Lite bilder från vår altan i hotellet och lite bilder från middagar. Mycket mer händer inte här på ön långt borta. ☀️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Paradiset... Det är på riktigt det enda sättet jag kan beskriva hur det ser ut och känns. Gå till sängs, vakna upp och ha frukost serverad och redo för dig att bara äta för att sedan kila ner till stranden. Det enda problemet man har är att man svettas annars badar och solar man, när klockan tickar till fyra, halv fem så tar man en dusch, dricker en öl innan urvalet av restaurangen är för många för att välja. Som sagt... Paradiset!

Nu är det här inte världsbästa bilder för att visa hotellet men det kommer... När jag orkar. Heheheh..

Likes

Comments

Äntligen så var man frisk igen, men måste säga att jag är ganska impad att immunförsvaret har lyckats dessa 7 månader innan de tillsist förlorade. Men det var inget illa, bara lite förkyldning och hosta. Nu är jag dock i bättre tillstånd och så fruktansvärt taggad inför Thailand som vi åker iväg till så snart som imorgon bitti! Woooooo!!!! Kan fortfarande inte riktigt fatta det. Ah!

Är det inte trevligt när man har vänner i landet långt borta och kan bo gratis i en vecka? För det tycker jag och det är också vad vi gjorde. I tisdags (3/5) åkte vi iväg för att bo fyra nätter hos Matt, en vän till Lotta, så en två timmars bussresa senare och vi var framme i Inverloch. Dock så var det denna dag som olyckan slog ner i mig och halsen började göra ondare och ondare medan näsan började kännas mer täppt. Vilket betydde att under de fem dagar vi fick sova hos Matt så gjorde inte jag mer än att snyta mig och suga på Strepsils.
Hahah, dock så blev det ett kort äventyr på onsdagen då vi fick nöjet att åka ut på Matts kompis Richards båt och fick för första gången fiska. Intressant tyckte jag, fångade dock ingen fisk. Buuuh! Torsdagen fick jag uppleva konceptet att var den ena fullständigt nykter medan andra tar tequila shot efter tequila shot. Kändes väldigt bra att avstå faktiskt. Mådde tillräckligt dåligt som det var. När de fyra nätterna var över återvände vi till familjen Howard, Montanas familj som vi övernattade hos innan vi åkte till Nya Zeeland. Det var väldigt kul att se dem alla igen och för min del blev det fortsatt vilande för att bli av med bacillerna.

Avslutningsvis så ligger jag nu här i sängen och pratade eller snarare lyssnar på medan lillesyrran snackar i telefonen med mig. Hehehe... Och snart släcker jag lampan för att klockan sju imorgon bitti ringer väckarklockan! Helsike så fantastiskt det ska bliiiiii.

Likes

Comments

Dagarna verkligen tragglar sig framåt.. I väntan på avfärd mot Thailand. Vi har nu krossat av allt vi skrev upp på vår lista över saker vi vill göra i Melbourne och vi har nu tre dagar till godo. Vad ska man göra? Ah, något hittar vi på. Vandra runt på biblioteket, hitta ännu ett bra café och kanske shoppa lite.

Skönt att vara tillbaka i solen iallafall vilket betyder att man återvända till stranden utan att varken blåsa bort eller frysa ihjäl. Whoop! Känns bra. Men på de mer regniga dagarna så tog vi oss istället till Melbourne många konst gallerier och strosar runt.

Likes

Comments

Är detta en dröm? Nej, definitivt inte. Eller jag tror inte det hursomhelst... Men ibland så känns det lite så. Anders (vår Couchsurfer) lever i alla fall lite utav en dröm, med den här utsikten. Bosatt i Melbournes högsta byggnad - Eureka Tower - så han sig en ändå schysst lya. Hahaha, helt ofattbart så fint han bor! Står och bara stirrar... Helt obegripligt vilket ställe vi lyckats hamna på!

Vår andra kväll (26/4) så vart det lite extra för att arbetsdagen är i full rulle så alla kontorsbyggnader står tända.

Likes

Comments

Yes, igår förvandlades jag och Lotta till riktiga turister då vi bestämde oss för att göra en gratis stadsvandring med guide. Faktiskt väldigt intressant, kul att få reda på saker som man annars troligtvis hade missat. Sammanfattningsvis så kan vi också säga att Melbourne är fantastiskt. Fylld med historia, konst och mat. Allt man kan någonsin tänka sig, och behöva.

1. State Library

2. City Council

3. Historic Jail

4. Carlton Gardens

5. Melbourne Exbition Building

6. State Parliament of Victoria

7. Chinatown

8. The Block Arcade

9. Street Art Lane

10. Southbank

Likes

Comments

Nu med endast en dag kvar av vår Nya Zeeland resa så kan jag med säkerhet förklara Kaikoura som en av mina favoritplatser vi besökt, denna stad tillsammans med Napier tar sig till toppen på min lista. Wow, vilken liten vandring vi gjorde runt staden. Magiskt. Vi lyckades till och med se en säl, dock från avstånd men det är väl också något!
Med Christchurch som vår slutstation så kan man verkligen titta tillbaka och tänka helsike sådan en resa. Fort har det gott men med tanke på det vi gjort så vette fasen hur länge till man orkat innan kroppen klappat ihop. Så en månad med maffiga landskap och kallare väder räckte alldeles ypperligt. Känner mig så otroligt taggad att åka tillbaka till Australien och bo lite i Mello innan vi drar vidare till Thailand! Whoop.

Likes

Comments

Det här är vad som händer när man är lat och lite motivations handikappad... Inlägg angående dagar som hänt för ett flertal dagar sedan laddas upp. Yes, go Linn! Duktig tjej! Hursomhelst så tänker jag inte säga mer än att vi endast stannade en natt (19/4 & 20/4) i städerna nämnda i rubriken så det finns inte mycket att berätta.

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit lite galna och om jag ska vara helt ärlig så vill jag inte alls gå in på detaljer. Så istället kan vi fokusera att mer än tre veckor redan passerat av vår Nya Zeeland resa och vi är redan på väg tillbaka till syd ön för våra sista dagar. Mah gawd! Tiden springer iväg, vad är härnäst? Jag bryter höften och jag har glömt tänderna i vattenglaset? Eh!? Näh, relax. Har många år kvar innan man lekar baibans på ålderdomshemmet! Wooooh.

Hursomhelst, fem/sex dagar och fyra städer kvar!

Likes

Comments