Bloggen, Mitt liv

Hej!
Eftersom att jag har startat om bloggen på nytt så tänkte jag presentera mig lite idag!

Jag heter då Linn, en 13 årig tjej från ett område utanför Karlstad i Värmland.
Jag har alltid älskat djur, speciellt hästar och jag har i stort sett ridit hela mitt liv. Just nu rider jag en ponny vid namn Pikki.
Hon är ett haflingersto född 1998, alltså 19 år. Pikki är världens finaste ponny, hon är lite svår att rida men när man väl får till det så är hon en dröm att sitta på! I skogen så blir hon pigg och stark men hon vill inget illa, jag har även lärt att sitta tillbaka istället för att släppa efter.

Utöver hästarna så har jag hemma två marsvin, Prinsen&Gustav, en katt vid namn Tusse och snart två kaniner. Jag äger redan en kanin men han är inte tillräckligt stor för att flytta ännu. Han heter Björklövets The Pointy End, kommer kallas Enzo. En hoppkorsning född 8/1-2017.

Utöver ridsporten så försöker jag få till ett hälsosammare liv, jag håller på att starta igång min träning igen efter ett långt uppehåll och jag försöker få en bra kost.

Här på bloggen kommer ni få läsa allt mellan himmel och jord, stallet, livet, träning, tankar och åsikter, bilder, videos och mycket mycket mer!
Hoppas att ni kommer trivas här på min blogg, kram❤

Likes

Comments

Mitt liv

Hej!
Nu sitter jag på skolan och väntar på mina fastrar och Klara som ska hämta upp mig för att sedan åka mot GBG! Det ska bli så himla kul alltså!

Hade bara tre lektioner idag, SO, matte och idrott.
Ganska chill och bra för mig då jag behövde extra tid till att sminka mig lite osv.

Ha en fortsatt bra dag, kram❤

Likes

Comments

Mitt liv

Hej!
Idag så är det onsdag, jag fattar knappt att jag får lov imorgon!

Imorse vaknade jag och hade näsblod. Så jag hade väldigt kort om tid när det väl slutade. Skyndade till bussen i snöstormen. Jag hade börjat hoppas på vår nu eftersom att det inte var någon snö och det var varmt ute igår. Men såklart så är det nästan snöstorm, det vräker ner och gör det svårt att se. Men jag kom helskinnad fram till bussen, dock lite blöt men men.

Mitt första ämne var profil, samma sak som elevens val, där vi skulle köra curling. Men jag valde att inte delta då jag inte ville riskera något i och med att jag blödde näsblod tidigare. Dessutom har något hänt med mitt knä så jag kan nästan inte gå på det längre...

Efter curling var det engelska där vi läser boken "Kalle och chokladfabriken" dock på engelska.
Sedan lunch och efter det matteprov. Det gick helt okej, klarade alla E uppgifter (vad jag vet) och skev lite på A uppgifterna. Svarade dock aldrig på A men man får poäng för att försöka och lösa det vilket jag gjorde. Jag är hyfsat nöjd, kunde kanske ha pluggat igenom hela kapitlet men jag försökte mitt bästa och hoppas att jag får godkänt.

Sedan hade vi bild, gjorde klart min serie samt redovisade den.
Sen teknik där vi jobbar med ritningar. Detta är en av de få styrkor i tekniken jag har, tycker det är kul att göra ritningar till saker osv.

Efter skolan så satte jag mig vid youtube en stund innan jag städade ur marsvinens bur lite snabbt. Duschade och packade fram alla mina saker som jag ska ha imorgon.

Som jag skrev i början av inlägget så får jag lov imorgon! Alla andra går fredag också men det är Gothenburg Horse Show nu och imorgon är det min tur att åka. Jag åker med mina fastrar och Klara. Jag går halva dagen i skolan imorgon och slutar halv tolv, åker hem på fredag. Men mer info om det imorgon så jag ska sova nu. Vill vara pigg och utvilad inför morgondagen!

Hoppas att ni har en en bra onsdag, kram❤

Likes

Comments

Ridpass, Pikki, Ridsporten

Jag tänkte skriva lite om dagens ridpass på Pikki. Måste bara säga att denna ponny slutar aldrig att imponera.
Hon var lite stel i början av ridpasset, det var ganska länge sedan jag red henne på bett. Men efter att ha böjt henne och jobbat mycket så fick jag ta bort stigbyglarna för att hålla ett bra tempo och fokusera mer på händerna och att styra.
Då gick det så bra, ponnyn var mjuk och fin. Jag fick den där wow-känslan som jag har fått de senaste ridpassen på henne. Men idag var det verkligen wow-wow. Hon var så fin att det inte går att beskriva med ord!
Stjärna till ponny idag, verkligen. Finare ponny får man leta efter<3

Likes

Comments

Mitt liv, Ridsporten

Helgen

Hej!
Eftersom att jag har varit i stallet denna helg så tänkte jag berätta lite om den!

I fredags så åkte jag som vanligt hem från skolan. Packade mina saker och fixade allt för att sedan åka dagen därpå.

I lördags åkte jag med bussen 10.50 och var framme 11.40. Då käkade jag lite, satt och pratade lite med farmor o farfar.
Sedan så åkte vi till stallet, jag hjälpte till att sätta upp lite saker i min fasters garderob osv.
Sedan hämtade jag Pikki och fixade henne. Vi red ut i skogen för vi hade inte så mycket tid. Vi skrittade mest och joggade även lite.
Pikki kändes väldigt pigg och stark (red på hackamore). Men hon lyssnade även och jag kunde jobba lite med formen ändå.

Efter ridningen var det att byta om och fixa sig och sedan åka och käka lite mat för att fira en födelsedag.

Idag så vaknade jag vid nio, käkade lite och satte mig för att plugga matte. Tröööök men nödvändigt då jag har prov på onsdag.
Åkte sedan till stallet och red, ridpasset kommer upp snart!
Efter det pustade jag sakerna och städade undan, åkte och packade ihop min väska och sedan gick jag till bussen.
Har nu kommit hem, duschat, packat upp och ska skriva klart min insändare som ska in imorgon!

Hoppas att ni har haft en bra helg, kram❤

Likes

Comments