Aah, 5. desember. Nå begynner det å bli litt mer julestemning her. Det er blitt litt kjøligere, og jeg har funnet frem de gode ullsokkene mine. Det fikk meg til å tenke på min gode mormor Liv. Hun har strikket ullsokker til meg hele livet. Hun har holdt meg varm på føttene hver vinter i over 20år! Så idag er det hun som skal ha takk. Kvinnen som gjør meg varm. Hun lager også de beste vafler og kaker. Jeg kommer ikke hjem sulten, etter et besøk hos mormor og far. Da er jeg ofte god og mett, og hakket lykkeligere. Tusen takk, for at du er du. Takk for at du gjør meg god og mett. Takk for din fine varme og kjærlighet. Jeg er uendelig glad i deg!

4-generasjoner. Mamma, mormor, meg og Leah Celine. Elsker dette bildet.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Søndagen gikk så fort i går, at jeg glemte helt ut kalenderen min! Så derfor blir det to personer idag. Jeg begynner med luke 4, som er Irene Vestvik. En kvinne som går i samme menighet som meg. En kvinne etter Guds hjerte. Jeg ser veldig opp til hun. Når hun lovsynger, ser jeg at hun mener det oppriktig. Du kjenner Guds nærvær når du er med henne. Ei skikkelig godjente. Hun har nettopp gitt ut en ny andaktsbok, hvor hun deler budskaper som hun har fått av Gud. Jeg gleder meg veldig til å begynne å lese den. Boken koster bare 298kr også, så det er veldig fin presang til noen nå i julen. Pengene går til omsorgshjemmet som Irene driver hjemme hos seg selv. Så det går til en veldig god sak. Jeg sier bare: Løp og kjøp! Og selvsagt vil jeg også bare si takk til Irene. Takk for at du står på. Takk for at du lytter til Guds budskap. Takk for at du er et lys i mørket.

"Gud er ikke overfladisk, men dyp. Derfor vil han inn i dypet på oss og gjennomsyre oss med sin kjærlighet. GUD ER KJÆRLIGHET! Hans dype kjærlighet og kraft søker dypet i deg. Du er så høyt elsket!" - Et lite utdrag fra boken.

Likes

Comments

God kveld. I dag har vi kost oss. Jeg er helt utslitt, men vi har kost oss. Jeg tok dattera mi med meg på åpen gård i dag. På Tuastad Gård. Der fikk vi sett mange fine dyr, møte på nissen og spise nystekte lapper. Leah Celine likte best en kattunge som bodde på gården. Helt ærlig, likte jeg den også best. Når jeg blir frisk vil jeg ha et kjæledyr. En søt liten kattunge hadde passet perfekt. Kose kose kose! Hun likte godt noen hunder som var i bur også, men hunder blir for mye arbeid for meg. Bare i dag er jeg helt ødelagt etter all gåing, og da har jeg brukt krykker!

Vi burde nok kanskje ikke gått i dag, med tanke på hvordan formen min er... men jeg orket bare ikke tanken på at dattera mi skulle gå glipp av noe pga meg. Hun har måttet ofre nok. Hun er bare to år gammel, og noen ganger oppfører hun seg mye eldre. Jeg har hatt mye vondt i leddene etter at hun ble født. Hun har måttet klart mye veldig tidlig. Slik som påkledning og det å sette seg i bilsetet selv. Hun er veldig selvstendig. Ei flink jente, som jeg er ufattelig stolt av. Jeg skulle bare ønske jeg kunne gjort mer for henne. Skulle ønske jeg klarte mer. For det fortjener hun virkelig. Så dagens kalender går til min herlige datter Leah Celine. Tusen takk for at du er du. Takk for dine fine smil, herlige latter og morsomme utsagn. Du gir livet mening. Elsker deg til månen og tilbake!

Likes

Comments

For en mestringsfølelse! Dette er tredje natta vi sover hjemme som en hel familie denne uken. Håper dette blir permanent. Føler jeg endelig klarer meg selv nå. Både som meg selv og mamma. I dag klarte jeg både og levere og hente i barnehagen. Jeg har mekket sammen frokost, middag og til og med riskrem til dessert. Jeg har syklet på trimsykkel. Sortert og ryddet i klesskap. Bare sånn småting som ikke krever allverdens, men som allikevel får meg til å følge meg nyttig. Enkle ting jeg ikke har klart de siste ukene. Det er deilig å være litt selvstendig. Jeg skriver ikke dette for å virke skrytete, men... Eller drit i! Jeg skriver dette kun for å skryte! Jeg er søren meg så fornøyd med alt jeg har klart i dag. Endelig begynner ting å bli bra. Endelig trenger jeg ikke hjelp. I dag er jeg verdensmester. Verdensmester i alt. Jeg er så happy med livet. Jeg er så fornøyd med dagens gjøremål. Nå i kveld skal jeg bare sitte med beina høyt. Masse puter bak ryggen. Fyr i peisen, og litt god sjokolade. Jeg skal kose meg skikkelig. Bare nyte livet. Takke meg selv litt. Gi meg en klapp på skuldra.

Her er et bilde fra bursdagen til Leah Celine. Tror nesten det var sist gang jeg følte meg "on top of the world". Nå begynner denne gode selvfølelsen og komme tilbake. Selvsagt har alt dette gjort meg mer ydmyk, men litt selvtillit trengs hos oss alle. Det må være en balanse. Den tror jeg at jeg har nå. Så kanskje jeg er verdensmester i å være reflektert også!?

Likes

Comments

Dere vet uttrykket "svigers er aller verst"? Vel, jeg har det helt motsatt. Min erfaring er at svigers er aller best. Det er 2.desember allerede, og idag skal mine kjære svigerforeldre hedres. Marianne og Morten. For det første har de oppdratt verdens beste mann. Tusen takk for det! Og for det andre har de hjulpet oss så mye de siste måneden, at jeg faktisk gruer meg litt til de blir hjelpetrengende. Da må jo jeg være først i køen til å hjelpe tilbake... Hehe. Men det er så langt frem i tid, at den sorgen tar jeg da. (Jeg hjelper dere med glede!)

Fra spøk til alvor. Disse to er bare helt supre. Marianne har stått på som en helt dette året. Egentlig alltid, men enda mer nå i det siste. Passet så mye på Leah Celine, at jeg tror vi har brukt opp overnattingskvoten for resten av livet. (Hvis det fantes en slik kvote, men sånn er ikke mine svigerforeldre). Nei, hos dem er vi alltid velkomne. De har sørget for at vi har fått nok mat, hvile og omsorg. De er bare gode tvers igjennom! Jeg er så heldig, som har havnet inn i en så god familie. Jeg ble tatt godt i mot fra første stund. Har alltid blitt inkludert. Dere er så gode, at jeg vet ikke helt hvordan jeg kan få takket dere for alt. Så jeg sier det bare enkelt... Tusen takk, for at du er du! Jeg er heldig.

Likes

Comments

Dette året har vært tøft for meg. Jeg har møtt mye motstand, og jeg har trengt mye hjelp. Selv om ting ikke har gått helt min vei. Har jeg klart å løfte hode høyt. Jeg har klart å sett lyset i enden av tunnelen. Og det er takket være Gud, men også takket være veldig mange flotte mennesker. Jeg har kanskje ikke allverdens med penger og gull. Jeg har definitivt ikke den beste helsen. Men jeg føler meg allikevel uendelig rik og takknemlig. Jeg har nemlig de beste venner og familie rundt meg. Derfor ønsker jeg å lage en egen julekalender hvor jeg kommer til å hylle en person hver dag frem til jul. Jeg vil gi noen litt ekstra oppmerksomhet. Si en liten takk. Fortelle andre hvor god du er. Det finnes så mange gode hverdagshelter der ute. Jeg kunne nok funnet enda flere enn 24 stykk. Men jeg velger å gjøre det på denne måten. Blir du ikke nevnt må du ikke bli lei deg. Jeg mener det må være rom for å gi ros til noen, uten at du gir ris til noen andre. Så la oss løfte hverandre opp denne julen. La oss stoppe litt opp. Tenke oss litt om. La oss si tusen takk til naboen, kassadama, bossmannen, og svigermor. La oss trykke litt flere "likes" enn hva vi pleier. La oss være et lys i dette vintermørket. La dette bli en veldig fin jul.

Den første som skal hedres blir min mann Christoffer. Han er en tøffing. En mann som står på. En mann som har stått på litt for mye, kanskje? Vi har hatt det tøft begge to dette året. Mye tull med huset, uforklarlige sykdommer og masse annet som bare har ballet seg på. Allikevel har vi stått igjennom det sammen. Christoffer har vært en god støttespiller gjennom det hele. Han har løftet meg opp. Han har hørt meg klage, kjefte, gråte og masse annet fælt. Han har sett meg på det verste, og likevel velger han å være sammen med meg. Støtte meg, og gi meg kjærlighet. Han er min drømmemann og Leah Celine sin drømmeprins. Dattera vår er en skikkelig pappadalt, og det er ikke uten grunn. Han elsker henne så mye, og det merkes. Vi får overflod av hans kjærlighet, og det er bare så godt. Tusen takk, for at du er du!

"Vi kan ikkje eige kvarandre. Tusen dikt har fortalt oss at vi ikkje kan eige kvarandre, men vi kan låne kvarandre og gløyme levere tilbake.", - Arne Ruset.


Likes

Comments

Da har jeg vært på min første fysioterapi time, etter den uheldige hendelsen tidligere i år. Jeg har øvd og trent mye hjemme selv, men nå var det på tide å få hjelp av en ekspert. Nå var det på tide og strekke seg etter mer. Bokstavlig talt. Jeg har god bøy i både kne og albu, men strekken er det litt verre med. Der har jeg en jobb å gjøre. Så nå begynner den alvorlige treninga for fullt. Jeg skal trene to dager i uka med fysioterapeut, og selvsagt masse hjemme også. Nå er det meg det står på. Om jeg ønsker å bli helt god igjen... Vel, da må jeg trene. Og jeg må trene mye. Det skal jeg få til. Noen av øvelsene gjør dritt vondt... men jeg har hørt at med vondt skal vondt fordrives... Så får vi håpe det stemmer i dette tilfellet.

Nå skal jeg en tur på NAV og klage litt. Det har blitt litt kluss i utbetalingene mine, men det er en annen historie. Det får vi ta en annen gang. Regner med det order seg. Ting tar bare litt tid.

Ha en fin første desember. Jeg kommer til å dele en liten julekalender greie med dere senere... Så det er bare å følge med på bloggen. Et lite hint: Det handler om positivitet, glede og ros.

Likes

Comments

Hva er det å gjøre i Stavanger da? Jeg og familien reiser hvert år, og derfor tenkte jeg og dele noen små reisetips med dere. Hva du bør gjøre i ei helg i Stavanger. When in Stavanger liksom...

• Thon Hotel Maritim. Her ligger vi alltid. Deilig frokost og fin beliggenhet. Hotellet ligger rett ved Breiavatnet. Her kan du ta deg en tur rundt vannet og mate fuglene. Sette deg på en benk og bare nyte livet.

Spis til du skjems . Er du på tur, så er du på tur. Da er det lov til å kose seg litt ekstra. Når jeg er på tur vil jeg helst ha litt av alt. Både gourmetmat på Bølgen & Moi, indrefilet på Big Horn Steakhouse, Kebab på City Kebab ved kaien, og hamburger på Burger King. Aller helst bør du slurpe i deg et par latter også. De har god kaffe både på Starbucks, Coffeberry og Bluebird Café. Har du ikke gått opp 2kg etter en tur med meg... Vel, da har du gjort noe feil.

• Underholdning. Stavanger er en stor by, som har mye og tilby. Alt fra konserter, revyer, og kunstutstillinger. Et år var vi på et museum som handlet om brudekjoler. Jeg fikk sett Mette Marit sin brudekjole, noe som var veldig kult. Et annet år var vi på Karpe Diem konsert. Dette året var vi på revy med Løgnaslaget. Veldig morsomt, det anbefales!

• Shopping. Hele lørdagen pleier å gå til shopping. Noe går til julegaver, og noe går til meg selv. Mest går til meg selv egentlig. Det er på denne turen jeg pleier å unne meg litt ekstra. Noen av butikkene jeg må innom er Zara, New Yorker, Moods of Norway, Ting, Sprell og Urban.

• Som du ser, så vet jeg hvordan man skal kose seg på en weekendtur til Stavanger. Er det noe mer du lurer på, så må du bare spørre. Jeg er nemlig veldig trent på å kose meg.

Likes

Comments

Denne helgen har jeg overspist så mye at det grenser til flaut. Jeg klarte ikke nyte en god hotellfrokost engang. Blir nok likt i morgen. For jeg er helt ekstremt mett nå. Sist jeg var så mett, er nøyaktig 1 år siden. Da var jeg på julebord med familien min. Det er det jeg er nå óg. I går koste vi oss på Big Horn. Der spiste jeg indrefilet med fløtegratinerte poteter. Pluss et par løkringer, litt salat, og selvsagt brownie til dessert. Må jo ta den helt ut, når du først skal spise.

Nå i kveld har vi vært på Bølgen & Moi. Der hadde jeg meg en deilig treretters. Hvor jeg spiste hjortepølse til forrett, and til hovedrett og donut til dessert. Dette i seg selv er jo meget oppegående mat og fine porsjoner. Problemet kommer når de serverer så mye god ventemat. Ferskt brød med ulike dressinger. Oksehale med noe annet godt. Det blir for mye av det gode! Du må jo nesten trilles ut til slutt. Kjenner jeg skal sove lenge i morgen. Tror faktisk jeg kanskje dropper hotellfrokosten. Men bare kanskje. Jeg er nemlig veldig glad i å spise god mat. Bare sånn i tilfelle du ikke visste det.

Likes

Comments

Da er dagen snart omme, og mange i dette land har sikkert brukt alt for mye penger. Noe har nok gått til julegaver, men mesteparten har nok gått på tull vi ikke trenger. Det pleier ofte å bli sånn. Iallfall når ting blir nedsatt til det ekstreme. Jeg har ikke fått mindre enn 20 mailer idag, som bare var reklame! Alt med lokketilbud du bare ikke kan motstå. Jeg forstår jo at butikkene prøver seg. Det er jo dårlige tider, og folk skal ha lønn. Det er på slike dager som dette de tjener penger. For det er i dag folk kjøper ting de ikke hadde kjøpt ellers.

Personlig er jeg veldig glad i salg. Men bare hvis det er noe jeg allerede har sett meg ut. Slik som et nytt bilsete, for det trengte vi uansett. Fikk det jeg ville til -40%. Det er gøy. Eller slik som i fjor hadde jeg gått og sett på en ullkåpe hele høsten, men jeg klarte bare ikke helt å ta meg råd til den. Da januarsalget kom, og det hang en kåpe igjen til -50% i min størrelse. Vel, da måtte jeg slå til. Sånt liker jeg. Da er det OK å handle på salg. Og kjøpe bare fordi det er billigere nå enn før, blir for meg tullete. Folk må selvfølgelig gjøre som de vil. Jeg skal ikke nekte noen å bruke penger. Jeg vil bare at dere skal tenke dere litt om... de kaller ikke denne dagen for blakk fredag for ingenting.

Likes

Comments