Hej!

Idag tänkte jag faktiskt köra på en "Fem saker som förmodligen ingen vet om mig" Jag tycker vi kör på en gång!

1. Första saken är att jag älskar att rimma! nu vet jag att några stycken vet om det men jag tror inte allt för många vet om min hemliga oanade talang! Födelsedagar och jul är verkligen min område. Nu är jag verkligen inte jätte duktig på sånt, men det är så kul! här får ni ett smakprov på hur ett rim för mig kan låta

"Hej, du jag vill att du ska veta. att jag länge länge fått leta. Efter en vän som dig. Helt otroligt att du fortfarande vill hänga med mig. Du ser mina brister men står ändå kvar. Jag är alla frågor och du mina svar. "

Ja detta var början till en text till en person i mitt liv som betyder väldigt mycket. Men allt jag skriver är såklart inte ap seriöst utan ibland kan det också låta såhär.

"Nu när du 17 år fyllt. Har vi hela tiden, på ditt barnsliga beteende skyllt. Tyvärr är det snart. Bara ett år kvar, så njut! Du kommer med så mycket energi, men trots allt är du tyvärr inget geni. Jag hoppas du tyckte om din fest. För vi tycker om dig allra mest!"

2. Den andra saken är att jag verkligen hatar hatar hatar skinnjackor på killar. Speciellt sådana som " Man hade förr" Ska man försöka imponera på mig så använd inte skinnjackor om det inte är sådana med lite snygga detaljer och en figursydd modell.

Har man en sån som på bilden så är det lugnt! Men annars så spyr jag typ på killar med fula skinnjackor. Jag blir så jävla avtänd. Haha skäms nästan men det är verkligen något som jag ogillar skarpt! den enda som jag vet, vet om detta är Maria. Eftersom vi pratade om det igår. Så lite fusk blir det allt.

3. Den tredje saken som jag tro väldigt få vet om mig är att jag ALLTID gör nya listor på Spotify. Så fort jag har tröttnat på en lista med 10- 30 låtar så gör jag en ny. Folk som har alla låtar på en och samma, hur pallar ni? vilka är ni? Jag tycker att det är lättare att hitta favislåten. So thats how I roll!

4. Jag tycker att det är skönast att somna på magen. Verkligen min favorit sovställning när man ska sova! mycket skönare än att skeda. Fast ultimata sovställningen är att jag sover på mage och personen har armen runt om mig. 10/10 mina damer och herrar.

5. Sist men inte minst har vi min Obou mugg. Jag har en alldeles egen mugg som är perfekt till att dricka oboy eller te i. Tänker ta med mig den när jag flyttar hemifrån! Så ska ni ha en bra oboy mugg kan jag gott rekomendera min ko mugg!

Nu har ni fått veta lite smått och gott om mig. Det var så jäkla svårt att komma på grejer som faktiskt ingen vet. Men jag hittade ett par stycken i alla fall, och det är de som räknas!

Andra saker som många redan vet är att jag är en perfektionist. Såklart inte gällande allt, men mycket. Så därför älskar jag att hänga med folk som är värre än mig på det området, för att själv inte vara den som är "värst"! smart va!?

Var även världens största One Direction fan förut! hade en hel vägg med affischer och lyssnade enbart på dem. Drömde även om att jag skulle få en av bandmedlemmarna.. Tur att den fasen är förbi! Nu tycker jag enbart om deras musik för att den är bra inte för hur de är som människor.


Jag och Pappsen på 1D konsert 2014

Men det var allt för mig, vi ses!

​Haade!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Gårdagen var faktiskt helt okej! Fredagar för mig är en så kallad "pluggdag" eftersom vi nästan bara har teoretiska lektioner. Vi hade även musikal och som alltid är det kul! Dock så kollade vi bara lite kläder till medaljmiddagen och vår regissör hade tagit med pink ladies jackor! Blev helt förälskad och hoppas jag kommer få ha en till medaljmiddagen, det verkar inte vara bestämt helt, men förmodligen! Annars blir det första och sista jag får bära en sån jacka. Kommer avundas alla som kommer få bära en i musikalen!!!

Idag vaknade jag vid nio och var så rastlös. Verkligen en sån dag där du varken kan somna om eller vet vad du vill göra. Min syster kom in till mig vid tio och sa att hon skulle till badhuset. Jag som inte har badat där på säkert fem år, bestämde mig för att följa med. Så det blev jag, Tindra och Junia som drog och bada. Det var faktiskt super skönt och jag & Tindra simmade 30 längder innan vi käkade lunch där. Det blev en pan pizza till alla tre. Och sen badade vi lite mer och alla tre simmade 10 längder då också!

Så nu är jag hemma och ska börja plugga och bara ta det lugnt. Vi ses senare!

Haade!

ps. Eftersom frida inte skickade pink ladies bilderna för att hon är lat så får ni ingen bild.


Likes

Comments

Hej mina vänner!

Det är såhär att jag nu kommer skriva om en väldigt privat sak som har fått mig att länge tänka igenom om jag ens kommer att nämna det på bloggen. Jag har insett att ett inlägg kanske är bra? Att många runt omkring mig kanske får det där svaret de hade till sin fråga. Eller så är du bara inne på min blogg bara för att försöka hitta massor av smaskiga detaljer, så du kan njuta av andras svårigheter eller problem.

Mitt problem är att jag har insett att jag är för öppen med mitt privatliv överallt. Och nu kommer någon att ifrågasätta varför jag skriver detta inlägg. Jo, för att nu behöver ni inte lägga mer tid på allt som händer i mitt liv. Ni kan få ett avslut, för jag är inte så jäkla intressant som många tror.

Jag har aldrig varit den som varit jätte intresserad av killar, och har jag "börjat gilla" någon har det ofta gått över till att jag väljer att friendzona mig själv och inte faktiskt prata med killen om vad han känner. Tillslut så träffade jag en kille igenom mina vänner av en slump. Vi skulle bara gå hem till honom och hänga ett tag. Jag kommer nog aldrig riktigt förstå varför jag fick upp ögonen för en nästan två meters lång man med rufsigt hår, mjukisbyxor och nyvakna ögon. Jag kände helt plötsligt i hela kroppen, att han ska jag ha. Och jag blev så glad, jag hade bestämt mig och jag tänkte inte backa.


Men ingenting hände. Jag menar vi kände ju inte varandra?! Jag kunde ju inte gå och bara " hej hopp gummisnopp! Linn heter jag och jag tycker du verkar otroligt intressant" Så jag försökte främst få Martin och Frida att Winga mig, för jag skulle ha den killen. Tillslut fick alla i klassen reda på att jag faktiskt ville ha honom och ja då började ett mindre helvete i mitt huvud. ALLA ville hjälpa till, ge mig råd eller fixa så att jag fick den killen. I de läget som en ung ganska lätt påverkad tjej, så var det svårt att inte låta sig påverkas. Och då kunde jag bara tänka på att få honom. vilket jag nu ångrar eftersom i princip alla var inblandade.

Det slutade med att Martin fixade biffen. Han skrev till killen och frågade vad han tyckte om mig etc. The ordinary shit gällande att vara en wingman. Jag fick killens nummer och vi började att skriva oavbrutet till varandra konstant. Samtidigt var hela klassen medvetna om vad som hände och visste i princip allt. Jag tänkte väl inget speciellt då heller utan mer att det var lite tråkigt att alla skulle veta allt. Jag har mig själv att skylla mycket för det tror jag men kanske också klassens hets. Jag och den här killen pratade Skype, träffades och bara hängde, Ibland i sällskap av andra men oftast själva. Sen en dag frågade han mig om vi skulle bli tillsammans och jag sa ju ja direkt. Tror inte jag ens hann tänka igenom beslutet för det kändes så rätt. För jag trodde att jag var så kär. Några timmar efter jag åkte hem så vände det sig lite i magen, alltså vad hände? var det verkligen rätt beslut? och så tidigt? Nu i efterhand så tror jag att min dåvarande pojkvän och jag blev hetsade med att bli tillsammans av våra gemensamma kompisar vilket i alla fall jag insåg senare. Jag antar att jag var rädd att säga nej för jag ville ju ha honom men kanske inte så mycket att jag hej vilt går in i en relation.

Det hade väl gått en tid och jag hade fått lära känna en amazing kille. Verkligen! Fantastisk på många plan men även en del sidor som jag kände "nej men vafan". Jag tycker inte att han har någonstans under förhållandet betett sig elakt eller verkligen gjort något som skulle kunna förstöra det vi höll på att bygga upp. Det var snarare jag som stod för den biten. Det var jag som blev osäker, tyckte att allt gick för fort och försökte sakta ner. Samtidigt kunde jag då inte tänka mig att stoppa för att ta det lugnt utan jag ville bara fortsätta. Jag tror att jag inte själv ville inse att vi var för olika utan ville rida den här "kärleksvågen" och fortsätta vara "kär". Det blir nästan som man är fast i en kärleksbubbla, och hur mycket man än vill inse att det blir fel. så kan man inte stoppa, jag kunde inte det i alla fall.

En helg så hade jag ringt honom och löst alla saker som blev fel förra gången. Det kändes riktigt bra. Vi skrattade, pratade om massa strunt och bara var. Jag har nog aldrig känt mig så lyckligt med den killen som jag gjorde då. Och jag visste att något var fel, för det var för bra för att vara sant. Tre dagar senare gjorde han slut med mig. På messenger. Han kunde inte alltså träffa mig, prata och säga som det var. Utan han valde att enkelt och smidigt gömma sig hemma och inte ta tag i sina problem. Vilket är så otroligt tråkigt! För jag hade aldrig haft mage till att göra slut på sms, det är emot alla mina principer. Och jag trodde nog att det var emot hans egna också, ack så fel man kan ha.

Att få sms " jag trodde du var någon annan, jag har nog läst dig helt fel. Men jag vill att vi kan vara vänner, sorry om du blir ledsen" är nog det absolut värsta som människa jag har hört. Vem säger att man trodde personen var någon annan om det var han som ville bli tillsammans från första början? Var är logiken? Jag känner att jag verkligen var Linn för honom. Tankar som " kanske det var den gången jag var nervös han dömer efter?" eller " kanske var det för att jag ville stanna kvar hos honom?" eller "kanske för att jag vann över honom på spel?" fanns alltid i mitt huvud jag förstod inte alls hur det har kunnat undgå honom att jag är väldigt ärlig, rolig, och ibland sur. Hur kan en person som du väljer att bli tillsammans med inte vara en person som du gillar?

Han fick mig att få en identitetskris, något som jag faktiskt inte är över än idag. Jag tycker det bara är så fult gjort att säga A men inte B. Jag har sedan vi gjort slut fått ett svar på alla mina frågor, ett svar...

Helt ärligt vet jag inte vad jag ska säga om det.

Men trots allt så hade "göra slut" orden ingen betydelse för mig i början. för jag skulle fortfarande ha kvar han som vän, vilket jag ville oerhört mycket. Men det blev inte så heller. För dum som jag var gick jag och kysste någon annan. Utan min tillåtelse berättade en kompis det till honom och allt blev kaos. Han slutade svara, ville inte ens kolla på mig när vi sågs och totalt sket i att jag faktiskt ville ha ett avslut. Jag har aldrig sett en sån personförändring någonsin. Från världens snällaste kille till ett stort jävla as som inte kunde ta tag i sina problem.

Jag antar att det var efter vårt sista samtal som min värld raserade ihop. Så fort någon pratade om honom grät jag. Så fort mina kompisar skulle träffa honom, så grät jag. Vad jag än försökte göra så brast det. Det fanns inget slut på det hela. Och hur mycket mina vänner än försökte hjälpa mig, så gick det inte. Jag var en trasig själ som bara ville bli hel igen.

Jag tror faktiskt att min vändning från den trasiga själen till, den glada singelLinn hände sent i augusti. Helt otroligt att jag skriver om detta hehe... Men jag träffade en kille. En kille som inte visste vem jag var eller hade en aning om att jag precis hade blivit dumpad. Vi pratade, kysstes och sov tillsammans. Han fick mig att inse att mitt värde som människa inte har med vad en kille tycker om mig. Utan mitt värde är mitt eget och ingen annans åsikt kan förändra mitt värde. Han fick mig för första gången att ha kul, sen allt det tråkiga som har hänt. Och vet ni? det var såå skönt!!! jag kunde äntligen börja fokusera på mig själv och börja bearbeta bort allt och börja om.

Jag tror det är mycket varför jag fortfarande pratar ibland om killen. Han fick ett sånt stort värde för min start mot att hitta tillbaka till mig själv. Och jag förmodar att han ville nog själv också försöka bearbeta hans sår. Jag vet att han inte har förstått att han faktiskt hjälpte mig, och det kommer han aldrig få veta heller! Men ändå! ni som vet ni vet. 😄

Hur som haver mår jag så otroligt mycket bättre idag! Jag kan äntligen fokusera enbart på mig mig mig och försöka settle down i singellivet igen! Jag har alltid trivts som singel, så detta för mig är bara +. Sen vet jag att många inte alls klarar av ett "ensamt" liv utan pojkvän eller flickvän. men jag gör såå fuck you!

Så mitt privatliv blir härmed ännu mer privat! i alla fall från skolan! Nej nu tänker jag ta och träna och sova. Men kom ihåg! du duger som du är, med eller utan en kärlek i ditt liv. Gör som mig! tyck synd om de som tycker synd om dig, för vi vet alla att de inte skulle klara en sekund av att vara i ditt fabulösa liv! Mer om hur du kommer över ditt ex och slayar life i ett annat inlägg. Puss och kram!

Haade!

Likes

Comments

Tjenare kexet!

Min dag idag har varit relativt bra! Lite håltimmar och väldigt lite att göra på lektionen har resulterat till en helt okej dag. Snart är det äntligen helg och det känns väldigt skönt för jag behöver både göra en sak till psykologin och träna inför samhällsprovet och dessutom försöka komma på hur jag ska Sminka mig till halloween festen! Jag försökte som sagt igår och det blev helt okej! Sen så kommer nog min helg bli relativt lugn så det är skönt.

Idag efter skolan så skulle jag vara tvungen att vänta en och en halvtimme på min buss. Lyckligtvis skulle Linnéa till Gränby med sin kära mor, och frågade om jag ville följa med. Så vi åkte dit och gick i en och annan affär innan vi fikade. Världens gulligaste Bea(Pärlans mamma) bjöd på fika och sen satt vi och hade "tjejsnack" verkligen mysigt. Det som är så kul är att Linnéas mamma är väldigt "modern" och enkel att prata med så hon platsar lätt i vårt tjejgäng. ;)

Nu sitter jag på bussen på väg hem till min egna mor. Vi pratade om igår att vi skulle hyra nya Alice i underlandet filmen! Och ja jag vet den är ju inte ny ny, men ingen av oss har sett den så why not? Det blir nog den och lite mat på det och efter det lite träning och plugg. För jag har tänkt " försöka" få klänningen att sitta bättre tills nästa vecka. Alltså jag tror inte att något speciellt kommer hända mer än att min kropp kommer må bättre om jag inte äter godis etc. Vi får se. Kommer gå dit och äga anyways, så dom jag brukar.

Men vi ses senare eller imorgon snuttisar!

Bild från Fridas 18 årsdag

Likes

Comments

Hej hopp!

Alltså denna dagen, ett liv! Kan inte mer än säga att den har varit alldeles mysig och bra! Har först haft sovmorgon och sen tanter dör det för mig gick sjukt bra! Har inte spelat Ann-Charlott på ett halvår ish. Energin bara kom flödande och jag satte otroligt mycket! Nu är det bara små detaljerna som behöver slipas och sen är vi redo för premiär nästan vecka igen. Känns verkligen dom att allas karaktärer har utvecklas så otroligt mycket. Lovely!

Efter skolan gick jag och Leona runt i Uppsala för motion och lite sightseeing eftersom vi båda är från landet. Fascineras så av Uppsala, verkligen en topp tre stad enligt mig. Sen så åkte vi hem och jag hämtade ut ett paket från partykungen! Jag beställde hem en skelettklänning så jag var lite osäker på skulle passa. Men det gjorde den! Det är bara jag som inte riktigt är bekväm i "tighta" klänningar som visar alla mina komplex. Men det är lugnt, jag vill göra det och jag ska gå på den festen och rocka klänningen. "De får väl tycka synd om mig som inte har ett sexpack! Har i alla fall med mig ett"
Har även provat att sminka mig och det gick väl halv okej. Övning ger verkligen färdighet och jag ska försöka hinna måla en gång till i helgen för att få allt att funka.
Jag skulle säga att jag är lite orolig att gå på festen då en person som jag inte har pratat med sen juli kommer vara där. Allt om det i ett inlägg ämnat åt den. Puss och kram mina fisar, och hoppas er dag har varit lika bra som min.
Haade!

Götlaborg

Likes

Comments

Hej alla godingar!

Nu är det äntligen kväll igen och början på en ny vecka! Och snart är det till och med halloween?! Tiden går så himla fort.

Anledningen varför jag inte bloggade igår var för att jag har förmodligen fått en fraktur i fingret eller en rejäl stukning. Jag hoppas dock på att det bara är en stukning för jag har inte tid för brutna fingrar just nu!(när har man någonsin det?) i alla fall så hade vi en vanlig skoldag med teater och psykologi. Inget speciellt faktiskt. Hann med en tidigare buss hem och har försökt att göra lite på psykologin. Det kommer nog bli en aning svårare att skriva med ett finger mindre ett tag nu, men What to do.

Annars har jag börjat kolla lite på halloween outfits och beställde hem en klänning och vit ansiktsfärg från partykungen. Hoppas hoppas att jag kan ha eftersom det var one Size. Annars får jag ta typ vanliga kläder i Guess? Klickade även hem en kjol från nakd som jag personligen tycker är dö snygg, enkel men ändå lite Classic. Precis min stil. Haha känner verkligen att jag börjar bli en tvättäkta modebloggare nu. Och kan jag ha kläderna får ni såklart en uppdatering om de på le blog!

Jag som nästan aldrig är jätte taggad för halloween fick nått ryck och blev bara extremt glad för att denna högtid finns! Som det ser ut nu ska jag på två halloween fester. En hemma hos en kompis och en på bj men det kan lätt ändra sig. Nej nu ska jag faktiskt ta och sova gör imorgon blir det podd igen
Haade!

Bild från valleB 2016

Likes

Comments

Tja!

Allstå where to start? Igår(fredag) så hade jag både NP i engelska och sångaudition. Det gick rent ut sagt åt helvete och jag vill begrava mig 45 meter under jord just nu. Därav ingen uppdatering igår, jag var helt enkelt för ledsen. Senare när jag kom hem så bara brast det. Jag satt I duschen och grät konstant. Verkligen ingen bra dag.

Idag har det inte hänt så mycket. Utan har endast chillat och försökt att reparera mig från gårdagen. Även skrivit lite på min komplettering till psykologin.. Morgondagen hade jag tänkt att skriva några inlägg i förväg som kommer ut nästa vecka. Så jag slipper stressa upp mig över det också!

Kommer då äntligen göra detta mainstreama inlägget "om vem jag är" haha känner att man måste vara en basic bitch and its okay! Kommer även köra 5 sanningar som INGEN vet om mig! Det ska bli kul och svårt att hitta grejer som faktiskt inte alla vet om mig. Men det löser sig!

Haade!!

Likes

Comments

Men hej godingar!

Nu är snart även denna dag slut! Fy vad tiden på något sätt går fort! Eller är det bara jag?!

Dagen började otroligt bra må jag lova! Vi hade nämligen en samhällslektion igen! Idag var det nämligen genus som stod på schemat för klassen. Och Clas fick den utomordentliga idén att låta oss vara det motsatta könet. Vi fick också med oss frågan för och nackdelar med att vara kille(eftersom vi nu blev killar) "tjejerna" fick samma uppgift fast som tjej. Nu kanske ni tänker men jaha? Vad är det som är så roligt med det? Jo! För vår klass som består av musiker,dansare och teatrare går alltid all in! Jag hette under den lektionen Linus E, Lina hette Linus L, Linnéa hette Lennart, fridorna hette " Fridolf" med smeknamnen Frippe och fiffe" och alla andra hade diverse olika namn! Alla vi killar började verkligen spela killar, busvissla på tjejerna, hela tiden stå i centrum, avbryta tjejerna, fråga om de vill ha en dic pick, vara otroligt kaxiga och leka att vi ägde stället! Medan tjejerna satt alla tillsammans vid ett bord och pratade bara de och bara var relativt tysta. Medan vi hoppade om kring satt på bord och var sååå himla dryga. Det var så himla roligt att se hur killarna spelade tjejer när vi killar hela tiden tog över och förstörde. Jag kände verkligen vilken makt jag hade men samtidigt hur tjejerna bara lät oss ta den. Även fast några tjejer försökte säga emot eller så vad det tillslut vi killar som hördes mest och "vann" argumenten.

När tjejerna skulle ta fram sina för och nackdelar så avbröt vi de gång på gång. Och tillslut så säger en av tjejerna att det är deras tur men Clas vår lärare säger att men nu måste vi låta killarna få prata! Vi som störde fick ordet FAST det var tjejernas tur?! Och där fick vi verkligen se hur en lärare också kan Göra en sån STOR skillnad på könen. Nu spelade ju Clas bara med och är inte alls så här annars, men det var kul att se.

Roligaste var nog ändå tjejernas reaktion och hur svårt de hade att anpassa sig som tjej. Och hur frustrerade de blev när vi alltid tog över. Jag tror att speciellt killarna fick en större insikt hur det är att vara tjej och inte kunna höras. Som tur är så ser det inte alls ut såhär i vårt klassrum, men det finns sådana klasser som har det så. Och därför tycker jag att det är viktigt att uppskatta att vi för mestadels har bra stämning och att alla har lika mycket rätt att prata!


Till en tråkigare sak så har jag sång audition imorgon till musikalen... Alltså jag blir bara så less. Helt plötsligt idag fick jag en våg av osäkerhet och negativitet över mig. Pallar INTE. Jag har redan svårigheter med att sjunga och sen så bara kommer detta. Känner mest för att sjuknanmäla mig men det går tyvärr inte.

Och en Annan tråkigt grej är att jag bröt mitt löfte igår gällande socker och måste börja om på nytt.. För jag har insett att jag ser ut som ett vandrande blåbär och jag skäms så otroligt mycket över mig själv för dessa tankar. Varför ska det vara så svårt att älska sig själv?!? Men jag får köra nya tag imorgon och försöka att fixa till maten och min träning så att jag börjar att må braken. För jag älskar att träna och det är det som håller mig någonstans i schack. Annars har jag utan att bestämma något ,enbart ätit vegetariskt idag! Och jag tänkte inte ens på det förens jag satt i köket och åt mina qourn filéer. Lite smått kul var det!

Till en roligare sak! Blev klar med min psykologi läxa! Äntligen! Kan pusta ut innan helgens arbete på min komplettering! Har dessutom NP i engelska imorgon.. Hela klassen ska ha det så jag är inte efter i något.

Men önska mig lycka till med allt imorgon cause i need a confident boost!

Haade!

En riktig tbt till blåbärsLinn. Rund och go ska man va 

Likes

Comments

Hallå!

Det kommer nog bli ett ganska så kort inlägg för att jag just i detta tillfället är rent ut sagt förbannad på mig själv. Vi hade en uppgift som skulle in idag och jag hann 2/3 delar klart. Jag känner verkligen en stor press över främst psykologin och religionen eftersom vi har en ny lärare som enligt mig är lite hård gällande betygen(av vad jag har sett) jag vet att det är fel att "klanka" ner på mig själv. Men blir väldigt frustrerad över betygssystemet och att jag inte vill stressa ihjäl mig sen för läxorna. Det är också ett inlägg jag skulle vilja skriva om. "Livet som perfektionist"

Hur som haver så har jag hittat min duscholja från l'occitane som har varit borta ett tag. Perfekt nu till vintern då jag alltid bli så torr på armarna! För de som inte vet har jag Keratosis pilaris som man kan väl säga är en "hudsjukdom" extremt vanligt bland människor och det är inget farligt. Bara det att jag blir så fruktansvärt torr och då hjälper oljan!

Annars har dagen varit relativ kort. Haft teater. Gick ett ärende och åkte hem till Julia och myste med hennes valpar!!! Omg sötaste som finns! Ska ta massa bilder nästa gång jag är där. Vi fikade även och hade det mysigt. Alltid lika kul att hänga med min busskompis! Julia är så troligt smart och begåvad samtidigt som hon är den mest omtänksammaste personen jag känner! Man skulle kunna säga att hon är min ängel på axeln, det goda samvetet. Bästa Julia!

Tror jag måste lägga mig, tänka över att jag inte är klar med uppgiften och SLAPPNA AV.. För den uppgiften är inte HELA världen.
Puss och kram så ses vi imorgon!!

Haade!

Likes

Comments

Good evening!

Vill först och främst säga att denna dagen har varit hel okej. Tror mest det är för att jag inte var på topp alls på teatern. Jag känner att jag har stött på några svårigheter med min karaktär som jag spelar, och hur jag ska kunna utnyttja alla olika medel för att få fram henne så bra som möjligt. Och jag verkligen hatar motgångar.. och främst i teatern eftersom jag i princip är en perfektionist från topp till tå. Men allt kan inte alltid bli rätt och det handlar om att ta in och omvandla negativ energi till positiv energi(klyschigt men sant) Imorgon hoppas jag på lite tur och pepp från teatergudarna så ska det nog lösa sig. Jag kanske ska skriva ett inlägg längre fram om just teatern?

Annars hade vi idag en samhällslektion där vi pratade mycket om just kön och jämställdhet. Det var en grupp på tre tjejer och tre killar som hade en presentation om ämnet. Det som uppmärksammade mig mest var att det nästan hela tiden var killarna som fick prata , främst en som "ledde" presentationen. Jag tänkte lite "vafan här står ni ändå och pratar om feminism och sen så får inte dessa tre kvinnor prata mycket alls? vad är det här?". Tillslut så avbryter Linnéa vår klasskamrat och säger men " hallå vi tjejer ska ju också få prata"( något i den stilen, hon uppmärksammade i alla fall det jag hade tänkt) tjejerna fick ordet i kanske 1-2 minuter innan grabbarna tog över igen. Tillslut avbryter ytterligare en tjej och säger så otroligt bra saker om just varför alla borde vara feminister. Jag skulle faktiskt påstå att killarna blev lite lite frustrerade över att inte få fram sin åsikt, även fast de hade detsamma som tjejerna.

Jag tror såhär. Att vara feminist idag tror jag skrämmer främst män men även kvinnor. Varför det skrämmer män är väl ganska obvious. Dessa män som alltid ställt och styrt och fått lära sig att kvinnan är det lägre könet tillsammans med icke-binära. Det är ett faktum att dessa män som alltid har fått makten blir rädda när vi kvinnor som är trötta på att vara i en lägre position, väljer att motarbeta detta ideal som har funnits sedan urminnes tider. De som alltid är vana vid att kvinnor och andra kön gör som mannen säger. Vana vid att kunna göra som de vill utan att få någon som helst protest. och plötsligt tack vare våra röster känner de, rädslan över att förlora all makt och kontroll som de har byggt upp under alla dessa år. Rädslan över att tillslut inte kunna stå på egna ben utan sitt översitteri. Att inte kunna förlita sig på att kvinnan ska knäböja sig för mannen.

Vi har även machokulturen som är ett tecken på att mannens status i världen är högre än kvinnans. Mannen ska vara stark, inte visa allt för mycket känslor och vara den som tar vad han vill ha. Och det är där allting går snett, för en kille ska kunna gråta och berätta om sina känslor. Eller tycka att fåglar är det läskigaste som finns. Hade vi inte haft machokulturen så hade vi definitivt fått en mer balanserad jämställdhet.

Varför jag tror att många kvinnor inte "vågar" eller vill vara feminister är för att, personen dels kanske inte är påläst eller känner sig påverkad av machokulturen. Jag kände innan jag började läsa lite om vad feminism är, att det var en grupp med människor som enbart vill att kvinnor ska "ta över makten" så att säga. Att feminism inte stod för jämställdhet. Men när jag faktiskt tog mig tid att läsa så förstod jag att feminism är ju det som verkligen står för att ALLA ska få lika mycket rättigheter. Jag förstod ju ingenting alls innan jag läste på, eftersom jag antagligen inte ville då kategoriseras med människor som var arga, inte rakade sig under armarna och hade tatuerat in kvinnosymbolen på kroppen. Tur så tänkte jag om och alla dessa fördomar försvann och byttes ut mot positiva tankar om detta. För DIN kropp är DIN och ingen annans. Om du inte vill raka dig armarna, så gör inte det. Vill du ha ett "typiskt grabb jobb" jobba med dig. Och vill du ha ett Jämställt samhälle läs på och tänk efter. Varför ska just DU bry dig om vad någon skulle tycka om din kropp, dina åsikter eller dina val? Jag kan säga att jag verkligen var påverkad främst av vad killar skulle säga eller tänk om ingen vill hänga med mig för att JAG vill kunna utrycka min åsikt, kunna bli hörd och tjäna lika mycket som den "ideala mannen"!?

Varför jag också tror att det skiter sig är för att du kan inte förstå en feminist om du främst inte förstår vad konceptet med feminism eller varför personen väljer att utrycka sig på ett visst sätt. Till exempel är det "vanligt" är väldigt aggressiva och hatar man. Om vi nu skulle säga detta, kan du förstå varför? Ingen människa skulle bli sur för ingenting och sitta och kasta skit på någon om personen inte är arg? så varför väljer vissa att vara arga? jo för att kvinnans röst har alltid varit mindre viktig och hur mycket vi än har pratat om det så har INGEN märkt oss. Och för att få fram vårt budskap så måste personer lyssna och det gör man i detta fall igenom att skrika så högt som möjligt, ta plats och visa att vi minsann är lika bra på männen att stå i centrum om vi fick chansen.

Jag vill även påminna att såklart pekar jag inte ut någon för att "bidra" till machokulturen eller att mina klasskamrater på något sätt vill trycka ner någon! Utan jag tror främst ingen tänkte på det och att han som höll presentationen var den enda som var frivillig!( haha om jag känner min klass rätt)

Det jag även tänkte på var när någon sa en skillnad mellan hur en kille behandlas om han ramlar än om en tjej gör illa säg. Då tröstade man tjejen och sa åt killen att ställa sig upp igen. När det nämndes så kom jag och tänkte på hur jag själv var som barn. Jag insåg då att jag har blivit behandlade på båda sätten. För så fort jag gjorde illa mig så sa alltid pappa " upp igen Linn" och även mamma sa sådana grejer men även var den som kanske tröstade lite extra ibland. Det jag vill komma fram till är att jag hade inte varit lika "tuff" om det inte vore för " upp igen Linn". Och det betyder att vi som barn redan har influerats med olika tankesätt som kan utvecklas till olika tankar och åsikter inom, just i detta fall feminism. Och förstå hur mycket goda råd och influenser vi måste ge våra yngre syskon, gudbarn, syskonbarn och ens egna barn? Det är verkligen de unga som är vår framtid.

Med detta väldigt seriösa inlägg vill jag säga att just du ska fortsätt sträva framåt mot en bättre och mer jämställd framtid. Puss och kram!

Haade!

Ps. Queen B var ju ett måste!😍

Likes

Comments