Jag är så nöjd över min helg, har verkligen fått ut det bästa av allt möjligt! I fredagskväll visade sig utelivet från sin bästa sida och jag hade en riktigt bra kväll med tjejerna. På lördagen spenderade vi som sagt dagen utomhus på Whigmans farm för att sedan jobba på kvällen, då hade jag fixat så att vi kunde pyssla med pumorna och göra dom till lyktor.

Söndagen spenderades som vanligt i city men jag och Emilie tog oss över till Brooklyn och Williamsburg som ligger 10 minuter utanför New York. Trots ynka 10minuter märker man redan när man kliver ut från subway att det är en helt annan stämning. Det är så lugnt, ingen stress, knappt några höghus och allt är så färgglatt! Det var fullt av små charmiga affärer och restauranger så vi strosade mest bara runt i vintage auran och tog en lång lunch, samtidigt som vi satt och bara tittade på folk. En bra dag avslutades sedan med ett glas vin i solen med Manhattans skyline som utsikt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I helgen åkte vi till en farm i närheten, jag tycker bilderna talar för sig självt, det var en helt perfekt dag! Solen sken och hösten visade sig från sin bästa sida och likaså Usa. Det kändes så amerikanskt att strosa runt på något som kallas för "Pumkin picking" på en farm. Vi åt deras egna corn, cinnamon doughnuts, äppelcider och massa annat! Väldigt kul att prova olika saker här medans man kan och inte bara åka in till city utan även hitta små smultronställen här i närheten.

  • 149 readers

Likes

Comments

Hösten här är helt fantastisk och jag får inte nog! Spenderar så många timmar utomhus som möjligt för att försöka ta in allt och dom andra timmarna spenderar jag åt att värma mig inomhus. Brunch, kaffe, skola, gymmet och FaceTime samtal är några av mina dagliga rutiner! Men tiden bara flyger förbi och lika fort som hösten kom börjar nu redan löven falla och vädret bli gråare. Denna vecka har jag varit här i två månader, helt sjukt.

  • 248 readers

Likes

Comments

From now on you can read my blog in all languages, just click on the tab to the left and scroll down to change.

  • 240 readers

Likes

Comments

Trots väder och vind tog jag och Emilie oss in till city, eftersom att vädret skulle bli bättre under eftermiddagen började vi dagen med att strosa i affärerna på 5th ave för att ta skydd mot regnet. Nöjda över våra inköp och en kaffepaus senare blev vädret bättre och vi nådde Central Park.


Måste även tipsa om en food truck som drivs av"Halal Guys", kön ringlade sig längs hela gatan och jag skämtar inte men det var helt klart värt det! gott och prisvärt!

  • 312 readers

Likes

Comments

Här har hösten verkligen landat nu och det pyntas inför halloween för fullt! Det finns så mycket pynt, godis och pumpor att handla i affärerna så jag ska se till att göra ljuslyktor med mina barn att ha hemma på verandan.

Passande till höstmörkret var jag med tjejerna på bio i fredagskväll efter jobbet, vi såg "Girl on the train" som hade premiär. Jag trodde den skulle vara mycket läskigare och man har hört reklam om den här på radion så jag blev lite besviken faktiskt. Något som var desto roligare var att efter halva filmen inser jag att det är ju ingen undertext?! Varken svensk (såklart inte) eller engelsk men jag förstår precis allt ändå utan att ens ha reflekterat över det. Det visar hur mycket man vant sig vid att alltid möta engelskan och även en bekräftelse att jag blivit bättre vilket är kul.

Idag är det lördag och jag har umgåtts med Emilie. Efter en behövlig sovmorgon åt vi frukost på ett diner här i Livingston för att sedan strosa runt området vid biblioteket och high school då det finns endel att se och göra här. När det började regna åkte vi till ett shopping mall för att spendera pengar på massa höstkläder! Planen är att ta det lugnt ikväll, ha en sleepover för att åka tidigt in till city imorgon.

  • 343 readers

Likes

Comments

  • 379 readers

Likes

Comments

Från hjärtat, det är jag som ska tacka för att du visar uppskattning. Det betyder mer än jag kan förklara!

  • 428 readers

Likes

Comments

Tjejerna har varit lediga från skolan under måndag och tisdag så idag bjöd vi över Wilma och hennes barn för en "playdate" med förhoppning att baka så svenska kanelbullar som möjligt! Det är väldigt svårt att försöka efterlikna något här borta då ingredienserna smakar annorlunda och vi saknar till exempel pärlsocker, en ganska viktig ingrediens, så vi tog det närmsta vi hittade och vips så hade vi färglagda bullar. Men vi gjorde vårt bästa och barnen blev nöjda i alla fall!

  • 429 readers

Likes

Comments

Jag är inge vidare på att blogga inser jag... Det läggs alldeles för lätt åt sidan när det är så mycket på gång under dagarna! Därför tänkte jag att jag skulle uppdatera er lite om en ganska onödigt information egentligen... Men här kommer fem saker du hittar här men inte hemma. 


1. Drive-in

Man använder bilen till allt! Man cyklar eller går inte någonstans, dels för att trottoarerna är värdelösa men mest för att dom är lata. Därför har dom såklart försökt att underlätta detta på bästa sätt genom att dom har drive in för de flesta ärenden som till exempel banken eller apoteket. Istället för att beställa mat i en högtalare som jag är van vid, så beställer du alltså mediciner eller pengar för att hämta ut i nästa lucka. Även när man ska tanka så stannar man bilen vid en station, väntar tills någon som jobbar där dyker upp, ger dem ens kort, berättar vad för bensin man vill ha och hur mycket så fixar dom resten. Du behöver alltså aldrig gå ur bilen. 

Kan även tilläggas att såhär går det till på "drop off" när man släpper av och hämtar i skolan och alla andra aktiviteter som barnen har. Det finns alltid en slags rondell eller bilkö med ca fem lärare/ledare från varje skola eller aktivitet som styr och ställer för att få det att funka och vara under kontroll. Varför? Jo, för här är det olagligt att lämna barn under 12år för att gå eller vara själva på grund av alla risker som finns. 


2. Flipflops

Något jag sällan brukar bära men tycker det är väldigt bekvämt. Jag hade med mig ett par hit för att ha som duschtofflor när jag var på skolan de första dagarna men insåg snabbt att det var grejen här, alla har flipflops. Det är mode, oavsett på stranden eller när du strosar inne i city. Nu när säsongen börjar gå över till höst verkar det vara UGGs som gäller, de går alltså direkt från flipflops tills UGGs... Enkelt och bekvämt ska det va!


3. Helljus

Något som stör mig oerhört hemma i Sverige är när personer kör med helljus, vilket dom gör här hela tiden. Om jag har fattat det rätt verkar det till och med som att vissa bilar slår på och av helljus automatiskt. Eftersom dom verkligen verkar spara in på elen här och knappt har gatlampor överväger jag att börja köra bild med solglasögon på kvällarna för att slippa bli bländad.


4. Smeknamn

Här blir man ofta kallad för "sweetie", "honey", "sweetheart", "darling", några "ma'am" har man fått också men då är det inte lika roligt längre... I allmänhet är amerikanarna väldigt bra på att ge komplimanger och säga vad dom tycker, att du har fina skor eller din "outfit o point" kan du få höra i förbifarten på stan eller när du lunchar. Vilket jag verkligen tycker att vi svenskar borde ta efter mer! Dock kan jag klara mig utan att bli kallad för "gumman" när jag går in på mitt konsum hemma.


5. Larm i telefonen

När jag var inne i city för första gången satt vi och åt brunch på ett mysigt litet ställe. Helt plötsligt går ett larm igång och det går igång på allas telefoner, även min amerikanska. Alla verkar förvånansvärt lugna men jag började så smått få lite panik eftersom jag aldrig varit med om liknande. Det visade sig att man får notiser och larm går igång på ens mobil när något hänt i närheten. Det kan va för jordbävning, rån och i detta fall fick vi notis om en bil med registreringsnumret och då kan det handla om kidnappning.

Likes

Comments