ut som en hemlös idag med tanke på natten? Gäsp.

Det är ju inte bara natten man ska ta sig igenom. Det är hela dagen, och man känner ju sig mer eller mindre som en ensamstående mamma då man bär hela ansvaret eftersom att sambon inte är i så bra skick nu med komplikationer av borttagning av visdomstand, så man kör hela racet själv liksom. Hands up till enstamstående småbarns mammor!

Är 6-7 månaderns utvecklingen mer intensiv eller är det bara jag som tycker det?

Men på något sätt, så tar man sig igenom allt och man orkar. Jag vet inte varifrån ens magiska krafter kommer ifrån, men man orkar. Helt superduper dedär endå.

Alex har höstlov, det tackar vi för. Han ska ha kompiskalas ikväll och oj som han har väntat.

Så nu ska huset städas, igen. Och jag ska koka en stor kanna med kaffe. Ha en fin regnig måndag!

Likes

Comments

Ni ser ju själva, vädret var på vår sida idag. Så otroligt fint höst väder. Ut & njut!

Likes

Comments