Relation, Relationen
Vad innebär goals? Varför letar vi efter goals i relationen till vår partner? Varför flyr vi den verkligheten vi lever i? Vad är en realistisk lycklig relation?


Det här är frågor jag ofta frågar mig själv när jag hör att unga föräldrar delar på sig. Eller föräldrar till småbarn. För det känns som att det är alldeles för många idag som lever i förhoppningen om att en relation bara ska vara så kallad "goals". Att ständigt ha lyckan och kärleksruset inom sig. Att ha det där perfekta, inga bråk och tjafs. Städat och style:at, inga skavanker eller något som någon ska kunna påpeka som negativt eller kunna ifrågasätta.

Tack vare det här så ser jag många föräldrar gå isär när barnen knappt fyllt 3 år eller ens 1 år.

Jag skulle önska att fler vuxna såg på relationer mer realistiskt och sunt. Det finns ingen relation som är tjafs- eller bråkfri. Vi har alla våra områden som är lite mer känsliga än andra. Saker vi stör oss på lite mer än andra. Och alla relationer är inge smärtfria, Vi måste jobba, vårda och smörja våra relationer och alla gör vi det på olika sätt.
Vissa reser iväg på var sitt håll, vissa väljer att man alltid har en avsatt tid för varandra för att vårda och smörja. Det är sådant som, vad jag tror, gör att man klara sig igenom småbarnsår och vardagspussel. Man behöver inte känna att man är nyförälskad hela tiden. Bättre att glömma bort det lite för att inse att man verkligen älskar och uppskattar någon sådär extra mycket ibland, i tid och otid...

Hitta era sätt njut och glöm för Guds skull inte att pussa och krama på varandra. Det vårdar alla partner-relationer.

Idag vårdar vi vår relation!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardagspussel

Dagen var här och det var dags att åka till museet. Det var det mest lyckade museibesöket någonsin. Att det ska lyckas så bra är verkligen inte självklart för att det, faktiskt, finns så många museum som inte intresserar alla barn. Men det är museet var helt perfekt för Alexia, som ändå bara är 2,5 år. Vi hann bara med ett våningsplan, dinosaurier, människans urtid, polarica och typ insekter.

Vi började hos dinosaurierna och där möttes vi först av en stor dinosauriebläckfisk som fångade hennes uppmärksamhet på en gång. Sen var det alla fossiler som stod i centrum, tillsammans med en sorts ödla som barn och vuxna fick klättra på.

Därefter kom vi till människans uppkomst från apan och sedan till fiskarna och till Alexias stora förtjusning...nemofisken, Doris och den stora (Marvin nemos pappa).
Polarica som vi gick till sen hade den stora valen som också är en del i "Hitta Nemo". Så där hick vi in i dess enorma mun, lyssnade på lätet och såg en film på när den simmade i havet. Det är så många tankar om allt vi upplever och pratar om. Allt bearbetas 100 gånger om med alla hon träffar.

Tack för en helt fantastisk dag!

LY, <3

PS. Jobbar på att få till inställningarna på kameran. Så att ni får lite schysta bilder också. Därför är det avsaknad av det. Barn rör sig så fort så det är svårt att hinna ibland.

Likes

Comments

Förälder, Vardagspussel
Det bästa med att vara föräldraledig när man har fler än ett barn är alla fantastiska lediga dagar. På fredagar är alltid vår äldsta dotter ledig och då hittar vi alltid på något speciellt, om det inte är något annat som drar.

Oftast så åker vi och badar på badhus och badar tills vi skrumpnat och håller på och trillar ihop av trötthet.
Dagarna är så mysiga när man kan ta det som det kommer. Äta frukost i lugn och ro med pyjamasen på till kl 10, om vi så vill. Dricka kaffe och pussla. Baka är också en storfavorit när vi har tid och muffins framförallt.

Men imorgon har vi planerat ett besök på Naturhistorisk Riksmuseet. Jag är så taggad. Det var längesedan som jag var där. Alexia tittar ofta på ett program på barnkanalen som handlar om en kille som jobbar på ett museum och reser tillbaka till dinosauriernas tid för att samla på sig saker från den tiden, till museet (Andys dinosaurieäventyr).
Vi ska göra en mysig matsäck, så vi kan äta där och fortsätta vandra runt så länge vi bara kan och vill.

Alexia har så mycket tankar och funderingar just nu att man blir alldeles uppslukad av hennes samtal. "Nej mamma! Vänta!" "Mamma, tyst! Lyssna!" Därför ska det här besöket bli extra härligt och spännande.
På kvällen ska vi äta middag hos mina föräldrar och sedan sova över. Inte för att det är så långt hem men ibland kan det vara skönt att få lägga alexia och sova utan att riva upp henne för att åka hem. Eller vara tvungen att åka hem innan kl 20 (och säkert till all lycka för hennes morfar som varje gång vi är där ber henne sova kvar).

Likes

Comments

När man som i mitt fall relativt ung, ca 23 år, i Stockholm får barn så faller väldigt många, som man trodde var, vänner bort. Man hade ett härligt umgänge i sin ålder men nu när man ser sig runt omkring så har man bara ett fåtal kvar. Att man bara har äldre vänner(läs 35-45 år) för att de har en större förståelse av hur det är att ha barn och har kommit längre i livet. Det känns så tråkigt. Älskar mina barn över allt annat och hade aldrig önskat dem en annan tid i mitt liv. Min kropp var som gjord att få barn nu.

Är det så för många andra? Eller är det ett problem som existerar mer i storstäder? Alla här är så inriktade på studier väldigt tidigt skulle aldrig tänka tanken att skaffa barn så tidigt.
Hade gärna träffat fler i min egen åker men hur ska man göra? Är det bara på krogen man gör det? Hade ju gärna träffat fler som var i samma sits som mig och i samma ålder.

Likes

Comments

Vardagspussel, Förälder

Dagen var uppbyggd som en otroligt ångestladdad dag idag. Jag har blivit tvungen att läsa två kurser på vuxenutbildningen för att få söka in till förskollärarprogrammet.
Det oturliga är att de ligger båda på måndagar, 3 h per kurs. Vilket betyder att jag är borta 6h på måndagar (9-16 med en timme lunch).
Jag fick dessutom inte ha med lilla Leah som fortfarande inte är så stor (ca 6 veckor). Det var med stor ångest jag ändå lämnade henne hemma. inte för att jag inte trodde att hennes pappa skulle fixa det men alla andra faktorer med amning och anknytningen vi har då det i princip bara är jag som kan natta henne.

Och att pumpa har inte varit det enklaste eftersom att jag har nallat på hennes andra mål, samtidigt som att jag tror att hon har lagt in en större beställning på mat. Jag har dessutom nojat över att hon ska bli för nöjd med flaskan så att hon inte vill amma mer eller att mjölken ska sina.

Men dagen har gått bra, nästan över förväntan, och jag har fått veta att kurserna bara är 10 veckor lång. Kommer alltså att bli klar till jul.
Så lyckan är större än vad jag hade väntat mig.

Likes

Comments

...eller det var 6 veckor sedan. Vi hade det lite körigt och tufft precis när vi hade flyttat tillbaka till Stockholm, därav pausen.

Men nu är vi på banan och kommit igenom den värsta delen av att bli 4 i familjen. När man ska ställa om och räcka till två små godingar.

Att bli storasyster har inte alltid varit lätt. I ena sekunden är man så stor och hjälper till med allt och i andra så önskar man bara att mamma och pappa bara fanns där hela tiden när man ville.
Vi har nu alla hittat en plats och livet har börjat rulla på. Vi har alla bakslag och undrar hur det verkligen ska bli men det löser sig alltid till det bästa vi kan.

Jag ska försöka få till lite fler inlägg i veckan och hålla i det längre än jag har gjort tidigare.

Likes

Comments

Förälder

När vi nu går och väntar in att bebis ska växa klart i magen och sedan vilja titta ut så går det många tankar.
Hur ska vår Alexia ta det? Att vi blir fler, att behöva dela vår uppmärksamhet och tid, att inte ha allt själv?
Jag har alltid sett det som nyttigt att ha syskon för att man lär sig så mycket av varandra och om livet.
Men det är klart att det här kommer bli en utmaning precis som alla andra tider i livet är.


Det jag önskar mest är att kunna förbereda mig och Alexia på den tiden så gott det går. Det är klart att jag vet att det inte alls kommer bli så som jag har tänkt mig eller som jag kommer förbereda. Med Alexia så försökte jag att inte ha för mycket tankar om hur det skulle bli eller hur jag skulle göra. Att jag hade en tanke men att jag inte var rädd för att göra på ett annat sätt kunde inte blivit en förberedelse.

Alexia när hon var nyfödd på BB.

Allt kommer lösa sig. Jag, eller vi, får ta en dag i taget och ta den för vad just den är.

Likes

Comments

Förälder

Varannan vecka har vi varit hemma med en sjuk liten A nu. Börjar bli rätt så segt nu när hon faktiskt inte är jätteliten längre. Men vad ska man göra. Vi njuter så gott vi kan, inifrån. Därför är jag extra glad över att vi nu har balkong så att man kan gå ut och sätta sig där en stund.

Och med det så kommer den stora egna viljan. Har försökt att hitta lite kompromisser i olika situationer och i andra så finns inga kompromisser eller val alls. Det här har gjort att jag orkar ta lite mer. Men också att ha börja ställa lite krav i de situationerna så har det underlättat och att hennes känsla för att hon klarar av saker bara hon kämpar lite blir bra bättre och bättre.

Ser fram emot en härlig tid framöver med värme och utelek.

Likes

Comments

Förälder

Jag skulle ljuga om jag sa att allt är bara bra här hemma. Relationen är bra men vi har en dotter som blev 2år i mars. Det känns som att 2-års trotset har börjat nå sin pik. Att man håller på med en fight i 40 min där orsaken till all ilska och frustration bara går från en sak till en annan.
Att det börjar med att man inte får sitta i knät i bilen på väg hem, till att man slår i ryggen, till att man ska ha en ballong, till att man inte ska duscha, till att man ska duscha, till att man inte ska torka sig....och så vidare.
Det är långt ifrån lätt att hålla sig lugn och metodisk när det håller på så länge. Jag vet att det inte hjälper att bli arg tillbaka men till slut brister jag.
Kan dessutom lägga till att jag har ca 3 månader kvar på min andra graviditet. Så tålamodet är något jag kämpar och tänker på varje dag, hela tiden. Och jag jobbar själv på förskola med barn på 1-3 år.

Hur lär man dem att hantera sin ilska? I vilken mån kan man låta saker passera? Har ni tips för hur man bibehåller sitt eget lugn?

Likes

Comments