För två dagar sedan hade jag bloggat i 1 år. 1 helt år utan någon större blogg paus har nu gått och jag ska absolut fortsätta! Det jag har märkt under det här året är hur roligt det är att kunna titta tillbaka på vad jag gjorde för 1 år sedan. Eller vad jag gjorde förra sommaren, eller hur jag spenderade min födelsedag förra året. Så värt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har nu gått 1 vecka sedan jag bloggade sist och det beror endast på att jag har varit väldigt trött och sovit mest hela tiden, troligtvis på grund av miljöförändringen denna vecka.

Igår var jag iallafall på en lokalfest som var helt kul! Idag var dock inte lika kul eftersom att jag nu har blivit sjuk, igen. Det är nu alltså tredje gången jag är sjuk på cirka en månad. Det börjar bli aningen jobbigt och jag hoppas att det här är sista gången nu på ett tag.

Likes

Comments

Igår kom Victoria, Medina och Moa hit. Vi hade det riktigt mysigt och åt gott och bara pratade hela kvällen. Victoria lämnade här över natten också så henne har jag varit med idag. Nu har hon åkt hem och snart får jag besök av Emelie och Matilda som jag inte har träffat på länge. Imorgon börjar jag min praktikperiod också! Spännande.

Likes

Comments

Idag provade jag oumph för första gången. Planen i framtiden är att jag ska bli någon slags vegetarian/vegan, därför valde jag att göra oumph idag. Först tyckte jag att det var helt okej, sedan blev det inte så okej längre dock. Jag tänker att man kanske borde göra någon slags gryta eller något annat nästa gång för att smaken inte ska bli så stark. Jag tycker iallafall det är värt ett försök till er som inte har provat!

Likes

Comments

Hello! Jag har nu äntligen blivit frisk, jullovet är över och skolan har börjat igen. Det var faktiskt ganska roligt att åka till skolan idag och träffa alla igen. Jag har en lugn skolvecka framför mig också så det känns skönt.

Bilder från gårdagens bakning. Mindre vackra muffins med goda blev de!

Likes

Comments

Dagen efter nyårsafton började jag känna av halsont på kvällen, och dagen efter det blev det 10 gånger värre. Jag var dock envis och åkte inte till hvc denna gång men det fick jag ångra i efterhand. Kvällen och natten blev inte alls rolig kan jag säga utan att nämna några detaljer. Jag åkte iallafall till hvc direkt på morgonen för att ta ett svalgprov och det visade förstås positivt. Jag har nu påbörjat ännu en antibiotikakur och hoppas verkligen att det ska gå över väldigt snart.

Det är i dessa situationer jag inser vilken tur jag har, att jag kan dricka hur mycket vatten som helst och äta mig mätt varje dag, vilket jag inte över huvud taget har kunnat de senaste dagarna. Det är något att vara tacksam över ändå. Ta hand om er!

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag hunnit till Vasa på lite shopping, umgåtts med vänner, ätit god mat, piercat 2 nya hål i örat och sovit massor. Idag är det nyårsafton och det ska jag fira med mina vänner ikväll. Jag kan knappt tro att ännu ett år redan har passerat, det är helt sjukt hur fort tiden går egentligen. Mitt 2017 har varit riktigt bra i allmänhet. Jag är ganska många erfarenheter och lärdomar rikare och jag tycker att jag har ändrats mycket som person i år.

Ikväll hoppas jag på en bra och rolig nyårsafton. Ha det bra!

Likes

Comments

1. Nämn en sak du vill uppleva innan du dör?

Besöka en spådam.

2. Vad tycker du om att göra på helgerna?

Vara med vänner, njuta av ledigheten, träffa andra människor på fest eller liknande, äta god mat, umgås med familj och djur osv.

3. Litar du helst på ditt hjärta eller din hjärna?

Det beror helt på situation, men jag tror att jag oftast lyssnar mest på min hjärna.

4. Har du högt temperament?

Nej det tycker jag inte.

5. Tycker du om att laga mat?

Nej. Möjligtvis om jag får hjälp, men oftast tycker jag inte att det är så kul.

6. Sjunger du i duschen?

Nej, aldrig faktiskt. Jag lyssnar dock alltid på musik.

7. Är du introvert eller extrovert?

Jag är mera av en introvert.

8. Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle det vara?

Just nu skulle jag säga ris med en riktigt god kycklingsås. Dock skulle jag inte vilja äta kött varje dag resten av mitt liv, så kycklingsås utan själva kycklingen kanske? Haha.

9. Vilket ämne tyckte du mest om i grundskolan?

Jag tyckte inte riktigt om något ämne i skolan extra mycket, men kanske huslig ekonomi bara för att man fick mat i slutändan ;) Annars var bildkonst också ganska roligt ibland.

10. Hur vill du att ditt liv ska se ut om 5 år?

Jag vill studera till något intressant, bo i min egen lägenhet i Vasa, och förstås vara lycklig.

11. Om du blev tvungen att flytta ifrån Finland, vart skulle du flytta då?

Sverige, Norge, Storbritannien eller USA. Om jag var tvungen att flytta nu direkt skulle jag säkert välja Sverige.

12. Är du lik dig nu som när du var barn?

Nej men ändå ja. Jag är mera självsäker nu och vågar mera än jag gjorde när jag var barn men jag har säkert likadana personlighetsdrag nu som jag hade som barn.

Likes

Comments

Julafton firade jag på samma sätt som alla andra år, med släkt, god mat och julklappar. Julskinkan var över förväntan också! Jag tycker att julen är ganska mysig ändå så det var en trevlig kväll.

Idag har jag ätit mera god mat med familj och mina kusiner som är på besök till Finland. Efter middagen åkte jag till Emelie där några andra flickor var, och sedan var jag nöjd att åkta hemåt när de andra åkte vidare. Bra så!

Likes

Comments

Igår var jag bara med hundarna på dagen och mot kvällen kom Victoria och Medina hit. Vi fixade oss och åkte sedan vidare till Nämpnäs. Jag hade en jättetrevlig kväll och natt med trevligt sällskap! Morgonen spenderade jag med några typer och sedan somnade jag på dagen eftersom att det inte blev så mycket sömn den natten.

Ikväll vaknade jag av att Emelie kom på besök, sedan kom Jessica och Ronja också. Vi pratade mest, drack glögg och åt godsaker. Riktigt mysigt!

Likes

Comments