Hej!

Jag har under ett tag lagt ut lite av mina målningar på "story" på instagram och har faktiskt nu fått min första kund. Det känns jätteroligt och så spännande att få komma igång. 2018 satsat jag på att starta mitt företag på riktigt. Åh Gud vad detta ska bli roligt.​Min senaste målning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Jag tänkte skriva lite om hur, när och varför jag började måla. I skolan så var bild alltid mitt favoritämne, men jag hade ofta svårt att hålla mig till instruktionerna och skenade gärna iväg med mina egna idéer och tankar. Jag älskade verkligen att skapa & utflykterna till olika konsthallar ska vi inte ens tala om. Alltså, jag var i himlen. Så fascinerad över skapandet, kontraster, färger - ja allt egentligen.

2005 flyttade jag med familj till en liten by mitt i Skåne, mina föräldrar hade köpt sitt drömhus. Ett helt nytt hus där dom valt allting själva, allt vara perfekt.

Men i den här byn kände alla alla. Vi kom till byn och blev snabbt vän med ett par familjer, något som senare skulle leda till vårt helvete. Tyckte man inte som dom, så var man inte vatten värd. Egna åsikter var ett fett Big nono. Jag blev snabbt nedtryckt, ensam och förstörd.

Men allt startade väl egentligen 2011, jag var nyss 13 år fyllda. Någon i byn störde sig för mycket på oss & valde att tända eld på vårt hus när vi sov. En granne som hade jobbat natt upptäckte branden och hann väcka oss innan det var för sent. Men hela huset gick åt spillo.

Vi stod nu, hemlösa, allt vi ägde var pyjamasen vi hade på oss och varsitt par foppatofflor. Vi fixk flytta hem till släktingar i x antal veckor innan vi fixk ett nytt boende. Jag blev ganska förstörd av det traumat och har gått igenom diverse psykisk ohälsa efter det. Och det är här konsten kommer in i bilden. Jag började rita ut mina känslor på papper, jag kunde sitta i timmar. Det blev verkligen min terapi. Vid det här laget hade jag inet självförtroende och gömde allt mitt skapande. Tills min familj och släktingar började se och sedan berätta för mig att jag faktiskt är duktig på konst.

Jag började sendan måla på canvasduk & jag älskade det. Länge slängde hag dock mina verk eftersom att jag skämdes, ingen annan i min ålder hade som intresse att måla. Var jag töntig nu? Skulle dom håna mig? Ect. Idag, sex år senare så är jag stolt över min konst och jag älskar fortfarande att måla, det är som någon form av befrielse för mig. Alla tankar hamnar på duken i form av färg. Jag älskar det.


/L


Likes

Comments

Hej på er.

Jag tänkte berätta lite kort om mig själv innan jag startar upp denna bloggen på riktigt. Jag är en tjej på 19 år, bosatt ganska långt ner i Skåne. På fritiden målar jag en hel del akryltavlor, något som ni kommer få läsa en hel del om här - då min plan i framtiden är att börja sälja mina tavlor. Och det är en resa jag ser framemot att få dela med er! Annars så är mina största intressen mode och smink. Och djur, jag älskar djur. Jag har en Foxador (foxhound/labrador) som heter Alfons och en katt som heter Ture! Dom lär ni nog också få se en hel del här.

Men mycket fokus kommer att ligga på min konstnärsresa. Ni kommer att få ta del av allt från början, varför jag började att måla tills där jag är idag. Givetvis så kommer mycket smink och mode också vara involverat, men på sätt och vis så är det också konst!


/L


Likes

Comments