Det är ofta när jag lägger mig ner i sängen om kvällarna, ligger och ammar & nattar Leijsan som jag börjar tänka. Jag kan börja tänka på hel massa. Jag är nog väldigt mycket what if personen.

Något som ibland snurrar i mitt huvud är förra sommaren. Jag mindes att där vid vår vintern så var jag så nöjd med tillvaron. Det var bara jag och Alex. Jag ville inte ha någon, jag ville bara få vara med mig själv de veckorna jag inte hade A.

Visst hade man en dröm, man ville träffa någon. Men inte då. Om något år. Fler barn? Nä, de ville jag nog inte ha.

Jag träffade ju Suuni då. Han hade kommit hem från Australien. Fastän jag inte ville ha någon så var jag endå med på Tinder för att fördriva tiden med ibland. Vi matchade, tydligen för andra gången. (Första gången hade jag tydligen tagit bort honom enligt han själv, oopsey) Han började skriva, den fjärde maj kom emot och alltid den fjärde så var det ju två euros öl vid netti. Ojoj. Nåväl, vi var ut, vi träffades, vi hånglade i fyllan. Vi började ha filmkvällar. I något skede så sa jag åt honom att jag nog inte vill något mer nu. Ni vet, jag var ju så förbaskat säker på hur jag skulle ha de. Jag skulle ju vara ensam. Men han kom till mitt, han var då påväg från Vasa minns ja, och ganska snabbt ändrade jag mig då.

Nån månad senare plussade jag. Han blev i panik. Så otroligt panik slagen. Jag förstår nog det också.

Tänk hur allt kunde ändras. Tänk om jag skulle ha varit så envis, och bestämd och skulle bara ha avslutat det då, ingen Leia sko vi ha då.

På något sätt så inbillar man ju sig lite att kanske saker och ting händer av en orsak. Lite klishit, men jag vill tro det. Jag fick en dotter. Vi fick en dotter. Alex fick sitt syskon.

Vill jag då ha flera barn? Tja, jag avskyr att vara gravid. Senaste förlossningen gick ju så helsikes snabbt, nästan för snabbt och väldans ont med endast lustgas som jag fick andas nån enstaka gång så jaa’a.. visst vill jag ha ett till. Men kanske om 3 år. Om jag och Suuni fortfarande är ilag då.

(Ps. Jag sa också att jag inte ska ha fler barn sen när jag har fyllt 30 år. Varför säger man så jäkla mycket? Go with the flo liksom. Tänk att jag just skrev dedär ”go with the flo” jisses.


Tycker om denhär bilden. Om endå Alex gubben skulle ha varit med. Då skulle den ha varit perfekt i mina ögon.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min lilla älskling.

Likes

Comments

Me too.

If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "me too" as their status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.
#metoo

Jag får rysningar. Jag tänker tillbaks när jag var 13 år och det hemska hände. En mardröm som skulle ändra mitt liv totalt, vända min värld upp och ner för resten av mitt liv. Något som aldrig skulle bli ”ett minne blott” Näe, något som skulle påverka hela mig.

Mannen, eller pojken då, som tog något så värdefullt av mig, min oskuld, som tvingade mig till något jag inte var beredd på, något som tog så sjukt och något jag inte ville, något som gjorde att varje steg några dagar efteråt tog sjukt. Han som tog en del av mig, sådärbara. Han som var hög som ett hus, och jag som inte var hans första offer och knappast det sista.

Jag har valt att lägga det bakom mig. Jag har valt att inte vara arg längre. Jag kommer aldrig att glömma eller förlåta honom, men jag har förlåtit mig själv för att ha anklagat mig själv under alla dom åren, jag har förlåtit mig själv som började svälta min kropp efteråt till ynka 35 kilo. Jag har accepterat att leva med det stora ärret inom mig för något annat kan jag inte göra, jag kan inte låta det påverka mig hela mitt liv för det skulle göra mig bitter. Arg. Deprimerad. Och tro mig, jag har gått igenom dom stadierna redan. Jag har sörjt. Jag vill inte det mera, jag läker. Jag läker fortfarande.

Det gör mig så ledsen att detta händer varje dag åt människor. Det om något tär på en. Ingen ska behöva gå igenom något sådant. Ingen.

Likes

Comments

Ikväll hade Alex kompis kalas. Han hade bjudit några från förskolan, både pojkar och flickor. För mig var det självklart att han skulle bjuda både flickor och boysen. Sen kommer dendär lilla dåliga samvets känslan krypandes då man helst av allt skulle vilja ha bjudit alla i förskolan, fast man vet att det kanske inte är riktigt möjligt. Man skulle ju behöva hyra en stor sal till de. Hur har ni gjort?

Föräldrarna uppskattade iaf att båda könen blev bjudna, och det glädjer mig då det var en självklarthet. Alex var så nöjd efter kalaset & jag hoppas alla hade en rolig kväll! På fredag blir det släktkalas, då festar vi till det pånytt!

Nu är det ju höstlov, om ni får tråkigt någon dag & känner för parkhäng, vill ha promenad sällskap eller bara kaffe, hör av er! Jag och kidsen hakar gärna på!

Likes

Comments

Leia har vaknat varje timma inatt. Hon har varit jätte orolig, och skulle ammas. Att hon sover dåligt är ju ingen nyhet men alltså nu tog det priset endå. Är det okej att jag ser ut som en hemlös idag med tanke på natten? Gäsp.

Det är ju inte bara natten man ska ta sig igenom. Det är hela dagen, och man känner ju sig mer eller mindre som en ensamstående mamma då man bär hela ansvaret eftersom att sambon inte är i så bra skick nu med komplikationer av borttagning av visdomstand, så man kör hela racet själv liksom. Hands up till enstamstående småbarns mammor!

Är 6-7 månaderns utvecklingen mer intensiv eller är det bara jag som tycker det?

Men på något sätt, så tar man sig igenom allt och man orkar. Jag vet inte varifrån ens magiska krafter kommer ifrån, men man orkar. Helt superduper dedär endå.

Alex har höstlov, det tackar vi för. Han ska ha kompiskalas ikväll och oj som han har väntat.

Så nu ska huset städas, igen. Och jag ska koka en stor kanna med kaffe. Ha en fin regnig måndag!

Likes

Comments

Ni ser ju själva, vädret var på vår sida idag. Så otroligt fint höst väder. Ut & njut!

Likes

Comments

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa? Jag har 2 barn, en son på 7 år och en dotter på 7 månader. Jag tror nog jag vill ha 1 barn till, men det är nog några år tills de. Vill inte ha barn för nära varann 😊

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste? Det är lite olika, tillförst var babygymmet jätte bra, men nu hålls inte Leia i det mer. Men vagnen skulle vi inte klara oss utan, och cykeln kommer varje dag i användning av Alex!

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn? Jag älskar att få vara hemma med Leia och se hur hon utvecklas och ändras dag för dag. Att dessutom får vara hemma när Alex kommer hem från förskolan! Roligt att fara till simhallen med sonen då man vet hur mycket han älskar det! Snart kanske Leia kan börja följa med. Gemensam tid, när hela familjen får vara tillsammans och göra något. Redan att fara ut på promenader tillsammans är roligt.

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn? Det har nog ändrats helt och hållet. Man mognar på ett helt annat sätt. Man tar mer ansvar. Man lägger barnen innan sig själv förståss, man prioriterar vissa saker mer. Ens liv blev så mycket bättre och mer betydelsefullt sedan man blev mamma. Vissa dagar är förståss tyngre, det är inte alltid en dans på rosor! Men det hör ju till.

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför? Jollyroom har så mycket fint! Dom har för både stora och små åldrar, kläder till leksaker, till barn tillbehör! Ja allt.

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte? Ja. Jag har egentligen inget svar på varför.

7. Det bästa som finns med att vara mamma? Alla uppoffringar man har gjort, för att det helt enkelt har varit värt de. Att älska någon annan så otroligt mycket. Att jag får vara deras trygghet.

8. Något mindre roligt med att vara mamma? Oron som kommer ibland. Att man aldrig kommer att kunna skydda dem från allt ont.

9. Ditt bästa tips för en ny mamma? Jag kan bara säga av egna erfarenheter. Jag lag upp en bild hur jag skulle göra, jag skulle göra si och så, jag skulle absolut inte göra ditt och datt. Sen kom babyn och man kanske använde nappen fast man inte skulle, man lag aldrig babyn i egen säng fast babyn skulle sova i den från första stund. Man ska alltid göra som man själv vill, hör på dig själv. Framför allt, lita på dig själv att du klarar det. Lär känna ditt barn, det tar tid. Och därefter ser du vad som är bäst för dig och ditt barn.

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn?!

Vill ni ställa frågor, om vad som helst! Så fråga på så svarar jag på dem i ett annat inlägg!

Likes

Comments

Igår fyllde min Alex 7 år. Tänk att JAG har en son som redan är sju år gammal. Man blir snabbt påmind om att man blev mamma som ung.

Han blev ju sjuk här, lagom till sin födis då, så han var hemma från förskolan i 2 dagar, så igår fixade jag frulle och vi sjöng och han fick äta i soffan. Han fick presenter och han blev överlycklig. Precis vad han hade önskat sig. Sen så skulle han till sin pappas i helgen, så jag, alex och leia mötte upp Alex pappa och fo på födelsedags lunch. Nästa vecka är det höstlov som gäller så får se vad vi hittar på då.

Jag hade såå lust att fara och promenera i Fäboda skogarna idag men nope, vädret är inte det bästa så jag for till Halpa-Halli och blandade karkki åt mig istället.

Alex har annars kompis kalas nu på måndag. Vad ska man hitta på åt dem? Förskolebarn! Vad ska man ha för program? Alltså hjälp mig! Kalaset varar i 1.5 timma och dom äter ju i ca 30 min, vad gör man sen? Jag är absolut inte bra på detta, jag är inte påhittig. Jag måsta googla, ni får gärna ge mig tips!

Likes

Comments

Okej, såhär ligger det till nu. Jag varnar er som inte är ammande mammor, detta är inte särskilt intressant att läsa 😂

Har ju då ammat Leia hela tiden, hon total vägrar flaskan och nappen, hon kan dricka vatten ur flaskan men absolut inget annat än de. På BB gav dom ur flaskan åt henne och napp, så kom jag hem och jag kände att jag nog ville att hon skulle ta bådeoch, men jag blev ju typ dumförklarad med detsamma, ”vet du vad som händer när du ger napp och ur flaskan åt henne? Vet du hur mycket det förstör?” Osv. Behöver jag ens nämna hur otroligt känslig man är som nyförlöst? Så ja, vi slutade. Jag trodde ju aldrig i min vildaste fantasi att det skulle vara såhär svårt sen att börja vänja henne på nytt som det faktiskt är.

Nu i flera veckor/månader, jaa jag vet inte! Så ammar hon varje timme på natten. Vi har provat ha henne i egen säng, i eget rum, provat olika flaskor, vällingar, ersättning, bröstmjölk, ja allt. Och det går inte. Behöver jag nämna hur slut jag är som människa 😂 Jag vill ju sluta amma. Men det känns ju lite väl omöjligt det nu.

Någon annan med likadan erfarenhet? Alla tips tas emot. Tacksam för svar!

/ den slitna morsan.

Likes

Comments

Godmorgon på er! Leia väckte mig ca 07.30 imorse, vi steg upp, åt banan, lekte en liten stund och sen for vi iväg på en timmes promenad. Alex och Suuni låg och sov & dom fortsatte med det även när vi kom hem. Så nu sover båda barnen, en där ute i vagnen och en i sitt rum, sambon njuter säkert av att få ha sängen för sig själv och sova i lugn och ro. Och jag, jag ser på Nyhetsmorgon och ska koka kaffe. (Oldie!)

Ville bara bjuda på dessa fina bilder som jag tog under vår promenad! Fina va?

Likes

Comments