Jelina..
Saknar att få ha henne hemma och bara få kunna gå ut till henne när jag vill. Kunna rida henne när jag vill. Åka iväg och göra roliga saker när jag vill och bara få gå ut och få göra ren hennen box och få veta att de är just hon som står där. Att tänka på att hon inte är "min" längre gör faktiskt ont. Den hästen älskade jag så mycket och jag gör det fortfarande. Saknar dom dagarna i sommars när vi åkte iväg. Till havet, till träning, till ridläger, till skogen och så mycket mer.

Men jag är oerhört glad att jag har fått ta hand om henne i två år och ha fått uppleva så mycket och ha fått lära mig så mycket nya saker.

Likes

Comments

Ett sent inlägg får bli idag.
Idag har jag kommit hem till mamma. Direkt jag kom hann komma hit kom ridkläderna på och jag stack ut i stallet. Fixade Bollens box och tog in honom en liten stund. Sen red jag ut utom ungefär 20 min.

SÅÅ mycket dessa två senaste träningarna har gett. Helt sjukt!!
Innan när jag red ut på honom hade jag i princip ingen kontroll över honom och han bara drog med mig. Innan har han dels varit jättehård i munnen som jag har berättat men det har vi typ jobbat bort helt och det märktes verkligen idag. Jag har aldrig kunnat jobba honom ute. För Bollen har det bara varit blicken framåt och snabbt iväg och ingen tanke på att han ska jobba. Han kopplade bort det helt.

Idag kunde jag till o med samla honom jättebra i galoppen men jag märkte ändå lite att han ville iväg lite snabbare. Han travade på jättebra. Han va till o med finare ute än inne. Sån skillnad de är va på han.
Imorgon får jag se var jag rider han. Hade varit kul att rida ut på han igen men är rädd för att vi ska tappa de som är bra nu. Kanske ännu en träningen hade varit bra. Dom är ändå inte så jobbiga. För de mesta behöver han bara tänka
Vi får se :)
Men godnatt hörni!

Likes

Comments

Helg! Yey

Hej! Idag har jag bara sån bra feeling på hela dagen. Jättefint väder och till o med varmare! Jag vill ha vår nu. Jag orkar inte med vintern längre.
Idag slutar vi redan vid ett och när jag kommer hem tänkte jag dra till stallet. Tänkte rida ut en liten stund eller på fältet
Imorgon åker jag till mamma igen. Jag tänkte att Bollen skulle få vila idag eftersom han har varit så duktigt på båda träningarna i onsdags och igår. Men imorgon får jag rida honom igen Mem tänkte bara ta det lugnt med han hela helgen.

Likes

Comments

Idag var Bollen jättebra i ridhuset. Men det var ändå lite jobb med honom. Lite saker han inte förstod "trotts sin ålder!". Jag tror nog han gillade detta passet extra mycket. Vi tränade bara på långa tyglar och hela sitsen, skänklar och tyngd. Både skritt och trav. Om ni har lite smått skänkeldöda hästar eller inte vill trötta ut dom alls mycket så är detta en jättebra övning.

Jag började med att värma upp honom lite nätt och två varv i galopp för han får ju röra på sig lite ändå ;) jobbade honom i både skritt och trav o volter, snett igenom, sidan osv.
Vi satte ut "koner", vi hade hinderstöd i en volt, utan tyglar eller händer till hjälp och sen kunn ta honom mellan varje "kon" men enbart sits och min vikt. Lite svårt tyckte han de va i början med han fattade bra sen och gjorde den perfekt. Och sen samma i trav. Båda verven. . När jag väl tyckte att han sprang lite för fort gjorde jag små halvhalter. Fick ofta göra det innan jag skulle svänga så vi hann med rätt kon och på en bra väg mot den andra


Andra övningen va samma fast svårare.
Vi satte stöden på mitten , på en linje men cirka 2,5-3m emellan. Samma där. Han förstod inte riktigt vad han skulle göra men oxå jättebra tillslut och han gjorde det perfekt.
Sen var det samma i trav. Med samma avstånd så var jag tvungen till att rida ända ut till spåret (inget brett ridhus) för han skulle kunna komma emellan utan att vi skulle behöva flytta allt. I traven höll jag honom lite i lätt i handen så han kunde få lite mer stöd och hjälp. Det var verkligen viktigt att jag ställde honom i rätt tid för att kunna komma mellan rätt stöd. Jag tyckte han fattade och gjorde det helt perfekt mycket snabbare i traven än i skritt. Antagligen för han fick lite extra hjälp där

Han fick verkligen jobba med rumpa, hela bakifrån. En bra övning om man ska träna rumpa och även sist. Och vägar. Ungefär allt tränar du på som är jätte viktigt.
Han tycker det va rätt skönt att få springa på lång tyglar och få stävja på sig :)

Likes

Comments

Hej igen! Jag känner att jag själv har börjat bli rätt så seg på att uppdatera här. Jag får skärpa mig lite. Det händer alldeles för mycket saker som jag egentligen vill berätta och få ut men glömmer i princip bort bloggen för jag gör massa annat haha.
Pappa har precis bokat ett prov till mig, moppekortet. Sitter verkligen och pluggar hela tiden känns det som. Jag ska verkligen klara provet. Känner bara att de kommer bli en sån frihet och kunna ta mig exakt vart jag vill :)
Än sålänge har veckan varit okej men tycker den verkar fett seg. Har varit i skolan som vanligt och tagit de lugnt hemma. Idag res jag Bollen lite. Tänker skriva ett litet inlägg om passet. De var verkligen en nyttig träning för honom. Och mig.
Imorgon får jag börja lite senare så jag hinner rida honom då oxå :)

Likes

Comments

Hej! Som det står i rubriken så var det ett tag sen jag skrev något här.
Hela den helgen har allt varit jättebra. Jag har ridit Bollen varje dag och han har varit jättebra.
Går aldrig att klaga på honom haha. I fredag orkade jag tyvärr inte gå upp i ridhuset och tyckte dessutom att han inte ska behöva gå där uppe varje ridpass. Jag skrittade hon lite i hagen så de var inget alls jobbigt för nån av oss. I lördags, igår, red jag bara honom lite löst upp i ridhuset och han fick även jobba lite smått i traven. Och idag hann jag tyvärr inte rida honom så jättelänge så travade honom ungefär 10-15 min och sen gick vi hem.

Idag hann jag även knäppa lite soliga bilder på några hästar men tyvärr glömde jag kameran hos mamma och har datorn här hos pappa så kan inte föra över bilderna -_- jag får fixa de på onsdag istället när jag kommer dit.
Imorgon, ny veckan igen och första hela skolveckan börjar. Jag ska även iväg och träna med pappa och en kompis på kvällens oxå tänkte jag rida på eftermiddagen om jag hinner

Likes

Comments

Likes

Comments

Det är en proteinmilkshake vilket jag älskar. Inte ens socker i den. Tummen upp!
Det fanns vit choklad och hallon, choklad, vanlij och mango och jordgubb och vitchoklad.
O såklart naturgodis!

Likes

Comments

👆🏻
Ingen rolig dag idag direkt. Först upp tidigt och skolan och snöstorm efter de. Usch. Jag tänkte från början att jag och min lillebror skulle iväg och rida men jag tror vi skippar de idag.
Det har ändå varit en hyfsat lugn och bra dag i skolan annars. Vi har gjort så jättemkt. Dock har både våra mentorer slutat så vi har fått två nya bl.a. en av dom är vår nya idrottslärare också. Vi har fått en ny engelsklärare och han verkar jättebra. Dock kan nog ingen slå han jag hade innan men lixom.. inget kan va perfekt i skolan. Nästan inte ens bra haha.

Likes

Comments