View tracker

Igår var jag och min kompis i stallet och hon fick rida Putte. Det gick superbra. Sen så åt vi även pizza och det var en kul dag helt enkelt. Jag har pluggat så mycket igår och idag. Jag är så trött just nu pga. plugget och jag har en inlämning idag. Jag behöver lov… och det får jag ju snart. Dessutom så är det så himla svårt att få sålt Putte och jag har tappat så mycket motivation i ridningen. Jag satt redan idag och kollade in lite kvalifikation grejer inför kommande dressyrtävlingar. För er som inte vet hur man gör så kan jag som har ett funktionshinder söka om kvalificering. Jag rider med ett sadelhandtag, öglor i tyglarna och stigbygel fästen som gör att jag inte kan komma in med skänkeln för långt i stigbygeln. Även fast jag har en benlängdsskillnad så rider jag med lika långa stigläder, bara för att det är de jag är van vid. Jag har vissa skor som jag har inlägg i, men för det mesta så går jag i vanliga skor. Det känns mest naturligt helt enkelt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej igen!
Idag har jag pluggat hela dagen. Jätterolig lördag alltså. Men just nu har jag så mycket att göra, hela veckan har varit så. Igår så red jag en lång tur tillsammans med en tjej i stallet på 2 h och det kändes i benen idag. Men det kommer bli min favorit utreritts runda då den innehöll allt man kan önska sig. De var gallopbackar, skogsstigar, öppna fält, landsväg mm. Passar perfekt nu när skogen börjat bli lerig.  Sen så var jag även på ett bankmöte igår,  ang. You can do it. Super kul för snart lanseras hemsidan. Jag slipar på det sista nu. Sen fika jag med mamma och det var super mysigt. Nu har jag äntligen landat i soffan och släppt plugget för idag. Imorgon ska jag och en kompis ha en stalldag tillsammans och det behövs verkligen då det var längesen sist. Jag får se lite vad vi gör med Putte...Allt beror på vädret. Sen har jag bokat in ännu en provridning på måndag vilket känns bra. Det är inte alls rätt säsong för försäljning just nu. Men jag fortsätter att kämpa, det är de ända alternativet.
/Linnea

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag hunnit med mycket plugg vilket känns så skönt. Eftersom jag jobbar imorgon så hinner jag inte plugga mer än några timmar. Jag jobbar ju bara en eller två dagar i veckan och det är alldeles lagom för mig (4h/dag). Jag har gjort klart uppdraget i svenska som ska vara inne på fredag så jag är i fas. Jag känner av när jag inte klarar av att plugga mer.  Då sitter jag typ still utan och göra nåt och kommer på mig själv, dags att ta en paus eller avsluta för dagen!  Om jag inte har någon inlämning så försöker jag plugga såpas mycket så jag orkar rida ett ordentligt pass på Putte. Men just nu har jag två inlämningar och då får Putte ta de lite lugnare. Med tanke på att jag inte har energi för att lägga 100% på allt hela tiden.  Då jag vet att de kommer påverka nästa dag. Jag skulle nog säga att jag prioriterar skolan och Putte lika mycket. Dock så kommer skolan först men det påverkar sällan Puttes rutiner. Jag hinner rida ses dagar i veckan och pluggar i snitt 6/7 h per vardag beroende på hur mycket jag har att göra.  Jag ser skolan som mitt heltidsjobb och eftersom jag är hemma själv och min familj jobbar så har jag väldigt bra rutiner. Speciellt när jag känner mig motiverad, samtidigt som jag tycker det är viktigt att inte jobba för mycket så mitt liv blir för stressigt. Jag ger mig själv rast och pauser då jag vet att det ger mig mer energi i längden. Jag är så glad att jag mår så mycket bättre tack vare distansgymnasiumet.

Tidigare stod jag i ett stall med manege och då spelar det ju ingen roll vad det är för väder osv. Nuvarande stall har belyst paddock och då blir man mer beroende av hyfsat bra väder. Oftast så bestämmer jag vad jag skall göra med Putte beroende på vädret och han vilar en dag i veckan. Vissa veckor så kan jag åka ut och inse att det är för dåligt väder för att rida. Medan andra dagar som idag så har jag planerat att han ska vila och det har funkat. Jag har inte behövt rida i skitväder än så länge! Peppar, peppar!

Likes

Comments

Tacksam tjej!

Igår tog jag det bara lugnt och pluggade lite. Jag red ut och det var supermysigt, sen så kollade familjen på Så mycket bättre.

Idag så övningskörde jag för vi skulle iväg och kolla på en hästtransport. Tanken är att vi ska köpa en cheval och jag är så överlycklig. Det kommer bli så skönt att kunna åka iväg när och vart man vill. Jag kommer vilja prova på att tävla dressyr med Duffy och nu känns möjligheterna lättare.

Sen så åkte jag iväg till stallet där min tränare skulle hjälpa mig att filma Putte. Vi hade bestämt att jag skulle rida men det gick inte så bra. Jag har träningsverk sen igår och jag blev överlycklig när Jenny kunde hjälpa mig med ridningen. TACK!

Nu hoppas jag att Viktor får ihop en bra försäljningsfilm snarast. Jag mår alltid super bra när jag är med dessa fina människor som ställer upp och hjälper mig. Jag hade aldrig varit där jag är idag om det inte vore för Jenny och Viktor.

De har hjälpt mig så mycket och för mig så har ridningen och min utveckling varit mycket mentalt. Jag har tidigare fått göra att jag inte klarar av vissa saker och det har sabbat mitt självförtroende rejält. Ända sen jag tränats och peppats av mina nuvarande tränare och vänner så har jag utvecklats till en helt ny nivå. För att utvecklas ännu mer så vet jag att Duffy är den perfekta hästen för mig. Jag vill ta nästa steg och jag ser så mycket framemot träningar tillsammans med Duffy.

Nu har jag landat i sängen och vilar. Jag ska sätta mig och plugga lite innan middagen.

/Linnéa

Likes

Comments

Det går inte och jag förstår inte varför?

Just nu så skall jag äta något innan jag åker till stallet, men min kropp orkar inte. Jag förstår att kroppen inte orkar eftersom jag inte ätit så mycket idag, men det går inte…Fy, jag tror jag har jobbat för mycket. Jag känner många som ”gått in i väggen” men det ska jag inte göra. Jag pratade med mina föräldrar igår om att jag inte klarar av att göra allt som många andra klarar. Jag behöver mer återhämtning och mer energi för att orka med min vardag.

I nuläget så säger benen – aj men det bryr jag mig inte om… Ja, jag jobbade i förr går fysiskt i 4h och igår red jag två hästar (80min). Jag vill klara av mer än så, men jag kan inte det. Igår när jag kom hem ifrån stallet så var kl 20.30 och jag var trött. Jag hade inte ätit mycket och jag får panik utan energi. Jag kan inte äta för jag är trött och jag kan inte sova för jag är hungrig. Så himla smart… Å på det så ska jag prestera i skolan. Det är inte ett lugnt liv jag väljer att leva, men jag mår dåligt när jag inte har något att göra. Samtidigt som tiden inte räcker till så jag får se hur mitt liv kommer att fortsätta. Jag tror och hoppas att Duffy ska hjälpa mig att komma på banan igen. Jag har haft en motivationsdipp inom mig pga. att Putte inte blir såld, men jag vet att det bara är tillfälligt.

Jag laddar inför söndag då min tränare ska filma och ta nya kort på Putte. Hoppas det hjälper. Sen ska jag plugga vidare och hoppas att tiden räcker till att fixa plugget som planerat. Det vet vi först på söndag.

Ikväll hoppas jag på god middag. Mys med familjen och så ska jag såklart kolla på Idol. En vanlig fredag helt enkelt.

/Linnéa

Likes

Comments

Tankar om allt och lite till

Hej igen!

Jag var nyligen med om vissa händelser som gjorde mig lite sårad. Som ni vet tycker jag att det är viktigt med ärlighet. När människor säger att ”det här skulle du gjort annorlunda” och sen inte ger mig en chans att förändra mitt sätt. Jag är ingen tankeläsare och om man inte säger exakt hur man vill ha det så gör jag så gott jag kan. När jag hör att någon vill att jag ska förändra något så vill jag göra det till 100%. Jag vill alltså gärna veta vad man tycker om mig innan det är för sent. Det är på tok för många gånger som jag har förlorat människor och möjligheter tack vare att personer inte är ärliga mot mig.

Det suger, jag kan vara ärlig i alla situationer eftersom jag hatar att ljuga för att skydda mig själv. Jag tycker att man inte är rättvis mot sina medmänniskor ifall man inte ger oss mer än en chans. Alla hoppas jag och vill tro gör så gott de kan, men ibland så räcker inte det.

Jag är mänsklig och just nu har jag svårt att förstå att jag aldrig är bra nog till något. När man aldrig får konstruktiv kritik så kan man bara försöka att själv tänka ut vad andra vill att man skall göra annorlunda.

Jag är beredd att göra allt och lite till för att kunna få lite bekräftelse, mer än hos mig själv. Jag är inte tillräcklig för vissa och jag vill veta varför. Jag har inga problem att förändra mitt beteende, för jag vet att det kan vara värt mycket i slut ändan.

Ärlighet är superviktigt och jag önskar att fler kunde acceptera att ingen är perfekt. Jag har mina negativa sidor som alla andra. Jag är en person som blivit sårad för många gånger för att kunna riskera de människor som faktiskt finns i mitt liv. Jag vågar inte stå upp för mig själv eftersom jag riskerar att förlora personer som accepterar mig för den jag är. Jag vet att det är jobbigt att såra någon annan och det är det sista jag vill. Istället så står jag här och vet med mig att personer inte fått reda på sanningen. Det finns inget självklart val i alla lägen men just nu ska jag bara släppa detta, som jag till 99% gör.

Kom ihåg att ni är starka och klarar er genom allt bara viljan finns där!

/Linnéa

Likes

Comments

Igår hann jag inte blogga pga. jobbet. Det gick bra och jag känner att jag numera kommit in lite mer i arbetet. Dock som ni vet så blir jag fortfarande så himla trött efteråt och igår var inget undantag. Putte fickvila både idag och igår men imorgon måste jag rida. Även om han är till salu så behöver vi båda motioneras och sist jag red var han riktigt duktig. Jag håller just nu på och försöker få tillbaka lite motivation till livet då allt känns tungt just nu. Som ni kanske kan gissa så beror det på att jag längtar mer än någonsin efter Duffy just nu. Seriöst det är som att vänta på en dröm som redan har gått i uppfyllelse. Jag vill bara börja rida henne, mysa och lära känna Duffy på riktigt. Jag hoppas att vi kan skapa ett starkt band tillsammans.

Idag så har jag haft körlektion. Äntligen! Det gick bättre än sist men jag känner verkligen att de vill bryta mitt självförtroende i bitar. Jag är en sån person som behöver pepp och feedback men jag tar verkligen allt personligt samtidigt som jag alltid vill prestera. Ja, jag gjorde mitt bästa men sen så händer något och allt blir bara konstigt. Jag vet inte, men ibland styr jag inte över min kropp, då jag kan få spänningar och kortslutning då jag minst behöver det. Det är så himla jobbigt och det kan ha kopplingar med mitt förflutna. Jag hatar det. Just nu är allt tungt, jobbigt och svårt men jag hoppas att det kommer ske förändringar snarast. Dock så kommer det ta minst ett och ett halvt år innan jag har den friheten och skapa ett nytt liv. Självklart syftar jag på att jag ska ta studenten och sen kan jag ta beslut som kan förändra saker och ting. Som jag längtar.

/Linnéa

Likes

Comments

Imorgon så har jag studiedag vilket känns så bra då jaghar pluggat för mycket i en månad. Idag har jag ändå pluggat lagom, ridit ochnu bloggar jag. Det är så jag vill att varje dag ska se ut. Dock så ska jag jobbaimorgon igen och då går det åt 4h som jag ska ta igen en annan dag. Många i minomgivning tycker att jag inte skulle tackat ja till arbetet samtidigt som deförstår att det är en arbetslivserfaranhet och en referens som jag kan läggatill på mitt cv sen. Jag har på riktigt pluggat 24/7 i en månad och det ärdärför jag inte hunnit blogga regelbundet. Samtidigt så har jag inte gjortnågot som är värt att skriva om eftersom jag under några veckor har gjort exaktsamma sak.

Nu har jag lite mindre att göra och tack och lov för det.Jag ska bara hinna läsa en bok, ta en körlektion osv, men det är så mycket somjag brukar hinna göra. Så jag hoppas att jag får tid att blogga igen då jagbehöver det eftersom det hjälper mig.

Idag har jag ridit ett dressyrpass och det var drygt envecka sen sist. Jag har alltså bara hunnit rida typ tre gånger på en vecka ochvanligtvis så rider jag sex dagar i veckan. Dock känns det ganska lugnteftersom Putte ska säljas så känner jag ingen egen press att utveckla honom.Jag håller bara igång honom helt enkelt och njuter av tiden vi har kvartillsammans. Samtidigt som jag önskat att vi fått sålt honom så vi kunde hämtahem Duffy. Tyvärr har vi ingen ledig box i stallet just nu så vi måste få såltPutte för att Duffy kan få plats. Det känns mer mentalt jobbigt att Duffy stårkvar fast vi är ägarna men det är bara att gilla läget.

Jag har lagt ut Putte på alla hästsäljsajter och FBgrupper men det känns verkligen som det är fel säsong för att få sålt honom.Jag har ingen plan och allt känns så ovist just nu. Men jag hoppas verkligenatt vi hittar fina ägare till Putte. Gärna igår…;)

Nu ska jag sätta mig och läsa en obligatorisk roman i svenskan.

/Linnéa

Likes

Comments

Jag är tillbaka och fick världens överraskning idag!

Till och börja med så hade jag min munta i historia idag.Det gick jättebra jämfört med förra muntan och jag är super nöjd. Inte nog med det så fick jag ett jobb idag. Jag har kämpat och sökt till massa olika jobb och när jag minst anar det så kom det perfekta arbetet till mig. Jag börjar redan på onsdag och förmodligen kommer jag jobba två dagar i veckan. Så himla bra och jag är så tacksam för det.

Vad har jag gjort sen sist då?

Jo, jag har suttit dag ut och dag in med historian. När jag inte har pluggat så har jag jobbat med att försöka få sålt Putte, dvs. svarat på mail osv. Jag vill så gärna hitta en ryttare till Putte snarast då som ni säkert förstår så längtar jag efter Duffy. Jag har putsat sadeln så allt är ganska klart inför försäljning.

Jag hade inte så mycket för mig på lovet mer en att vi åkte ner till Duffy en dag. Som vanligt var det så mysigt och träffa ägarna och Duffy. Jag har verkligen funnit nya vänner i samband med Duffy. Vi besiktigade henne och det var skönt att få gjort det. Jag har ju haft lite ångest över försäljningen osv. eller jag har bara velat veta hur det blir med allt och processen tar ju tid. Det är många pusselbitar som skall falla på plats men nu ska vi få sålt Putte. Om ni är intresserade eller vet någon så maila mig. Det är så mycket upp och ner med distansgymnasium. Jag känner ibland att jag gjort fel val och skulle gått kvar på ett vanligt gymnasium. Dels för att jag har så himla stora krav på mig själv, speciellt i skolan. Jag behöver människor omkring mig som liksom hjälper mig att tagga ner lite om man säger så. Mina föräldrar hjälper mig väldigt mycket men det är svårt när man pluggar hemifrån för man kan verkligen plugga hur mycket som helst. Samtidigt som man kan plugga mindre en dag, alltså man sköter sig själv vilket jag egentligen gillar. Men ibland när jag har för mycket att göra så måste jag ibland släppa allt, ta ett djupt andetag och sen fortsätta.Jag ger aldrig upp, jag gör mitt bästa alltid. Det gör jag för min egen skull eftersom jag blir så besviken på mig själv annars. Nu ligger jag lite efter med naturkunskapen så den ska jag plugga lite på.

Mitt i allt kaos så bestämmer jag mig för att ta ett jobb också. Man får inte jobbmöjligheter varje dag så jag känner att jag vill ta vara på den här chansen. Det ska bli kul och som sagt imorgon är min förstadag. Planen inför imorgon är att jag ska plugga till 14 ungefär, sen åka till stallet då min tränare ska rida Putte inför försäljning, dra vidare till arbetet och sen kommer jag vara trött. Haha, jag älskar att ha saker planerat.Oftast så blir jag så himla mycket mer effektiv med plugget då, konstigt kanske men sant.

Dessutom pratade jag med min mentor i skolan om lite framtida val som jag behöver tänka över. Jag hade en plan när jag började gymnasiet men den ändras hela tiden. Jag har ingen aning vad jag ska välja för kurser som individuellt val tex. Suck, jag skall ju snart välja. Förresten så har jag glömt att skriva kanske att jag numera läser svenska och naturkunskap.Jag tycker att svenska är kul eftersom jag älskar att skriva. Naturkunskap är däremot lite svårt eftersom jag inte läst ämnet på många år. Hoppas kursen går bra i alla fall. Det är verkligen fullt upp nu i mitt liv och det är precis vad jag behöver.

/Linnéa

Likes

Comments

Så mysiga dagar i Göteborg!

Jag är ganska trött just nu eftersom jag har varit i stantvå dagar i rad. Igår var vi på Allum och idag i Göteborg. Gårdagen bestod avmestadels väntetid för min del. Jag hittade ingenting som jag ville köpa mendet gjorde däremot min syster. Det är lite tråkigt när man åker till ettköpcenter och går in i varenda klädaffär utan att hitta något. Men jag ärväldigt kräsen så ibland får jag skylla mig själv… I alla fall så åt jag ensupergod chevré paj på Le pain francais. Något som de skulle införskaffa påAllum var fler rulltrappor. Det var första gången jag var där men vi gickseriöst fram och tillbaka för att hitta till alla våningar. Jag gillar interulltrappor eftersom jag tror att jag omedvetet spänner min kropp när jag åkerdem. Vi svängde förbi Hööks bara för att jag ville köpa något. Det blev baranågra svampar och ett par termotights på Hööks men det är alltid bra att ha.Putte vilade igår och idag pga. att jag inte alla dagar orkar en hel dag påstan och sen rida. Jag tror han tycker det är skönt att få koppla av ibland.

Idag var jag också i stan och hittade en fin julklapptill mig själv. Som ni kanske kommer få se när julafton har varit men jagälskar min kommande julklapp. Min absoluta favorit resturang i Göteborg ärKosmos. Om jag får välja vad jag vill äta så är det nästan alltid på Kosmos.Jag åt världens godast club sandwish och deras bröd älskar jag. Det finnsseriöst kanske inget godare bröd. Jag kan inte förklara varför men det tar såmycket energi av mig när jag åker till stan. Man går mycket och provar olikasaker så tyvärr fick Putte vila två dagar i rad. Jag försöker undvika det menibland så måste man tänka på sig själv i första hand. Det blir inget bra ifalljag rider och är trött, det har jag erfarenhet utav.

Jag kände mig dessutom förskyld idag vilket gör att jagfår lite smått panik. I morgon ska vi nämligen besiktiga Duffy. Jag kan intebeskriva hur stort det här är för mig. Min dröm kommer med största sannolikhet att gå i uppfyllelse. Jag kaninte förstå det här, men jag har i alla fall lagt ut Putte på både hastnet ochi olika FB-grupper. Jag hoppas verkligen att vi hittar en köpare snarast.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=984078

Är ni intresserade? Eller känner ni någon som Putteskulle må bra hos. Hör då mer än gärna av er.

/Linnéa

Likes

Comments