​Är tyvärr fortfarande sjuk.. Dagen har bestått av serier och lite pluggning på Hiragana alfabetet (en av de tre japanska alfabeten). Jag pluggar som sagt det japanska språket på fritiden och gjorde det även när jag var yngre. Men det var aldrig stor pluggning, mer några fraser osv. Nu när jag fortfarande har kvar intresset för landet och språket, så ville jag återigen börja plugga!Jag har även varit ute några rundor med min hund. Är inte vintern fantastiskt vacker? 

Ett vackert vinterland är det helt klart! 

Dock har jag haft mycket ångest över att jag behövde missa ett prov jag hade idag eftersom jag redan har ett prov jag inte hunnit göra så har jag nu två uppskjutna prov. Känns ganska jobbigt faktiskt.. Men det löser sig såklart!! Finns inte mycket att göra åt saken nu. 

Men hörrni! det börjar närma sig jul! Bara 12 dagar kvar, vilket är helt sjukt. Jag har inte ens hunnit fatta att det är december än. Jag är iallafall snart klar med julklapparna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans! Här uppe i norrland har vi riktigt med snö. Dock varit sjukt halkigt den senaste veckan då det varit is överallt och även kommit regn på det. Idag snöade det väldigt mycket och det är ett magiskt vinterland där ute! Det är inte bara jag som njuter av snön, utan även min lilla pudel Prince. Han springer och busar så att han nästan gör framåt kullerbyttor! Det måste se sjukt roligt ut att jag skrattar åt min hund när jag är ute och går ensam haha!! Men ett gott skratt förlänger livet, eller hur var det? Jag funderar om jag ska ta mig ut någon dag till veckan och fota i den vackra snön! Vinter är ju trots allt en guldgruva för fotografer!! Det är ju väldigt skönt när det endast är -1 och massor med snö! Väldigt behagligt väder!!


Idag är jag tyvärr sjuk och varit det hela helgen.. Men jag känner mig faktiskt lite bättre nu och ska ta mig iväg till skolan imorgon igen. Dagen har bestått av plugg, några promenader med hunden, sett repris på några tv-shower och hämtat hem lunch.

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka från huvudstaden! Jag har haft tre underbara och betydelsefulla dagar med min pojkvän. Men nu är det tillbaka till skolbänken som gäller och kämpa mig igenom dem sista veckorna innan jullovet! När jag var i Stockholm tog vi en tripp till mall of scandinavia, vilket vi ofta gör. Men det var så sjuukt mycket folk där eftersom swedish international horse show 2017 var igång i byggnaden precis brevid. Jag som har extremt svårt med människor för tätt inpå mig, blev tvungen att lämna gallerian ganska snabbt.

Men det gjorde inte så mycket, vi tog en tripp tillbaka till märsta och gick på H&M där istället! Där var det knappt en människa, vilket gjorde att jag kände hur mycket bättre jag mådde. Jag provade lite kläder och det slutade med att jag köpte ett par ursnygga byxor för 249kr och en röd tröja för 150kr! Den röda tröjan är i flis på utsidan och är såå mysig. Byxorna är nog egentligen lite kalla att ha på vintern, men vadå? Om man ska va fin får man lida pin right?

Likes

Comments

Imorgon far jag äntligen till min pojkvän! (!!!!). Det är verkligen allt jag snackar om nu för tiden! Men jag saknar honom så så såååå mycket! Haha men det är väl inte så konstigt när jag inte träffat honom på flera veckor ;). En av de sakerna jag tycker är skönt att få lämna bakom mig är all snö och den hala isen som inte syns under den. Förra vintern halkade jag endast en gång & har redan nu lyckats halka en gång så jag hoppas att jag slipper fler fall denna vintern.

Dagen har bestått av en teater (röst) lektion och svenska. Ganska chill dag ändå, redovisning på svenskan och teater röst är bara lek nästan. Fysisk lektion med mycket skratt helt enkelt! efter skolan gick jag och min kompis på Indiska för att kolla efter presenter, men jag kollade mest på kuddar,ljusslingor och doftljus som jag är helt besatt av. Tänk att fluffa till sängen med 100 filtar och 300 kuddar i färgerna vitt, beige och ljusgrått.

Yes, här sitter jag och vill verkligen ta tag i bloggandet. Skriva inlägg där orden bara flödar, men det är inte så lätt som man tror att få ihop ett någolunda intressant inlägg när man känner att man haft den mest ointressanta dagen i världshistoiren. J

Likes

Comments

-Är det bara jag som är skitless på "dagens ungdomar" eller hur Linn?

- "ja dagens ungdomar.." Vad menar du med det får jag fråga? Alla ungdomar eller bara dem som inte gör rätt för sig?

Vi alla har hört frasen när det är dags att klampa ner på alla ungdomar. Jag menar, hur många gånger har man inte hört att vi bara sitter med mobilerna, är otrevliga, röker på, festar, skolkar och är otrevliga på prao? (För att klargöra har jag aldrig gjort något av detta, eller självklart äger jag en mobil men ni förstår. ). men enligt många vuxna gör alla ungdomar detta nån gång i sitt liv. Till mitt försvar, är samhället byggt på media. Barn redan från 7års ålder får datorer i skolan. All information i skolan sker på datorn och vi är uppkopplade jämt och det är inte bara ungdomar. Det är barn i 2 års ålder som sitter med surfplattor för att föräldrarna inte tål gnäll. Det är mammor som styr barnvagnar med ansiktet ner i telefonen, Det är pensionärer, det är lärare, det är kändisar och det är.. ja vi ungdomar. Men det är trots allt ungdomarna som får skiten för allt. Tyvärr ligger inte problemet hos barnen. Jag skulle säga hos föräldrarna. Inskaffa data tider, regler och sluta sitt med facebook så att man inte får kontakt när man frågar något.

Såhär är det, jag vet att det finns sjukt många otrevliga ungdomar. Sjukt många som röker på. Sjukt många som trampar på samma ställe och gör inget vettigt av skolgången. Men hörrni, de fanns även på er tid. Det kan blivit fler nu..? Undra varför? Visste ni att 1/3 av sveriges befolkning äter antidepressiva tabletter? Då är det inte så konstigt att många inte klarar av skolan, gör fel val, hamnar i dåliga umgängen. Men det är sjukt många med psykiskohälsa som pushar igenom, tar studenten, pluggar vidare, får bra utbildning.

Jag tänker iallafall såhär, allt hänger på uppfostran, gränser och en bra bas från familjen. Jag har faktiskt väldigt tur. Jag har en stöttande familj som jag är väldigt nära. Jag kan prata om allt med mina föräldrar och enligt mig, varar ärlighet längst. När jag var liten satte mina föräldrar gränser. Hade jag dåligt beteende, fick jag utegångsförbud eller fick inte sitta med datorn. Tro det eller ej, man lär sig av sånt. Man kan inte göra som man vill utan konsekvenser. Men jag har även fått mina åsikter hörda och kunnat prata ut om saker jag inte tycker om. Även idag har jag regler jag följer. Super jag, röker jag, snusar jag eller tar en annan typ av drog innan jag är 18, så betalar dem inte mitt körkort. Detta ger mig även en drivkraft från att hålla mig borta från sånt tills jag är myndig. Istället för att största intresset skulle bli att stå på stan och röka, blev det dans, teater och andra rörliga aktiviteter.

Argumentet att dagens ungdomar är otrevliga.. Jag förstår att det är svårt att uppfostra en annan människa och forma dess personlighet och leda hen på rätt väg. Jag menar, jag kan inte ens hålla min krukväxt vid liv. Men allt har även där, med föräldrarna och basen från familjen att göra. Dock kan det vara umgänget i skolan också, men detta kan man få bort, genom att prata om det i familjen.

"Jag vet att vi "ungdomar" inte är perfekta. Men om vi skulle vara det. Skulle vi verkligen vara ungdomar då..? Det är ju nu vi ska göra bort oss, testa gränser, stå för det vi gör och hitta oss själva. Det är ju nu vi snart klassas som vuxna, så låt oss göra bort oss. Låt oss va dumma, så att vi en dag kan bli vuxna och förståndiga som ni" - L

Likes

Comments

Jag och min pojkvän bor ca 50mil ifrån varandra. Och tanken var att vi inte skulle träffas från novemberlovet till jullovet eftersom vi behövde pengarna till att köpa julklappar. Men idag väckte mamma mig med en överraskning! Jag fick flygbiljetter för att åka och hälsa på honom nu i helgen. Jag saknar honom så att det gör ont, men jag är jätte taggad inför helgen<3

Här i norrland har vi fullt med snö, men nere i Stockholm finns det knappt något alls. Rena rama utlandssemestern ju ;) Haha nä men lite skönt att slippa vinterkängor! Dock längtar jag tills jag kan starta skotern och köra i härlig pudersnö!

Finns det snö där ni bor..? kommentera :)

Likes

Comments

Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt kreativ person. Jag älskar att skapa grejer och gärna visa upp resultatet om jag blivit nöjd. Jag håller på med både teater och dans, vilket får kreativiteten att flöda till 100%. Idag fick jag en liten släng av att ladda ner gimp och bara redigera. Redigeringen ledde till att måla något from scratch. Jag har nog aldrig suttit och målat på datorn påriktigt någon gång. Och när jag skriver "påriktigt", menar jag att verkligen lägga ner tid och våga testa gränser. Att se vad som funkar och inte. Jag är verkligen inget proffs, men jag tycker själv att det var jättekul ändå! Och för att vara min första gång, tyckte jag att resultatet inte blev allt för dåligt.

Jag är som sagt ett redigeringsfreak och enda sedan jag var nio har jag varit intresserad av foto,film och skådespeleri. Detta har hållit i sig enda till idag. Dock har jag aldrig lagt ner supermycket tid på just gimp, jag har använt mig av andra basicprogram som jag kombinerat ihop för att få till det som jag vill ha det. Vilka redigeringsprogram rekomenderar ni? Kommentera bara för kul! Alltid roligt med nya tips! :D

Några tips för nybörjare (foto redigering):

Pizap (vilket är gratis & online)

Picmonkey (Gratis i en vecka, Bra och enkelt redigeringsprogram online)


Några tips för mer avancerad fotoredigering:

Photoshop & Gimp är det jag prövat på hittills!


Film redigering:

Filmora (Ej gratis, nerladdningsbart)

Moviemaker (gratis och enkelt)

Videopad (Som moviemaker på ett ungefär)


Likes

Comments

Som jag glömt nämna, så har jag faktiskt färgat mitt hår! Tanken var att det skulle bli mörk lila, men vi gjorde något fel eller så var min hårfärg innan fel typ av färg för att få det lila. Mitt hår blev helt enkelt en blandning mellan lila, vinrött och rosa. Men jag blev faktiskt riktigt nöjd ändå! Blev riktigt snyggt och jag känner att jag inte har några problem med den nuvarande färgen. Funderar dock om jag ska köpa en mörkare lila att ha i hårbotten eller en annan typ av mörkbrun, nästan svart. På bilden ser det mörkare ut än vad det är just nu eftersom jag duschat en gång efter första färgningen.. Dessutom ser det mörkare ut när man har uppsatt också eftersom det smälter in med hårbotten..


Jag tycker det är så kul att förändra och ändra mitt hår. Man kan ju göra så mycket roligt med det! Och skulle det bli fel..Så växer det ju ut sedan!

Likes

Comments