Salza, Tävling

I lördags var vi iväg till Täby och red lagfinalen i Div1. Programmet var Msv B:4. Jag har inte ridit det här programmet sedan i Augusti så det kändes lite ringrostigt. I fredags var vi iväg på programträning för Malin Hamilton och hon gav mig fantastiskt bra hjälp. Malin tipsade mig om att jag behövde jobba ned Salza mer på högersidan för att få henne bättre rakriktad och rundare över ryggen. Vi fick till en mycket bättre överlinje och detta hjälpte mig även mycket i skolorna. Jag kände att jag hade med mig det här till på lördagen. Salza var ganska spänd på framridningen men jag lyckades ändå jobba ner henne och tillslut blev hon riktigt mjuk och fin.

Programmet gick helt okej. Hon spände till lite på banan så i första öppnan så vinglade vi till lite i början samt så missade vi ett byte från ena förvända på grund av att jag inte fick till högerbogen riktigt. Förutom det så hade vi inga andra större missar. Resultatet landade på 63,623% och det är jag helt okej nöjd med! Det var inte våran bästa ritt men jag kände att jag hade henne med mig och att vi ändå fick till ett bra samspel. Dessutom så skötte hon sig så otroligt bra hela dagen. Jag åkte själv och hade ingen hjälp med mig så jag fick lasta ur henne och ha grimman över kandaret för att kunna binda fast henne i transporten medans jag sadlade. Hon var jätteduktig och stod blickstilla. Inga problem med lastningen heller. Duktiga skruttis!

Återigen lite suddiga screenshots...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

Ja jag vet att den här nedräkningen börjar bli tjatig men flytten är en väldigt stor milstolpe i mitt liv så därför får ni stå ut med den. Det går verkligen undan nu och jag börjar bli riktigt stressad för att vi ska hinna få ordning allt med packning i tid. Dagarna består lixom av så mycket mer än bara att förbereda inför flytten. Det är inte direkt så att vardagen ställer sig på paus för att vi flyttar. Jobb måste skötas i några dagar till och Salza vill ha sin tid av mig också. Fullt upp helt enkelt! Men snart så, snart så flyttar vi och då blir det ändring! Nya rutiner och en ny vardag. Jag är helt sprickfärdig av längtan!!

Lite såhär känner jag just nu...

Likes

Comments

Salza, Tävling

På lördag är det finalen i Div1 som går av stapeln i Täby. Programmet vi ska rida är Msv B:4. Salza kändes ju riktigt fin på senaste dressyrpasset så jag hoppas verkligen att vi ska prestera bra. Det är väldigt svårt att sätta upp ett mål rent procentmässigt, det viktigaste är ändå att jag känner att jag presterat det bästa möjliga utefter de förutsättningarna som ges för dagen. Men nu börjar jag faktiskt bli riktigt taggad! Förhoppningsvis så får vi i laget till en programridning imorgon förmiddag så vi blir lite mer förberedda. Det här blir våran sista tävling i Stockholm på troligtvis ett bra tag.

I tisdags så fick Salza vila, igår så red vi ut en sväng i joggingtempo och idag får hon vila igen. Jag vill ha henne pigg och fit for fight på lördag!

Måste säga att jag älskar den här bilden, tycker att hon utstrålar sådan styrka och power! Fantastiska Salza <3

Likes

Comments

Hello på er! Så igår hade jag faktiskt ett riktigt bra pass med Salza, äntligen! Jag testade att lägga min memoryfoam-padd, Pad Antishock EquiXpert® , under sadeln och det blev faktiskt mycket bättre! Äntligen verkar jag ha hittat en nödlösning till Salza tills dess att jag har råd att köpa en ny sadel till henne. Den fyllde upp och höjde sadeln bak så att den hamnade i jämvikt och samtidigt tryckte den inte på henne vid manken. Jag upplevde även att det nästan blev lite stötdämpning. Hon verkade gilla det i alla fall och jag upplevde henne mycket rörligare. Vi jobbade mycket med skolor i trav samt galoppombyten. Det var nog det bästa passet vi haft på väldigt ​länge. Nu kanske vi kan komma tillbaka på banan igen!

Innan jag red testade vi att lägga på Stéphanies sadel. En Erreplus Adelinde som är utformad så att den är bredare vid sidan av manken. Den satt som en smäck! Kruxet var bara att den kostar mellan 30 000 - 35 000 ny och det finns väldigt få begagnade än så länge då det är en relativt ny sadel. Så nu blir det till att spara pengar! Var min kära Salza tvungen att ha så dyr smak... Hälsningar en väldigt fattig ryttare och hästägare!

Söt häst och dyrgripen som nu står på min önskelista!

Likes

Comments

Förra söndagen var jag iväg och red en Msv B:2 för laget i Div1 i Botkyrka. Det gick helt klart inte riktigt som jag tänkt mig. Visst, hon kändes inte helt hundra igenom på framridningen men hon gjorde det hon skulle och var som vanligt väldigt lydig. Inne på banan så kändes hon inte helt framme för skänkeln men fortfarande så var hon mjuk och hon gjorde det jag bad om. Ritten tyckte jag överlag var bra. Hon blev lite rak i yttersidan i vissa moment och vi fick en taktmiss i ökade traven. Galoppen däremot kändes riktigt bra! Hon var mjuk och följsam och jag kunde reglera samlingen med sitsen. Ena bytet tyckte jag blev super; stort och luftigt. Jag gick ut från banan och tänkte väl att jag landar säkert på en procent som de jag brukar ligga på, runt 65%. Det trodde de andra också då vi på sistone varit väldigt jämna i våra resultat och ritter. Resultatet kom och det blev dryga 57% (?!). Alltså, VA??!! Jag förstod ingenting och det gjorde inte de andra i laget heller. Hur tusan kan en ritt utan större missar landa på 57%?! Som jag skämdes... Det var ju dessutom lagtävling så då kan man ju verkligen inte prestera så här dåligt. Det värsta var att jag verkligen inte tyckte att det kändes så dåligt. Alltså jag avskyr verkligen att skylla på domaren, jag är verkligen inte den typen av ryttare. Jag är alltid väldigt självkritisk, tycker ofta att jag får för höga bedömningar och tar alltid på mig misstagen själv. Men den här gången kan jag bara inte skylla på vare sig mig eller hästen... Jag tror helt enkelt inte att den här domaren gillade mig och Salza.

När jag kom till stallet dagen efter så mötte jag Stéphanie som undrade om jag ridit typ baklänges eller något, haha! Ja, med det resultatet skulle man nästan kunna tro att jag gjorde det... Det sköna var att Stéphanie direkt sa att jag bara skulle lägga den tävlingen bakom mig för det finns ingen chans att vi skulle rida på den låga procenten utan flera jättemissar i programmet. Så nu känns det lite bättre. Så surt bara att vi ska behöva skämmas över den där procenten i TDB.

Jag blev inte direkt jättesugen på att tävla mer nu efter den där procenten, men det är bara att ta nya tag. Jag måste börja lita på att vi kan prestera och att jag faktiskt har en ganska så fantastisk häst. Jag tror även att jag måste börja lita på min egen förmåga. Helt kass på det här med ridning är jag nog inte men det är lättare sagt än gjort...

Min vackra, ambitiösa och helt fantastiska häst!

Likes

Comments

Vardag

Idag är det bara 14 dagar kvar tills vi får tillträde och det är bara 13 dagar tills vi kör ner Salza. Det är mindre än 2 veckor!! Det är ganska ofattbart hur snabbt tiden går nu. Jag kommer ihåg, som om det var igår, när vi skrev på kontrakten vid Fastighetsbyrån. Detta var drygt 1 & 1/2 månad sedan och då tyckte jag att det var ​jättelång​ tid kvar. Och nu är vi snart där... Åh vad jag längtar!

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Nu har den här bloggen hållit igång ett tag och det verkar som att jag börjar få regelbundna läsare. Därför undrar jag självklart; vad vill ni läsa om? Alla tips och idéer är varmt välkomna!

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Utrustning

Jaha, då var vi där igen... Sadeln passar inte. Det har anat mig ett tag nu men här om dagen blev det så tydligt. Jag tror att det är därför hon har svårt att jobba rätt med ryggen, eller en del utav det i alla fall. Så nu är vi vilse i sadeldjungeln, igen! Tänk att jag inte kan ha samma sadel i ens ett år till henne. Visst är det positivt att hon utvecklas och sadelproblemen är direktkopplade till att hon börjar muskla om sig och sätta rätt muskler. Med tusan vad jobbigt det är nu när jag måste fixa en ny! Problemet just nu är att sadeln dels har hamnat i bakvikt samt att den är för trång vid sidan av manken. Jag köpte en sadel med ändringsbar bomvidd av just denna anledning för att kunna bredda när hon musklat på sig. Dock så blir problemet att om jag ökar bomvidden så sjunker sadeln ned och ligger och trycker på manken. Pest eller kolera! Så nu laborerar vi med alla miljoner paddar som jag äger för att hitta en nödlösning tills dess att jag har råd att köpa en ny till henne. Snälla ge mig tips på en dressyrsadel som passar en häst med rak rygg samt lång, hög och bred manke!

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Vardag

God morgon!

Det är äntligen FREDAG! Vad händer idag då? Jo, jag ska jobba på här på kontoret hela dagen och sen slutar jag ca 15. Därefter är det full fart hemåt som gäller och sen till stallet. Jag var inte där igår så Salza fick vila. Galet att jag redan har hästabstinens efter bara drygt 1 dygn utan stallet. Ikväll ska vi fortsätta jobba med att hitta stödet i lång och låg. Tänkte börja lägga in lite rörelser i det jobbet också så att hon verkligen får börja bära på sig själv och hitta sin egen balans. Har tänkt mig lite sidvärtsrörelser så som ex skänkelvikningar. Fokus blir på skritten och traven. Jag tror att det är en bra idé att dela upp gångarterna lite en i taget när jag ska introducera ett nytt jobb. Ena dagen fokuserar man på traven och nästa dag ligger fokus på galoppen. På så vis upplever jag att man får mer kvalitet på kortare tid så att passen inte behöver bli så långa. Kort men intensivt helt enkelt.

Jag måste verkligen börja ge henne mer ansvar i ridningen. Stéphanie skrev ett väldigt bra inlägg om just det efter att hon red Salza i onsdags. Ni kan läsa det inlägget här: http://nouw.com/stephaniesdressyr/aka-kalke-27309294 .

Nu börjar det mer och mer kännas som att flytten till Skåne börjar falla på plats, saker löser sig efter hand. Idag är det bara 18 dagar kvar tills vi får tillträde till lägenheten och bara 17 dagar kvar tills vi kör ner Salza. Jag har en riktigt bra magkänsla inför det här äventyret!

Likes

Comments

Ridpass, Salza

Igår hjälpte Stéphanie mig när jag red och fokus låg på att verkligen rannsaka min egen ridning samt att få Salza att jobba rätt med ryggen och få till en bra överlinje. Vi jobbade alltså med att verkligen få henne lång och låg samt att få henne att själv söka stödet till bettet. Det är en enorm skillnad på att jag som ryttaren plockar upp stödet mot bettet och att hästen själv söker sig fram mot det. Vi har problemet att det lätt blir det förstnämnda och då får jag henne inte riktigt framför mig och ärligt framme för skänkeln. Detta beror på att jag gärna rider väldigt mycket med benen. I stället för att ge henne en snabb signal med skänkeln tenderar jag att bli lite klämmig och hela tiden rama in henne. Jag måste helt enkelt vara konsekvent i min egen ridning och överlåta mycket av ansvaret till hästen. Det är otroligt mycket svårare än det låter!

Redan från första stund när jag satte upp så jobbade jag henne neråt framåt. Jag upplevde att för att få henne att bli just lång och låg var jag först tvungen att plocka ihop henne neråt för att sedan lätta av i handen och ge henne tygel så att nosen, i den låga positionen, följde med framåt. I det skulle jag vara jättenoga med att inte använda benen utan att låta dem hänga längs med sidorna. Om jag ville att hon skulle röra sig fortare så fick jag reglera tempot med sitsen och inte med skänkeln. Efter ett tag så började hon fatta vad det handlade om började självmant att söka sig framåt nedåt. När hon då gjorde det fick hon ännu mer tygel så att hon kunde sträcka ut ännu mer.

När vi fått kläm på detta var det dags att börja rida "som vanligt" igen och plocka ihop och upp henne men fortfarande försöka bibehålla hennes strävan att höja ryggen och söka egen drivning framåt. Det var jättesvårt! Hon blev lixom paff och förstod ingenting. Vi hade ju alldeles nyss bett henne att vara låg och helt plötsligt skulle hon vara tillbaka hög i formen. Detta var precis den reaktionen vi var ute efter. Anledningen till att vi jobbade med att få henne lång och låg är att hon väldigt lätt vill bli hög i nacken och släppa ryggen. När jag sedan försöker få in bakbenen och lyfta ryggen så blir hon stark och tappar framåtbjudningen, jag får henne helt enkelt inte framför mig. Meningen är att jag när som helst under varje ridpass ska kunna lägga ner henne så att nosen nästan snuddar vid marken precis som att jag när som helst ska kunna plocka upp henne till tävlingsform. Jag ska helt enkelt kunna bestämma precis vart och hur jag vill att hon ska gå och hon ska i den positionen vara helt lösgjord, oavsett!

Det här var ett pass definitivt i rätt riktning men vi har mycket kvar att jobba på! Mycket fokus på lång och låg framöver alltså.

Likes

Comments