Hästar

Jag trodde att jag skulle rida i paddocken idag menistället blev det en spontan ritt med delar av stallet. Det var supermysigt ochPutte var ganska pigg idag, vilket var kul. Vi red inte så långt eftersom detblir mörkt så fort nu. Antagligen så var det en utav den sista uteritten på envardag för oftast så rider jag på eftermiddag/kväll. Vad som helst kan hända men förhoppningsviskommer jag köpa min drömhäst vilket känns så overkligt. Det är lite fler bitarsom skall falla på plats bla. besiktning osv. Men hon är så fin den här hästen.Hennes galopp är magisk och jag kommer träna hårdare än någonsin för attuppfylla mina mål med Duffy. Jag kan inte förstå att min dröm har gått iuppfyllelse och jag har så många att tacka. Jag har sen några år tillbaka haftsom mål att ställa upp i en dressyrtävling men pga. att jag inte matchat minastyrkor med tidigare hästar så känns det här helt fantastiskt. Jag har haftväldigt otur helt enkelt och inte känt att jag har haft människor som tror påmig och jag trodde inte att jag kunde utvecklas så mycket som jag har gjort.Jag rider på ett sätt som många i min omgivning inte trodde att jag skulleklara av men jag ger aldrig upp. Speciellt inte nu när jag har fantastiska människorsom hjälper mig dit vi alla vill. Jag blir inte arg och har ingen specielltidpunkt när jag vill uppnå mina mål för det viktigaste för mig är att må bra.Det finns inget roligare än att träna dressyr. Jag älskar att fila på detaljeroch utveckla moment. Jag har inte tränat för tränare på väldigt länge just pga.att det som jag nu kan göra med Putte behöver jag ingen hjälp med. För attutvecklas ännu mer så har jag önskat mig en häst som jag kan rida efter minaförmågor med och jag har hittat den nu. Det är obegripligt men jag ska som sagtinte hoppa över bäcken än men hon kom in i mitt liv helt perfekt. Jag kommersjälvklart berätta mer om världens finaste prinssesa.

/Linnéa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag så känns det som processen går framåt vad gällerhästen, så vi hoppas på det bästa. Det är verkligen kallt numera och det ärdags att byta täcken och utrustning i stallet. Jag hade för första gångenridkjol för denna säsongen igår. Den kommer vara guldvärd från och med nu ochframåt. I alla fall så har jag ridit ut två dagar i rad och Putte är verkligensuper säker vid uteritt. Jag har fått ett så bra själförtroende tack vare honomeftersom jag tidigare varit väldigt osäker vid galopp utomhus. Jag vill liksomha kontroll och jag behöver ha det pga. min balans osv. Jag har verkligenförändrat mitt liv de senaste åren och jag fortsätter att försöka inse att dethär är mitt nya liv. Jag vill utvecklas ännu mer och jag är glad att jag kännerden känslan igen. Eller i alla fall på vissa plan. Att försöka ta vara påpositiva händelser är svårt eftersom man ofta tänker på vad man inte har. Detfinns mycket som jag önskar att jag hade som många andra har men jag har blivittvungen att inse att jag ibland inte kan styra över mitt liv.

Nu sitter jag och pluggar och allt känns så jobbigt. Jagär stressad och nervös och jag vet liksom inte något längre. Skämt och sido menjag behöver höstlov nu! Snart skall jag åka till Putte men först stirra påhistorian en stund till.

/Linnéa

Likes

Comments

Tankar om allt och lite till

​Jag har ridit Putte i paddocken både idag och igår. Jag brukar undvika att rida dressyr på banan två dagar i rad då jag vill att han absolut inte skall tröttna att träna. Dock så är det inte så lätt med variation nu när det blir mörkt ganska tidigt…Jag försöker longera ibland, men jag föredrar att rida. Igår var Putte duktig medan idag var han mindre bra. I alla fall så är det såhär Putte är mot mig och det är bara att gilla läget. Men jag saknar att träna och utvecklas samtidigt som han har lärt mig super mycket. Jag hamnade i ett läge för ett och ett halvt år sedan då allt försvann och jag hade verkligen inget kvar. Det var början på en tuff period som jag fortfarande lever i. Putte kom in i mitt liv och han får mig att tänka på annat, vilket jag verkligen behöver. Jag älskar att vara i stallet, det är mitt liv. Jag fick höra en sak ifrån min tränare som gjorde mig väldigt glad. Han sa att jag har potential för att utvecklas ännu mer och speciellt med den hästen som jag provred. Det är inte ofta jag tar åt mig komplemanger på det sättet som jag gör när min egna super duktiga tränare talar om för mig vad han tycker. Jag litar verkligen på honom och han har fått mig att satsa och träna ännu hårdare. Jag som rider ihop med ryttare som inte har någon skada ser mig själv som sämre,alltid! Han påminner mig om att jag faktiskt har en skada och inte kan jämföra mig med andra som inte har samma förutsättningar som jag har. Jag önskar verkligen att fler fick chansen att rida om man har ett funktionshinder för det har hjälpt mig så mycket. Det är en allsidig träningsform som man kan utföra väldigt enkelt men även utvecklas på ett individuellt sätt. Jag är så tacksam för att jag har en grymt engagerad tränare som tror på mig och för att min familj förstår hur mycket ridning hjälper mig i livet. Jag hade troligen fortfarande varit deprimerad om det inte vore för ridningen.

Det som jag har upplevt skall ingen behöva göra för det är helt fruktansvärt när man inte blir accepterad för den man är. Jag hatar när man blir orättvist behandlad och det är inte okej att frysa ute och inte bry sig lika mycket om människor som är annorlunda. Alla är människor och förtjänar att bli behandlad bra under sin livstid. Ingen ska behöva sitta hemma över 2 ½ år och undra när det är min tur att bli accepterad för den jag är. Det finns en person som kanske aldrig kommer finnas i mitt liv men så som den här människan behandlade mig var ovärderligt. Jag får fjärilar i magen bara jag tänker på det.Du fick mig att skratta som aldrig förr och jag börjar le bara jag tänker på dig. Du är helt fantastisk och jag önskar att jag kunde säga till dig hur mycket du betyder för mig. Fast vi inte setts på väldigt länge så gör du mina dagar bättre. Jag har fått träffa dig och jag vill mer än gärna göra det igen.Nu kommer problemet…om jag skulle skriva till dig så kommer du inte att svara.Jag vet inte riktigt varför men kanske för att jag är jag. Jag är annorlunda och det kanske skrämmer dig? Jag är inte annorlunda, jag är precis likadan som alla andra. Om jag någonsin kunde få träffa dig igen, ja det är en dröm jag har. Jag önskar dig all lycka och hoppas att ödet gör så att du och jag möts igen!

/Linnéa

Likes

Comments

Allmänt

Jag är inte riktigt lik mig själv just nu bara för jagväntar på besked om hästen. Jag vet inte ännu vilket beslut vi kommer ta ochinte heller vad säljarna bestämmer sig för. Den här väntan är så jobbig och jagvill bara veta om min dröm kommer bli sann eller inte. För hästen är verkligenmin drömhäst och ifrån början åkte vi och provred som en kul grej. Nu är detallvar och vi har fallit pladask för hästen så vi får se vad som händer. I allafall så har jag ändå försökt plugga även fast jag haft tankarna på hästen.Putte vilade idag då hela jag var för spänd för att rida…Jag har aldrig känt såhär tidigare och det gör väl att allt blir ännu jobbigare. Min dröm är så närafast ändå så långt bort och det känns faktiskt konstigt att min önskan kan gå iuppfyllelse. Jag hoppas, hoppas, hoppas även om det kanske inte kommer gå ditjag vill.

Snart är det höstlov och det känns så skönt. Jag börjar läsa svenska och naturkunskap på måndag men först så ska muntorna göras. Det jobbiga är att jag inte riktigt vet vad jag ska plugga på. Jag försöker läsa om historiska händelser ur olika perspektiv för att få en större förståelse och det känns som en bra taktik. I matten håller jag på med det sista kapitlet samtidigt som jag ska slutföra min formelsamling som jag får ha med mig på muntan. Det känns tryggt men jag skulle ändå kunna få en blackout så den kanske inte hjälper! Imorgon så ska jag ha en övningsmunta i historia och jag behöver verkligen hjälp med att få reda på vad jag kan och inte. Jag tycker det är svårt att förhöra sig själv så jag brukar faktiskt inte göra det. Istället läser jag och skriver ner fakta på olika sätt för att hjälpa mig själv att komma ihåg saker och ting. Jag tycker mitt sätt funkar på mig eller rättare sagt det har gjort det tidigare…

/Linnéa

Likes

Comments

Igår var verkligen en dag som jag kommer att lägga påminnet. Vi hämtade upp min tränare och åt lunch tillsammans innan vi åkte tillhästen. Min tränare Viktor gav mig väldigt bra pepp innan vilket jag behövde dåjag var så nervös.

I vilket fall som helst så gick det bra och många av defrågetecken vi hade innan fick vi löst. Jag är helt mållös och jag vill sågärna köpa den här hästen. Den passar mig så himla bra och som Viktor sa, ensån här häst växer inte på träd. Ja, vi gillar den båda två och jag hoppas attallt går vägen… Jag red lite mer genomtänkt den här gången och jag är nöjd medbåda provridningarna. Men än så länge är det mycket beslut som skall fattas ochinte minst sälja Putte ifall vi köper den här hästen.

Jag har känt ganska länge att jag inte kan utvecklas mermed Putte och velat testa storhäst under en tid. Det är annorlunda att ridastorhäst och det kände jag verkligen när jag red igår. Det känns som att svävapå moln när jag provred, hon är så fin. I alla fall så lever hoppet ännu ochtänk om min dröm går i uppfyllelse och hästen blir min? Från början så skullevi bara åka ner som en kul grej men vi har insett att det här kan vara en chanssom jag verkligen vill ta vara på. Tack vare Viktor så känns allt ännu bättreoch det hjälpte verkligen att han var med oss. Jag skulle kunna skriva hurmånga argument som helst till varför jag vill köpa den här hästen men islutändan så är det inte jag som tar det slutgiltiga beslutet. Fortsättningföljer…

Idag har jag fixat lite med skolan och alla uppdrag är nuinlämnade och rättade. Jag är nöjd men jag hoppas kunna höja upp mig på denmuntliga examinationen. Muntan som skolan också kallar den muntliga examinationenär mer avgörande än allt annat som jag har lämnat in. Det känns både bra ochdåligt att muntan kan sänka och höja mitt betyg men jag hoppas som sagt att jaggör det bra. Nu väntas en vecka där jag bara pluggar inför muntorna i historiaoch matte.

/Linnéa

Likes

Comments

Tankar om allt och lite till

Jag har haft en liten dipp i livet pga. att jag känner mig sårad. Det värsta som finns är när någon ljuger för mig och jag får reda på det. Det är så tufft eftersom det inte är första gången. Människor får min tillit ifall de är ärliga och jag blir så ledsen när sånt här händer. I allafall blickar jag framåt mot imorgon då det är dags för provriding och min tränare kommer hänga med. Det finns en sårbarhet inom mig som är så lätt att komma åt och då är jag gjord av glas. Mitt hjärta tror att alla människor vill väl och det är jobbigt när man gång på gång blir sårad. Jag går alltid vidare och accepterar att människor kan förändras och så. Men man måste få vara ledsen och jag tillåter mig själv att vara det. Det händer väldigt sällan att jag berättar för personen hur jag känner eftersom det inte är värt det. Om folk inte förstår att man har gjort fel så är det inte alltid någon idé att ta upp det igen. Det kan skada relationen ännu mer och det skulle göra mig mer ledsen.  Jag önskar att jag skulle bli behandlad med ärlighet och respekt.  Det känns som om inte människor vågar vara ärliga mot mig eftersom jag inte är rädd för att visa mina känslor. Även om jag typ alltid gråter när jag är arg så är jag den jag är och jag kan inte hjälpa på vilket sätt jag uttrycker mina känslor. Det finns inget rätt och fel och alla borde bli accepterad för hur de är. frågan är bara hur man ska få fler att förstå detta. Jag kan skriva hur mycket som helst om detta ämne och jag skriver gärna mer i ett annat inlägg.
/Linnea

Likes

Comments

Ett steg närmare körkortet då jag idag ska bocka av riskettan. Känns skönt att komma igång med det, äntligen! Jag håller på att plugg för fullt och det går väl både bra och dåligt. Jag känner mig ganska klar med historian så det är mest matten jag fokuserad på. Men jag känner mig lite trött i huvudet pga. all matte. Så just nu pågår dötid hos mig då jag inte känner mig på topp för någonting. Så har det varit för mig under några dagar och jag vet egentligen varför…Men tyvärr så är det omöjligt att lösa för tillfället och det känns tungt. Jag önskar att jag vakna med ett leende på läpparna men nu för tiden händer det allt för sällan. Jag ska i alla fall äta lite innan riskettan och mamma fixar stallet idag. Jag vet inte om jag är ensam om den här känslan, men jag har suttit och pluggat och verkligen inte kommit på något att skriva. Det om något kanske är ett tecken på att man redan har skrivit för mycket, hehe. Känner mig kanske inte helt hundra någonstans idag vilket är synd men sånt är livet. Jag har inte så mycket mer att säga mer än att jag sakta men säkert ska lämna in sista uppdragen i matte och historian.Matten har jag gjort halvvägs och historian är klar. Men resten av tiden innan muntan kommer bli svår eftersom jag inte riktigt vet vad jag skall plugga på.Jag kan liksom inte läsa igenom hela historia boken och göra alla mattetal i boken igen på några dagar, så det återstå att se hur jag pluggar på bästa sätt.Jag är i alla fall nervös för jag älskar att pressa mig själv, vilket jag ibland inte behöver. Dock så ska jag försöka få gjort någonting vettigt för ännu är inte dagen slut…

/Linnéa

Likes

Comments

Jag har i allafall fått plugga lite i helgen. Igår klättrade jag med Putte och det gick sådär. I början så gick han fram men plötsligt så vägrade han att gå framåt. Jag vet inte varför men det tog så himla mycket energi ifrån mig att få fram honom igen. Men jag lyckades och han var väldigt varm när klättrings intervallen var över. Hade en liten dipp med plugget igår men det ordnade sig till slut. Det är så ibland med mig då jag bara sitter fast och inte kommer vidare. Jag känner mig lite frustrerad och blev stressad men det hjälper om jag gör något annat en stund. Avslutet var super då jag och min syster åt asiatisk buffé. Jag älskar asiatisk mat och det är verkligen min favorit restaurang. Jag åt väldigt mycket och favoriten är wokad entrecote med grönsaker och nudlar. Jag blir hungrig bara jag tänker på buffén, haha.

Idag så har jag fortsatt plugga och äntligen lossna liteoch jag fick skrivit ner en del. Det känns bra, men det är så mycket plugg denhär veckan. Jag red dressyr på ängen idag och det gick över förväntan. Det var såskönt att inte behöva bli arg för att ingenting funkar som man vill. Han gickfram och vi galoppera på ängen i regn. Mina ridbyxor satt som klistrat pga.regnet men vädret hjälpte Putte att bli lite mer vaken. Nu sitter jag ochtittar på Top model Sverige på viaplay. Jag trodde inte att jag skulle tycka omTop model men jag har typ sett sju avsnitt idag! Jag älskar serier samtidigtsom jag är så himla kräsen när det gäller genrer osv. Jag gillar lite reality närjag ser på svenska och romantisk/komedie när det är på engelska.

Vi hörs igen när jag har tid!

/Linnéa

Likes

Comments

Denna helg är verkligen välbehövd. Vad skall jag göra då?Jo plugga, plugga och plugga. Jag trodde att inlämningsdatumet var på fredag nästa vecka men det var på tisdag. Så ja, jag känner mig lite stressad för en gångs skull. I går lyxade jag till det med restaurang lunch och det var så gott. Som ni vet äter jag oftast hemma så att gå ut och äta är super lyxigt för mig och jag tar verkligen vara på det. Jag har också ridit två pass i paddocken i torsdags och igår. Jag har slitit och jobbat och det har gått okej. Verkligen jag är nöjd med mig själv för jag försöker få Puttes och min utveckling att funka. Men som sagt om en vecka så är det dags för provridning. I går myste vi till det med IDOL och det är fredagsmys för mig. Jag hoppas jag får tid att skriva ett längre inlägg senare men prio ett är självklart historia och matte.Tjoho, men jag vet att jag är inte ensam om att ha en mega plugg-helg framför mig. Tanken är att jag ska åka ut till stallet i eftermiddag. Sen blir det mer plugg och mys med syster då mamma och pappa ska bort. Förhoppningsvis går vi och äter på något gott ställe!

/Linnéa

Likes

Comments

​Jag försöker!

Idag har verkligen varit en sån dag då jag inte haftmotivation till någonting. Trots det så har jag fått gjort en del. Igår så varjag på en arbetsintervju på en förskola. De kommer ringa mig när förskolanbehöver vikarier som hoppar in på kort varsel. Vilket jag kan göra nu när jaggår på distansgymnasium. Det känns som jag inte har gjort någonting vettigtidag, men när jag kollar på dokumentet och i mattehäftet så ser jag ju att jaghar jobbat. Jag vet egentligen inte varför jag känner så men, men. Jag villverkligen må bättre än vad jag gör just nu. Jag vill känna mig gladare mensorgen tränger sig på och jag kan inte hantera mig själv. Jag behöver skrattaoch bara släppa loss men det går inte. Jag kan bara inte. Jag känner mig intetrygg med mig själv, jag önskar vissa dagar att jag fick börja om på noll. Omdet finns någon med samma tankar som jag så önskar jag att ni kontaktade mig.Hoppas vi kan hjälpa och peppa varandra.

 

För att jag ska känna att jag utnyttjat dagen så åkte jagoch pappa och övningskörde. Det var verkligen skönt, då jag även var stallfriidag. Jag passar typ på att ”hantera mig själv” när jag har tid. Det låterkanske flummigt men mina känslor känner att de får komma ut då jag inte har förmycket att göra. Därför är det underbart att ha häst för de ger mig ny energisamtidigt som det kan vara lika skönt med en stallfri dag!

 

/Linnéa

 

 

Likes

Comments