Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lykke (skorpan), Inspiration

Jag har ett leomönstrat set från Hust & Claire som jag tycker om så mycket. gillar att matcha byxa och body. Hittade dessa på H&M inte samma kvalité. Men billigare.

Lykke äger inte många plagg från H&M men ibland kikar jag hemsidan och denna gång var det faktiskt flera plagg jag gillade. Dock brukar kvalitén och storleken skilja sig en del.

Måste nästan beställa hem denna kjol. Så söt med hängslen. Dock har jag lovat mig själv att inte köpa något till Skorpisen den här månaden (första på snart 8mån i så fall..) Men hon har det mesta just nu... Har ni någon favoritbutik i klädväg?

Likes

Comments

Livet, Lykke (skorpan)

Hej på er!

Vilken dag!! Jag och Lykke som skulle till öppna förskolan och busa kom knappt utanför dörren... Jag älskar vinter och snö men inte när det blir såhär mycket snö på så kort tid, man hinner inte riktigt förbereda sig .. haha, aldrig är eller får man vara nöjd ;-).

Vi tog oss ut efter lunch när Lykke skulle sova sin middag, så när hon hade somnat skottade jag och Hugo hoppade efter som en galning. Han ÄLSKAR snö.

Så synd att det blåste och snöade konstant, det var liksom ingen idé att sätta Lykke i en pulka eller börja leka i snön, inge roligt med snö och blåst i ansiktet trots varma kläder.

Jag som lätt blir rastlös och har svårt att sitta inne en hel dag brukar försöka dela upp ''lekandet'' med Lykke. Dels för min skull (att inte bara sitta på en filt hela dagen) och för att hon väldigt fort tröttnar. Jag tänkte dela med mig av hur en dag för oss kan se ut när T jobbar eller när vi inte har något annat inplanerat (vilket jag oftast försöker ha några gånger i veckan både för min och Lykkesskull).

Morgon ca 05-07 allt beroende på natten. Idag vaknade hon 07.
Vi går upp och byter blöja hon leker på sin filt och tömmer hela korgen (som bilden) medan jag kollar nyhetsmorgon och dricker kaffe.

Ca 1h senare sover hon sin första vända. Idag redan vid 07.40. Då brukar hon sova längsta ''passet'' ca 1,5h. Men idag blev det bara 30min.

så strax efter 08 gick vi upp igen och åt frukost tillsammans, sen tar jag fram några saker att leka med en stund. Hon gillar leksaken på bilden mycket. Den fyller jag med olika saker och sätter på locket så får hon ta av och tömma den och så gör vi om det några gånger innan vi byter och leker med något annat.

Sen ser våran dag ganska lika ut. Leka, läsa, sjunga, åka pulka, bada, sova, äta osv. Hon sover minst en vila ute varje dag och har gjort sen hon kom, viktigt med frisk luft. Idag behövde jag verkligen plocka ihop här hemma och hon har varit så grinig och trött så då fick hon sitta i selen medan jag plockade och dammsög. Annars låter jag henne vara med när jag måste fixa något, så tar vi rum för rum tillsammans.

Ni som är föräldralediga! Hur ser era dagar ut? Har ni något tips till att fördriva tiden?

Likes

Comments

Livet

Startade dagen med amerikanska pannkakor, te och fläderdryck i champagneglas (hahah..). Men håller ni inte med om att det ibland behövs så lite för att det ska kännas så mycket mysigare och i detta fall även lyxigare.

Jag har varit (och är) helt slut senaste veckorna, vilket inte är så konstigt eftersom Lykke helt ändrat sina sovrutiner... Vilket i sin tur gjorde att jag sov bort hela dagen i princip. Jag gjorde pannkakor på förmiddagen och insåg sen att min sömnmedicin fortfarande verkade, gick och la mig och vaknade 14... Anledningen till att jag inte tagit den sen vi kom hem från BB. Jag måste nog bara sluta ge mig själv dåligt samvete och istället säga som mamma när jag ringde henne chockad '' Äntligen vad skönt Linn''.

Jag tog mig i alla fall upp och vi åkte in till stan och farmor för att bli bjudna på smörgåstårta och tårta. Mysigt! Eftersom T och jag fyller så tätt (2 dagar i mellan) så bestämde vi i år för att ha gemensamt firande, därför blev det ingenting mer idag.

Sist men absolut inte minst. Så fick jag min julklapp av Farmor idag, det bästa med henne är att hon lägger märke till saker man pratar om, som dessa tofflor. Materiell lycka, helt klart!

Nu ska jag kramas lite med T och sen krypa ner i sängen. Imorgon ska jag och Lykke till mormor och få hjälp att baka till kalaset.

Likes

Comments

Livet

Som alltid har jag så mycket som snurrar i huvudet och har i månader funderat på om jag ska våga mig in här igen, men det känns som liten av en flopp att påbörja något man inte kan slutföra. Så jag tänker att jag backar bandet lite, släpper pressen och bara gör det för att jag tycker det är roligt och behöver någonstans att ventilera mig lite.

Min Lycka och jag. Tycker det är så tråkigt att man inte ser min fina ring... Nu har jag funderat klart och lär ju bara konstatera att den måste lämnas in och förminskas. Så tråkigt att man hela tiden ser ''baksidan'' på den.

I söndags kom några kompisar till oss över. Vi drack vin, gjorde någon shot och åt plockmat. Vid tolvslaget var vi ut och drack champagne och tände några tomtebloss. Så mysigt. Djuren var lugna och Lykke sov sig igenom raketerna.

Hoppas ni hade ett mysigt nyårsfirande och känner er laddade för nytt år.

Likes

Comments